Muik dominerade skottstatistiken stort, men det hjälpte inte. Det var JPK som drog det längre strået i Alajärvi och utjämnade matchserien till 1–1.

Det stod 4–1 till JPK inför den sista perioden. Med elva minuter kvar av matchen var Muik uppe i 3–4, men det fjärde målet lyckades man inte få till. Kvitteringsjakten stördes av att Muik drog på sig tre utvisningar efter reduceringen till 3–4.

Matchserien avgörs i Nykarleby på söndag.

I: 2.39 1–0 Valtteri Viitasaari, 7.50 1–1 Simon Åkerman (Lucas Lindkvist), 14.26 2–1 Veeti Hämeenniemi NÖ, 17.23 3–1 Sampo Peura.
II: 29.23 4–1 Jussi Turja NÖ.
III: 41.16 4–2 Kim Hanhisuanto (Sebastian Sjöström), 48.56 4–3 Sjöström (Lucas Lindkvist, Felix Lindkvist) NÖ.
Målvakter: Jesse Lassala (JPK): 16+15+19=50. Andreas Storbacka (Muik II): 11+9+8=28.
Utvisnignar: JPK6x2 minuter. Muik II: 8x2 minuter.