|

THL: 221 nya fall av covid-19 i Finland

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 221 nya fall av coronavirussmitta på tisdagen. Arkivbild. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 221 nya fall av coronavirussmitta på tisdagen. Arkivbild.

Incidensen för coronavirussmitta är för tillfället högst i Nyland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 221 nya fall av coronavisrussmitta på tisdagen. Det betyder att allt som allt har 39 011 fall av covid-19 konstaterats i Finland.

Incidensen för hela landet har sjunkit något och ligger nu på 63,5 fall per 100 000 invånare. Under den förra 14-dygnsperioden var den 73,2. Nyland är för tillfället värst drabbat med en incidens på 108,4 följt av Egentliga Finland med 97 fall per 100 000 invånare.

Enligt måndagens uppgifter vårdas 134 coronapatienter på sjukhus, varav 32 får intensivvård. På måndagen rapporterades ytterligare 11 dödsfall till följd av viruset. Dödssiffran är nu uppe i 597.

Institutet för hälsa och välfärd meddelade också på måndagen om att ytterligare 29 fall av det muterade coronaviruset konstaterats i Finland. Sammanlagt 49 fall av det muterade viruset har nu konstaterats i landet.

Annons
 

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Marin har kallat alla partiledare till restriktionsmöte på torsdag

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.

Enligt Helsingin Sanomats uppgifter har statsminister Sanna Marin kallat in landets högsta beslutsfattare till ett möte om coronarestriktionerna klockan 12 på torsdagen. Det kan tolkas som ett tecken på kommande undantagslag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan