Pappalandia

Pappalandia är Vasabladets egna pappapodd. Den görs av småbarnsföräldrarna Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström. De diskuterar de stunder när livet går som på räls, men även de stunder då allt är kaotiskt och det är minus på sömnkontot.

Alla avsnitt

29.05.2023

Vilken var vår reaktion när vi såg det positiva graviditetstestet?

Vasabladet & Österbottens tidning I det andra avsnittet av Pappalandia snackar vi om hur vi reagerade när sambon visade det positiva graviditetstestet. Alla reagerar vi olika på ett sådant besked.  För Tomas var det väldigt speciellt när han fick reda på att barn nummer två är på kommande. Han satt på ett vandrarhem i Sverige och hade nyss fått reda på att han skulle köpa ett hus.  Vi pratar även om hur spännande det var att berätta för våra föräldrar. För Hannes var det en fin stund och han minns väl föräldrarnas reaktion.

26.05.2023

Varför ville vi ha barn?

pappalandia Pappalandia är en pappapodd som görs av Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström.  I det första avsnittet diskuterar vi bland annat varför vi ville bli föräldrar, hur beslutet togs och vilka tankar vi hade inför föräldr askapet.  Vi delar med oss av tips till de som funderar på att bli föräldrar och till de som känner en oro över att bli förälder.