|

THL: 496 nya fall av covid-19 i Finland

Det har uppdagats 496 nya fall av coronavirussmitta under det senaste dygnet. Zoom
Foto: Henri Forss/SPT

Det har uppdagats 496 nya fall av coronavirussmitta under det senaste dygnet.

Hittills har 23 148 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterar om 496 fall av coronavirussmitta under det senaste dygnet. I går var antalet nya fall 363.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 78,9 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare. Det är högre än under den senaste uppföljningsperioden då incidensen låg på 51,8.

Enligt onsdagens uppgifter får 134 personer sjukhusvård med anledning av covid-19. 21 av dessa får intensivvård. 388 personer har avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Annons

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Få resenärer testar sig för corona trots gratis test – nya restriktioner att vänta under veckan

Under veckoslutet hade resenärerna på Tallink-Siljas fartyg Star och Megastar möjligheten att göra ett coronatest ombord.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Under veckoslutet hade resenärerna på Tallink-Siljas fartyg Star och Megastar möjligheten att göra ett coronatest ombord.

Det är svårt att få resenärer att testa sig för coronasmitta. Det framgår efter Helsingfors stads pilottestning på Estlandsfartygen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan