Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Danmark ger Ukraina en halv miljon doser vaccin

Danmark skickar inom kort 500 000 doser vaccin mot covid-19 till Ukraina, uppger utrikes- och hälsodepartementen.Totalt planerar landet att donera tre miljoner vaccindoser under 2021.

Nyhetsbild
Utrikes

Forskare: "Andra vaccindosen helt avgörande"

Den andra dosen vaccin är helt avgörande för ett fullgott skydd mot covid-19. Det säger immunitetsforskaren Marcus Buggert, som dessutom tycker att man kan ta den andra dosen "så fort som möjligt".

Nyhetsbild
Utrikes

Första G7-mötet under pandemin inleds

Det är USA-presidenten Joe Bidens första – och med största sannolikhet Tysklands förbundskansler Angela Merkels sista. I dag börjar G7-mötet vid en strand i Cornwall, Storbritannien.

Nyhetsbild
Utrikes

Halv miljard vaccindoser till fattigare länder

USA ska köpa in ytterligare 500 miljoner doser av Pfizer/Biontechs vaccin för att distribuera till 92 låg- och medelinkomstländer via det globala vaccinprogrammet Covax, enligt källor till flera amerikanska medier.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-parlamentet säger ja till coronapass – Börjar gälla 1 juli

EU-parlamentet har godkänt det så kallade coronapasset som ska underlätta resandet inom Europa i pandemin. Intyget ska visa om en person är vaccinerad, har testat negativt eller tillfrisknat från covid-19.

Nyhetsbild
Ekonomi

Spanien öppnar för vaccinerade besökare – "Ett säkert resmål"

Från och med i dag kan vem som helst, förutsatt att hen är vaccinerad, åka på semester till Spanien.

Nyhetsbild
Utrikes

Uganda återinför hårda restriktioner

Uganda inför från och med måndag strikta restriktioner för att mota ökad smittspridning i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Polisen upplöste virusprotest i Stockholm

Polisen har ingripit mot ännu en demonstration mot smittskyddsrestriktioner. Tre misstänkta arrangörer har gripits, samt två personer som misstänks för våldsamt upplopp.

Nyhetsbild
Utrikes

Norsk överläkare ser optimistiskt på coronaläget: "Det var den pandemin"

Norge ser ljuset i coronatunneln. Så pass att pandemin strax kan börja klassas som över, enligt Preben Aavitsland, överläkare vid Folkehelseinstituttet.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson: Vaccinera världen till slutet av 2022

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer på G7-toppmötet nästa vecka att uppmana länderna att åta sig att hela världens befolkning är vaccinerad mot covid-19 till slutet av nästa år.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittan sjunker i EU – bara tre länder har en ökning

Smittspridningssiffrorna rasar i EU då allt fler medlemsländer visar en klart positiv trend i coronapandemin. Malta ligger bäst till och Litauen fortsatt sämst.

Utrikes

Putin vill sälja vaccindoser till turister

UTRIKES Den som inte orkar vänta på att bli vaccinerad i sitt hemland kanske snart kan åka till Ryssland för att få sin spruta.

Nyhetsbild
Utrikes

Dom i Astra Zeneca-rättegång inom en månad

En dom i kontraktsbråket mellan EU och läkemedelsbolaget Astra Zeneca är att vänta inom en månad, säger den belgiske domare som ska fälla domen i rättegången.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler europeiska länder ska vaccinera barn

Ett växande antal länder i Europa planerar att vaccinera tonåringar mot covid-19. På fredagen följde Storbritannien EU:s och USA:s exempel och godkände Biontechs och Pfizers vaccin för 12-15-åringar.

Nyhetsbild
Utrikes

Mer än 2 miljarder coviddoser använda globalt

Ett halvår efter att de första vaccinationskampanjerna mot covid-19 drog i gång har en ny milstolpe nåtts. Över två miljarder doser covidvaccin har nu använts världen över, enligt nyhetsbyrån AFP och Johns Hopkins-universitetet.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike erbjuder vaccin till alla tonåringar

Samtliga franska ungdomar mellan 12 och 18 år kommer från och med den 15 juni att erbjudas covidvaccin, meddelar president Emmanuel Macron.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO godkänner Sinovac-vaccin – "Världen behöver desperat fler vaccin mot covid-19"

Världshälsoorganisationen (WHO) godkänner det kinesiska covid-vaccinet Sinovac för så kallad nödanvändning.

Nyhetsbild
Utrikes

Dansk äventyrare: "Fick covid på Mount Everest"

Flera bergsbestigare har larmat om misstänkta utbrott av covidsmitta i baslägren vid Mount Everest. Nu uppger även en dansk bergsbestigare att han med största sannolikhet smittats på världens högsta berg.

Nyhetsbild
Utrikes

EU redo att sjösätta stödpaket

EU-länderna är redo att sjösätta unionens stora återhämtningspaket, meddelar Europeiska rådets ordförande, Portugals premiärminister António Costa.

Nyhetsbild
Utrikes

EU: Fullvaccinerade bör få resa fritt – lägger fram flera förslag om sommarens resor inom unionen

Fullvaccinerad? Då kan du snart slippa karantän och krav på covidtest vid resor i Europa – om EU-kommissionen får som den vill.

Nyhetsbild
Utrikes

Sargat Argentina kippar efter andan

UTRIKES Smittotalen skenar, gravgrävare jobbar övertid och vården är på väg att kollapsa. En andra våg av coronavirussmitta får Argentina att gå på knäna.

Nyhetsbild
Utrikes

5 000 i publiken på rockkonsert i Paris – besökarna coronatestades innan insläpp

Det franska bandet bandet Indochine spelade under lördagen inför en 5 000-hövdad – och extatisk – publik på en inomhusarena i Paris, skriver Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordlågt antal smittade i New York

Under närmare två månader har andelen personer som testar positivt för corona i den amerikanska delstaten New York minskat stadigt.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny virusvariant upptäckt i Vietnam

En coronavirusvariant som är en kombination av de varianter som först upptäcktes i Indien och Storbritannien har påträffats i Vietnam.

Nyhetsbild
Utrikes

Hybrid av virusvarianter upptäckt i Vietnam

En virusvariant som är en hybrid av de varianter som först upptäcktes i Indien och Storbritannien har påträffats i Vietnam. Det uppger landets hälsominister Nguyen Thanh Long för den vietnamesiska nättidningen Vnexpress.

Nyhetsbild
Utrikes

Resor till Sverige kräver inte längre negativt coronatest

Från den 31 maj är det fritt fram för nordbor att resa till Sverige. Kravet på negativt coronatest slopas.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland vill börja vaccinera tolvåringar

Tyskland vill redan om en och en halv vecka erbjuda covidvaccin till barn i åldrarna 12–15 år, meddelar förbundskansler Angela Merkel.

Nyhetsbild
Utrikes

USA kräver ny WHO-utredning om coronaviruset

USA uppmanar Världshälsoorganisationen (WHO) att genomföra en ny utredning av coronavirusets ursprung. Uppmaningen följer på president Joe Bidens krav till USA:s underrättelsetjänster att lämna en rapport i frågan inom 90 dagar.

Nyhetsbild
Utrikes

Facebook kovänder om virusteorier

Inlägg som påstår att covid-19 härstammar från ett laboratorium kommer inte längre att bannlysas från Facebooks plattformar. Omsvängningen i policyn kommer sedan USA:s president Joe Biden bett underrättelsemyndigheter att utreda virusets ursprung.

Nyhetsbild
Utrikes

Återgången till det normala i Sverige sker i fem steg

Restriktionerna i Sverige lättas på tisdag. Sedan trappas de ned i ytterligare fyra steg innan allt ska bli som vanligt igen. – Vi börjar nu skymta början på slutet, säger statsminister Stefan Löfven.

Nyhetsbild
Utrikes

Kina: USA gör politik av covid-19 – "Politiska krafter har inlett skuldbeläggandet"

USA:s president Joe Biden har gett landets underrättelsemyndigheter 90 dagar att leverera ett svar på frågan om coronaviruset läckte från ett kinesiskt laboratorium.

Nyhetsbild
Utrikes

EU kräver miljarder av Astra Zeneca

EU kräver Astra Zeneca på motsvarande drygt 10 euro för varje vaccindos och varje dag bolaget försenats i sina leveranser av covid-19-vaccin. Astra Zeneca anser sig däremot har uppfyllt sina åtaganden i avtalet med EU.

Nyhetsbild
Utrikes

EU om Astra Zeneca: "De försökte inte ens"

En domstol i Bryssel är nu skådeplats för kontraktsstriden mellan EU och Astra Zeneca om vinterns försenade leveranser av covid-19-vaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Oslos pubar öppnar efter sex månader – "Bjud gärna med någon som har varit mycket ensam"

Klockan 12 händer det som inte har hänt på 199 dagar i den norska huvudstaden: pubarna får öppna och åter servera öl, vin och sprit. Spridningen av coronaviruset satte stopp för alkoholserveringen i Oslo den 9 november förra året.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittofallen minskar kraftigt i flera regioner i Sverige – I Norrbotten är läget fortsatt allvarligt

Antalet bekräftade covidfall i Region Stockholm har sjunkit med nära 40 procent den senaste veckan, enligt regionens lägesrapport. Smittan minskar också rejält i flera andra regioner.

Nyhetsbild
Kultur

Oslo kan få testkonsert med 5 000 i publiken – nu återstår bara finansiering och grönt ljus från regeringen

Om den norska regeringen säger ja, kan det hållas tre konserter för 5 000 personer per gång i arenorna Oslo Spektrum och Grieghallen i Bergen i juni.

Nyhetsbild
Utrikes

Fem nya fall i miljonstaden – Melbourne inför nya restriktioner

Fem personer har bekräftats covidsmittade i femmiljonersstaden Melbourne. Nu inför Australiens näst största stad nya restriktioner.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark skänker tre miljoner vaccindoser

Danmark donerar tre miljoner vaccindoser till utvecklingsländer, meddelar statsminister Mette Frederiksen (S).

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: 115 000 vårdanställda döda i covid-19

Minst 115 000 anställda inom hälso- och sjukvården världen över har dött av covid-19 under pandemin, enligt beräkningar från Världshälsoorganisationen (WHO).

Nyhetsbild
Sport

Vaccinationscenter öppnar inför OS-"bubblan" 2021

OLYMPISKA SPEL Om två månader inleds OS i Japan och coronaviruset är det ständigt närvarande frågetecknet. På måndagen öppnades två center med målet att kunna kickstarta vaccinationsprocessen i större skala.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 300 000 coviddöda i Indien

Antalet människor som bekräftats döda i covid-19 i Indien har passerat 300 000, meddelar landets myndigheter. Smittspridningen har eskalerat och sjukvården är på många håll svårt överbelastad med brist på syrgas och andra viktiga läkemedel.

Nyhetsbild
Utrikes

Norska regeringen får gå före i vaccinkön – alla vill inte gena

Alla regeringsmedlemmar som inte är vaccinerade får gå före i vaccinationskön i Norge. Det framgår av prioriteringslistan. Men listan är kontroversiell.

Nyhetsbild
Utrikes

Före detta chefsrådgivare: Premiärminister Johnson ljuger om flockimmunitet

Den före detta chefsrådgivaren Dominic Cummings anklagar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson för att ljuga om vilken strategi regeringen hade för att hantera pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland stoppar britter – tvingas sitta i karantän

Tyskland kommer att införa karantän för personer som anländer från Storbritannien, till följd av spridningen av coronavirusvarianten som först upptäcktes i Indien.

Nyhetsbild
Utrikes

Indien: Sluta kalla B.1.617.2 för "indisk virusvariant"

Indiens regeringen uppmanar sociala medier-företag att ta ned innehåll som refererar till en "indisk variant" av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Swingersklubb jublar när Danmark släpper loss – "Intresset är jättestort"

Studenter, hemmajobbare – och swingers. De kan glädjas åt att Danmark nu öppnar det mesta som har hållit stängt under pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-basen: Det här måste vara sista pandemin

Världens ledare erbjuder miljardmängder av covid-19-vaccin och nya satsningar på tillverkning även i Afrika. Från EU utlovas förslag om en "tredje väg" i striden om vaccinens patentskydd.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Pandemin har skördat 6–8 miljoner liv

Den officiella siffran säger 3,4 miljoner döda, men i verkligheten har pandemin siffran skördat betydligt fler människoliv, uppskattar WHO. – Det egentliga talet är säkert två till tre gånger högre, säger Samira Asma vid Världshälsoorganisationen.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya lättnader i Norge nästa vecka

Restriktionslättnaderna i Norge skjuts upp lite, nästa steg kommer att tas den 27 maj, meddelar statsminister Erna Solberg (H). Avrådan från icke-nödvändiga resor förlängs dock till den 1 juli.

Nyhetsbild
Utrikes

Spanien öppnar dörrarna för vaccinerade

Spanien tillåter "alla vaccinerade" att besöka landet från och med den 7 juni, meddelar premiärminister Pedro Sanchez på en internationell turismmässa i Madrid.

Nyhetsbild
Inrikes

EU-länderna kom överens om ett digitalt coronapass – kan börja användas tidigast i juni

Juan Fernando López Aguilar, ordförande för utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter säger att överenskommelse är det första steget för att få Schengenområdet tillbaka på rätt spår igen.

Nyhetsbild
Utrikes

Toppmöte för kamp mot framtida pandemier – samarbete betonas

Coronakrisen är kanske på väg att avta. Men vad händer nästa gång?

Nyhetsbild
Utrikes

Argentina stänger efter rekordmånga nya fall

Intensivvårdsplatserna fylls snabbt och nu görs till och med korridorerna om till intensivvårdsplatser.

Nyhetsbild
Utrikes

Provisorisk överenskommelse om coronapass

EU-parlamentets förhandlare har nått en provisorisk överenskommelse om att införa ett så så kallat vaccinpass för covid-19 i EU.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige har högsta smittspridningen i EU

Antalet nya covid-19-fall går nu ner i nästan hela EU. Då går i stället Sverige upp – till högsta antalet nya fall per invånare.

Nyhetsbild
Ekonomi

Pandemin har orsakat rusning efter sexleksaker i Sverige

Social isolering och tristess – då blomstrar svenskarnas upptäckarlust i sovrummet. Försäljningen av sexleksaker har ökat kraftigt och trenden håller i sig.

Nyhetsbild
Utrikes

Paris öppnar: "Äntligen får vi våra liv åter"

Järnjalusier rullas upp och plywoodskivor monteras ned – den 19 maj är ett efterlängtat datum i Paris. För första gången på över ett halvår öppnar stadens restauranger, kaféer och barer sina terrasser igen efter en av de strängaste coronanedstängningarna i Europa.

Nyhetsbild
Utrikes

En andra coronavåg slår hårt mot Argentina

På tisdagen rapporterades 745 nya dödsfall till följd av covid-19, den högsta siffran i landet hittills, och 35 500 nya fall av smittade.

Nyhetsbild
Utrikes

Sköterska som vårdade Johnson slutar i protest

En av de intensivvårdssköterskor som vårdade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson när han var svårt covidsjuk har sagt sig upp sig i protest mot vad hon anser är regeringens usla behandling av vårdpersonal.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark öppnar allt – förutom diskoteken

Universiteten öppnar, hemmakontoren fasas ut och ångbad, kasinon och lekland slår upp portarna igen. Snart öppnar det mesta som har varit pandemistängt i Danmark – förutom klubbar och diskotek.

Nyhetsbild
Utrikes

Stort sug efter kramar i Storbritannien

Storbritannien tar flera steg tillbaka mot det normala när många coronarestriktioner nu lyfts runt om i England, Wales och delar av Skottland. För Nordirland dröjer det dock till den 24 maj.

Nyhetsbild
Utrikes

Unicef till världens rikaste länder: Dela med er av vaccinet

Chefen för FN:s barnfond Unicef uppmanar de rika G7-länderna att dela med sig av covidvaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccin-skepsis även i centrala Afrika

UTRIKES När de första vaccindoserna nådde Kongo-Kinshasa blev mottagandet svalt.

Nyhetsbild
Utrikes

Dags för britterna att leva livet – men premiärministern varnar för indiska virusvarianten

Virusrestriktionerna lättas i England, Skottland och Wales på måndagen. Nordirland hoppas kunna följa efter en vecka senare.

Nyhetsbild
Utrikes

Osäkert om vaccinpass i Sverige blir klara i tid

Det är långt ifrån säkert att de digitala vaccinpassen blir klara till den 1 juni, skriver Svenska Dagbladet.

Nyhetsbild
Utrikes

Silvio Berlusconi utskriven från sjukhuset

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi har under några dagar fått sjukhusvård för covidkopplade komplikationer. På lördagen blev han utskriven, rapporterar medier i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Cirka 1 300 ton danska minkrester uppgrävda

Den första fasen i den danska uppgrävningen av dödade minkar är avslutad.

Nyhetsbild
Utrikes

Dumpade i Ganges dog med covid

Hundratals, kanske tusentals, lik har flutit fram i Ganges de senaste dagarna. Många av dem är dumpade covidoffer, bekräftar ett indiskt myndighetsbrev.

Nyhetsbild
Utrikes

20 miljoner vaccinerade i Frankrike

I Frankrike har fler än 20 miljoner människor fått åtminstone en spruta med covidvaccin.

Nyhetsbild
Ekonomi

Amerikanska arbetsgivare delade kring lättade munskyddsrestriktioner

Personer som är vaccinerade kan slänga munskyddet. Så enkelt är det ändå inte för stora amerikanska företag. De nya rekommendationerna från USA:s smittskyddsmyndighet splittrar tunga arbetsgivare.

Nyhetsbild
Utrikes

Indisk virusvariant hotar brittiska lättnader

En ökning av fall med den indiska varianten av coronavirus kan allvarligt ställa till det för de brittiska planerna på att återöppna samhället, varnar premiärminister Boris Johnson.

Nyhetsbild
Utrikes

Nauru: Vi har vaccinerat 108 procent

Den lilla önationen Nauru klappar sig själv på axeln för vad man beskriver som ett "världsrekord" i vaccinering mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Fortsatt minskad smittspridning i Tyskland

Om det så kallade incidenstalet visar sig stabiliseras under 100 väntas restriktioner börja hävas.

Nyhetsbild
Utrikes

LISTA: De vanligaste virusvarianterna och vad vi vet om dem

Världshälso­organisa­tio­nen (WHO) har klassat fyra varianter av coronaviruset som särskilt viktiga att hålla ögonen på.

Nyhetsbild
Utrikes

Grekland öppnar för turister: "Kan inte vänta"

Grekland håller andan och välkomnar utländska besökare. Regeringen hoppas kunna övertyga turister om att det är säkert – trots att sjukhusen är fulla av covidpatienter.– Det är väldigt viktigt för vår ekonomi, säger Rhodos vice borgmästare.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccinerade amerikaner slipper munskydd – nu vaccineras barn över 12 år

USA:s smittskyddsmyndighet CDC har uppdaterat sina virusrekommendationer. Numera uppmanas inte längre de personer som har vaccinerats att bära munskydd.

Nyhetsbild
Utrikes

Ohio: Ta sprutan, vinn en miljon

Politiker i USA tar till allt starkare lockbeten för att få folk att vaccinera sig mot covid-19. I Ohio blir sprutan nu en lottsedel som kan ge en miljon dollar.

Nyhetsbild
Utrikes

Forskare lugnar om indisk virusvariant

Den indiska virusvariantens förmåga att sprida sig och lura immunförsvaret har presenterats i flera studier. Men det är än så länge preliminära studier, och en genomgång i tidskriften Nature ger lugnande besked – vaccinering tycks skydda.

Nyhetsbild
Utrikes

Över en kvarts miljon coviddöda i Indien

I Indien har över 250 000 personer mist livet i coronapandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny rapport: Brist på information ligger inte bakom smittspridningen av covid-19 i utsatta områden

Socioekonomiska faktorer och trångboddhet antas ligga bakom smittspridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

USA godkänner vaccin för barn

USA:s läkemedelsverk FDA nödgodkänner Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 för 12–15-åringar.

Nyhetsbild
Utrikes

Indisk virusvariant klassas som "bekymmersam"

Den variant av covid-19 som först upptäcktes i och nu sprids i framför allt Indien har klassats som "bekymmersam" av Världshälsoorganisationen (WHO).

Nyhetsbild
Utrikes

Fauci: Tveklöst fler coviddöda än rapporterat i USA

Det är "ingen tvekan" om att de officiella siffrorna över antalet coviddöda i USA ligger i underkant.

Nyhetsbild
Utrikes

Påven tar ton mot vaccinpatent

Påve Franciskus sällar sig till raden av röster som, i likhet med USA:s president Joe Biden, anser att patentreglerna för vaccin mot covid-19 bör slopas så länge pandemin pågår.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 4 000 döda i covid-19 – på ett dygn

UTRIKES Indien noterade ännu ett oönskat covidrekord på lördagen: Över 4 000 döda i covid-19 de senaste 24 timmarna.

Nyhetsbild
Utrikes

Pandemin blottar Indiens ojämlika vårdsystem – "Pengar och kontakter styr"

I Indien har bara de rika råd att överleva covid-19. – Det är ett fantastiskt land som genomgår en katastrof, säger Indienkännaren Julia Wiraeus.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO varnar för ny covidvåg i Afrika

Försenade vaccinleveranser, långsam administration och nya varianter av viruset kan innebära att den afrikanska kontinenten inom kort drabbas av en ny covidvåg, varnar Världshälsoorganisationen WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland hoppas snart ha kontroll på pandemin – "Smittosiffrorna sjunker igen"

Tysklands tredje virusvåg tycks vara bruten. Det säger hälsominister Jens Spahn sedan antalet nya fall av covid-19 stadigt har minskat de senaste veckorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccin staplas på hög i japanska frysar – har endast vaccinerat 2,2 procent av befolkningen

Många miljoner doser vaccin mot covid-19 är oanvända i Japan – där logistiska flaskhalsar och brist på personal bromsar vaccinationskampanjen.

Nyhetsbild
Utrikes

Dubbelt så många kan ha dött i covid globalt – "Testar man inte särskilt mycket missar man sannolikt en massa dödsfall"

Mer än dubbelt så många som officiella siffror visar kan ha mist livet i sviterna av covid-19 i världen.

Nyhetsbild
Utrikes

Vårdpersonal i Indien: Vi var inte beredda

Tårfyllda läkare vittnar om hjälplöshet och en aldrig sinande ström av sjuka. I Indiens andra virusvåg saknas syrgas, medicin och utbildad personal.– Situationen blev dålig så snabbt. Vi var inte beredda, säger den medicinska koordinatorn Mabel Morales.

Nyhetsbild
Inrikes

Finland ger bistånd på 3 miljoner euro – 1 miljon riktas till Indien

Sammanlagt skickar Finland 3 miljoner euro till länder som befinner sig i kris. Den största summan skickas till Indien, där coronaläget är mycket svårt.

Nyhetsbild
Utrikes

Australien kan vara stängt till sent 2022 – "Det är en svår tid för turistbranschen och flygbolagen"

De som vill besöka Australien lär få vänta till åtminstone mitten av 2022 innan det går att sätta sig på ett flygplan till "Down under".

Nyhetsbild
Utrikes

Fyra av tio i USA tvekar inför vaccination – lockas med öl och munkar

Fri öl, gratis munkar, sparobligationer, kontanter. Uppfinningsrikedomen är stor när vaccinationscentraler i USA försöker locka tveksamma medborgare till första sprutan mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland tycker Astra Zenecas vaccin passar alla vuxna

Tyskland kommer att tillåta alla vuxna åldersgrupper att ta emot vaccindoser från Astra Zeneca, meddelar landet hälsominister Jens Spahn.

Nyhetsbild
Sport

Nytt avtal säkrar vaccin till OS-idrottare

OLYMPISKA SPEL IOK har tecknat ett nytt avtal med Pfizer och Biontech om att förse idrottare och andra OS-deltagare med coronavaccin inför OS och Paralympics i Tokyo.

Nyhetsbild
Utrikes

EU stödjer USA:s vilja att slopa vaccinpatent – "Det här är ett stort ögonblick i kampen mot covid-19"

USA:s regering stödjer ett internationellt förslag om att tillfälligt slopa patentreglerna för vaccin mot covid-19. Även EU signalerar stöd.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya rekordet: Nästan 4 000 döda på en dag

Covid-smittan fortsätter att växa oroväckande i Indien. Torsdagens dygnssiffra är åter ett nytt rekord, 3 980 döda det senaste dygnet enligt myndigheternas statistik.

Nyhetsbild
Sport

Oron inför OS: Förlängt nödläge väntas i Tokyo

OLYMPISKA SPEL Med mindre än tre månader kvar till OS har Japan fortfarande inte fått kontroll på smittspridningen av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya dystra rekordsiffror i Indien

Det senaste dygnet har 3 780 personer med covid-19 avlidit i Indien – den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har därmed över 226 000 människor dött i virussjukdomen.