|

THL: Även de som umgåtts med hemvändande fotbollssupportar rekommenderas coronatesta sig

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att man undviker onödiga resor till Ryssland. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att man undviker onödiga resor till Ryssland.

På måndagen var den totala smittsiffran bland resenärer från S:t Petersburg uppe i nästan 300 fall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att de som har tillbringat midsommar, eller som har varit i nära kontakt, med personer som har återvänt hem från S:t Petersburg att söka sig till coronatest omedelbart. Även om man inte har några symtom.

Institutet rekommenderar detta på grund av det höga antalet infektioner som uppdagats under de senaste dagarna bland resenärer som besökte S:t Petersburg för EM-fotbollsmatch mellan Finland och Belgien. På måndagen var den totala smittsiffran bland resenärerna uppe i nästan 300 fall.

Om man fått två doser av coronavaccinet, eller om man haft corona för mindre är 6 månader sedan, gäller rekommendationen att testa sig endast om man har symtom på corona.

Man kan söka sig till coronatest på sin hemort.

Annons
Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar att man undviker onödiga resor till Ryssland. Dessutom rekommenderar hälsomyndigheten starkt att alla som besökt Ryssland tar ett coronatest 72 timmar efter att man återvänt hem och undviker sociala kontakter tills man fått testsvaret.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande