Klimatmötet i Egypten
Nyhetsbild
Utrikes

Svårt för världens ledare att enas i klimatfrågan – COP27 beskrivs som ett fiasko

Klimatmötet COP27 i Sharm el-Sheihk visade än en gång hur beroende världen är av fossila bränslen. Och att pengar alltid styr. 

Nyhetsbild
Utrikes

Klimatmötet fortsätter på övertid: "Tuffa förhandlingar"

Allt handlar om pengar när COP27 i Egypten ska tas i mål. Mötet går mot övertid och tuffa förhandlingar väntar nu delegaterna i Sharm el-Sheikh. – Jag är glad att jag har ombokningsbara biljetter, säger Sveriges klimatminister Romina Pourmokhtari (L) till TT.

Nyhetsbild
Utrikes

Allt handlar om pengar på klimatmötet – "Vi befinner oss inte där vi behöver vara"

Allt handlar om pengar när förhandlare försöker ta COP27 i Egypten mål. Den infekterade frågan om klimatskadestånd gör att FN-mötet väntas dra ut på tiden – och inte avslutas under fredagen som det var tänkt.

Nyhetsbild
Utrikes

FN:s miljöchef: Ambitionerna måste höjas

Tiden börjar bli knapp för förhandlarna på klimatmötet COP27 i Egypten. Nu gäller det att se till att höja ambitionerna och hitta vägar framåt i kritiska frågor, enligt FN:s miljöchef Inger Andersen.– Skador och förluster är ett lackmustest för mötet, säger hon till TT.

Nyhetsbild
Utrikes

LYSSNA: "Vi är på väg mot ett klimathelvete med foten på gaspedalen"

Världens ledare är samlade för att lösa klimatkrisen, men finns gemensam vilja att göra det? Lyssna på det senaste avsnittet av podden Bakom rubrikerna här.

Nyhetsbild
Utrikes

Egyptiska staten misstänks övervaka och spionera på deltagarna i FN:s klimatkonferens

Misstankar om att den egyptiska staten samlar information om deltagarna vid det stora klimatmötet har fått FN att reagera. Nu ska säkerhetsrådet undersöka saken.

Nyhetsbild
Utrikes

Brasiliens nya president vill ha klimattoppmöte i Amazonas

– Brasilien är tillbaka på världsscenen, sade landets tillträdande president Lula da Silva till en jublande folksamling på klimattoppmötet COP27 i Egypten, skriver BBC News. Han vill att klimattoppmötet 2025 ska hållas i Amazonas.

Nyhetsbild
Utrikes

EU skärper sitt utsläppsmål

EU lovar att öka sina utsläppsminskningar. Men det räcker inte, menar kritiker på klimatmötet COP27 i Egypten.

Nyhetsbild
Utrikes

72-årig klimataktivist cyklade till Egypten – "Jag vill fråga politikerna om de inte skäms?"

Hon har varit på väg i fyra månader. 800 mil och 17 länder senare är den 72-åriga aktivisten Dorothee Hildebrandt framme på klimatmötet i Egypten.

Nyhetsbild
Utrikes

Utsläpp från fossila bränslen mot rekordnivåer – små nedgångar i Kina och EU

Ökat flygande och användande av olja eldar på utsläppen av koldioxid i världen – som ser ut att vara på väg mot ett rekordår. Beskedet hänger som ett mörkt moln över klimatmötet COP27 i Egypten.

Nyhetsbild
Utrikes

EU: Varmaste oktober någonsin i Europa

Årets oktobermånad var den varmaste som någonsin uppmätts i Europa.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu börjar klimatmötet: Dålig stämning att vänta under förhandlingarna – men det finns också ljusglimtar

Planeten blir allt varmare medan världen är upptagen med andra bekymmer. Dålig stämning väntas i förhandlingsrummen på klimatmötet COP27 – men det finns också ljusglimtar.

Nyhetsbild
Utrikes

Havsnivån ökar i snabb takt enligt ny rapport – "En berättelse om klimatkaos"

Klimatet blir värre, uppvärmningen av jorden och stigande havsytor sker i allt snabbare takt. Det varnar FN:s meteorologiska organisation, WMO, för i en ny rapport.

Nyhetsbild
Utrikes

Vad är COP27 – och varför är det viktigt?

Tiotusentals människor från hela världen samlas i Sharm el-Sheikh under ett par veckor i november. Varför då?Här är allt du behöver veta om FN:s klimatkonferens COP27.

Nyhetsbild
Utrikes

Live: "En ny era inleds, vi kommer hålla människor ansvariga" – läs senaste nytt från klimatmötet i Egypten

Kan världens ledare enas om en gemensam väg framåt för klimatet? Vi rapporterar om det senaste som händer på klimatmötet COP27 i Egypten som pågår fram till 18 november.

Nyhetsbild
Lokalt

Ett 40-tal från Finland flyger nu till klimatmöte i Egypten: "Många frågar om loppet redan är kört"

Översvämningar i Pakistan, skogsbränder i Kanada och torka i Afrika visar att klimatkrisen galopperar. Men Marjo Nummelin tror ännu på en inbromsning i tid.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg skippar klimatmötet i Egypten

Greta Thunberg kommer inte att delta i klimatmötet COP27 i Egypten nästa månad. Det avslöjade klimataktivisten på söndagen samtidigt som hon anklagade mötet för greenwashing.