Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Portugal ser ljuset i virusmörkret

För första gången sedan i mitten av mars är Portugals dygnssiffra över avlidna i covid-19 nere på noll.

Nyhetsbild
Utrikes

Norsk polis utreder virusdrabbad kryssning

Hurtigruten ställer in sina kryssningar och erkänner dåliga rutiner efter covid-utbrottet på ett av fartygen.

Nyhetsbild
Utrikes

USA:s coronasamordnare: "Vi är i en ny fas"

USA har gått in i en "ny fas" av pandemin och samhällen på landsbygden är lika utsatta som storstadsområdena, säger Vita husets coronasamordnare Deborah Birx.

Nyhetsbild
Utrikes

Utegångsförbud på kvällarna i Melbourne – delstat utfärdar katastrofläge

Den australiska delstaten Victoria utfärdar katastrofläge till följd av spridningen av coronaviruset, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews.

Nyhetsbild
Utrikes

Vanlig förkylning kan skydda mot covid-19

En stor del av befolkningen kan redan ha ett naturligt skydd mot svår covid-19, visar forskning. De nya fynden kan förklara varför barn och unga vuxna vanligtvis inte blir så svårt sjuka av viruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Utegångsförbud på kvällarna i Melbourne

Den australiska delstaten Victoria utfärdar katastrofläge till följd av spridningen av coronaviruset, meddelar delstatens premiärminister Daniel Andrews.

Nyhetsbild
Utrikes

Sydafrika passerar en halvmiljon covidmittade

Fler än en halv miljon smittade har konstaterats i Sydafrika under coronapandemin, vilket gör landet till det överlägset värst drabbade i Afrika.

Nyhetsbild
Utrikes

Tusentals tågar mot coronarestriktioner i Berlin – "Vi är den andra vågen"

En protest mot coronarestriktioner har enligt polisens siffror samlat minst 17 000 personer i den tyska huvudstaden Berlin.

Nyhetsbild
Utrikes

Hurtigruten-gäster fast – 33 anställda smittade

UTRIKES Resan till Svalbard med Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen stoppades sedan fyra personer i besättningen insjuknat i covid-19. Nu är antalet smittade bland personalen redan uppe i 33, och passagerare får inte lämna Tromsø.

Nyhetsbild
Utrikes

60 Hurtigruten-passagerare fast i Tromsø

Först ställdes resan till Svalbard med Hurtigruten-fartyget Roald Amundsen in sedan fyra personer i besättningen insjuknat i covid-19. Nu har 60 av passagerarna, som inte bor i Tromsø, satts i karantän i staden.

Nyhetsbild
Utrikes

Mexiko nu tredje värst drabbade virusland

UTRIKES Coronaviruset fortsätter att sprida sig snabbt på flera håll i Amerika.

Nyhetsbild
Utrikes

Orkan på väg mot coronadrabbade Florida

Nödläge har utlysts i de amerikanska delstaterna Florida och North Carolina, sedan orkanen Isaias satt kurs mot landets sydostkust.

Nyhetsbild
Utrikes

EU säkrar 300 miljoner vaccindoser

EU-kommissionen har reserverat 300 miljoner doser av det coronavaccin som den franska läkemedelsjätten Sanofi siktar på att få godkänt i juni nästa år.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge öppnar inte för resor till Sverige

UTRIKES Norska myndigheter kommer inte att göra som Danmark och öppna för resor till och från hela Sverige ännu.

Nyhetsbild
Utrikes

Dubbla kriser i coronadrabbade Indien

Dödstalet i Indien har nu passerat 35 000 och antalet bekräftat döda i pandemin är därmed högre än i Italien. Samtidigt är landet drabbat av översvämningar vilket försvårar såväl arbetet att hindra virusspridningen som att få fram hjälp till nödsatta indier.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny brittisk nedstängning – hembesök förbjuds

Nyhetsbild
Utrikes

England har högst överdödlighet i Europa

England har haft högst överdödlighet i Europa under coronapandemin, enligt den brittiska statistikmyndigheten ONS. "I slutet av maj hade England den högsta totala överdödligheten av alla europeiska länder man jämfört", säger Edward Morgan vid ONS.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu tillåts alla svenskar resa in i Danmark igen

Danmark har under sommaren stegvis öppnat upp sina gränser för Sverige men nu har beskedet kommit: Alla svenskar är välkomna.

Nyhetsbild
Sport

Tuffa krav på svenskarna inför Kuortane Games – krävs coronatest, läkarintyg och arbetsintyg

FRIIDROTT Helgens friidrottstävling i Kuortane präglas av hårda restriktioner. För svensktrion Daniel Ståhl, Kim Amb och Simon Pettersson krävs både munskydd och coronatest för att ta sig in i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

EU köper coronamedicin för över 60 miljoner

EU-kommissionen har ingått ett avtal med den amerikanska läkemedelsjätten Gilead om leverans av det antivirala läkemedlet remdesivir till ett belopp av 63 miljoner euro.

Nyhetsbild
Utrikes

LISTA: Här stiger virussiffrorna i Europa

Nya nedstängningar, reseavrådanden och ökade restriktioner. I flera europeiska länder tycks spridningen av covid-19 ha tagit ny fart.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronautbrott på danskt slakteri

Efter utbrott av coronasmitta bland de anställda på Danish Crowns slakteri i danska Ringsted öppnas nu ett mobilt testcenter utanför anläggningen för personalen.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell: Antagligen ingen andra våg

2

UTRIKES Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell tror inte på en andra smittspridningsvåg längre. I stället, säger han, är smittspridningen mer komplicerad än så.

Nyhetsbild
Utrikes

Därför är fetma så farligt vid covid

UTRIKES Hormonet leptin kan vara förklaringen till varför feta och överviktiga personer är överrepresenterade bland dem som drabbats av svår covid-19 på intensivvårdsavdelningarna.

Nyhetsbild
Utrikes

Belarus president uppges ha arbetat coronasmittad

Belarus auktoritäre president Aleksandr Lukasjenko meddelar att han smittats av covid-19, men att han varit symptomfri och att han tillfrisknat samtidigt som han fortsatte att arbeta.

Nyhetsbild
Sport

Sveriges regering lobbar för att rädda landskampen: "Vore väldigt positivt om det gick att hitta en lösning"

FRIIDROTT Sveriges regering går Svenska friidrottsförbundet till mötes och jobbar för att landskampen ska kunna genomföras trots reseförbudet till Finland.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell om ökade smittan i världen: "Vi trodde det skulle hända först framåt hösten"

UPPDATERAD KL 17.40 Globalt syns en "väldigt negativ" trend i smittspridningen av covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten i Sverige. Även i Europa ökar fallen.

Nyhetsbild
Utrikes

Flydde landet, återvände misstänkt smittad – nu är Kim, 24, Nordkoreas första coronafall

En tidigare avhoppare som misstänks ha tagit med sig covid-19 till Nordkorea, återvände efter att ha riskerat åtal för sexuella trakasserier i Sydkorea. Mannen ska ha krupit i rör och klippt upp taggtråd för att ta sig in i det slutna landet. Enligt Sydkorea uppvisade mannen inga tecken på smitta före flykten.

Nyhetsbild
Utrikes

Stockholm Pride tar ingen paus, sänder digitalt – "Nu kan vi nå ut till andra länder"

Stockholm Pride lockar varje år hundratusentals människor som kommer för paraden men också för konserter, debatter och fester under regnbågsflagg. Men i år flyttar paraden, schlagerkvällen och alla andra evenemang ut på nätet – Stockholm Pride satsar på en strömmad festival. Och nu kan man också nå ut till andra länder.

Nyhetsbild
Utrikes

Trumps säkerhetsrådgivare coronasmittad

Trumps nationella säkerhetsrådgivare Robert O'Brien har testats positivt för covid-19, enligt Vita huset.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnsons virusuppmaning: Gå ner i vikt

"När jag var sjuk var jag för tjock." Storbritanniens premiärminister Boris Johnson använder nu sig själv som exempel för att uppmana britterna att komma i form.

Nyhetsbild
Utrikes

Tuffa restriktioner i Asiens kamp mot den andra vågen

Massevakuering, krigstillstånd och nya toppnoteringar i smittofall. Flera asiatiska länder befinner sig nu mitt i den fruktade andra vågen av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Hög coronadödlighet bland sverigefinländare – "Man tar för givet att alla kan svenska"

Oron över att det inte fanns nog med information om corona på finska har för många sverigefinländare skiftat till en allmän uppgivenhet över att inte kunna se något slut på pandemin. Minoritetsgruppen har högst dödlighet sett till födelseland och den högsta andelen smittade som är över 70 år.

Nyhetsbild
Utrikes

Förlängda virusrestriktioner väntar Melbourne

Melbournes fem miljoner invånare är halvvägs igenom en sex veckor lång nedstängning – men får räkna med att stanna inomhus längre än så. Det senaste dygnet har rekordmånga nya smittade registrerats i och omkring staden.

Nyhetsbild
Utrikes

Marocko stänger städer efter nytt viruslarm

Marocko stänger återigen ned flera stora städer sedan smittspridningen av coronaviruset blossat upp på nytt.

Nyhetsbild
Ekonomi

Coronaviruset drabbar europeiska pälsfarmer – över en miljon minkar har avlivats

Coronavirus som spridits från farmarbetare till minkar – men även från minkar till farmarbetare – har tvingat pälsfarmare på flera håll i Europa till tuffa åtgärder. Värst drabbat är Nederländerna där man nu avlivat över en miljon minkar.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenskarna trängs på Gotland – "Folk måste börja ta ansvar"

Allmänheten på Gotland har blivit allt sämre på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, varnar länsstyrelsen. Samtidigt pekas en ny tydlig riskgrupp ut på ön – restauranganställda. – Verksamheterna tar ansvar, men det personliga ansvaret från allmänheten brister, säger Amy Rankin, stabschef på länsstyrelsens coronastab.

Nyhetsbild
Utrikes

FN: Ge basinkomst till fattiga under pandemin

Nästan tre miljarder av världens fattigaste människor bör ges en tillfällig basinkomst för att förhindra fortsatt spridning av covid-19, menar FN:s utvecklingsprogram UNDP.

Nyhetsbild
Utrikes

Över fyra miljoner smittade i USA

Antalet smittade av coronaviruset i USA är nu officiellt över fyra miljoner. Därmed har över en miljon människor konstaterats smittade de senaste 16 dagarna.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell vill att reserestriktionerna hävs helt och hållet – "Blir lätt komplicerat med regionala regler"

Smittspridningen av coronaviruset går stadigt neråt i Sverige, menar Anders Tegnell. Att finländare oroar sig över att svenskar ska ta med sig smitta till Finland, tycker han är en onödig oro.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronautbrott pressar äldrevården i Karesuando – föreningsmöte tros ha startat smittspridningen

Den lilla orten Karesuando i Kiruna kommun har drabbats av ett punktutbrott av covid-19 med flera fall kopplade till ett äldreboende. Regionen bekräftar nu att det fanns spridning i samhället redan i slutet av juni. – Det har blivit lite av en löpeld i Karesuando, säger Håkan Dahlqvist, socialchef i Kiruna kommun.

Nyhetsbild
Utrikes

Färre har avlidit i Västerbotten under pandemin – överläkare: "Inte en slump"

Västerbotten har snarare haft en underdödlighet än en överdödlighet under coronapandemin, skriver överläkaren Anders Johansson, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå, i ett debattinlägg.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 15 miljoner coronasmittade världen över

Antalet bekräftade fall av covid-19 i världen översteg på onsdagen 15 miljoner, enligt nyhetsbyrån AFP:s sammanställning. Av dessa har drygt 617 000 avlidit i sviterna av sjukdomen.

Nyhetsbild
Utrikes

Irland släpper restriktionerna för 15 länder – Finland med på "gröna listan"

Irlands regering planerar att ta bort en 14 dagar lång karantän för inresande från 15 europeiska länder och områden – bland annat Finland.

Nyhetsbild
Inrikes

Tegnell till Yle: Snart kanske Sverige uppfyller kriteriet för fria resor till Finland

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell säger att antalet smittade i Sverige har minskat snabbt, skriver Yle.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt dystert coronarekord i Australien – "Folk måste skärpa sig"

Antalet coronasmittade i Australien fortsätter att öka. Under onsdagen rapporterade delstaten Victoria 484 nya fall av smittade. Det är den högsta dygnssiffran hittills under pandemin. – Jag vill vara så tydlig som möjligt. Om folk inte skärper sig kommer siffrorna att fortsätta stiga, säger Daniel Andrews, premiärminister i delstaten.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump uppmanar till amerikanerna att använda munskydd

Bär munskydd, även om du inte tycker om det! Den uppmaningen riktade USA:s president Donald Trump till amerikanerna när han på tisdagen återupptog sina dagliga presskonferenser om "Kinaviruset".

Nyhetsbild
Utrikes

Över 7 000 kan dö av covid-19 i Sverige – Folkhälsomyndigheten tog fram tre scenarier

Folkhälsomyndigheten i Sverige har tagit fram olika scenarier för hur smittspridningen kan utvecklas i landet under det kommande året. I det värsta scenariot beräknas drygt 7 000 personer dö av viruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Pandemin pressar världens mest utsatta barn – viktigast se till så barnen kan tvätta händerna

De mest utsatta barnen i världen står inför nya prövningar när pandemin når konfliktzoner och flyktingläger. – Barnen har hundratals frågor, säger Unni Krishnan vid biståndsorganisationen War child, som har fått ställa om sin verksamhet under pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Därför slår coronaviruset hårdare mot äldre – ny kunskap gör att vaccin kommer till bättre nytta

Låggradiga inflammationer som ökar med åldern kan förklara varför dödligheten i covid-19 är så mycket högre bland äldre, enligt en ny forskningsgenomgång. Kunskapen är viktig för att förbättra vården – och för att framtida vaccin ska vara till nytta.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya höga coronasiffror i USA – men Trump vill inte ha påbud om munskydd: "Amerikanerna ska ha frihet"

För sjätte dygnet i rad har över 60 000 nya coronafall registrerats i USA. Donald Trump säger till Fox News att han trots det inte vill se ett allmänt påbud om munskydd. – Jag vill att folk ska ha ett visst mått av frihet.

Nyhetsbild
Utrikes

Chile blickar mot coronaöppning

Chile börjar se framåt mot en vardag utan coronanedstängninar. Landets regering har nu presenterat en plan som i fem etapper ska ta landet från total karantän till ett mer öppet samhälle.

Nyhetsbild
Utrikes

Hongkong varnar för andra coronavåg – WHO rapporterar rekordmånga dödsfall

En ny våg av corona har börjat spridas i Hongkong – under en enda dag har över 100 nya fall av covid-19 upptäckts i regionen.

Nyhetsbild
Utrikes

Krav på munskydd i 130 länder

Antalet länder som har munskyddskrav som en del av bekämpningen av coronavirusspridningen har ökat kraftigt i takt med att pandemin vuxit.

Nyhetsbild
Utrikes

Saudiarabien håller G20-möte om corona

G20-ländernas finansministrar möttes under lördagen i ett virtuellt möte arrangerat av Saudiarabien.

Nyhetsbild
Utrikes

Barcelona stänger ner igen efter virusutbrott

Lokala myndigheter i Barcelona har återinfört restriktioner och stänger staden i 15 dagar sedan smittspridningen av coronaviruset blossat upp på nytt.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccinsamordnare tror på vaccin till våren

Astra Zeneca presenterar på måndag resultat om utvecklingen av ett vaccin mot covid-19 – och det ser lovande ut, enligt Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström.

Nyhetsbild
Utrikes

Netanyahu alltmer trängd när virusfallen ökar

Ökad smittspridning, dalande ekonomi, högljudda protester och en annalkande rättegång. Problemen hopar sig för Benjamin Netanyahu – och israelerna tycks ha börjat tröttnat på sin premiärminister.

Nyhetsbild
Utrikes

10 000 nya coronafall – i timmen

Antalet nya bekräftade fall av coronasmittade fortsätter att öka globalt.

Nyhetsbild
Ekonomi

IMF: Risk för stort BNP-ras i USA

Internationella valutafonden (IMF) räknar med att USA:s ekonomi minskar med 6,6 procent i år som en följd av coronapandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Brasiliens smittkurva planar ut

Samma dag som Brasilien passerat två miljoner bekräftade fall av coronasmitta levererar Världshälsoorganisationen (WHO) en strimma hopp till det hårt drabbade landet. Antalet smittfall planar enligt FN-organet ut.

Nyhetsbild
Utrikes

USA:s resebransch i kris – söker miljardstöd

Ett skatteavdrag som ger varje hushåll 3 000 dollar att spendera på resor. Det är ett av förslagen när USA:s hårt prövade resebransch ber om mångmiljardstöd.

Nyhetsbild
Utrikes

Viruslarmet: "Amerikaner är slående själviska"

Över 135 000 döda, en sjukvård som går på knäna och en polariserad befolkning där somliga förnekar coronavirusets existens. Smittspridningen ökar dramatiskt i flera delstater och prognosen ser dyster ut i det coviddrabbade USA. – Vi är ett splittrat samhälle som saknar sunt förnuft, säger Jay Wolfson, professor i folkhälsa i Florida, till TT.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga coronafall på flera håll i världen

Antalet nyupptäckta coronafall var återigen rekordmånga under torsdagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Corona gör att fler svenskar vill bli finländska medborgare – Ambassadör: Betydligt fler än i fjol

Finlands restriktioner för resor till och från Sverige har lett till att fler svenskar ansöker om finskt medborgarskap. Hittills i år har ungefär 300 ansökningar kommit, vilket är dubbelt så många som under hela förra året.

Nyhetsbild
Utrikes

Färre barn får vaccin i coronakrisens spår

Antalet barn som vaccineras mot kikhosta, difteri och stelkramp i världen minskade under årets första fyra månader till följd av pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Indiens dagarbetare räds smitta – 400 miljoner riskerar djup fattigdom

Över 879 000 människor i Indien är sjuka och pandemin slår hårt mot de redan utsatta daglönarna.– Indien är fortfarande så fattigt att arbetslöshet är en lyx för många. De måste hitta jobb, vilket jobb som helst, för att överleva, säger ekonomen Mihir Swarup Sharma.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccintillverkare går in i nästa fas – 30 000 försökspersoner deltar

Det amerikanska bioteknikbolaget Moderna uppger att man är redo att gå in i nästa fas för att få fram ett vaccin mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskt karantänskrav för svenskar avskaffas

Sverige lyste tidigare rött på Tysklands Europakarta för coronadrabbade länder. Nu avskaffas den tidigare resevarningen för Sverige. Och svenskar behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten till Tyskland.

Nyhetsbild
Utrikes

Obligatoriskt med munskydd i Andalusien

Regionen Andalusien i södra Spanien inför krav på munskydd på offentliga platser, inomhus som utomhus.

Nyhetsbild
Utrikes

USA: Vaccintillverkning bara veckor borta

Läkemedelstillverkare ligger i fas för att påbörja vaccintillverkning mot det nya coronaviruset innan sommarens slut, uppger en högt uppsatt tjänsteman inom USA:s regering.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Det kommer bli värre, värre, värre

– Det kommer inte att bli någon återgång till ett gammalt normalläge inom överskådlig framtid. WHO-chefen varnade på måndagen för konsekvenserna av att allt fler länder monterar ner sina insatser för att få bukt med coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 10 000 coronafall bland vårdpersonal i Sverige

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19.Flera har intensivvårdats och några har avlidit, enligt vårdpersonal.

Nyhetsbild
Kultur

Junibacken tar emot besökare igen – "Vi har analyserat varje kvadratmeter"

Med digitalt bokningssystem, färre besökare och noggrann städning öppnar Junibacken i Stockholm efter en historiskt lång stängning. – Det känns jättekul men vår situation är fortfarande ganska oviss, säger vd Kajsa Medin Hansen.

Nyhetsbild
Utrikes

Mexiko går om Italien i antal virusavlidna

Mexiko passerar Italien på listan av länder med flest registrerade avlidna i covid-19. Det latinamerikanska landet har i absoluta tal därmed det fjärde högsta dödstalet i världen, efter USA, Brasilien och Storbritannien.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga nya smittade i världen – 230 000 fall det senaste dygnet

Allt fler människor smittas av coronaviruset. På söndagen rapporterade Världshälsoorganisationen WHO att drygt 230 000 nya fall registrerats under dygnet. Det är den högsta dygnssiffran i världen hittills.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga nya coronafall i Florida

Den amerikanska delstaten Florida är illa ute. Det senaste dygnet har mer än 15 000 nya fall av covid-19 konstaterats vilket är det högsta antalet registrerade smittade i en enskild delstat sedan coronakrisen startade för mer än ett halvår sedan.

Nyhetsbild
Utrikes

Spansk stad stänger ner efter nytt virusutbrott

Den regionala regeringen i spanska Katalonien har beordrat invånarna i och omkring staden Lleida att hålla sig i hemmet, sedan antalet bekräftade coronafall har ökat kraftigt på kort tid. Det är nu även förbjudet att samlas fler än tio personer på samma plats.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyska sexarbetare: "Öppna bordellerna"

Hamburgs sexarbetare har gett sig ut på gatorna i protest emot att bordellerna i Tyskland ännu inte fått återöppna efter att ha stängts i samband med försök att stoppa coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump bar munskydd vid sjukhusbesök

USA:s president Donald Trump, som hittills under pandemin har undvikit att bära munskydd, besökte på lördagen ett militärsjukhus utanför Washington iförd just ett sådant.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 70 000 coronadöda i Brasilien

Dödssiffran med anledning av coronaviruset överstiger nu 70 000 i Brasilien, men antalet dagliga dödsfall verkar vara på väg att stabiliseras, uppger myndigheterna.

