|

Spännande avslutning för Rory Penttinen: "Ett av mina svårare lopp"

Rory Penttinen har nu avslutat en framgångsrik säsong och förhandlar som bäst om en fortsättning. Zoom
Foto: Privat/Arkiv

Rory Penttinen har nu avslutat en framgångsrik säsong och förhandlar som bäst om en fortsättning.

Till en början såg det ut som om Rory Penttinen och Matthias Kaiser skulle få kröna motorsäsongen med en seger i Portimao, men sedan skrevs resultatlistorna om.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Stallkamraten Matthias Kaiser åkte in som etta över mållinjen, men till slut blev det bara en sjunde plats för förarduon. Detta efter att Kaiser hade gjort en omkörning en aning för tidigt efter att säkerhetsbilen hade varit ute på banan. Därmed fick duon 29 sekunder i bestraffning på sluttiden och blev som sagt sjunde i mål. 

– Det skulle ha smakat bra med första segern efter en andraplats och två tredjeplatser, men nu blev det så här. Huvudmålet var i varje fall att försvara tredje platsen totalt och det lyckades vi med, säger Rory Penttinen. 

Nykarlebyföraren inledde som vanligt loppet. 

– Jag är nöjd med den egna prestationen. Jag hade en ovanligt överstyrd bil som var hal i bakändan. Därför var det ett av mina svårare lopp i år, men jag kom in som trea, vilket är bra, säger Penttinen. 

Steget från GT bilar till LMP3 har varit utmanade men mycket lärorik. Rory Penttinen är ödmjuk och tacksam över att han får ”leva sin dröm”.

Hur ser framtiden ut? 

– Nu blir det vinteruppehåll, men vi har startat diskussioner för nästa år. Inget är klart ännu, men vi har intressanta saker på gång. Jag hoppas och tror att allt blir klart inom detta år och då kan jag berätta mera, säger Penttinen.  

Mest läst senaste veckan