ISHOCKEY-VM Grupp B

• Danmark – Sydkorea 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
  • I: –.
  • II: 22.55 Frans Nielsen (Daniel Nielsen) 1–0, 24.18 Kisung Kim (Sangwook Kim) 1–1, 32.14 Jesper Jensen (Oliver Bjorkstrand) 2–1.
  • III: 56.35 Nichlas Hardt (Nielsen, Jesper Jensen Åbo) 3–1 pp.
  • Mv: Frederik Andersen Danmark 5+5+3=13, Matt Dalton Sydkorea 10+8+7=25 (ut: 58.13–60.00).
  • Utv: Danmark 2x2=4 min, Sydkorea 4x2=8 min.
  • Publik: 10591.

Sydkorea hade lagt fredagens 13–1-förlust mot USA bakom sig snabbt och kom ut och gjorde en bra match mot Danmark.

Centern Frans Nielsen öppnade målskyttet i andra perioden med ett avslut som var närmast identiskt med det han bjöd på i onsdags mot Finland. Men Sydkorea gav svar på tal då centern Kisung Kim fick till en snabb kvittering.

Centern Jesper Jensen återställde ordningen efter att halva matchen avklarats, men i tredje perioden tryckte Sydkorea på för en kvittering – ända tills yttern Brock Radunske åkte ut för interference. Då klev yttern Nichlas Hardt, som avgjorde mot Finland, fram och satte 3–1 med 3.25 kvar att spela.

Segern innebär att Danmark klättrar upp till andra plats i grupp B på elva poäng, en poäng före Kanada och två poäng före Finland och Lettland. Danmark avslutar gruppspelet mot Lettland på tisdag.