Nyhetsbild
Utrikes

Expert: Australien nära att bli virusfritt

UTRIKES Med en aggressiv coronapolitik har Australien klarat sig relativt lindrigt undan i pandemin vad gäller antalet smittade och döda.Men epidemiologen Tony Blakely säger att landet kan, och bör, ta ännu hårdare tag.

Nyhetsbild
Utrikes

65 500 nya virusfall i USA

I USA rapporterar Johns Hopkins-universitetet över 65 500 nya bekräftade fall av coronaviruset det senaste dygnet. Det är den hittills högsta dygnssiffran över smittade.

Nyhetsbild
Utrikes

Munskydd rekommenderas i Danmark i vissa fall

Sundhedsstyrelsen i Danmark ändrar sina riktlinjer och rekommenderar munskydd i vissa fall.

Nyhetsbild
Utrikes

Hungerkatastrof väntar i coronavirusets spår

Hjälporganisationen Oxfam varnar för en global hungersnöd i spåren av covid-19. Upp till 12 000 människor om dagen beräknas kunna dö av undernäring i slutet av året. För att förhindra en svältkatastrof behövs kraftfulla insatser från det internationella samfundet.

Nyhetsbild
Utrikes

Hungern ökar i coronaviruset spår

12 000 människor kan dö varje dag av hunger i spåren av coronavirusets härjningar, enligt hjälporganisationen Oxfam. Det kan vara fler som dör av hunger än av själva viruset, varnar organisationen.

Nyhetsbild
Utrikes

Höga böter om restriktioner bryts i Melbourne

Över fem miljoner invånare i Melbourne i Australien vaknade på torsdagen till skärpta restriktioner. Vid midnatt, lokal tid, återgick storstadsområdet till det som kallas fas tre, då alla måste hålla sig hemma, undantaget för att handla, motionera, få medicinsk vård eller arbeta.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronasmittad Bolsonaro stoppar virusstöd till hårt utsatt ursprungsbefolkning

På tisdagen bekräftade Brasiliens president Jair Bolsonaro att han drabbats av covid-19. På onsdagen lade han in veto mot coronastöd till landets hårt utsatta ursprungsbefolkning.

Nyhetsbild
Utrikes

Kraftig ökning av virusfall i Tulsa efter Trumps massmöte

Staden Tulsa i Oklahoma har sett en kraftig ökning av antalet bekräftade fall av covid-19 de senaste dagarna.

Nyhetsbild
Utrikes

Fortsatt smittspridning i Melbourne – 134 nya coronafall

Delstaten Victoria i Australien fortsätter att rapportera relativt många nya coronafall. På grund av det pågående utbrottet införs nu hårdare restriktioner i delstaten och huvudstaden Melbourne.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordökning av virusfall i Kalifornien

Över 10 200 nya fall av coronaviruset har konstaterats i Kalifornen det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Utrikes

Serbiens parlament stormades i protest mot hårdare coronarestriktioner

En grupp människor tog sig på tisdagen in i Serbiens parlamentsbyggnad i protest mot regeringens coronapolitik.

Nyhetsbild
Utrikes

Brasiliens president drabbad av covid-19 – "mår utmärkt"

UPPDATERAD Brasiliens president Jair Bolsonaro har drabbats av covid-19. Den 65-årige presidenten, som liknat coronaviruset vid "en liten influensa", säger dock att han mår "utmärkt".

Nyhetsbild
Utrikes

Coronasmittade danska minkar ska få leva

Minkar som smittats av coronavirus i Danmark kommer inte att behöva avlivas framöver. I stället ska större vikt läggas på att förhindra att smittan sprids.

Nyhetsbild
Utrikes

Melbourne stängs ned – ber om federal hjälp

Australiens näst största stad Melbourne stängs ned för att begränsa ett pågående coronautbrott, meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews.

Nyhetsbild
Utrikes

Larm från boende i karantänhus i Australien

Rekordmånga nya bekräftade fall av coronasmitta rapportras från delstaten Victoria i Australien. Boende i flera bostadshus i Victorias huvudstad Melbourne, som av myndigheterna hindras att lämna sina hem för att minska virusspridningen, uppger att förnödenheter inte når fram till dem.

Nyhetsbild
Utrikes

USA skickar hem utländska studenter

Utländska studenter i USA vars undervisning på grund av coronapandemin kommer att genomföras på distans under höstterminen får inte längre stanna i landet, uppger gränsmyndigheten ICE.