Det första mötet mellan Chelsea och Barcelona slutade 1–1.

Barcelona hade ett stort bollinnehav i tisdagskvällens match, men det var Chelsea som hade de bästa målchanserna.

I första halvlek sköt Chelseas brasilianare Willian i stolpen två gånger. Eden Hazard hade i sin tur två skott över.

Efter 17 minuters spel i andra halvlek låg just Hazard och Willian bakom 1–0, Hazard som framspelare och Willian som målgörare. Brassen prickade in bollen precis vid insidan av den högra stolpen.

13 minuter senare bäddade slarv i Chelseaförsvaret för Barcelonas kvittering. Andrés Iniesta tog bollen och slog direkt inåt höger i straffområdet där Lionel Messi rusade fram och satte 1–1.

Bayern München fick en betydligt enklare första match än väntat i åttondelen eftersom Besiktasbacken Domagoj Vida blev utvisad redan i 16:e minuten.

Thomas Müller gjorde Bayerns första mål strax före paus, genom en styrning, och sju minuter in i den andra halvleken rusade Kingsley Coman fram och slog in Robert Lewandowskis inlägg.

Müller gjorde sitt andra mål, 3–0, i 66:e minuten. Och Lewandowski höll sig sedan framme på Mats Hummels skott och slog in returen till 4–0. Lewandowski blev även han tvåmålsskytt när han satte 5–0 med ett par minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det lär bli en omöjlig uppgift för Besiktas, som är i Champions League-åttondelsfinal för första gången, att vända 5–0 i hemmamatchen om tre veckor.