|

THL publicerar öppna data om coronavaccineringar

Institutet för hälsa och välfärd publicerar öppna data om coronaepidemin på torsdag. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd publicerar öppna data om coronaepidemin på torsdag.

Den nya databasen publiceras på torsdag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd publicerar öppna data om utfallet av coronavaccineringarna i Finland. Databasen lanseras på torsdag på institutets webbplats.

Databasen innehåller bland annat information om de vaccinerades ålder, kön och vaccinationsskydd. Det går också att hämta uppgifter om incidensen för specifika befolkningsgrupper liksom data om smittspridningen och dödligheten.

Databasen uppdateras en gång i månaden. Enligt institutet går det att kolla upp statistiska data från epidemins början till läget i dag. Uppgifterna är uppdelade i fyra månaders sekvenser.

Epidemins intensitet och smittspridningens omfattning har en inverkan på siffrorna då man utvärderar effekten av coronavaccineringarna, understryker institutet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan