|

Finlands Bank: Sällsynt svag efterfrågan på företagslån i september

De finländska företagen lyfte exceptionellt få nya lån i september, skriver Finlands Bank. Zoom
Foto: Sören Jonsson/SPT

De finländska företagen lyfte exceptionellt få nya lån i september, skriver Finlands Bank.

Under perioden juli-september i år 2020 utbetalades färre nya företagslån än någonsin under motsvarande period på 2010-talet, skriver Finlands Bank.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter att ha ökat kraftigt under början av 2020 mattades utbetalningarna av nya företagslån av under sommaren. De finländska företagen – med undantag för bostadsbolag – lyfte exceptionellt få nya lån i september. Det skriver Finlands Bank i ett pressmeddelande.

Dessutom lyfte företagen få stora lån, det vill säga lån på över en miljon euro. Av den sammanlagda lånesumman i september var endast hälften, 489 miljoner euro, stora lån.

Under det första halvåret lyfte företagen nya lån för sammanlagt 10,8 miljarder euro. Senast 2014 har utbetalningarna varit större under motsvarande period.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande