I matchen mot Australien visade han klassen direkt och gjorde ett riktigt läckert mål när han tryckte in en boll på uppstuds till 1-0 redan efter sex minuters spel.

Det var Tottenham-spelarens 13:e mål på de 15 senaste matcherna i danska landslagströjan.

Men ett försvarsstarkt Danmark, som inte släppt in ett mål på fem matcher, fick ge vika i slutet av den första halvleken.

Premiärmålskytten Yussuf Poulsen orsakade, efter videogranskning, en straff på grund av hands och Australiens Mile Jedinak var iskall från straffpunkten för andra matchen i rad.

1-1 stod sig matchen ut och Danmark har fyra poäng inför den sista matchen mot Frankrike. Australien har en poäng inför deras avslutande möte med Peru.