|

Finans Finland välkomnar nya bestämmelser om olaga hot

Många anställda i finansbranschen utsätt för hotelser i sociala medier eller får hotfulla e-postmeddelanden, uppger Finans Finland. Zoom
Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT

Många anställda i finansbranschen utsätt för hotelser i sociala medier eller får hotfulla e-postmeddelanden, uppger Finans Finland.

Tusentals anställda i finansbranschen råkar varje år ut för riktade trakasserier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Branschorganisationen Finans Finland välkomnar regeringens beredning av ett nytt lagförslag som ska skärpa bestämmelserna om olaga hot.

Enligt lagförslaget ska strafflagen ändras så att olaga hot hör under allmänt åtal om gärningen riktas mot enskilda personer på grund av hens arbetsuppgift eller förtroendeuppdrag. I den nuvarande lagen är olaga hot ett målsägande brott, vilket betyder att endast offret kan göra en polisanmälan.

"Anställda på banker och försäkringsbolag råkar dagligen ut för hot, riktade trakasserier och förföljelser. Lagförslaget är välkommet eftersom det ger arbetsgivaren bättre möjligheter att stödja och hjälpa sina arbetstagare", skriver Finans Finland.

Branschorganisationen Finans Finland säger sig ha lobbat för en lagändring sedan 2012.

Annons
"Lagförslaget avlägsnar en stor tyngd från arbetstagarens axlar. Tusentals anställda i finansbranschen drabbas varje år", säger direktör Niko Saxholm på Finans Finland i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Rekordmånga nya coronafall i Finland – 618 under det senaste dygnet

Epidemiläget är fortfarande värst i Helsingforsregionen.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Epidemiläget är fortfarande värst i Helsingforsregionen.

Hittills har 23 766 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan