Vårutställning och konsert i Pedersöre

Pedersöre MI ordnar vårutställning i Sursik skola på lördag. Produkter från praktiska kurser ställs ut och sångare, dansare och musiker i olika åldrar uppträder. Martin Nybacka berättar om instrumentet Esseharpan.

När & var: Lördag 20 april klockan 10–16. Sursik skola i Pedersöre.

***

Disco för knattarna i Essegården

För alla barn från 0 år till de som går i årskurs 2 blir det knattedisco i Essegården. Förutom dans och party utlovas pyssel, skattjakt och godisförsäljning. Arrangörer är Överesse ungdomsförening och Överesse Hem & skola.

När & var: Lördag 20 april klockan 15–17. Essegården i Överesse.

***

Prova på kultur i Campus

Designa en förpackning, delta i målarworkshop, prova instrument, se dockteater, dansuppvisning, teateruppvisning och mycket mycket mer när Jakobstads Sinfonietta och kulturutbildningarna i Campus Allegro ordnar Kultour i Jakobstad. Det blir olika programpunkter man kan delta i och olika föreställningar att titta på för alla åldrar, och allt är gratis. I Jakobstad ordnas Kultour på lördag i Campus Allegro. Studerandena i fotografi, grafisk design och inredningsarkitektur bjuder också på examensutställning.

När & var: Lördag 20 april klockan 11–13. Campus Allegro i Jakobstad.

***

Diskutera gasbil i Edsevö

Vill du veta mer om biogas och biogasdrivna bilar? Pedersöre kommun ordnar gasbilsträff vid PK Biogas tankningsstation i Edsevö på lördag. Man får träffa gasbilsägare och höra om deras erfarenheter. Thomas Snellman från PK Biogas medverkar också.

När & var: Lördag 20 april klockan 13. PK Biogas tankningsstation i Edsevö (Hotellvägen 5)

***

Konståkningsshow i Kristallen

Jeppis skatings konståkare tar oss med under havets yta på lördag. De bjuder på våruppvisning i Kristallen och temat för showen är Ariel – den lilla sjöjungfrun.

När & var: Lördag 20 april klockan 14.30.

***

Philip Järvenpää.

Kör bjuder på vårkonsert med Philip Järvenpää

Tonfallet bjuder på jazziga låtar tillsammans med Rebecca Varhama och Philip Järvenpää i Schaumansalen på lördag kväll. Showen heter "Wish you love". Linnea Hjerpe är dirigent. En jazztrio medverkar också.

När & var: Lördag 20 april klockan 19. Schaumansalen i Jakobstad.

***

Rönnqvist på Black Sheep.

Black Sheep firar tio år

Puben Black Sheep fyller jämnt och firar med livemusik av Daniel Madsen på lördag kväll.

När & var: Lördag 20 april. Dörrarna öppnar klockan 19 och Madsen spelar klockan 23. Black Sheep Pub & Terrace i Jakobstad.

***

Nykarleby damkör har vårkonsert med Bellman och Taube

Under ledning av Anna-Leena Eklund tillsammans med Mikael Fröjdö och Lavi Öst bjuder Nykarleby damkör på smakprov av både Bellman och Taube på Kredu på lördag kväll.

När & var: Lördag 20 april klockan 18. Kredu i Nykarleby.

***

Rockkväll i Samlingshuset i Kronoby

På lördag kväll blir det rock'n'roll i Samlingshuset i Kronoby när Boothill Stompers och Jorma Lover and the others uppträder. För arrangemangen står Kronoby ungdomsförening. Puben öppen hela kvällen och framsidans parkering är reserverad för den som anländer med jenkkare. Tidsenlig klädsel är inte obligatorisk men rekommenderas.

När & var: Lördag 20 april klockan 21. Samlingshuset i Kronoby.

***

Musikcafé i Bennäs kyrkhem

Vårens sista musikcafé går av stapeln på lördag i Bennäs kyrkhem. Det gästas av Linda Laukkonen som bjuder på egna sånger under kvällen. Servering och sällskap utlovas.

När & var: Lördag 20 april klockan 19. Bennäs kyrkhem.

***

Föreningen American Car Drivers Kokkolas medlemmars bilar.
Kika på amerikanska bilar i Karleby

Kolla in snygga bilar när American car drivers Kokkola bjuder in till show i helgen. Med är också "Harrikat minttiin", Tattoo Studio Roti, Anna-Stina Kustom & Design, Hälls Garagen med flera. Kaffepannan är på.

När & var: Lördag 20 april klockan 16–20 och söndag 21 april klockan 11–16. Karleby Idrottsgården.

***
Öppet hus på Arbis i Jakobstad

Passa på att spana in naturfotoutställningen som deltagarna i Arbis fotokurs tagit när Arbis i Jakobstad har öppet hus på söndag.

När & var: Söndag 21 april klockan 12–16. Arbis, Skolgatan 20 i Jakobstad (gymnasiet).

Helgguiden bjuder på ett axplock av sådant som händer i regionen i helgen.