Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Grekland stänger barer och restauranger

UTRIKES Grekland stänger barer, restauranger, gym, biografer och museum från och med 3 november, meddelar landets premiärminister Kyriakos Mitsotakis.

Nyhetsbild
Utrikes

Över nio miljoner smittade i USA – "Vi är inte redo för den här vågen"

Över 45 miljoner fall av covid-19 har hittills bekräftats över världen och på flera håll stramas restriktioner nu åt då smittspridningen har eskalerat.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny toppnotering av covid-19 i USA

Över 90 000 nya fall av covid-19 har registrerats i USA på ett dygn.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronavåg plågar Norden – åtgärder skärps på väldigt olika sätt

Munskyddskrav och lagstadgad karantän av tusentals. Smittan ökar i både Sverige, Danmark, Norge och Finland – och sättet man hanterar detta varierar stort.

Nyhetsbild
Utrikes

Kanarieöarnas nya krav: Visa negativt coronatest

Kanarieöarna inför ett krav för turister som ska besöka öarna att uppvisa ett negativt coronatest. – Det är lösningen, för tillfället, säger turistchef Yaiza Castilla.

Nyhetsbild
Utrikes

Terrorskugga över coronamöte i EU

Terrormorden i Nice skuggade coronadiskussionen när EU:s stats- och regeringschefer samlades till ännu ett webbtoppmöte om pandemin. – Den europeiska familjen står enad bakom frihet, demokrati och rättvisa, säger rådsordförande Charles Michel.

Nyhetsbild
Utrikes

Skärpta coronaråd i ytterligare tre regioner i Sverige

Folkhälsomyndigheten skärper råden i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland på grund av ökad smittspridning. Smittskyddsläkarna "ber, bönar och vädjar" till alla i regionerna att hjälpas åt.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO erbjuder ersättning vid vaccinbiverkning

Världshälsoorganisationen WHO upprättar en ersättningsfond för människor i fattiga länder som drabbas av eventuella biverkningar av ett kommande vaccin mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya hårda tyska restriktioner – hotellgäster är inte välkomna

Biografer och teatrar kommer att hållas stängda. Hotell kommer inte att ta emot turister, endast gäster med nödvändiga skäl till vistelsen.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 10 000 virusdöda i Kanada – "Det suger verkligen"

De coronarelaterade dödsfallen i Kanada har passerat 10 000.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-basen Ursula von der Leyen: Annorlunda jul i år

Alla kan och måste bidra i kampen mot coronaviruset, säger EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, sedan hon och hennes kollegor enats om ett nytt paket med uppmaningar till medlemsländerna.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya coronarestriktioner väntar i Frankrike – "Smittspridningen utom kontroll"

Det hårt coronadrabbade Frankrike håller andan inför kvällens tv-program. Då väntas president Emmanuel Macron presentera nya restriktioner för att bromsa smittspridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Lättade restriktioner i Melbourne

Australiens näst största stad Melbourne öppnade igen på onsdagen efter fyra månader av strikta restriktioner som i stort har tvingat invånarna att stanna hemma.

Nyhetsbild
Utrikes

Protester mot nya restriktioner i Italien

Italien var ett av de länder som stängde ner tidigast och under längst tid efter coronapandemins utbrott. I det hårt drabbade Lombardiet fruktar man en ny nedstängning – och på många håll tryter nu tålamodet.

Nyhetsbild
Utrikes

Kanarieöarna vill kräva coronatest för turister

Det kan komma att krävas ett negativt coronatest för en resa till Kanarieöarna, uppger lokala myndigheter.

Utrikes

Ryssland skärper munskyddskrav

UTRIKES Ryska myndigheter beordrar landets invånare att bära munskydd på vissa offentliga platser sedan antalet nya coronafall fortsätter att öka i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Inget tidigt vaccin till jultomten i USA

Tomten, hans fru och nissarna lovades en julklapp i form av ett tidigt vaccin mot covid-19. Men nu har planen – som var del av en federal marknadsföringskampanj i USA – skrotats.

Nyhetsbild
Utrikes

Husdjur kan smittas av coronavirus

Antikroppar har upptäckts bland hundar och katter som bott med coronasjuka människor. Husdjuren visar sällan symptom och risken att de sprider smittan vidare är liten, enligt Statens veterinärmedicinska anstalt i Sverige.

Nyhetsbild
Utrikes

Bulgariens premiärminister: Jag har covid-19

Bulgariens premiärminister Boyko Borisov har testats positivt för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Så försöker Europas länder stoppa viruset

Ett land har stängt ner helt, medan andra nöjer sig med lokala åtgärder som utegångsförbud och munskyddstvång. Så här går det i kampen mot coronaviruset i några av de värst drabbade länderna i Europa just nu.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt nödläge införs i Spanien

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez inför nödläge i landet från och med i eftermiddag och hans mål är att det ska kunna gälla i ett halvår.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 10 000 döda i covid-19 i Tyskland

Över 10 000 dödsfall i covid-19 har registrerats i Tyskland, enligt officiella uppgifter från smittskyddsmyndigheten Robert-Koch-institutet (RKI).

Nyhetsbild
Utrikes

Polens president coronasmittad

Polens president Andrzej Duda har konstaterats smittad med coronavirus men mår bra, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå PAP.

Nyhetsbild
Utrikes

Max tio får träffas i Danmark – munskydd ska användas

Danmark noterade på fredagen sitt högsta antal bekräftade coronafall hittills. Nu svarar regeringen med skärpta restriktioner: munskydd inomhus och maxtak på tio personer vid offentliga sammankomster.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge: Nya restriktioner ska rädda julen

Norges statsminister Erna Solberg varslar om nya virusrestriktioner från och med nästa vecka.

Nyhetsbild
Utrikes

Utegångsförbud och munskyddstvång – så försöker Europas länder stoppa viruset

Ett land har stängt ner helt medan andra nöjer sig med lokala åtgärder som utegångsförbud och munskyddstvång. Så här går det i kampen mot coronaviruset i några av de värst drabbade länderna i Europa just nu.

Nyhetsbild
Utrikes

Nedstängning i 17 dagar ska stoppa viruset i Wales – man får köpa mat, men inte kläder

Mat går bra – men inte kläder. Stormarknader får bara sälja det allra nödvändigaste när Wales inför en 17 dagar lång nedstängning som beskrivs som en brandgata för att bromsa coronavirusets framfart.

Nyhetsbild
Utrikes

USA godkänner Remdesivir för coronasjuka

Läkemedelsmyndigheten FDA i USA godkänner läkemedlet Remdesivir för behandling av coronapatienter som ligger på sjukhus.

Nyhetsbild
Utrikes

Skärpta restriktioner för nattklubbar i Sverige – Löfven: Det får vara slutfestat nu

Sittande publik på högst 300 personer tillåts på kultur- och sportevenemang från och med 1 november. Nattklubbarna får däremot skärpta restriktioner med återinfört maxtak på 50 personer.

Nyhetsbild
Utrikes

Studie: Möjligt influensavaccin från tobaksplanta – "Resultaten är väldigt intressanta"

För första gången har ett plantbaserat vaccin mot influensa testats på människor i stor skala – och resultaten är lovande. – Resultaten är väldigt intressanta – det är absolut en teknik för framtiden, säger Matti Sällberg.

Nyhetsbild
Utrikes

Hela Sverige rödlistat av Norge

UTRIKES Norge avråder nu från icke nödvändiga resor till Kalmarregionen. Avrådan gäller från midnatt till lördag, skriver norska utrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild
Utrikes

Nattligt utegångsförbud för 46 miljoner människor i sex veckors tid

Frankrike inför ett nattligt utegångsförbud i en rad nya områden. Totalt påverkas 46 miljoner personer.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark stänger gränsen mot Skåne – resor till Västerbotten är okej

Smittspridningen ökar kraftigt i Danmark. Nu skärper danska utrikesdepartementet sina reserestriktioner från och med lördag.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga nya fall av covid-19 i Tyskland

Tyskland har registrerat 11 287 nya fall av covid-19 under det senaste 24 timmarna, enligt smittskyddsmyndigheten Robert-Koch-institutet (RKI).

Nyhetsbild
Utrikes

Ny studie: Alla coronasjuka fick antikroppar

Alla patienter i en ny svensk studie som hade covid-19 utvecklade antikroppar. Men hos vissa patienter, med milda symtom, krävdes särskilt känsliga analysmetoder för att hitta antikropparna. Vårdens rutinmetoder räckte inte.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige: Råden till äldre kan ha räddat över 1 300 liv

Upp till 1 312 svenska liv har räddats tack vare de särskilt hårda coronarestriktionerna för äldre. Den slutsatsen presenterar Folkhälsomyndigheten samtidigt som äldreråden nu slopas.

Nyhetsbild
Utrikes

Belgisk minister får intensivvård – 45-åringen var tidigare premiärminister

Nyhetsbild
Utrikes

Råden för äldre skrotas i Sverige – "Samma för alla"

Äldre och andra i riskgrupper ska omfattas av samma rekommendationer som resten av befolkningen, meddelar Sveriges socialminister Lena Hallengren. – I dag vet vi mer om konsekvenserna av långvariga begränsningar för människors liv, inte minst gällande psykisk hälsa av långvarig ensamhet, säger hon.

Nyhetsbild
Utrikes

Så kan coronaviruset störa hjärnans funktion

Vissa patienter med svår covid-19 drabbas av hjärnsvikt. En ny svensk studie tyder på att det är kroppens eget immunförsvar som är boven i dramat. Det är viktig kunskap för att välja rätt behandling.

Nyhetsbild
Utrikes

London bråkar med regeringen om covid-kostnad

Borgmästare Sadiq Khan har kört Londons ekonomi i botten, tycker brittiska regeringen. Bostadsministern vill pressa Khan att sälja mark eller strama åt för att minska underskotten.

Nyhetsbild
Utrikes

Tjeckien inför striktare restriktioner

En skenande smittspridning får Tjeckiens regering att skruva åt restriktionerna ytterligare.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittspridning i Gällivare tar ny fart – flera fall i gruvorna

Under de senaste tre veckorna har totalt 23 nya covid-19 fall tillkommit i Gällivare – och av de senaste 13 fallen under vecka 42 finns flertalet inom gruvindustrin, skriver Gällivare kommun på sin hemsida.

Nyhetsbild
Utrikes

Utegångsförbud, munskydd och begränsningar – så här är livet i de värst drabbade länderna i Europa

Ett land stänger ner helt medan andra nöjer sig med lokala åtgärder. Så här går det i kampen mot coronaviruset i några av de värst drabbade länderna i Europa just nu.

Nyhetsbild
Utrikes

Belgien: Vi har ryggen mot väggen

Nya nedstängningar hotar i Belgien när coronakrisens andra våg ökar i styrka. Myndigheterna talar om en tsunami och sjukvård, skolor och näringsliv går på knäna.

Nyhetsbild
Ekonomi

Thailand smygstartar turismen – släpper in 39 turister från Shanghai

39 besökare från Shanghai. Den lilla gruppen är den symboliska återstarten för Thailands jättelika turistindustri, efter drygt ett halvårs pandemistopp.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca återupptar vaccintest i USA

Astra Zenecas kliniska studier av ett covid-19-vaccin i USA återupptas, antagligen redan inom den kommande veckan. Det uppger en källa med god insyn, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Strikt och dyr karantän för Irland i sex veckor framåt

Irland backar in i en nästan total karantän sedan smittspridningen tagit rejäl fart. Målet är att få ned siffrorna i tid till jul – och det blir dyrt.

Nyhetsbild
Utrikes

Irländare fruktar att julen ställs in

Tålamodet börjar tryta bland irländare när landet stänger ned – igen. Nu hoppas de att sex veckors karantän räcker för att de ska kunna fira jul.

Nyhetsbild
Utrikes

Minister: Viruset sveper fram som en tsunami i Belgien

Virusläget i den belgiska regionen Vallonien och huvudstaden Bryssel liknas vid en tsunami av landets hälsominister Frank Vandenbroucke.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt nattligt utegångsförbud i Lombardiet

Lombardiet i norra Italien inför ett nattligt utegångsförbud, den mest långtgående restriktionen sedan landet avlyste vårens rikstäckande lockdown.

Nyhetsbild
Utrikes

Feststopp och hemmajobb – nya råd då Uppsala försöker stoppa smittan

Folkhälsomyndigheten har, i samråd med bland annat smittskyddsläkare i region Uppsala, fattat beslut om skärpta allmänna råd. I Kronoberg har två sjukhus gått upp i stabsläge sedan antalet covidpatienter ökat de senaste dagarna.

Nyhetsbild
Utrikes

Sydafrikas hälsominister har covid-19

Sydafrikas hälsominister Zweli Mkhize har testats positivt för covid-19, meddelar han.

Nyhetsbild
Utrikes

Tysk läkare: Det får aldrig bli som i Sverige

Den andra covid-19-vågen rullar in över Tyskland. På sjukhuset Helios-Klinikum i München har man dragit lärdomar av i våras, då ett coronautbrott tvingade det att stänga. Målet? Att Tyskland aldrig ska hamna i det läge som Sverige stod inför i april.

Nyhetsbild
Utrikes

Också i Sverige sprider unga smittan – "Vi kanske begär orimligt mycket av dem"

Unga sprider smittan också i Sverige nu – hur kommer det sig? Känslan av odödlighet och sämre riskhanteringsförmåga kan ligga bakom, enligt experter. Men fokuset på 70-plussarna kan ha också ha gjort att unga känner sig säkra.

Nyhetsbild
Utrikes

Italien: Nytt mångmiljardpaket mot covid

Italiens regering har godkänt ett nytt stödpaket för att få rätsida på landets ekonomi som drabbats hårt av den pågående covidkrisen.

Nyhetsbild
Utrikes

Melbourne lättar på restriktionerna

Invånarna i miljonstaden Melbourne och den australiska delstaten Victoria kan se fram mot något mindre restriktioner.

Nyhetsbild
Utrikes

Sveriges utrikesminister i karantän

Sveriges utrikesminister Ann Linde har satt sig i karantän i väntan på provsvar sedan hennes österrikiske kollega Alexander Schallenberg har testat positivt för coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Indien öppnar upp – förbereder för fest trots risk för virus

Indien kliver ur sin karantän, men coronaviruset sprids fortfarande med en oroväckande fart. När hinduernas storslagna festivalsäsong står för dörren vägs restriktioner mot landets kollapsade ekonomi.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson överväger hårdare restriktioner i kampen mot corona

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson säger att han kommer att införa ytterligare regionala restriktioner om landet inte får bukt med det ökande antalet coronafall.

Nyhetsbild
Utrikes

Virusvåg tvingar Europas barer att stänga

UTRIKES Fredagskvällen blir för många fransmän den sista kvällen med öppna barer och restauranger på ett bra tag.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittisk spionchef varnar för vaccintjuvar

Det brittiska kontraspionaget arbetar för att skydda vaccinprojekt från främmande makt, uppger Storbritanniens nya spionchef.

Nyhetsbild
Utrikes

Första svenska återinsjuknandet bekräftat – kvinna drabbades både i maj och augusti

En 53-årig kvinna har blivit det första svenska bekräftade fallet av återinsjuknande i covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: "Avgörande" för smittspridning i Afrika

Den afrikanska kontinenten står inför ett "avgörande ögonblick" i kampen mot det nya coronaviruset, varnar Världshälsoorganisationen WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

1 000 i karantän efter barbesök då studerande festade

Ytterligare 700 personer har satts i karantän i norska Trondheim efter att ha besökt en pub som pekats ut som en smittkälla.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO-studie: Remdesivir har liten verkan

Läkemedlet Remdesivir har liten eller ingen effekt mot covid-19. Det förkortar inte sjukhusvistelsen för patienter och ökar inte chansen att överleva sjukdomen.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-topp i karantän på toppmöte

Trots viktiga lägen om både brexit och klimatet är det coronapandemin som dominerar totalt när EU-ledarna möts i Bryssel. Kommissionsbasen Ursula von der Leyen tvingas lämna mötet för att gå i karantän.

Nyhetsbild
Utrikes

I USA har coronapandemin blivit politik – vårdaren Kevin i Miami: "Det gör mig arg"

Han har lagt kollegor i respirator, basat över överfyllda intensivvårdsavdelningar, gett dödsbud – och blivit ifrågasatt i sin yrkesroll. Att coronapandemin i USA politiserats har gjort en svår tid ännu värre för intensivvårdaren Kevin Cho Tipton i Miami.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland skärper virusrestriktionerna – bekämpar pandemin med munskydd

Den kraftiga ökningen av coronasmitta lamslår Tyskland, och allt fler har krävt att striktare restriktioner ska införas. Sent på onsdagskvällen kom också beskedet många väntat på. Tyskland skärper coronareglerna.

Nyhetsbild
Utrikes

Från segerfest till nya tuffa tjeckiska regler i viruskampen

Landet hyllades för sina framgångar i kampen mot pandemin. Men några månader efter det att Tjeckien tog farväl av coronaviruset med en jättefest införs nu hårdare restriktioner.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike inför utegångsförbud – "Vi måste reagera"

I ett tv-sänt anförande på onsdagskvällen säger president Emmanuel Macron att beslut om utegångsförbud har tagits i Frankrike.

Nyhetsbild
Utrikes

Så farliga är dina extrakilon vid covid-19

Fetma och övervikt ökar risken vid covid-19. Men exakt hur farliga är extrakilona – egentligen?

Nyhetsbild
Utrikes

Liten risk för nyfödd att få coronasmitta av mamman

Risken för att nyblivna mammor som bär på coronaviruset ska föra smittan vidare till sina barn är liten – förutsatt att mamman följer vissa hygienrutiner.

Nyhetsbild
Utrikes

Fyra av påvens vakter har covid-19

Fyra medlemmar ur det berömda Schweizergardet – som skyddar påven och hans residens i Vatikanstaten – har testat positivt för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittan ökar i Stockholm – allt fler får vård

Antalet covid-19-fall i Stockholms län fortsätter att öka. 660 nya fall har konstaterats under de senaste fyra dagarna, enligt regionens senaste siffror.

Nyhetsbild
Utrikes

Slutfestat i Italien efter ökad smitta – dystert också i Ryssland

Ryssland rapporterar rekordmånga dödsfall och i Italien råder numera festförbud. Virusläget ser dystert ut på många håll i Europa.

Nyhetsbild
Utrikes

Samma incidens leder inte alltid till samma restriktioner

CORONA Polisövervakningen är en sak som skiljer Vasa och Österbotten från andra områden med hårda coronarestriktioner. Men det finns också likheter.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny virusmutation upptäckt i Norge

En ny mutation av coronaviruset har upptäckts i Norge.

Nyhetsbild
Utrikes

Första dödsfallet med återinfektion med covid-19

En kvinna i Nederländerna har dött efter det att hon smittats med covid-19 en andra gång, rapporterar Aftonbladet .

Nyhetsbild
Utrikes

Trump testade negativt

USA:s president Donald Trump har testat negativt för virussjukdomen covid-19, enligt Vita husets läkare.

Nyhetsbild
Utrikes

Amerikanskt vaccintest pausas

Det amerikanska konsument- och läkemedelskonglomeratet Johnson & Johnson har avbrutit sitt test av ett potentiellt vaccin mot covid-19, uppger företaget i ett uttalande.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga coronadödsfall i Iran

Iran har registrerat 272 döda i covid-19 bara det senaste dygnet, enligt landets hälsomyndigheter.

Nyhetsbild
Utrikes

Kina vill virustesta hel stad på fem dagar

En hel stad med 9,4 miljoner invånare ska testas för covid-19 på fem dagar. Den ambitionen har hälsomyndigheterna i Qingdao efter ett mindre virusutbrott i staden, som ligger i nordöstra Kina.

Nyhetsbild
Utrikes

Färre döda än väntat i Danmark – trots virus

Trots pandemin – eller kanske tack vare – har Danmark registrerat det lägsta antalet döda på sex år.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronaviruset kan överleva 28 dagar

UPPDATERAD I ideala förhållanden i ett mörkt laboratorium kan coronaviruset överleva i nästan en månad på släta ytor som mobilskärmar och sedlar. Det visar en australisk studie publicerad i Virology Journal, rapporterar BBC.

Nyhetsbild
Utrikes

Skotska whiskyöar lider av virusbaksmälla

Whiskyöarna isolerades och klarade sig utan några fall av covid-19 i våras. Men alla Skottlands destillerier tvingades stänga och nu kämpar producenterna med baksmällan: förlorade inkomster och en sinande ström av turister.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump: Jag är immun mot corona

USA:s president Donald Trump säger att han är immun mot covid-19. – Det ser ut som jag är immun lång tid framöver eller kort tid framöver, jag vet inte... Men jag är immun, säger han i en intervju med Fox News.

Nyhetsbild
Utrikes

150 000 covid-19-döda i Brasilien

Fler än 150 000 personer med covid-19 har nu avlidit i Brasilien. Dödstalet under pandemin är det näst högsta i världen, bara USA – med drygt 213 000 döda, har fler.

Nyhetsbild
Utrikes

Läkare: Trump inte längre smittsam

Vita husets läkare Sean Conley säger att USA:s president Donald Trump har testats för covid-19 på lördagen. Han "anses inte längre vara en smittorisk för andra", skriver läkaren i ett uttalande.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell: Nya råd för äldre kommer snart

Folkhälsomyndigheten håller på att ta fram nya råd till äldre och andra med förhöjd risk vid covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca säljer antikroppscocktail till USA

Astra Zeneca har tecknat ett miljardkontrakt med USA om att leverera en antikroppsmedicin mot covid-19. Omkring 10 000 personer ska få cocktailen i flera kliniska studier. Förhoppningen är att antikropparna är verksamma mellan ett halvår till ett år.

Nyhetsbild
Utrikes

Högskoleministern ryter ifrån: Skärp er, studenter!

Sveriges högskoleminister Matilda Ernkrans (S) ryter ifrån till festande studenter som bidrar till smittspridning under den pågående pandemin. – Det är inte acceptabelt att agera på något annat sätt än att ta ansvar, säger hon.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittspridningen ökar i Sverige – "Situationen är väldigt, väldigt allvarlig"

Smittspridningen tar ny fart i Sverige, och inom sjukvården syns en ökning av antalet patienter som vårdas för covid-19. – Situationen är väldigt, väldigt allvarlig, säger Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump om antikroppscocktail: "Otroligt" – nu vill han att fler tar medicinen vars biverkningar inte är kända

Knappt en vecka har gått sedan USA:s president Donald Trump testades positivt för covid-19. Men efter att ha tillbringat tre nätter på sjukhus är 74-åringen tillbaka i Vita huset, där han i ett filmklipp publicerat på Twitter sjunger både vårdpersonalens och medicinernas lov.

Nyhetsbild
Utrikes

Bryssel stänger ölkranen i en månad för att stoppa viruset

Allt fler belgare smittas återigen av covid-19 och det får nu konsekvenser.

Nyhetsbild
Utrikes

Vårdpersonal smittas under matpauser och vid kaffebordet – sällan då de jobbar

Smittspridningen av coronaviruset i Region Uppsala har ökat mycket kraftigt. Smittspridning sker även mellan personalen på Akademiska sjukhuset – i fikarum och på afterwork.

Nyhetsbild
Utrikes

Krav på munskydd i hela Italien – nödläge gäller till 31 januari

Munskydd blir obligatoriskt utomhus över hela Italien, för att hålla covid-pandemin stången, meddelar regeringen i Rom.

Nyhetsbild
Utrikes

Amerikanska läkemedelsverket kan sinka Trumps vaccinambitioner

Amerikanska läkemedelsverket FDA väntas presentera nya riktlinjer som innebär att ett coronavaccin först kan börja användas i USA i slutet av november.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Coronavaccin troligt innan årets slut

Ett vaccin mot covid-19 kan vara klart innan årets slut, säger WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreysus.

Nyhetsbild
Utrikes

Alternativa julen för ensamma och missbrukare ställs in i år

Alternativ jul har hållits för utsatta grupper som ensamma och missbrukare varje år i över ett halvt sekel. Men i år blir det inget.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya Zeeland lättar på restriktioner – allt färre smittade i Auckland

Nya Zeelands största stad Auckland lättar på restriktionerna på onsdag, som då hamnar på samma nivå som övriga landet.