Handelssamtal Kina-USA
Nyhetsbild
Ekonomi

Österbottniska storföretag följer med utvecklingen i USA och Kina – "En osäkerhet som påverkar oss"

Handelskriget mellan Kina och USA orsakar huvudbry också för österbottniska företag. En utdragen konflikt kan i värsta fall leda till att företag tvingas se över sin kapacitetsanvändning.

Nyhetsbild
Ekonomi

EU har inte gett upp hoppet om ett handelsavtal

Ett beslut om biltullar från Trumpregeringen har utlovats till på fredag. Men EU-kommissionären Cecilia Malmström från Sverige hoppas att beslutet skjuts på framtiden. Hon har inte gett upp hoppet om att ro hem ett handelsavtal med USA.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wall Street vände uppåt efter Trump-uttalande

Aktier i teknikföretag ledde uppgången när New York-börsen på tisdagen återhämtade sig från på det kraftiga fallet dagen innan. Då rasade kurserna till följd av hotet om ett upptrappat handelskrig mellan USA och Kina.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordeas Kinaexpert Tuuli Koivu om handelskriget mellan USA och Kina: "Vapenskramlet har kommit för att stanna"

Vapenskramlet, i form av ett handelskrig mellan USA och Kina, har kommit för att stanna. Kina är mera beroende av världshandeln än vad USA är. Det säger Tuuli Koivu, Nordea Finlands chefsekonom och Kinaexpert.

Nyhetsbild
Ekonomi

Optimism trots upptrappat handelskrig mellan Kina och USA

Både Kina och USA har kompetens att lösa konflikten på fredlig väg, säger Kinas utrikesminister Wang Yi och slår därmed an en betydligt mjukare ton än den som använts av de två länderna på senaste tiden.

Nyhetsbild
Ekonomi

Teknikbolag ledde ras på Wall Street

Kurserna rasade på bred front på de amerikanska börserna på måndagen, sedan Kina deklarerat att landet höjer tullarna på varor som importeras från USA.

Nyhetsbild
Ekonomi

USA hotar med tullar på alla kinesiska varor

Handelssamtalen mellan USA och Kina verkar ha kört fast. USA kräver konkreta löften om lagändringar från Kina – som i sin tur vägrar att offra sina egna intressen.

Ekonomi

USA höjer även återstående tullar

UTRIKES USA:s president Donald Trump har beordrat en tullhöjning på återstående kinesiska varor.

Nyhetsbild
Ekonomi

Elektronikbranschen sågar USA-tullar

Tullverket i USA har, precis som president Donald Trump hotat med, höjt tullarna från 10 till 25 procent på 5 700 kinesiska produktkategorier. – Katastrofalt, varnar kritiker från USA:s konsumentelektronikbransch.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelssamtalen mellan Kina och USA fortsätter i dag

Vita huset uppger att handelsamtalen med Kina kommer att fortsätta under fredagen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Försiktigt positivt på Asiens börser

Börserna i Asien visade något bättre resultat vid öppnigen jämfört med tidigare i veckan.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelsoro fortsätter prägla Wall Street

De amerikanska börserna stängde på minus på torsdagen efter fortsatt osäkerhet kring handelsrelationerna mellan USA och Kina.

Nyhetsbild
Ekonomi

Raset på Wall Street avstannat

Efter två dagars nedgång gick de amerikanska börserna uppåt på onsdagen för sedan vända och slutligen stänga runt nollan.

Nyhetsbild
Ekonomi

Trump: Kina rev upp avtalet

USA:s president Donald Trump säger att Kina brutit de överenskommelser som länderna hittills har nått under sina handelssamtal.

Nyhetsbild
Ekonomi

Raset fortsätter på Wall Street

Nedgången fortsatte för andra dagen i rad på de amerikanska börserna på tisdagen, och de ledande indexen tappade alla cirka 2 procent.

Nyhetsbild
Ekonomi

Hot om handelskrig skrämde Wall Street

Kurserna backade på bred front på de amerikanska börserna på måndagen – precis som på många handelsplatser i Asien och Europa tidigare under samma dygn.

Nyhetsbild
Ekonomi

Osäkert på Asiens börser efter nya tullhot

Tokyos Nikkei 225-index öppnade på tisdagen med en nedgång på nära 0,7 procent, efter att börsen har hållit stängt i över en vecka då man firat att Japan fått en ny kejsare.

Nyhetsbild
Ekonomi

Kina hotar dra sig ur handelssamtal

Kina överväger att ställa in kommande handelssamtal med USA efter att president Donald Trump hotat om utökade tullar mot kinesiska varor, skriver Wall Street Journal.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump hotar höja tullarna mot Kina

USA fortsätter att sätta press på Kina i handelskriget.