|

THL: 341 nya coronafall i Finland – incidensen fortsätter att sjunka

Sedan epidemins början har över 79 700 personer i landet bekräftats smittade av coronaviruset. Zoom
Foto: Sofie Fogde/SPT

Sedan epidemins början har över 79 700 personer i landet bekräftats smittade av coronaviruset.

Coronaincidensen i Finland har nu sjunkit till 136,6, medan den under de föregående 14 dagarna var 173,9.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 341 nya coronafall på måndagen. Det innebär att sammanlagt 79 737 personer i landet testats positivt sedan epidemins början.

Incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna är nu i hela Finland 136,3. Under de föregående 14 dagarna var incidensen 173,9. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har fortsättningsvis landets högsta incidens. Där är den nu 267,5. I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är incidensen 198,8.


Institutet uppdaterar inte antalet coronarelaterade dödsfall och antalet coronapatienter på sjukhusen under påskhelgen. Enligt den senaste uppdateringen i torsdags hade totalt 846 personer i landet mist livet på grund av covid-19. I torsdags vårdades också 264 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. 52 av dem behövde intensivvård.

Sammanlagt 974 153 personer i landet har fått sin första dos av coronavaccinet, vilket motsvarar omkring 17,5 procent av befolkningen. 89 714 personer har fått också den andra dosen.

Annons

Under det senaste dygnet har antalet vaccinerade ökat med 277 personer.


Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

I juni skippas tvåmeterskravet vid evenemang

Större festivaler känns fjärran men är inte helt uteslutna i slutet av sommaren, beroende på smitt- och vaccinationsläget då.
Foto: Mikael Piippo/SPT

Större festivaler känns fjärran men är inte helt uteslutna i slutet av sommaren, beroende på smitt- och vaccinationsläget då.

Om allt går enligt exitstrategin kan stora festivaler vara möjliga i slutet av sommaren.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan