|

Nu krävs covidintyg eller covidtest av alla som reser till Finland

I fortsättningen förutsätts det att alla resenärer som anländer till Finland har ett covidintyg eller att de testas för covid-19. Zoom
Foto: Jean Lindén/SPT

I fortsättningen förutsätts det att alla resenärer som anländer till Finland har ett covidintyg eller att de testas för covid-19.

I fortsättningen förutsätts det att alla resenärer som anländer till Finland har ett covidintyg eller att de testas för covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsrådet har utfärdat en förordning som innebär att det krävs covidintyg eller covidtest av alla resenärer som anländer till Finland, enligt ett pressmeddelande på fredagen.

Förordningen baserar sig på ett utlåtande av Institutet för hälsa och välfärd. Institutet menar att det på grund av den nya omikronvarianten för närvarande inte finns länder eller områden från vilka resenärer kan befrias från hälsosäkerhetsåtgärder.

Syftet med upphävandet av förordningen är att skydda befolkningens hälsa mot omikron.

Förordningen träder i kraft den 4 december 2021.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan