|

Dök ett främmande ansikte upp på ditt pass? – Polisen meddelar om postningsmiss

Cirka 550 pass placerades i fel kuvert i fredags, men endast kring 100 uppskattas ha nått ända fram till en kund. Zoom
Foto: Jan Ola Klåvus/Arkiv

Cirka 550 pass placerades i fel kuvert i fredags, men endast kring 100 uppskattas ha nått ända fram till en kund.

På grund av ett maskinfel placerades fel pass i fel kuvert i fredags. Missen leder till att hundratals passleveranser fördröjs med omkring en vecka. Ifall man behöver få sitt pass snabbare bör man kontakta den polismyndighet som utfärdade det.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Omkring hundra finländare beräknas ha fått ett pass som inte tillhör dem. Det meddelar polisen efter att man noterat att ett fel uppstod i fredags då pass skulle postas till olika personer i Finland. 

Felet berodde på att den maskin som ska se till att rätt pass hamnar i rätt kuvert inte fungerade. 

Uppskattningsvis levererades 550 pass vidare felaktigt innan felet uppmärksammades. Enligt överinspektör Juhani Ruutu från Polisstyrelsen hann ändå endast omkring en femtedel av dem levereras ända till beställaren. 

Alla de 550 ivägskickade kuverten har återkallats och kunder kommer inte längre att få meddelanden om att deras pass finns att hämta ut vid ett hämtningsställe. Polisen ber alla dem som fått någon annans pass att omedelbart returnera både passet och kuvertet till platsen där man hämtade ut dem. 

Annons
De vars passleverans nu stoppats kommer att få ett nytt meddelande så fort deras korrekta pass finns att hämta ut. Polisen beräknar att det dröjer omkring en vecka. Ifall man är i behov av ett pass snabbare exempelvis på grund av en resa så ska man ta kontakt med polismyndigheten som utfärdade passet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan