|

Fortfarande tomt vid flygplatserna jämfört med 2019

Coronapandemin slog hårt mot flygtrafiken 2020 och har fortfarande inte återhämtat sig. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Coronapandemin slog hårt mot flygtrafiken 2020 och har fortfarande inte återhämtat sig.

Hela 90 procent färre passagerare flög via Helsingfors-Vanda flygplats i juni i år jämfört med samma månad 2019, uppger Statistikcentralen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet flygresenärer på Finlands flygplatser är fortfarande långt ifrån vad det var 2019, rapporterar Statistikcentralen.

I juni flög cirka 248 300 passagerare via någon av Finlands flygplatser. Det är märkbart fler jämfört med samma period i fjol, men fortfarande 89 procent färre än i juni 2019. Jämfört med 2019 är minskningen vid Helsingfors-Vanda flygplats 90 procent och för de övriga inrikes flygplatserna sammanlagt 84 procent.

På Helsingfors-Vanda flygplats uppgick antalet passagerare i juni till cirka 202 300 och på övriga inrikes flygplatser till totalt 46 000. Enligt Statistikcentralen stod Helsingfors-Vanda flygplats för 81 procent av det totala antalet flygresenärer på inrikes flygplatser.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan