|

423 nya fall av coronaviruset

Sammanlagt 21 639 finländare har nu smittats av coronaviruset sedan i våras, uppger THL. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Sammanlagt 21 639 finländare har nu smittats av coronaviruset sedan i våras, uppger THL.

Över 60 procent av de nya coronafallen har påträffats i huvudstadsregionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 423 nya fall av coronaviruset på söndagen. Smittspridningen slår hårt mot huvudstadsregionen som för närvarande är inne i en spridningsfas.

Över 60 procent av de nya coronafallen har registrerats i huvudstadsregionen under det senaste dygnet. I Helsingfors uppdagades 145 nya fall medan Esbo står för 60 nya fall och Vanda har registrerat 53 coronafall.

En granskning av smittspridningen i övriga stora städer visar att institutet har påträffat 19 nya fall i Tammerfors, 15 i Uleåborg och 8 i Åbo.

Sammanlagt 21 639 finländare har nu smittats av coronaviruset sedan i våras. Den nationella incidensen fortsätter att skjuta i höjden och är nu 66 coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna. Sjukvårdsdistrikten har registrerat 3 658 nya coronafall under samma tidsperiod, uppger institutet i sin statistiska översikt.

Annons
Sammanlagt 1 816 737 finländare har hittills testats för coronaviruset. Enligt fredagens siffror är det tills vidare 375 finländare som har dött av covid-19. Institutet för hälsa och välfärd uppdaterar statistiken om dödsfallen nästa gång på måndag.

Totalt 104 coronasmittade patienter vårdas för närvarande på sjukhus och 10 av dem har lagts in på intensiven.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sociala kontakter skärs ner till ett minimum i huvudstadsregionen – evenemang med fler än 10 personer förbjuds

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori hoppas att alla tar sitt ansvar för att julen ska kunna bli så normal som möjligt. Arkivbild.
Foto: Mikael Sjövall/SPT

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori hoppas att alla tar sitt ansvar för att julen ska kunna bli så normal som möjligt. Arkivbild.

Strikta restriktioner tas i bruk i huvudstadsregionen från och med måndag. Helsingfors borgmästare uppmanar alla att förstå allvaret och följa rekommendationerna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan