Snusklördags första evenemang i Santa Fe i Ekenäs i april 2023.

Snuskfest med epadunk

Epadunken går på högvarv i Svenskfinland och för tredje gången är det dags för Snusklördag på Melody i Jakobstad. Evenemanget tar den hetaste epadunken och de galnaste festerna till krogar runt om i Svenskfinland.

Första gången krogevenemanget kom till Jakobstad sa Chris Nylund, hjärnan bakom nattklubbsevenemanget, så här: "Det är musik med småsnuskiga texter som handlar om att festa och ha roligt. Det är alkohol, snuskigheter och bra stämning.".

När & var: 5 april. Festen pågår mellan klockan 23 och 04 på Melody i Jakobstad och du får delta om du hunnit fylla 18 år.

***

Pucken-juniorer spelar slutspel i Kristallen

Larsmolaget IF Puckens U14-lag spelar AA-slutspel i Kristallen i Jakobstad på lördag. Pucken spelar semifinal mot Keupa HT klockan 11.30. I den andra semifinalen möts JyKi White och APV klockan 13.30. Bronsmatchen spelas klockan 16.30 och final blir det klockan 18.30.

När & var: 6 april. Kristallen i Jakobstad. Klockan 11.30 spelas första matchen.

***

Hermes spelar för finalplats

Hermes har gått starkt i vårens slutspel och på fredag kväll har laget chans att ta sig till final i Mestis. Blir det seger mot IPK är Hermes klart för final. Det råder rejäl hockeyfeber i Karleby och stämningen i ishallen lär bli elektrisk.

När & var: Nedsläpp i ishallen i Karleby 18.30.

***

Konstbasar i Nykarleby

Vill du fynda konst och hantverk? Konstnärer, hantverkare, pysslare, konstsamlare och helt vanligt folk säljer sina gamla konstverk på Konstbazaar och kafé som Nykarleby kultur & fritid ordnar i Rådhusgalleriet på lördag.

När & var: 6 april. Rådhusgalleriet i Nykarleby. Klockan 11–14.

***

Alex Ramsay, Adam Vidjeskog (16), Johan Brunell, Joni Remesaho och Severi Kähkönen (32) firar ett mål för Jaro.

Jaro spelar cupfinal i Tellushallen

På lördag blir det en högintressant match i Jakobstad. Jaro har en bra försäsong bakom sig och nu kulminerar allt med final i Ligaettans cup klockan 13. För motståndet står SJK Akatemia och vinnaren i matchen får 10 000 euro. Det lär bli rejält trångt i Tellushallen så det kan löna sig att komma i tid.

När & var: 6 april. Tellushallen i Jakobstad. Klockan 13.

***

Babydisco i Oxhamns skola lockade omkring 100 barn. Nu är det Larsmos tur när discot ordnas i Risö skola på lördag.

Babydisco i Larsmo

Damkören Madrigalen ordnar babydisco för barn i åldern 0-6 samt deras föräldrar och syskon. Förutom dans blir det ansiktsmålning, mete, aktivitetslekar och barnloppis under eftermiddagen.

När & var: 6 april. Risö skola i Larsmo. Klockan 14–16.

***

Gå på Queen-konsert i Schaumansalen

Blåsorkestern Allegro Wind Band samt band och solister från YA och Wava-institutet bjuder på konserten "These are the days of our lives: Queen tribute" med musik av legendariska rockbandet Queen i Schaumansalen på lördag kväll.

När& var: 6 april. Schaumansalen i Jakobstad. Klockan 19.

***

Camilla Juthbacka, Markus Mäenpää och Boris Bränn i en scen ur

Kavalkad i Nykarleby

Juthbacka Teater bjuder på en kavalkad med scener och musik som runnit till ur lokala pennor i "Med pennan på pulsen". Det blir delar ur olika pjäser, dikter och aforismer. Sången och musiken är skriven av Lena Frilund samt Camilla Cederholm och Frej Högdahl. Totalt medverkar 21 skådespelare, sångare och musiker i produktionen. Läs mer om evenemanget i ÖT:s artikel.

När & var: 6 april. Kulturhuset Scala i Nykarleby. Klockan 19.

***

Uppe från vänster: Olivia Käldström, Maria Boidin, Cornelia Björk, Kajsa Hautamäki och Vieno Toivanen kommer att bjuda Pavis gäster på schlagershow på lördag.

Mellospecial på Pavis

Mat, musik och program blir det när Pavis bjuder in till Mellokväll på lördag. För showen står studerande från YA och det utlovas välkända schlagerhittar från Europas alla hörn. Läs ÖT:s artikel om evenemanget!

När & var: 6 april. Pavis i Jakobstad. Klockan 19.

***

Gypsyjazz möter brasiliansk choro på Kulturgaraget i Karleby

New York-baserade Olli Sokkeli från Karelen möter brasilianska gitarrkonstnären Cesar Garabini på Kulturgaraget i Karleby på lördag kväll. Spelningen beskrivs som ett möte mellan gypsyjazz brasiliansk choro. Arrangörer är Kulturgaraget rf.

Var & när: 6 april. Kulturgaraget i Karleby. Klockan 19. Dörrarna öppnas klockan 18.

***

Jonathan Bäckström Quartet spelar på Malmska gården på lördag.

Livemusik på Malmska gården

Jonathan Bäckström Quartet spelar på Malmska gården på lördag. Bandet leds av basisten och kompositören Jonathan Bäckström och består av altsaxofonisten Marcus Wärnheim, tenorsaxofonisten Adele Sauros och trummisen Benjamin Nylund.

När & var: 6 april. Malmska gården i Jakobstad. Klockan 19.

***

Rock på Black Sheep

Rockbanden Super Tsunami och Killburn uppträder på Black Sheep på lördag kväll. Banden kommer från Vasa och lovar både läderbyxor och att ge 100 procent på scenen.

När & var: 6 april. Black Sheep Pub & Terrace i Jakobstad. Dörrarna öppnar klockan 22, spelningen klockan 23.

***

Livemusik på Friends

The Bänd spelar på Friends på lördag kväll.

När & var: 6 april. Friends pub i Jakobstad. Klockan 22.

***

Fixa livspusslet

Kyrkans ungdom och Kronoby församling arrangerar livspusseldagar i Kronoby och Nedervetil.

På lördag klockan 18 inleds programmet med en föreläsning om missbruk och medberoende och fortsätter på temat psykisk ohälsa och tro. Båda programpunkterna i Kronoby församlingshem. På söndag inleds dagen klockan 10.30 på temat föräldraskapets utmaningar i Nedervetil församlingshem följt av lunch och mässa i Nedervetil kyrka klockan 13.

Eget program för barnen utlovas också.

När & var: 6 & 7 april. Kronoby och Nedervetil församlingshem och Nedervetil kyrka. Programmet inleds på lördag klockan 18.