|

Över 800 nya fall av covid-19 – högst incidens i Satakunta

Sedan coronaepidemins början har totalt 140 889 coronafall bekräftats i Finland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sedan coronaepidemins början har totalt 140 889 coronafall bekräftats i Finland.

126 personer i Finland vårdas för närvarande på sjukhus för covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd konstaterade 802 nya fall av covid-19 på onsdagen. Totalt 5 798 finländare har smittats av coronaviruset de senaste två veckorna.

Incidensen, alltså antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är nu 104,6. Under de föregående 14 dagarna var den nationella incidensen 126,7.

Incidensen är högst, 164,2, i Satakunta sjukvårdsdistrikt och lägst, 6,6, på Åland.

126 personer vårdas för närvarande på sjukhus för covid-19. 25 av dem får intensivvård.

Annons
Sedan epidemins början har totalt 1 062 coronarelaterade dödsfall bekräftats i Finland. Siffran uppdaterades senast i onsdags.

Av alla finländare över 12 år har 83,8 procent nu fått sin första dos av coronavaccinet. Totalt 69,7 procent har fått även den andra dosen.

Sett till hela befolkningen har 73,7 procent fått den första dosen och 61,3 procent även den andra dosen.

Flera sjukvårdsdistrikt meddelade även i fredags att de har påbörjat arbetet med att ge riskgrupperna och en del sjukvårdspersonal en tredje dos coronavaccin.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan