|

469 nya fall av coronaviruset

På lördagen registrerades 469 nya fall av coronaviruset, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

På lördagen registrerades 469 nya fall av coronaviruset, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

Över 3 400 nya coronafall har uppdagats de senaste två veckorna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd har registrerat 469 nya fall av coronaviruset på lördagen. Det här innebär att sammanlagt 21 216 finländare nu har smittats av coronaviruset sedan i våras.

Den nationella incidensen fortsätter att stiga och är nu 61,6 coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna. Det här innebär att sjukvårdsdistrikten har registrerat 3 415 nya coronafall under samma tidsperiod, uppger institutet i sin statistiska översikt.

Sammanlagt 1 791 727 finländare har hittills testats för coronaviruset. Enligt fredagens siffror är det tills vidare 375 finländare som har dött av covid-19. Totalt 104 coronasmittade patienter vårdas för närvarande på sjukhus och 10 av dem har lagts in på intensiven.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sociala kontakter skärs ner till ett minimum i huvudstadsregionen – evenemang med fler än 10 personer förbjuds

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori hoppas att alla tar sitt ansvar för att julen ska kunna bli så normal som möjligt. Arkivbild.
Foto: Mikael Sjövall/SPT

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori hoppas att alla tar sitt ansvar för att julen ska kunna bli så normal som möjligt. Arkivbild.

Strikta restriktioner tas i bruk i huvudstadsregionen från och med måndag. Helsingfors borgmästare uppmanar alla att förstå allvaret och följa rekommendationerna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan