Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Norsk minister orolig för ny smittvåg

Få nya fall av coronasmitta har registrerats i Norge de senaste dagarna. Men medan Norge långsamt återgår till det normala pyr en oro.

Nyhetsbild
Utrikes

EU häver restriktioner på export

Från och med tisdagen krävs inget särskilt tillstånd för att exportera sjukvårdsutrustning till länder utanför EU.

Nyhetsbild
Utrikes

Ungern redo att avsluta omstritt nödläge

Den 20 juni förväntar sig Ungerns regering att det kritiserade nationella nödläget som utlysts i landet ska upphöra, skriver justitieminister Judit Varga på Facebook.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler guider än turister när Pompeji öppnar

Det är nu fritt fram att besöka den antika ruinstaden Pompeji i Italien. Men när den arkeologiska turistmagneten öppnade på tisdagen var det fler turistguider än besökare på plats.

Nyhetsbild
Utrikes

Merkel vill se social distans till 29 juni

Tyska regeringen vill förlänga reglerna om social distansering till den 29 juni, enligt ett förhandlingsutkast som tidningen Bild har tagit del av.

Nyhetsbild
Utrikes

Britter tar nya steg mot öppet samhälle – ett av de mest drabbade länderna

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson aviserar nya steg mot öppnandet av det brittiska samhället efter coronastängningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Biden bryter coronaisolering

Demokraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet Joe Biden lämnade på måndagen sitt hus för det första offentliga framträdandet på över två månader.

Nyhetsbild
Utrikes

Dominic Cummings vägrar avgå – kallas hjärnan bakom Boris Johnson

Han rör sig vanligtvis i kulisserna. Men nu har Dominic Cummings hamnat i strålkastarljuset sedan han anklagats för att ha brutit mot den brittiska regeringens coronariktlinjer.Vem är mannen bakom rubrikerna – och hur tog han sig till maktens korridorer?

Nyhetsbild
Utrikes

Mink tros ha coronasmittat människa – igen

Återigen tros en anställd på en minkfarm i Nederländerna ha blivit smittad med coronaviruset av en mink, meddelar landets jordbruksminister Carola Schouten.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell ser en "väldigt positiv utveckling" trots 4 029 coronadödsfall i Sverige

Betydligt färre läggs in på intensivvårdsavdelningar med anledning av coronaviruset i Sverige. – En hel del håller på att bli bättre, säger statsepidemiolog Anders Tegnell vid dagens presskonferens.

Nyhetsbild
Utrikes

USA stoppar resande från Brasilien

USA stoppar utländska medborgare som har varit i Brasilien de senaste 14 dagarna från att komma in i landet. Och antalet registrerade smittade i Brasilien ökar med nära 16 000 fall.

Nyhetsbild
Utrikes

USA:s ursprungsfolk: Språket och kulturen försvinner när de gamla dör

Familjer lever tätt tillsammans och på många platser saknas rinnande vatten. I områden där stora delar av USA:s ursprungsfolk bor slår viruspandemin extra hårt. Inom grupperna oroas man nu för att äldre går bort – och med dem språk och sedvänjor.

Nyhetsbild
Utrikes

Tysk jakt på smittade efter gudstjänst

Tyska myndigheter försöker spåra deltagarna vid en gudstjänst i Frankfurt den 10 maj sedan 107 personer testats positivt för coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Cypern öppnar gränsen för finländare men inte för svenskar

Cypern förbereder för att öppna gränserna för turister den 9 juni. Direktflyg ska tillåtas från sammanlagt 19 länder, men inte från Sverige.

Nyhetsbild
Utrikes

Krav på avgång för Johnsons rådgivare

Kraven på Dominic Cummings, den brittiske premiärministern Boris Johnsons närmaste rådgivare, avgång duggar tätt efter anklagelser om att han brutit mot landets coronarestriktioner. Nu uppger källor för ITV att Cummings kommer bli ombedd att avgå.

Nyhetsbild
Utrikes

Sex nya dödsfall i covid-19 i Sverige

Totalt 3 998 personer har avlidit i Sverige med bekräftad covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

Nyhetsbild
Utrikes

Tuff tid väntar för Europa efter krisen

Utmaningarna står på rad när Europa ska hantera framtiden efter den akuta coronakrisen. Förutom striden om vad återhämtningen får kosta och vem som ska betala, varslar experter om ökad radikalisering och minskad tilltro till demokratin.

Nyhetsbild
Utrikes

Wuhanlaboratorium: Vi har tre coronavirus

2

Ett laboratorium i Wuhan i Kina, staden där covid-19 först bröt ut, har tre levande stammar av coronavirus från fladdermöss, enligt laboratoriets chef. Som mothugg till anklagelser från USA betonar han dock att ingen stam matchar det coronavirus som orsakat pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnsons rådgivare i blåsväder – bröt mot coronarestriktioners

Det stormar rejält kring Dominic Cummings, premiärminister Boris Johnsons närmaste rådgivare. Cummings har avslöjats med att ha brutit mot regeringens coronarestriktioner. Men Johnson stödjer honom.

Nyhetsbild
Utrikes

Oklarheter om Spaniens turistbeslut

Spanien öppnar för internationell turism i juli. Detaljerna om genomförandet är oklara. Men regeringskällor talar om att upprätta "säkra korridorer" för vissa länder.

Nyhetsbild
Utrikes

Lägsta dödssiffran på länge i New York

Delstaten New York har registrerat 84 nya dödsfall kopplade till covid-19 det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccin mot coronavirus säkert i första provfas

Ett vaccin mot coronavirus har genomgått en första provfas på människor. Vaccinet gav få biverkningar och framkallade ett snabbt immunförsvar, enligt kinesiska forskare som publicerar resultatet i tidskriften The Lancet.

Nyhetsbild
Utrikes

Färre intensivvårdas i Italien

Antalet nyregistrerade dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset uppgick till 119 på lördagen, att jämföra med 130 fall föregående dygn.

Nyhetsbild
Utrikes

282 nya dödsfall i covid-19 i Storbritannien

Antalet döda till följd av covid-19 i Storbritannien uppgår nu till 36 675. Det är en ökning med 282 dödsfall sedan i fredags.

Nyhetsbild
Utrikes

Id firas i Pakistans moskéer – trots smittvåg

Vanligtvis firas slutet på ramadan storslaget av världens muslimer. I år väljer dock en del länder att skärpa virusrestriktionerna ytterligare under id al-fitr. Men i Pakistan vill religiösa ledare kunna fira fritt – trots ett fyrfaldigat antal virusfall under fastemånaden.

Nyhetsbild
Sport

Grönt ljus för La Liga-start i början av juni

FOTBOLL Herrarnas La Liga kan återupptas den andra veckan i juni. Från och med måndagen den 8 juni är det grönt ljus för tävlingsmatcher, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.

Nyhetsbild
Utrikes

Spanien välkomnar turister i juli

Spanien öppnar åter för internationell turism i juli, meddelar premiärminister Pedro Sánchez.

Nyhetsbild
Utrikes

Ytterligare 67 nya döda i covid-19 i Sverige

Totalt 3 992 personer har avlidit i Sverige med bekräftad covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

Nyhetsbild
Utrikes

Medicin som kortar covidvård – ny studie

Det experimentella läkemedlet Remdesivir förkortar vårdtiden för covidpatienter, enligt en preliminär studie i New England Journal of Medicine.

Nyhetsbild
Utrikes

Kims Jong-Uns låga profil – bara corona-hänsyn?

Frågetecknen kring Kim Jong-Uns hälsa dröjer kvar. Under april och maj rapporteras den nordkoreanske diktatorn bara ha framträtt offentligt fyra gånger, en väldigt låg siffra jämfört med tidigare år. Men kanske är han bara corona-försiktig.

Nyhetsbild
Utrikes

Osäkert om andelen smittade i Stockholm

Enligt Folkhälsomyndighetens matematiska modell skulle 17 procent av befolkningen i Stockholm ha smittats av coronaviruset den 11 april, men en ny antikroppsstudie visar betydligt lägre siffror.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Sydamerika ny mittpunkt för pandemin

Sydamerika har blivit mittpunkt för coronapandemin, enligt Världshälsoorganisationen (WHO).

Nyhetsbild
Utrikes

Karantän för resande till Storbritannien

Nu sällar sig Storbritannien till de länder som inför karantän för inresande i kampen mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Nödrop från viruskrisen i krigshärjade Jemen

Redan rådde det som FN kallar världens värsta humanitära kris i det krigshärjade Jemen. Nu kräver dessutom liemannen covid-19 fler och fler dödsoffer i landet – och Läkare utan gränser (MSF) varnar för att det kommer att bli värre och att hjälp behövs.

Nyhetsbild
Utrikes

Wilson, 91, jobbade för elva presidenter – dog i covid-19

Han jobbade under elva presidenter i Vita huset, som städare, butler och hissoperatör. Men nu har covid-19 tagit 91-årige Wilson Jermans liv.

Nyhetsbild
Utrikes

Rysslands nya siffra hög – men misstänkt låg

Ryssland rapporterar den högsta dygnssiffran hittills för antalet coronadödsfall i landet. Men rekordsiffran 150 är fortfarande låg relativt sett, och bedömare fortsätter att anklaga myndigheter för att mörklägga de verkliga siffrorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Italien kan ha betydligt högre covid-dödstal

Antalet som avlidit i sviterna av det nya cororonaviruset i Italien kan vara nästan 19 000 fler än den officiella dödssiffran på 32 000, varnar en myndighet i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Trots varningar – Brasiliens regering rekommenderar malariamedicin mot covid-19

Brasiliens regering har utfärdat en rekommendation om att använda malariamedicin mot covid-19, trots farhågor om biverkningar och oklar effekt. Beslutet fattas sedan en motsträvig hälsominister avgått.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell om nordiska ländernas oro för turister från Sverige: "Svenskar kan vara säkrare än andra"

De nordiska grannländerna vädrar oro för den svenska turisten. Då smittspridningen kommit betydligt längre i Sverige lyfter nu många idén om att gränserna inte bör öppnas för svenskar. Statsepidemiolog Anders Tegnell anser tvärtemot att svensken kan vara säkrare att ta emot än andra.

Nyhetsbild
Utrikes

Vad är vad i munskyddsdjungeln?

Råd, åsikter och instruktioner över vem som bör använda munskydd har duggat tätt sedan coronapandemin tog fart. Här listas de mest förekommande typerna som används i kampen mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark öppnar snabbare än väntat

Danmark inleder fas två i återöppnandet av landet snarare än väntat. Det står fast efter mer än tio timmars förhandlingar mellan Folketingets partier, enligt dr.dk.

Nyhetsbild
Utrikes

Grekland släpper in turister

Grekland öppnar återigen upp för turism den 15 juni för att få igång ekonomin efter nedstängningen. Internationella flygningar till turistdestinationer återupptas den första juli.

Nyhetsbild
Utrikes

FN larmar: Corona kan radera år av utveckling

Årtionden av framsteg i utbildning, hälsa och levnadsstandard i världen kan förbytas i ett rejält bakslag i år på grund av coronakrisen. FN spår ett ras i främst fattiga länder – den första nedgången sedan man började mäta mänsklig utveckling för 30 år sedan.

Nyhetsbild
Utrikes

Man dömd till döden via Zoom

Nyhetsbild
Utrikes

Regler på gång för annorlunda Europasemester – Ohisalo säger nej till nordisk bubbla

Sommarsemestern i Europa kommer inte att vara som vanligt. Blir det munskydd på planet, smittspårningsappar och samma regler för alla? EU:s turismansvariga ministrar diskuterar nu vilka riktlinjer som behövs.

Nyhetsbild
Utrikes

Hundraårige insamlaren Moore adlas

Den brittiske krigsveteranen Tom Moore, som blev känd när han samlade in 30 miljoner pund till sjukvården inför sin hundraårsdag, ska adlas.

Nyhetsbild
Utrikes

Många coronabebisar väntas i Indonesien

Folk har varit hemma under samhällets nedstängning, och det har blivit svårare att få tag i preventivmedel.I början av nästa år är det möjligt att cirka 420 000 fler nyfödda barn än normalt föds i Indonesien, enligt landets befolknings- och familjeplaneringsmyndighet (BKKBN).

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige har flest döda i covid-19 per capita

Sverige har högst antal covid-19-dödsfall per capita i Europa under de senaste sju dagarna. Detta enligt siffror från Ourworldindata.org.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk forskare: Sommaren kan bromsa pandemin

Blir sommaren en efterlängtad respit från coronaviruset – eller fortsätter smittspridningen trots de högre temperaturerna? – Jag tror att det bromsar spridningen i viss omfattning, men inte att det stoppar den helt, säger professor Niklas Arnberg.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordvärme vid östra Medelhavet – israeler trotsar förbud mot solbad

En värmebölja har lagt sig över östra Medelhavet, där många söker svalka på stränderna samtidigt som restriktioner med anledning av coronaviruset lättas på flera håll. En förhoppning är att värmen ska hjälpa till att begränsa sjukdomens spridning.

Nyhetsbild
Utrikes

Brasilien tredje mest virusdrabbat i världen

Över 255 000 människor i Brasilien har konstaterats smittade av covid-19. Det innebär att landet nu har fler bekräftade fall än Storbritannien och är tredje värst drabbat efter USA och Ryssland, räknat i antal fall, enligt Johns Hopkins-universitetet.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump tar malariamedicin mot covid-19 – äter också zinktabletter och antibiotika

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har varnat för biverkningar vid användning av malarialäkemedel med den verksamma substansen hydroxiklorokin på patienter med covid-19. Men president Donald Trump säger att han tar hydroxiklorokin som ett förebyggande skydd mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO lovar virusutredning så snart som möjligt

Världshälsoorganisationen (WHO) välkomnar förslag om en oberoende utredning av hur coronapandemin har hanterats. – Jag kommer att initiera en oberoende utvärdering, säger WHO-chefen Tedros Adhanom i ett tal på organisationens årliga församling.

Nyhetsbild
Utrikes

Italienare åter till kyrkbänk och trattoria – i Danmark får också äldre elever gå tillbaka till skolan

Ny vecka, nya restriktionslättnader. Under måndagen släpper en rad länder på flera av de åtgärder som införts för att stoppa smittspridningen. I Italien öppnar kyrkor och restauranger.

Nyhetsbild
Utrikes

EU kan ge grönt ljus för covidläkemedel

Nyhetsbild
Utrikes

Miljoner barn riskerar bli utan vaccin – "Vi kommer att få mässlingsutbrott"

Inställda vaccinationer och föräldrar som inte vågar ta sina små till sjukhus. Kampen mot coronapandemin har skrämmande sidoeffekter för världens unga. Bland annat riskerar 117 miljoner barn att inte få sin mässlingsspruta i år.

Nyhetsbild
Utrikes

Viruset har nått Ecuadors urfolk i regnskogen – 17-årig flicka smittad

Coronaviruset har upptäckts hos en stam som lever i Amazonas regnskog i Ecuador.

Nyhetsbild
Ekonomi

Japan i recession – och värre tider väntas

Japans ekonomi dyker ned i recession för första gången sedan 2015, när landet brottas med coronapandemin. Och värre lär det bli, varnar analytiker och landets ekonomiminister.

Nyhetsbild
Sport

Uppgifter: Lagträning återupptas i La Liga

FOTBOLL Spaniens två högsta ligor i fotboll på herrsidan – La Liga och La Liga 2 – ska få återuppta lagträningar på måndag. Men träningarna måste hållas i mindre grupper på högst tio spelare, uppger en källa med insyn till Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Frågetecken kring Nobel i december

Inställt, eller kanske en Nobelhögtid utan hitresta pristagare och bankett? Nobelstiftelsen hoppas på prisutdelning – men behöver ta fram alternativ om coronapandemin stoppar festligheterna i december.

Nyhetsbild
Utrikes

Indiens nedstängning förlängs

Indien förlänger sin nedstängning till slutet av maj. Regeringens besked kommer samtidigt som den hittills högsta dygnssiffran över antalet fall presenterades.

Nyhetsbild
Utrikes

Miljarderna rullar i EU:s kamp mot coronan

Nord mot syd, öst mot väst – och alla mot Bryssel. Oenigheten är stor när EU nu ska påbörja den ekonomiska återhämtningen efter coronakrisen. Trätofrågan är vad den får kosta – och hur pengarna ska ges.

Nyhetsbild
Sport

Då ska Europafotbollen vara färdigspelad

FOTBOLL Alla nationella ligor, liksom Champions League och Europa League, ska spelas klart senast i augusti, meddelar Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Nyhetsbild
Utrikes

Över 15 000 coronadöda i Brasilien

Siffran över antalet dödsfall som kan kopplas till covid-19 i Brasilien klättrade på lördagen till över 15 000.

Nyhetsbild
Utrikes

Obama sågar coronahantering – igen

Utan att peka ut någon enskild person kritiserade USA:s förre president Barack Obama den nuvarande regeringens coronaåtgärder när han talade till avgångsstudenter. – Om världen ska bli bättre så kommer det att bli upp till er, sade han enligt CNN.

Nyhetsbild
Utrikes

Norsk fylla när ungdomar trotsar coronaregler

NORGE Över hela Norge har ungdomar under natten trotsat coronarestriktioner för att påbörja nationaldagsfirandet. Många berusade unga har blivit omhändertagna av polisen.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO dömer ut gatusprejning mot corona – kan skada hälsan

Att spreja desinficeringsmedel på gator och husväggar, vilket görs i vissa länder, är inte bara ineffektivt, det kan också utgöra en hälsofara, varnar Världshälsoorganisationen WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

Växande virusprotester i Tyskland oroar

Missnöje med nedstängningen av samhället. Motstånd mot vaccin och konspirationsteorier om coronavirusets spridning. Kritiken mot hur Tysklands regering hanterat coronaepidemin leder till protester, som samlar en brokig skara demonstranter.

Nyhetsbild
Utrikes

Italien öppnar gränserna i juni

Från och med den 3 juni tillåts resor till och från Italien, säger regeringen i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Reuters.

Nyhetsbild
Mat & dryck

Bryggarmunkar öppnar efter coronakris – exklusivt öl säljs bakom plexiglas

Belgiens mest exklusiva bryggeri har öppnat igen efter coronakrisen. Plexiglas och kortbetalning hjälper munkarna i Westvleteren att återigen få en inkomst.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronavirusdräparen hyllas som rockstjärna för sin plan

Hur kommer det sig att en indisk delstat med 35 miljoner invånare lyckats så bra i kampen mot covid-19? Många menar att det beror på de snabba åtgärderna från Keralas hälsominister KK Shailaja.

Nyhetsbild
Utrikes

Orbán: Snart krymper mina befogenheter igen

Den ungerska regeringens utökade maktbefogenheter kan snart vara ett minne blott. Det uppger den nationalistiske premiärministern Viktor Orbán angående den mycket kritiserade virusåtgärden.

Nyhetsbild
Utrikes

Halva Norge stannar hemma på nationaldagen

Nationaldagen den 17 maj brukar vara en sprakande röd-vit-blå fest i Norge. Men i år ser det annorlunda ut på grund av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge förlänger resestopp till 20 augusti

Norges regering har beslutat att förlänga landets reserestriktioner, meddelar statsminister Erna Solberg (Høyre).

Nyhetsbild
Utrikes

Förslag: Fri rörlighet i Italien från juni

Italienarna ska kunna resa fritt i landet efter den 3 juni. Det framgår av ett beslutsförslag som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Nära kvarts miljard kan smittas av corona i Afrika

Coronaviruset kan smitta nära en kvarts miljard människor i Afrika, enligt en ny beräkning från Världshälsoorganisationen (WHO). WHO uppskattar att 150 000 afrikaner kan dö i covid-19 det kommande året, om inte drastiska åtgärder vidtas.

Nyhetsbild
Utrikes

Pandemin stärker papperslösa i USA:s lantbruk

Från utvisningshotad till samhällsviktig. För USA:s över en miljon papperslösa lantarbetare har pandemin paradoxalt nog inneburit ökad trygghet. – Det är som att de plötsligt har insett att vi bidrar när vi är här, säger Nancy Silva.

Nyhetsbild
Utrikes

FN-organ varnar för matkris i Syrien

FN:s livsmedelsorgan World Food Programme (WFP) varnar för att 9,3 miljoner i Syrien kan komma att drabbas av svår matbrist på grund av coronapandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Chile förbereder tusentals nya gravar

Flera tusen gravar förbereds i den chilenska huvudstaden Santiago efter en kraftig ökning av coronavirusfall, uppger myndigheterna.

Nyhetsbild
Utrikes

22 forskare dömer ut idé om flockimmunitet – "alltför många får sätta livet till"

I en debattartikel i Dagens Nyheter dömer 22 forskare ut vad de menar är den svenska strategin att uppnå flockimmunitet mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Fransk vrede mot läkemedelsjätte efter att vd lovade att USA får vaccin först

Frankrikes regering har tagit den franska läkemedelsjätten Sanofi i örat sedan dess vd Paul Hudson sagt att USA kommer att prioriteras när företaget börjar leverera ett vaccin mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

EU: Coronavaccin kan vara klart om ett år om vi har tur

Ett vaccin mot coronaviruset kan vara färdigt om ett år i det mest optimistiska scenariot, tror Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA).

Nyhetsbild
Lokalt

Trump: Vi måste öppna skolorna

USA:s president Donald Trump säger att han inte håller med Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci om att landets skolor bör förbli stängda.

Utrikes

Bara fem procent smittade i Spanien

Endast fem procent av Spaniens befolkning har smittats med coronaviruset enligt beräkningar säger myndigheterna, detta trots att landet är ett av de värst drabbade av pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO varnar: Covid-19 försvinner kanske aldrig

Coronaviruset kommer kanske aldrig att försvinna och vi måste lära oss att leva med det, varnar Världshälsoorganisationen WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

Allt fler insjuknar – Chiles huvudstad försätts i "total karantän"

Chiles huvudstad Santiago sätts i karantän. Regeringens beslut kommer sedan antalet coronasmittade i staden ökat med drygt 2 250 fall det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenskarna allt otåligare – rörligheten ökar

Trots att coronapandemin långt ifrån är över tyder nya siffror från Telia på en mer avslappnad inställning – svenskarna är alltmer ute och rör på oss i samhället igen.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenska UD förlänger avrådan om resor till 15 juli

Utrikesdepartementet förlänger avrådan för icke-nödvändiga resor utomlands till 15 juli. Samtidigt införs ett undantag från avrådan för resor inom landet. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.

Nyhetsbild
Utrikes

Tysk gränskontroll lättas – helt fria resor tidigast i juni

Tyskland har kommit överens med Frankrike, Österrike och Schweiz om lättnader i gränskontrollerna från och med helgen, enligt inrikesminister Horst Seehofer.

Nyhetsbild
Utrikes

147 nya dödsfall i covid-19 i Sverige – Anders Tegnell: Det är fruktansvärt tråkigt

Totalt 3 460 personer har avlidit i sviterna av covid-19 i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Det är en ökning med 147 personer det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Utrikes

1,2 miljoner barn kan dö i skuggan av pandemin

Sinande resurser till sjukvården i fattiga länder kan leda till en kraftig ökning av barnadödligheten under coronakrisen, enligt en FN-rapport.

Nyhetsbild
Utrikes

Bambubrist skickar pandor tillbaka till Kina

Djurparken i Calgary har beslutat att skicka hem pandaparet till Kina i förtid sedan coronapandemin lett till matbrist.

Nyhetsbild
Utrikes

Två månader som förändrade världen – En tredjedel av världens invånare fick utegångsförbud

Det nya coronaviruset klassades av Världshälsoorganisationen som en pandemi för två månader sedan. Sedan dess har pandemin förändrat världen och vår vardag på många sätt.

Nyhetsbild
Utrikes

Här är länderna i Europa som öppnar gränserna

Flera europeiska länder gör sig redo att öppna sina dörrar mot världen igen – efter att ha stängt dem på grund av coronapandemin. Här är några beslut om slopade gränskontroller och lättade restriktioner.

Nyhetsbild
Utrikes

Prognos över antal döda i USA ökar

Forskare från University of Washington beräknar att över 147 000 amerikaner kommer att ha dött i coronapandemin i början av augusti.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordhögt antal virusdöda i Brasilien

Antalet bekräftade coronavirusfall i Brasilien har stigit till nära 178 000 enligt myndigheterna och över 12 400 personer rapporteras ha avlidit.

Nyhetsbild
Utrikes

Hälften smittade i colombianskt fängelse

Hälften av alla intagna vid ett fängelse i södra Colombia har bekräftats vara coronasmittade. Den militära närvaron förstärks vid landets södra gränser för att hindra att viruset kommer in från utlandet.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: 500 000 fler kan dö i aids i Afrika då fokus sätts på covid-19

500 000 extra dödsfall i subsahariska Afrika. Det kan bli konsekvensen om hiv-insatser blir lidande när länder och leverantörer nu riktar allt sitt fokus mot coronapandemin, varnar WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

Kremls talesperson vårdas för corona

Kremls talesperson Dmitrij Peskov har testat positivt för corona och får sjukhusvård, rapporterar ryska nyhetsbyrån Interfax.