|

570 nya coronafall – incidensen över 145 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 570 nya coronafall på lördagen. Totalt 5 774 520 personer har coronatestats i Finland sedan pandemins början. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 570 nya coronafall på lördagen. Totalt 5 774 520 personer har coronatestats i Finland sedan pandemins början.

Landets lägsta incidens, 7,8, finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 570 nya coronafall på lördagen. Det innebär att totalt 102 612 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 79,1. Under de föregående 14 dagarna var den 48,6.

Incidensen är nu högst, 146,0, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Landets lägsta incidens, 7,8, finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är incidensen 14,6, på Åland 19,9, och i Vasa sjukvårdsdistrikt 13,0. I Egentliga Finland är incidensen 85,0.

Annons
Just nu vårdas 54 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 9 intensivvård.

Totalt 5 774 520 personer har coronatestats i Finland sedan pandemins början.

Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. I samband med den senaste uppdateringen i onsdags meddelades inga nya dödsfall. Det innebär att Finlands coronarelaterade dödssiffra fortsättningsvis är 978.

16 947 personer i landet har fått sin första dos av coronavaccinet. Totalt har 3 611 037 finländare fått den första dosen, vilket motsvarar ungefär 64,7 procent av befolkningen. Cirka 30,0 procent av befolkningen har fått också den andra dosen. Antalet vaccinerade har inte uppdaterats sedan i går, fredag.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten
 

Visa fler

Mest läst senaste veckan