|

Händer i dag: Regeringen fortsätter fila på exit-strategin

På torsdagen fortsätter regeringen att diskutera en så kallad exit-strategi ut ur coronakrisen.  Med sig i Ständerhuset har man representanter från samtliga riksdagspartier. Bilden är från onsdagen när statsministern Sanna Marin anlände till diskussionerna om exit-strategin. Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

På torsdagen fortsätter regeringen att diskutera en så kallad exit-strategi ut ur coronakrisen.  Med sig i Ständerhuset har man representanter från samtliga riksdagspartier. Bilden är från onsdagen när statsministern Sanna Marin anlände till diskussionerna om exit-strategin.

Regeringens plan för en väg ut ur coronan presenteras snart. Alla intresserade får en chans att kommentera den.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag, torsdag, klockan 10 fortsätter regeringen att diskutera en så kallad exit-strategi ut ur coronakrisen.  Med sig i Ständerhuset har man representanter från samtliga riksdagspartier.

Efter mötet sammanställs ett utkast till en plan för hur samhället ska kunna öppnas upp igen. Utkastet publiceras på statsrådets webbplats på fredagen. Under en veckas tid kan den kommenteras av instanser och av alla intresserade medborgare. Därefter görs den slutliga planen upp. Regeringen ska hålla en presskonferens om möjligheten att kommentera utkastet, men tidpunkten är i skrivande stund inte fastställd.

Klockan 10 ordnar social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd sin sedvanliga torsdagspresentation av coronaläget.

Klockan 13 har statsrådet ett allmänt sammanträde. Där är det bland annat tänkt att man godkänner en utbildningspolitisk redogörelse som sedan går vidare till riksdagen. Vid 13.30-tiden presenterar utbildningsminister Jussi Saramo (Vf) och vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko (C) redogörelsen för pressen.

Annons
Under torsdagen ska riksdagens kanslikommission diskutera ifall statens revisionsverks generaldirektör Tytti Yli-Viikari ska suspenderas från sin tjänst. Yli-Viikari misstänks för en lång rad oegentligheter

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fredagen är sista dagen att tycka till om regeringens exitstrategi – nästan 1700 kommentarer har redan skickats in

Regeringen med statsminister Sanna Marin (SDP) i spetsen vill höra medborgarnas åsikter om hur Finland borde avveckla coronarestriktionerna.
Foto: Statsrådets kansli

Regeringen med statsminister Sanna Marin (SDP) i spetsen vill höra medborgarnas åsikter om hur Finland borde avveckla coronarestriktionerna.

Vid midnatt på fredag stänger den enkät som ger finländarna möjligheten att kommentera regeringens förslag till exitstrategi.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan