U19-EM Grupp B

• Turkiet – England 2–3 (1–2)

En minut. Längre än så höll inte Englands nolla i U19-EM.

Anfallaren Güven Yalcin utnyttjade en hyfsad boll över backlinjen för att nicka in 1–0 bakom målvakten Ellery Balcombe, som var ute och yrade i ingenmansland.

England tog över fullständigt efter Turkiets tidiga ledningsmål i tisdagskvällens match i Seinäjoki och hade mycket boll. Men engelsmännen hade svårt att bryta in centralt.

Kvitteringen kom på en låg frispark från ena hörnet som mittbacken Japhet Tanganga styrde in vid bortre stolproten.

England fortsatte hålla i taktpinnen och på tilläggstid i första halvlek smet anfallaren Ben Brereton igenom i boxen och rullade in 1–2-målet.

I 54:e minuten vände England spelet snabbt och fyllde på med mycket folk. Mittfältaren Elliot Embleton fick tid på sig att ställa in siktet vid straffområdeslinjen och skickade in bollen i bortre krysset.

Engelsmännen slappnade av – och fick ångra det omgående. Turkiets lagkapten Abdülkadir Ömür lyckades inte utnyttja friläget, men fick tag i bollen igen och spelade in till yttern Metehan Güclü som enkelt rullade in 2–3-målet.

Efter en hel del ställningskrig fick Turkiet en frispark en bra bit utanför straffområdet. Offensiva mittfältaren Muhayer Oktay siktade på Ellery Balcombes vänstra kryss, men den engelska målvakten hann i vägen.

Turkiet hade initiativet och Oktay fick prova på en ny frispark i 87:e minuten, men Balcombe klistrade bollen.