Årets stora julhappening i Trädgårdscentret står för dörren: Sunds Julmarknad ordnas på lillajul, lördag 26.11 kl. 9–16. I programmet finns något för både stora som små, berättar butikschef Carola Snellman.

– Stämningen på julmarknaden brukar vara fantastisk. Det lönar sig verkligen att också komma längre ifrån. Det kommer att finnas ett tomtelandskap med en liten överraskning för barnen, Skorpan bageri är här och säljer nybakt och vi har självplock vid floristdisken så att du kan komponera din egen lillajulbukett. Flera olika hantverkare är på plats och så öppnar vi dörrarna till vår stora julstjärneodling.

Stars of Jeppis

Julstjärneodlingen – Stars of Jeppis – är lokalproducerad julstämning när den är som bäst. Sunds Trädgård odlar alla sina julstjärnor själv i växthusen på Östanpå, en tradition som fortgått ända sedan företaget startade.

– Historien om Sunds Trädgård började faktiskt med hundra hyacinter, julen 1967, berättar Johan Sund, vd och ansvarig för växthusodlingen vid Sunds. Vi har fortsatt traditionen med härodlade julblommor i över 50 år. Förutom julstjärnor i många olika färger och storlekar odlar vi även våra amaryllis själva.

Julstjärnorna finns i många, spännande färger, allt från traditionell djupröd till persika, champagne, lime och vitaste vitt.

Julens unika buketter och arrangemang

Härodlad och handgjord är ledorden för julen på Sunds. Under advent tar floristerna fram sin mest kreativa sida och skapar unika, handgjorda jularrangemang och julbuketter. Alla arrangemangen designas, planteras och dekoreras på plats.

– Vi binder buketterna enligt kundens personliga smak, så du har möjlighet att få en verkligt unik bukett för ditt julbord, säger Carola Snellman.

Trenderna för vilka julblommor som står i centrum har varierat från år till år. Just nu är snittblommor otroligt populära, såväl till vardag som fest. Och det märks att naturen står nära hjärtat – spännande kvistar, kottar och andra naturmaterial överraskar och inspirerar i binderierna.

Julens unika arrangemang och buketter designas av Sunds florister.


Ta hand om din julblomma!

På Sunds vill man slå ett slag för att vi alla kan njuta av julblommorna hela advent, inte bara den korta julveckan. Men för att få långvarig glädje behöver man ta hand om sina julblommor och sitt arrangemang på rätt sätt.

– Julens blomsterlökar som amaryllis och hyacint vill inte ha för mycket vatten, tipsar Sonja Snellman, ansvarig för krukväxter på Sunds Trädgård. Vattna mycket sparsamt, så växer de sig inte för långa och rangliga. Vid kassan får du en flyer med på köpet som innehåller praktiska skötselråd för de vanligaste julblommorna.

Julklappstipsen för dig i farten

Advent är en bråd tid för många, med program både på jobb, i skolor och dagis och hemma. Men när man som kund stiger över tröskeln i Trädgårdscentret lägger sig lugnet och man kan i lugn och ro unna sig att låta julstämningen sjunka in och inspirera till roliga julklappstips.

Du som uppskattar smakfull design kommer att trivas i inredningsavdelningen – stort utbud av spännande märken och god kvalitet. Och vill du att årets julgåvor ska vara av det praktiska slaget styr du bara riktningen mot hyllorna med kvalitetsverktyg från bl.a. Fiskars och Gardena.

– Ett bra tips för ”den som har allt” är en bukettprenumeration, berättar Carola Snellman. Mottagaren får regelbundet nya fräscha blommor hemlevererade eller för avhämtning. Det är en gåva som verkligen räcker länge. Men också presentkorten är en mycket uppskattad gåva.

Följ oss på Instagram och Facebook – massor av tips och inspiration inför julen!?