|

Andrea Hasselblatt omvaldes som ordförande för Marthaförbundet

Andrea Hasselblatt omvaldes som ordförande för Marthaförbundet på lördagens höstmöte. Zoom
Foto: Marthaförbundet/SPT

Andrea Hasselblatt omvaldes som ordförande för Marthaförbundet på lördagens höstmöte.

Verksamheten fokuserar på biologisk mångfald nästa år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Marthaförbundet återvalde Andrea Hasselblatt som förbundets ordförande i samband med sitt höstmöte på lördagen. Hon inleder därmed sin fjärde och sista tvåårsperiod som ordförande.

Höstmötet antog också nya förbundsstadgar som möjliggör en organisationsmodell med tre nivåer i stället för nuvarande fyra.

"De tretton marthadistrikten ges möjlighet att avveckla sin verksamhet och i stället stärka föreningsnivån. Det innebär mer fokus på verksamheten och mindre byråkrati", säger verksamhetsledare Annika Jansson i ett pressmeddelande.

Verksamhetsplanen för nästa år tar sikte på biologisk mångfald, Östersjön, finlandssvensk matkultur och en giftfri vardag, Det övergripande temat är inkludering genom vardagskunskap.

Annons
Nya medlemmar i styrelsen är Carita Vik-Hästbacka, Inga-Britt Lindvall, Anna-Lena Pärus, Seija Knipström, Mikaela Vesterlund-Laine, Ann Carlsson, Inga Mannström och Anna Nylund.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronavacciner kommer till Finland nästa år – vårdpersonal och äldre vaccineras först

Sari Ekholm, överläkare på Social- och hälsovårdsministeriet.
Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari

Sari Ekholm, överläkare på Social- och hälsovårdsministeriet.

Institutet för hälsa och välfärd informerade i dag om coronaläget och om hur anskaffningen av coronavacciner till Finland ska ske. Här kan du läsa vår direktrapportering från presskonferensen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan