|

Samlingspartiets Multala: Inkomster från upphovsrätt borde inte påverka utkomstskyddet

Ersättningar för upphovsrätt minskar arbetslöshetsförmånerna. Zoom
Foto: Pixabay

Ersättningar för upphovsrätt minskar arbetslöshetsförmånerna.

Sari Multala (Saml) säger att de nuvarande stödpaketen inte beaktar personer som får inkomster från flera olika källor i tillräckligt hög grad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samlingspartiets riksdagsledamot Sari Multala vill göra en ändring i utkomstskyddet för personer som arbetar med kreativa yrken, en bransch som drabbats hårt av coronakrisen.

"Det är orimligt att ersättningar för upphovsrätt inte höjer arbetslöshetsskyddet, men ändå minskar ersättningen om man blir arbetslös", säger Multala i ett pressmeddelande.

Multala föreslår att ersättningar för upphovsrätt inte ska minska utkomststödet och nämner att ekonomen Anne Brunila lyfte fram förslaget i en rapport år 2017.

"Statsrådet måste endast ändra en förordning för att upphovsrättsersättningarna ska sluta beaktas". Multala anser att temporära stödpaket inte räcker för att stödja personer som inte har vanliga arbetsförhållanden, utan får inkomster från flera olika källor.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Regeringen överväger att ta i bruk beredskapslagen – fyra paragrafer aktuella

Statsminister Sanna Marin.
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Statsminister Sanna Marin.

Regeringens diskussioner i Ständerhuset i Helsingfors avslutades efter klockan 20 på onsdagskvällen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan