Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Utbrott på svenska äldreboenden – efter första sprutan

Coronaviruset har lyckats ta sig in på flera äldreboenden i Sverige, mitt under vaccinationen. Det är osäkert hur lång tid det tar för kroppen att utveckla antikroppar efter den första sprutan. – Det kan ta längre tid för äldre, säger professor Ali Mirazimi.

Nyhetsbild
Utrikes

Andra muterad virusvariant i Danmark

Ytterligare en mutation av coronaviruset har upptäckts i Danmark, den som först noterades i Sydafrika. En annan mutation som upptäcktes för några veckor sedan har spridit sig till fler än 250 personer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Textilarbetare hårt drabbade av pandemin

Pandemin gör att vi köper mindre kläder, och klädföretagen beställer i sin tur mindre från fabrikerna där kläderna sys. Nyligen sade exempelvis klädföretaget H&M upp en sjättedel av sina anställda i Bangladesh. Den andra och tredje vågen av nedstängningar drabbar tillverkningsländerna hårt.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenska kungaparet kritiseras för vaccinering – Kungens läkare: Den var lämplig

Svenska kungaparet kritiseras för att gå före i kön i vaccineringen mot covid-19, berättar Kungahuset. Men enligt kungens läkare är beslutet i linje med vaccinationsplanen.

Nyhetsbild
Utrikes

Coviddöda i Sverige kan ha avlidit av andra orsaker

Äldre på särskilda boenden i Sverige har drabbats särskilt hårt av pandemin, inte minst i Stockholm. Regionens granskning visar däremot att i 8 procent av fallen var covid-19 inte den direkta orsaken till att personen avled.

Nyhetsbild
Utrikes

Över två miljoner coviddöda i världen

En sorglig milstolpe nåddes under fredagen då Johns Hopkins-universitetet konstaterade att antalet dödsfall i världen kopplade till covid-19 nu överstiger två miljoner.

Nyhetsbild
Utrikes

"Allt liv upphör" – desperation i Frankrike efter förbud

Från klockan 18 ska fransmännen vara hemma och dörrarna ska vara stängda. Till följd av fortsatt smittspridning inför Frankrike ett rekordstrikt utegångsförbud för över sextio miljoner människor.

Nyhetsbild
Utrikes

Ryskt vaccin söker klartecken i EU

Biontech-Pfizer och Moderna har redan fått ja för sina covid-19-vaccin i EU. Astra Zeneca väntar på klartecken om två veckor. Sedan kanske ryska Sputnik V blir nästa på tur.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO på plats i Kina – ska utreda hur viruset kom och spreds

WHO-experterna som ska undersöka coronavirusets ursprung har anlänt till Kina – efter många om och men. Men innan de kan sätta i gång och arbeta väntar karantän.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark förlänger nedstängning

Danmark förlänger sin nedstängning av stora delar av samhället i kampen mot smittspridningen. Föreskrifterna kommer att gälla till och med den 7 februari.

Nyhetsbild
Utrikes

Sveriges försvarsminister Hultqvist åkte på nyårsresa till Finland

Inför julhelgerna var Folkhälsomyndighetens besked tydligt: Undvik att resa. Trots det åkte Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) på en privat nyårsresa till Finland.

Nyhetsbild
Utrikes

Polen, Estland och Litauen har vaccinerat fler än Finland

Det finns ljus vid horisonten, hävdar EU:s hälsochef och talar stolt om "världens bredaste vaccinportfölj" i coronakampen. Nu vill EU få snabba rapporter om hur medlemsländerna sköter sig.

Nyhetsbild
Utrikes

Klinik i Sverige misstänks för bluff med coronatester

En läkarklinik i Göteborg misstänks ha utfärdat falska coronaintyg. Laboratorier, som kliniken hänvisar till, uppger att de inte analyserat några prover därifrån, skriver Göteborgs-Posten. Kliniken ska nu granskas av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Nyhetsbild
Utrikes

Coronans verkliga dödstal i Sverige börjar bli synligt

Tusentals svenskar dog av det nya coronaviruset förra året, men inte så många som man kanske tror. Många hade dött i alla fall, fast av andra orsaker, visar de senaste siffrorna.

Nyhetsbild
Utrikes

USA-resenärer måste visa negativt covidtest

Från den 26 januari måste flygresenärer som ska till USA visa upp ett negativt covid-19-test för att få resa in i landet. Samtidigt fortsätter pandemin att rasa i USA med en allt högre intensitet. Fler än någonsin har avlidit med sjukdomen i landet det senaste dygnet – över 4 000 människor.

Nyhetsbild
Utrikes

Gorillor på djurpark hostade – har covid-19

Flera gorillor har testats positivt för coronaviruset på en safaripark i San Diego-området i USA. Det här kan vara första gången apor smittats av människor.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Ingen flockimmunitet i år – "Fortsätt tvätta händerna"

Just som vaccineringen mot covid-19 kommit igång och väckt hopp om att slutet på pandemin är nära kommer Världshälsoorganisationen (WHO) med nya bistra bud.

Nyhetsbild
Utrikes

Enorm utmaning när Indien börjar vaccinera

Världens näst folkrikaste land gör sig redo att inleda massvaccinering mot covid-19. Förhoppningen är att 300 miljoner människor ska ha fått sina doser i juli – men först måste vaccinet nå fram till klinikerna.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO åker till Kina för att utreda viruset

En grupp internationella experter från Världshälsoorganisationen WHO åker till Kina den 14 januari, i syfte att undersöka ursprunget till coronapandemin, meddelar Kinas hälsomyndighet.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien trappar upp vaccineringarna – i dag öppnar sju stora vaccineringscentrum

Coronaviruset sprids med enorm fart i Storbritannien och myndigheterna tar nu till nya åtgärder för att trappa upp vaccineringarna. Under måndagen öppnar sju stora vaccineringscentrum i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Värst i världen – Belgiens dödssiffra bara ökar

Belgien har passerat en tragisk milstolpe när antalet avlidna i covid-19 i landet tickade upp förbi 20 000, enligt siffror från landets myndigheter. Landet är världens kanske värst drabbade.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt dystert virusrekord i Storbritannien

Ytterligare 1 325 personer har avlidit i Storbritannien av covid-19. Det är det högsta dödstalet som offentliggjorts under ett och samma dygn sedan pandemins början. Över 68 000 nya fall av smittan registrerades också på fredagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Så hanterar Europas skolor coronapandemin

I Europa är det distansundervisning som gäller för många elever – med vissa undantag. Här är en sammanställning av några länders strategier.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt virustoppmöte i EU – distansträffarna fortsätter

Kampen mot coronaviruset blir föremål för ännu ett webbtoppmöte för EU-ländernas stats- och regeringschefer.

Nyhetsbild
Utrikes

Varje besökare ska få tio kvadratmeter i butiker och gym

Sverige inför nya regler i kampen mot coronan. Varje besökare i butiker och gym ska ha minst tio kvadratmeter för att hålla avstånd till andra.

Nyhetsbild
Utrikes

Pressat läge för företag i franska Alperna – konkurser befaras

Coronasituationen den 20 januari avgör om skidliftarna i de franska Alperna får öppna, enligt landets regering.

Nyhetsbild
Inrikes

Astra Zenecas vaccin ska godkännas före februari – Finland har beställt tre miljoner doser

Enligt Europeiska läkemedelsmyndigheten väntas Astra Zeneca lämna in en ansökan om godkännande för sitt coronavaccin nästa vecka.

Nyhetsbild
Utrikes

EU köper mer coronavaccin – 300 miljoner doser till

EU-kommissionen har gjort klart med Biontech-Pfizer om att köpa ytterligare 300 miljoner doser av företagets coronavaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccin snart på väg till fattigare länder

Vaccinationsinsatsen i Europa och Nordamerika har redan börjat. Men enligt WHO kan även världens fattigare länder vänta sig sina första leveranser av coronavaccin från slutet av januari till mitten av februari.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige bland de värst drabbade i Europa

Fler än 250 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige. Samtidigt konstateras fler fall av den muterade virusvarianten från Storbritannien – utan koppling till resa.

Nyhetsbild
Utrikes

Japan utlyser covid-nödläge i Tokyo – tuffa restriktioner införs

Japan har utlyst nödläge i huvudstaden Tokyo och tre omgivande regioner för att få stopp på smittspridningen.

Nyhetsbild
Sport

IOK-topp: Låt OS-idrottare gå före i vaccinkön

OLYMPISKA SPEL Ska idrottare få förtur till ett vaccin för att kunna delta i Tokyo-OS i sommar? Det tycker IOK-toppen Dick Pound. "Jag tror inte det hade varit några större protester mot det," säger han till Sky News.

Nyhetsbild
Utrikes

Du kan sprida smittan även efter vaccinering

De vaccin som världen hoppas ska stoppa pandemin är ingen garanti för att inte smittas och sprida smittan vidare. I själva verket är det enda forskningen hittills visat att preparaten skyddar bra mot att bli allvarligt sjuk.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollsarena kan bli vaccinationscenter i Frankrike

FOTBOLL Den franska storklubben Olympique de Marseille engagerar sig i vaccinationen mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Ett hundratal svenska barn i livshotande inflammation till följd av covid-19 – "Tidigare varit helt friska"

Ett hundratal tidigare fullt friska barn i Sverige har drabbats hårt av covid-19. Barnen drabbas av en livshotande hyperinflammation när kroppens immunförsvar angriper den egna kroppen. I Lund varnar läkarna för att barnintensiven är full.

Nyhetsbild
Utrikes

Ambulanser i LA prioriterar bort döende – hinner inte vårda alla

Vården i Los Angeles, USA, är så pressad av pandemin att ambulanspersonalen får lov att prioritera bort patienter som bedöms vara på väg att dö oavsett.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnson: Mer än 1,3 miljoner britter har vaccinerats

Mer än 1,3 miljoner britter har hittills vaccinerats mot covid-19, meddelar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i samband med att den nya hårdare nedstängningen av England träder i kraft.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland förlänger och skärper virusregler

Tysklands samhällsliv kommer att hållas i stort sett stängt åtminstone månaden ut.

Nyhetsbild
Utrikes

Anders Tegnell: Det stora hotet kommer nu

Nästan 9 000 personer har nu dött med bekräftad covid-19 i Sverige. Och hur smittspridningen fortsätter avgörs av hur svenskarna beter sig under denna och nästa vecka.

Nyhetsbild
Inrikes

Coronablinkern kan nu meddela om exponering utomlands

Listan över EU-länder vars smittspårningsappar fungerar utanför landets gränser förlängs ständigt. Snart står också Finland på den listan.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark skruvar åt pandemireglerna – högst fem personer i samma klunga

Danmarks så kallade risknivå för pandemin höjs till max, nivå fem på den femgradiga skalan, erfar nyhetsbyrån Ritzau. Restriktionerna väntas också skruvas åt.

Nyhetsbild
Utrikes

Britterna stänger ned – hårt pressad sjukvård

Det brittiska samhället stängs med lika omfattande åtgärder som i mars förra året, rapporterar BBC.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige kan följa Finlands exempel då det gäller vaccineringen

Folkhälsomyndigheten i Sverige är redo att ompröva prioriteringsordningen för vaccineringen och låta vårdpersonalen gå före de allra sköraste i samhället.

Nyhetsbild
Utrikes

Skottland stänger resten av januari – "Alla har laglig skyldighet att stanna hemma

Skottland stänger ned resten av januari månad på grund av ett tilltagande antal konstaterade fall av coronasmittade.

Nyhetsbild
Utrikes

Stort utbrott av covid-19 på fängelse

Fängelset i Kalmar har drabbats av ett stort utbrott av covid-19. Av 57 fångar har 48 testats positivt.

Nyhetsbild
Utrikes

Hot om nytt undantagstillstånd i Tokyo

Tokyo och ett antal prefekturer runt jättestaden kan komma att sättas i undantagstillstånd. Det uppger Japans premiärminister Yoshihide Suga på en presskonferens.

Nyhetsbild
Utrikes

Virusbaksmälla när restriktioner skärps runtom i världen

Lokala utegångsförbud, alkoholstopp och fullskaliga nedstängningar. Flera länder inför striktare restriktioner när kampen mot pandemin fortsätter – inför en väntad virusbaksmälla.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge stänger ned efter ökad smittspridning – max fem personer får träffas

Smittan får Norge att ännu en gång stänga ned. De nya restriktionerna innebär bland annat att max fem personer får träffas vid privata sammankomster utanför hemmet samt att alkoholservering förbjuds.

Nyhetsbild
Utrikes

Påven kritiserar semesterfirare – "Det gör mig ledsen"

Efter söndagens välsignelse i Vatikanen kritiserade Påve Franciskus personer som åker på semester för att fly nedstängningar till följd av pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien tillåter blandning av vaccin

Storbritannien öppnar för vaccinering med doser av olika vaccin i de fall då ett och samma vaccin inte finns tillgängligt för två sprutor. Det trots bristande underlag om hur immuniteten påverkas av två doser från olika vaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Mexikansk läkare intensivvårdas efter covidvaccin

En mexikansk läkare, med tidigare historik av allergiska reaktioner, intensivvårdas efter att fått Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19, uppger Mexikos regering.

Nyhetsbild
Utrikes

Elva fall av nya virusvarianten upptäckta i Sverige

Regionerna i Sverige har hittat totalt elva fall av den nya virusvarianten som först upptäcktes i Storbritannien, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Viktigt med rörelse även under coronan

Förutsättningarna för fysisk aktivitet har förändrats under coronapandemin. Men för hälsans skull är det viktigt att se till att röra på sig efter bästa förmåga, oavsett ålder.

Nyhetsbild
Utrikes

Löfven: Försöker alltid följa råden

Efter att ha kritiserats hårt för att ha gett sig ut i butiker trots att han själv avrått från just det förklarar nu Stefan Löfven hur han tänkte.

Nyhetsbild
Utrikes

Omkring 50 länder har inlett vaccineringen

Omkring 50 av världens länder har börjat vaccinera människor mot covid-19. Först ut var Kina följt av Ryssland och Storbritannien. Men många länder i Asien och Afrika dröjer med vaccineringen.

Nyhetsbild
Utrikes

Experten Matti Sällberg: "Virus vill bara slinka förbi"

Det är förväntat att coronaviruset fortsätter att mutera och utvecklingen kräver en löpande och noggrann övervakning, enligt Matti Sällberg, professor vid Karolinska institutet (KI).

Nyhetsbild
Utrikes

De nya vaccinen utnyttjar kroppens eget maskineri – så här fungerar de

De vaccin mot covid-19 som hittills har godkänts i USA, Storbritannien och EU bygger på en genetisk metod som inte har använts tidigare i större skala.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya coronamutationen sprider sig i England

Den brittiska regeringen uppger att ytterligare delar av landet kommer att ställas under de hårdaste coronarestriktionerna. Orsaken är att den nya, smittsammare coronamutationen sprider sig.

Nyhetsbild
Utrikes

Sen vändning i Sverige – nu uppmanas resenärer ta på munskydd

Det är munskydd på som gäller för de allra flesta resenärer i kollektivtrafiken från 7 januari, enligt ett nytt råd från Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Britter godkänner Astra-vaccin: "Strålande"

Storbritannien har som första land godkänt Astra Zenecas vaccin mot coronaviruset, som tagits fram tillsammans med forskare vid Oxforduniversitetet."En triumf för brittisk vetenskap", enligt premiärminister Boris Johnson.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstro hotar världens vaccinationskampanjer

Vaccinen lyfts fram som ljuset i tunneln, som motkraften till liemannen, som räddaren av liv och ekonomier världen över. Men en ny opinionsmätning visar att många människor i världen är skeptiska till att spruta in medlet i kroppen.

Nyhetsbild
Utrikes

Amerikansk politiker död i covid

Politikern Luke Letlow, som valdes in till det amerikanska representanthuset tidigare i år, har avlidit i covid-19, rapporterar flera medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt test ska ge säkrare svar på immunitet efter covid-19

Säkrare och mer detaljerade svar om hur immuna vi är – nu håller forskare vid Linnéuniversitetet i Kalmar på att ta fram en ny typ av antikroppstest.

Nyhetsbild
Utrikes

Kamala Harris vaccinerad i direktsänd tv

USA:s tillträdande vicepresident Kamala Harris har tagit sin första vaccinationsspruta mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

EU köper 100 miljoner doser till av Pfizer-Biontechs vaccin

EU kommer att köpa totalt 300 miljoner doser coronavaccin från läkemedelsbolagen Pfizer och Biontech.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland: Mutation upptäckt redan i november

Den mutation av coronaviruset som först upptäcktes i Storbritannien fanns i Tyskland redan i november. Det uppger tyska myndigheter efter att de hittat virusvarianten i en patient som avled i landets norra delar.

Nyhetsbild
Utrikes

Löfven i Gallerian i julhandeln – också Sveriges justitieminister bröt mot regeringens egna regler

Bara två dagar efter det att Sveriges statsminister Stefan Löfven uppmanade svenska folket att undvika trängsel sågs han själv i Gallerian i Stockholm.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt coronavaccin in i fas 3 i USA

Det amerikanska läkemedelsföretaget Novavax inleder en fas 3-studie för sitt coronavaccin i USA och Mexiko, uppger amerikanska folkhälsomyndigheten NIH.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 50 000 virusdöda i Spanien

Antalet människor som avlidit med covid-19 i Spanien överstiger nu 50 000. Det sorgliga rekordet slogs redan i fredags, enligt landets hälsodepartementet.

Nyhetsbild
Utrikes

Tappat luktsinne tydligt tecken på covid-19

Tappat eller försämrat luktsinne är det tydligaste symptomet på covid-19 enligt en ny studie.

Nyhetsbild
Utrikes

Rysk statistik visar långt fler covid-19-döda än tidigare uppgifter

Enligt nya siffror från den ryska statistikmyndigheten Rosstat har över 186 000 människor dött i landet med covid-19 under årets elva första månader.

Nyhetsbild
Utrikes

USA:s smittskyddsexpert Fauci: Vi kan ha det värsta framför oss

USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci varnar för att den närmaste tiden kan bli den värsta för landet sedan pandemin började.

Nyhetsbild
Ekonomi

Pfizer: 200 miljoner doser klara till september

I september nästa år planerar Pfizer/Biontech att ha levererat de 200 miljoner doser av coronavaccinet som man avtalat med EU.

Nyhetsbild
Utrikes

Sveriges regering vill ha pandemilag från 10 januari

Sveriges regering har lämnat in förslag på en tillfällig pandemilag till lagrådet. Målet är att den ska gälla från den 10 januari till utgången av september 2021, säger socialminister Lena Hallengren.

Nyhetsbild
Utrikes

Expert: Pandemin gör luften i Peking sämre

Renare luft var en av få positiva effekter med pandemin i Kina. Men andrummet var tillfälligt – och nu ökar utsläppen kring Peking när industrin brassar på för att ge ekonomin en skjuts. – Smoggen kommer tillbaka som hämnd, säger analytikern Lauri Myllyvirta.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk expert om vaccinsstarten: "Bästa som hänt"

Sverige har satt igång vaccineringen – men det kommer dröja ett tag innan effekterna märks på smittspridningen. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, är ändå positiv. – Det här är det bästa som har hänt på hela året, säger hon.

Nyhetsbild
Utrikes

Tidning: Astra-vaccin börjar ges till britter

Från och med den 4 januari kommer vaccinet som Astra Zeneca har tagit fram tillsammans med forskare vid Oxforduniversitetet att börja användas i Storbritannien, rapporterar The Sunday Telegraph.

Nyhetsbild
Utrikes

Hon fick vaccinet först i Sverige

Nästa fas i Sveriges kamp mot coronaviruset har inletts – med ett nålstick. Först ut i landet att få vaccinet var Gun-Britt Johnsson på Bokens vårdboende i Mjölby.

Nyhetsbild
Utrikes

Europa börjar vaccinera: "Nu vänder vi blad"

Efter ett långt år av lidande och umbäranden börjar nu Europas länder vaccinera sina invånare mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu anländer vaccinet till Sverige – vaccinering inleds på söndag

De första vaccindoserna har anlänt till ett julstilla Sverige. Men hemlighetsmakeriet är stort. I morgon ska den efterlängtade vaccinationen mot covid-19 inledas med Pfizer/Biontechs vaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Virusexpert i Belgien tonar ner risken med virusmutationer: Kan bli normalläge igen i höst

Håll ut till i vår, sedan börjar det ljusna. Det spår Belgiens virolog Steven Van Gucht.

Nyhetsbild
Utrikes

Muterat virus upptäckt i flera länder

Ett fall av den muterade varianten av coronaviruset som har spridits i Storbritannien under de senaste veckorna har upptäckts i Frankrike, uppger landets hälsomyndigheter.

Nyhetsbild
Utrikes

Turkiet kräver coronatest av flygresenärer

Turkiet kommer att kräva ett coronatest av alla som vill flyga till Turkiet, meddelar landets hälsominister Fahrettin Koca.

Nyhetsbild
Utrikes

Tusentals fick fira jul i en lastbilshytt

Tusentals lastbilschaufförer som i flera dagar väntat på tillåtelse att få ta sig över Engelska kanalen har fått tillbringa julen i förarhytten. Ingen släpps in i Frankrike utan ett negativt coronatest.

Nyhetsbild
Utrikes

Påven: Vaccin är ljuset i mörkret

Påve Franciskus: Vaccin är ljuset i mörkret om det kommer alla till del. Marknadslagar och patent får inte stå över kärlekens lag och mänsklighetens hälsa.

Nyhetsbild
Utrikes

Sjukvårdstrycket sjunker i Italien

Italien registrerade sitt tvåmiljonte coronafall på julafton, då 18 040 nya smittade registrerades för det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron fri från symtom

Frankrikes president är symptomfri nu, en vecka efter att han testade positivt för corona.

Nyhetsbild
Utrikes

Efter covid-19: "Allt luktar lök"

UTRIKES Hennes man luktar lök – precis som tandkrämen, cocacolan, kaffet och nästan all mat. För Violetta Dzafic var den mest akuta fasen av covid-19 över efter en febrig vecka i maj, men hon kämpar fortfarande för att få luktsinnet tillbaka.

Nyhetsbild
Utrikes

En miljon har vaccinerats i USA

UTRIKES Över en miljon människor har fått sin första vaccinspruta mot covid-19 i USA sedan vaccineringarna inleddes för tio dagar sedan, meddelar landets smittskyddsmyndighet CDC.

Nyhetsbild
Utrikes

Anhöriga till coronaoffer stämmer staten

Omkring 500 anhöriga till offer för coronaviruset stämmer den italienska staten på drygt 100 miljoner euro för en rad misslyckanden i början av pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny virusmutation stoppar resande – nya mutationer smittar allt snabbare

Storbritannien stoppar resor från Sydafrika, och britter som varit i Sydafrika under de senaste två veckorna placeras i karantän.

Nyhetsbild
Utrikes

Löfven: Vi tog de beslut vi tog

8000 svenskar har hittills dött i pandemin, de flesta av dem äldre. Men statsminister Stefan Löfven (S) håller tills vidare fast vid att regeringen har tagit rätt beslut vid rätt tillfälle.

Nyhetsbild
Kultur

Sveriges regering stängde bibliotek utan laglig grund

Regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderade Sveriges bibliotek att stänga – utan att ha juridisk grund för det.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrikes regering vill porta ovaccinerade från bussar

Personer som inte vaccinerar sig mot covid-19 ska stoppas från att åka i kollektivtrafiken i Frankrike, enligt ett lagförslag.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike lättar på brittiska restriktioner

Frankrike backar nu något från den tidigare parollen om fullständigt stängd gräns till Storbritannien. En åtgärd som flera europeiska länder vidtog efter att en ny smittsam coronamutation upptäckts hos britter.

Nyhetsbild
Utrikes

EU får miljoner doser Pfizervaccin redan i år

Den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer och tyska Biontech kommer att leverera 12,5 miljoner doser covid-19-vaccin till EU före årsslutet, enligt Biontech.