|

THL: 412 nya coronafall på fredagen

I dag är den nationella incidensen är 75,8. Zoom
Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

I dag är den nationella incidensen är 75,8.

Just nu vårdas 55 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 10 intensivvård.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 412 nya coronafall på fredagen. Det innebär att totalt 102 042 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 75,8. Under de föregående 14 dagarna var den 45,9.

Incidensen är nu högst, 141,4, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Landets lägsta incidens, 7,8, finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Just nu vårdas 55 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 10 intensivvård.

Annons
Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. I samband med den senaste uppdateringen i onsdags meddelades inga nya dödsfall. Det innebär att Finlands coronarelaterade dödssiffra fortsättningsvis är 978.

Enligt institutets vaccinationsregister har sammanlagt 3 594 091 finländare fått den första dosen, vilket motsvarar 64,4 procent av befolkningen. 29 procent har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan