|

Sunny Taylor tävlar i "Idol" – "Pressen gör att jag blir starkare"

Sunny Taylor tycker att hon har blivit bättre på att klara påfrestningarna i "Idol". "Jag är stolt oavsett vad som händer", säger hon. Zoom
Foto: Duygu Getiren/TT

Sunny Taylor tycker att hon har blivit bättre på att klara påfrestningarna i "Idol". "Jag är stolt oavsett vad som händer", säger hon.

Efter några tuffa veckor i "Idol" har 20-åriga Sunny Taylor börjat vänja sig vid den hårda pressen. – Den gör att jag blir starkare, säger hon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Abba är veckans tema

  • Erik Elias Ekström – "Take a chance on me"
  • Lana Sulhav – "One of us"
  • Birkir Blær – "Lay all your love on me"
  • Amena Alsameai – "I still have faith in you"
  • Fredrik Lundman – "The winner takes it all"
  • Jacqline Mossberg Mounkassa – "Thank you for the music"
  • Daut Ajvaz – "Dancing queen"
  • Annika Wickihalder – "When all is said and done"
  • Sunny Taylor – "Summer night city"
 

I september var hon en hårsmån från att åka ut, men klamrade sig kvar med ett wild card från juryn. Sedan dess har Sunny Taylor fått mer självförtroende i programmet och hon har blivit bättre på att klara pressen att prestera vecka efter vecka, tycker hon.

– Jag är väldig glad för att jag har tagit steget och fortsatt att kämpa även när det har känts väldigt jobbigt. Jag har lärt känna många nya sidor av mig själv och öppnat upp många delar som man inte visste att jag hade. Jag är stolt oavsett vad som händer, säger hon.

Hon har också fått en ökad förståelse för hur tufft artistlivet kan vara.
Annons
– Jag får väldigt stor respekt för alla artister som jobbar med det här på riktigt. I "Idol" träffar man en massa gästartister och jag blir väldigt inspirerad och imponerad av alla artister som pallar och fortsätter att göra sin grej, säger hon.


Följde med som tioåring

Samtidigt känner 20-åringen från Billeberga stort stöd från familjen. En av hennes största supportrar är den folkkäre tv-kocken Tareq Taylor, som är hennes farbror.

Hennes pappa Zafer Taylor tävlade själv i programmet 2011 och lyckades då knipa en guldbiljett.

Den då tioåriga Sunny Taylor var med när hennes pappa sökte till programmet för 2011.
Foto: Duygu Getiren/TT

Den då tioåriga Sunny Taylor var med när hennes pappa sökte till programmet för 2011. "Jag till och med snackade med Pär som var programledare redan då", berättar hon.Då var Sunny Taylor tio år och hon har fina minnen från uttagningen.

– Det var min pappas vän som hade sökt åt honom. När de ringde från programmet och pappa frågade "ska jag verkligen göra det här?" skrek jag och min lillebror "ja, det är klart!". Sedan åkte vi dit hela familjen. Jag kommer ihåg när han kom ut från sin audition och vi alla var jätteglada. Jag till och med snackade med Pär som var programledare redan då.

Att själv söka till programmet var dock inget hon tänkte på förrän för ett par år sedan.

– Jag var väldigt kameraskygg i mina tonår så att gå utanför min comfort zone var inget jag vågade.


"Hänger mest med Daut"


I veckans final är temat Abba. Sunny Taylor som allra helst sjunger soul och r'n'b hade först svårt att hitta en passande låt att tolka innan valet föll på Abbas gamla discodänga "Summer night city".

– Abba är inte riktigt min grej, men jag respekterar allt som de har gjort. Avtrycket som de har lämnat är väldigt häftigt och inspirerande och när jag hittade den här låten kände jag att den skulle vara kul att göra, säger hon.

Sunny Taylor har valt Abbas
Foto: Duygu Getiren/TT

Sunny Taylor har valt Abbas "Summer night city" till veckans fredagsfinal.Vem hänger du mest med av de andra idolerna?

– Jag tycker att alla är fantastiska, men jag hänger mest med Daut. Vi har väldigt kul tillsammans. Han är en kul person.


Vad tror du om dina vinstchanser?

– Jag har verkligen ingen aning, det där vågar jag inte tänka på. Alla är så jäkla grymma och för mig gör det inget om jag inte vinner. Ibland så glömmer jag att det är en tävling.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan