Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ullsockor är barfotalöparnas vinterversion – "Det känns nästan lite förbjudet"

JAKOBSTAD I januari hölls finländska mästerskapen i ullsockslöpning i Orivesi. Trenden har spridit sig snabbt i Österbotten där allt fler testar barfotalöpning i vintertappning.

Nyhetsbild

Pengar på kommande för Fiskarsviadukten

JAKOBSTAD Stadsdirektör Kristina Stenman har fått ett glädjande besked. NTM-Centralen har signalerat att "Fiskarsviadukten" på Omfartsvägen finns med bland de projekt som ska förverkligas småningom.

Nyhetsbild

Fastighetsägarens uppgift att ta bort plogkanten

JAKOBSTAD Cirka sju timmar tar det för Alerte att få hela staden plogad. Om det snöar ymnigt startar snöröjningen redan under småtimmarna.

Nyhetsbild

Mika Mäenpää: Gör strategier som alla står bakom

JAKOBSTAD Diskussionen var livlig då Jakobstadsnejdens företagarförening och Citygruppen träffade stadsdirektör Kristina Stenman på ett frukostmöte.

Nyhetsbild

Anne-Maj Wisén: Planerarna måste våga ha visioner

Det är lätt att tro att en 30 år gammal plan är föråldrad. Men en plan ska uttrycka visioner och ska därför leva länge.

Nyhetsbild

Också dockkläder följer trenderna – HVH-dockkläder har tillverkats i femton år

JAKOBSTAD I år har glittriga toppar, guldklänningar och svarta tajts sålt bra.

Nyhetsbild

Kartor och skyltar ger Gamla hamn ett lyft

JAKOBSTAD Inte ens en infödd stadsbo har full koll på historien i Gamla hamn. Men nu ska skyltar och kartor visa vägen till några intressanta ställen på Kittholmen.

Nyhetsbild

Kravlös träffpunkt för mammor firar fem år: "Den enda regeln är att vi inte har barnen med oss"

JAKOBSTAD För fem år sedan tog Marjut Hepokangas initiativ till "Äidit kämpällä". I dag är gruppen ett andningshål för en grupp mammor.

Nyhetsbild

Finnair säkrast i världen

Finnair är världens säkraste flygbolag enligt tyska JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre).

Nyhetsbild

Allt fler äldre rör sig i trafiken – de flesta känner sina gränser

JAKOBSTAD Var fjärde körkortsinnehavare i Jakobstad är över 65 år. Antalet äldre som rör sig i trafiken är troligen ännu större eftersom bilen är en förutsättning för att kunna leva på landsbygden.

Nyhetsbild

Frippe och Mankkus lillasyrra bjuder in till samtal

JAKOBSTAD På tisdag den 12 februari är det premiär för en ny typ att talk/workshow i Jakobstad.  Det nya är att alla som kommer får prata, så mycket de vill och helt utan agenda.

Nyhetsbild

Ny detaljplan ger Ebba möjlighet att öka antalet seniorbostäder

JAKOBSTAD Seniorhusen "Jakobs källa" ska renoveras. Samtidigt görs vindsvåningen om till bostäder. Det som krävs är att detaljplanen för området godkänns.

Jakobstadborna tyckte till om sin stad

JAKOBSTAD 1 164 Jakobstadsbor svarade på enkäten om regionstadens dragningskraft. Men först om några veckor får staden veta hur stadsborna ser på sin stad.

Nyhetsbild

Nu ska stadens planer uppdateras

JAKOBSTAD Arbetet med generalplanen är i gång, det markpolitiska programmet uppdateras och en arbetsgrupp för trafik- och miljöplanen har valts.

Nyhetsbild

Ingen vill sälja glass i Gamla hamn

JAKOBSTAD Det blir glassförsäljning åtminstone på tre ställen i Jakobstad i sommar. Tills vidare har ingen visat intresse för att sälja glass på Kittholmens strand.

Nyhetsbild

Nordeas chefsekonom: Tillväxten avtar i år

JAKOBSTAD Mycket tyder på att högkonjunkturen kulminerade i fjol och att ekonomin nu är på väg in i en avmattningsfas.  Ändå är det fortsättningsvis högkonjunktur.

Topi kök stängde i Jakobstad

JAKOBSTAD Butiken i Jakobstad är stängd och lokalen på Skolgatan är nu ledig. Efter 26 år i Jakobstad har Topi-kök valt att lägga lapp på luckan för butiken.

Nyhetsbild

Kreativa grannar hittade varandra

JAKOBSTAD Pälsutbildningen på Centria och AE verkstad ska i vår samarbeta kring en rad projekt. Målet är att inspirera varandra.

Concordia frågar om behov av arbetskraft

JAKOBSTAD Behöver ditt företag rekrytera mer personal, och i så fall hur många? Bland annat det  vill Concordia veta och skickar därför ut en enkät till företagen.

Storbjörk vill ha klimatsmartare stad

JAKOBSTAD Staden Jakobstads klimatstrategi börjar vara föråldrad. Fullmäktigeledamot Jakob Storbjörk (sdp) vill att den ska uppdateras. Hans motion fick hela 35 undertecknare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet