|

Keyyo dansar i tv i kväll – "Skiträdd för att åka ut igen"

Kristina "Keyyo" Petrushina åkte ut i förra veckans "Let's dance". Nu har hon fått en ny chans, efter att Carola Häggkvist hoppat av. Zoom
Foto: Anders Wiklund/TT

Kristina "Keyyo" Petrushina åkte ut i förra veckans "Let's dance". Nu har hon fått en ny chans, efter att Carola Häggkvist hoppat av.

Kristina "Keyyo" Petrushina gör comeback i "Let's dance", efter att Carola Häggkvist hoppat av på grund av hälsoskäl.Men att tacka ja var ingen självklarhet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Veckans danser

  • 1. Filip Lamprecht och Linn Hegdal (quickstep och jive)
  • 2. Michel Tornéus och Jasmine Takács (rumba och cha cha)
  • 3. Kristina "Keyyo" Petrushina och Hugo Gustafsson (tango och cha cha)
  • 4. Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm (rumba och cha cha)
 

– Jag blev glad men också tudelad, jag visste inte riktigt om jag ville hoppa på. Dans är det roligaste jag vet, men ärligt talat, det var en ganska tuff vecka förra veckan, säger Keyyo till TT.

Med både knä- och nackskada blev förra veckans quickstep smärtsam, och efter en duell mot Filip Lamprecht tvingades den 24-åriga komikern lämna tävlingen. Märkbart tagen sade hon under direktsändningen att hon hade hoppats på en fortsättning.

– Jag vet hur mycket mer vi hade att ge, sade hon då.
Annons

Keyyo

  • Kristina "Keyyo" Petrushina är född 1997 i Omsk, Ryssland och flyttade till Dalarna vid nio års ålder.
  • Hon slog igenom med humorklipp på Youtube och fick 2014 sin egen humorserie på Youtube, "Keyyo & co". Sedan dess har hon haft flera serier på SVT, bland andra "Keyyo med Rheborg i Ryssland" från 2019.
  • 2017 ledde Keyyo "Talang" tillsammans med Pär Lernström.
  • Nu är hon aktuell i TV4:s "Let's dance".
 
Keyyo laddar upp för sin
Foto: Anders Wiklund/TT

Keyyo laddar upp för sin "Let's dance"-comeback med värktabletter och choklad, sedan hon skadade sig tidigare under tävlingen.
"Väldigt nervös"


Nu berättar Keyyo att hon fortfarande är "omtumlad och i chock" efter vändningen. Det var först under torsdagen som hon kunde komma i gång med repetitionen av veckans två danser.

– Det är snabba puckar, jag är väldigt nervös. Det är så mycket som ska in, det här är två helt nya genrer för mig. Det är så himla roligt, men det är en kamp mot klockan.

Hon känner fortfarande av skadorna i knä och nacke, även om den korta pausen från dansvärlden gjorde gott.

– Jag har en dagskur på två Ipren, två Alvedon och två Marabou med Oreosmak. Jag är inte helt återställd men nu känner jag att det bara är att kötta på.


Carola: "Så glad"


Sedan det blev klart att Keyyo får komma tillbaka efter avhoppet har hon mycket stöd från fans och vänner. Bland andra Carola Häggkvist har hyllat henne i ett inlägg på Instagram: "Hurra – detta är det bästa som kunde hända just nu. Jag är så glad! Jag hade på känn i måndags att nånting gott skulle komma ut ur detta", skrev schlagerdrottningen.

Men hur det kommer att gå i programmet i fortsättningen vill Keyyo inte spekulera i.

– Det är klart att det finns en risk att man kan åka ut igen, det är en risk jag visste att jag måste ta. Jag är skiträdd men jag känner att min dansglädje är större än rädslan för att åka ut, och jag vill inspirera andra till att anta utmaningar och våga chansa. Det här är alldeles för roligt för att tacka nej och riskera att ångra sig senare, säger Keyyo.


Hur hade du tänkt tillbringa veckan om du inte hade varit tillbaka i "Let's dance"?

– Jag har hunnit köpa så mycket snacks – för 400 spänn. Det är godis som jag hade planerat att äta hela veckan, och såklart heja på mina vänner på lördag. Men ja, det blev lite ändrade planer, säger Keyyo.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

USA skickar förstärkning till Afghanistan

USA förstärker med fler tunga bombplan och stridsflygplan för att skydda de hemvändande soldaterna, meddelar försvarshögkvarteret Pentagon.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan