|

122 coronapatienter på sjukhus på fredagen

Målet är en vaccinationsgrad på 80 procent mot covid-19. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Målet är en vaccinationsgrad på 80 procent mot covid-19.

Incidensen i Finland har sjunkit en aning, medan antalet coronapatienter ligger på ungefär samma nivå som tidigare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 122 coronapatienter är intagna på sjukhus, uppger Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Av dem får 24 personer intensivvård.

Finlands incidens, alltså antalet coronafall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 110. Incidensen har sjunkit jämfört med de två föregående veckorna då siffran var 120.

Satakunta har landets högsta incidens, 202. Motsvarande siffra är 141 i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt, 133 i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 89 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt och 7 på Åland.

På fredagen registrerades 562 nya coronafall.

Annons
Vaccinationssiffrorna uppdaterades senast på torsdagen. Kring 84 procent av befolkningen över 12 år har fått den första dosen coronavaccin, medan 70 procent har fått sin andra dos. Regeringens mål är att minst 80 procent av alla finländare över 12 ska få fullföljd vaccinering mot covid-19.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan