Handen på hjärtat

En podd om relationen till oss själva och andra. Funderar du på sex, relationer, föräldraskap eller existentiella frågor? Känns livet extra tufft eller pirrigt? Vill du bolla en viktig fråga med en expert? Skriv i frågelådan på våra sajter. Varannan lördag kommer ett nytt poddavsnitt och varannan lördag publiceras textsvar på VBL:s och ÖT:s sajter, appar och tidningar. Programledare: Jeanette Östman.

Alla avsnitt

23.02.2024

“Att tvivla på kärleken handlar många gånger om att vi tvivlar på vår egen förmåga till kärlek”

Österbottens tidning & Vasabladet Vad innebär det att älska en annan människa eller sig själv? Får vi brista i kärlek? Vad menar vi när vi talar om närhet till en annan människa? Vi följer lätt ingrodda tankebanor och den breda strömmen också i fråga om kärlek och relatione r. Filosofen Camilla Kronqvist vill att vi tänker själva. På det sättet kan vi fördjupa vår förståelse för kraften som kärleken kan ge oss. Handen på hjärtat är en podd från Österbottens Tidning och Vasabladet. Redaktör: Jeanette Östman.

09.02.2024

"Österbottniska män av tradition inte varit bra på att prata om känslor"

Österbottens tidning & Vasabladet Vi är stolta över näringslivet i Österbotten för dess mångsidighet och resiliens, anpassningsförmåga och motståndskraft. Prästen Daniel Björk tycker att vi också skulle kunna applicera det tänket på hur vi uppfostrar våra barn. Där ingår at t prata om känslor. Det här är framför allt någonting som österbottniska män kan bli bättre på. Handen på hjärtat är en podd från Österbottens Tidning och Vasabladet. Redaktör: Jeanette Östman.

26.01.2024

"Vi är himla bra på att ligga men dåliga på att prata om ligget"

Österbottens tidning & Vasabladet Vi översköljs av intryck kopplade till sex men saknar ofta forum att prata om vilka tankar och känslor intrycken väcker. Vi behöver bli bättre på att prata om sex och sexualitet hemma vid köksbordet, säger sexualterapeuten Malin Wiik-Norrma n. I dagens poddavsnitt pratar vi också om hur ett visst mått av egoism är avgörande för att vi ska kunna njuta av sex. Handen på hjärtat är podd från Österbottens tidning och Vasabladet. Redaktör: Jeanette Östman

10.01.2024

”Vill jag fortfarande? kan vara en tung men nödvändig fråga”

Österbottens tidning & Vasabladet Det kan vara smärtsamt och upplevas som hotfullt att ställa oss frågan om vi fortfarande vill vara tillsammans med vår partner. Frågan är ändå viktig om man upplever att man glidit ifrån varandra och inte har så mycket gemensamt längre. Det säger familjepsykoterapeuten Heikki Kurkiala. I dagens poddavsnitt pratar vi också bland annat om betydelsen av fysisk beröring som ett sätt att kommunicera. Handen på hjärtat är podd från Österbottens tidning och Vasabladet. Redaktör: Jeanette Östman