Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Hopptornet saneras i sommar – men nu får det inte användas

JAKOBSTAD Hopptornet på Kittholmens badstrand får ett ansiktslyft i sommar. Tanken är att arbetet ska genomföras bakom plastskynken så att strandlivet kan fortsätta utan några större störningar.

Nyhetsbild

Villa Nova funderar på nybygge

JAKOBSTAD Barnskyddsenheten Villa Nova som finns på Östanlidområdet har tilldelats en av stadens arrendetomter i Staffansnäs.

Ny byråarkitekt vald i Jakobstad

JAKOBSTAD Tekniska nämnden i Jakobstad har valt en ny byråarkitekt. Nämnden hade sju personer att välja mellan, men en del av dem saknade formell behörighet.

Nyhetsbild

Distrikt slås ihop – färre röstningsställen i Jakobstad

JAKOBSTAD Allt fler röstar före själva valdagen och därför är färre röstningsställen ett sätt att spara både pengar och personresurser.

Nyhetsbild

Air Leap expanderar – linje mellan Kronoby och Stockholm inte aktuell

JAKOBSTAD Air Leap är flygbolaget som uppstod efter Next Jets konkurs i maj 2018. Det har förts diskussioner om flygtrafik mellan Kronoby och Stockholm med detta bolag men hittills har de inte lett till några resultat.

Jakobstad valde medlemmar i utskott och sektioner

JAKOBSTAD Stadsstyrelsen valde i måndags medlemmar till sektioner, utskott och olika nämnder. I Jakobstad finns en arbetsgrupp för romska ärenden som fungerat i tio år.

Nyhetsbild

Peter Boström har aldrig gillat uppmärksamhet – ledstjärnan är att utveckla hemstaden

JAKOBSTAD Fyra K:n har varit Peter Boströms ledord ända sedan 1990-talet: Kommunikation, kreativitet, kultur och kunskap.

Nyhetsbild

Glasskiosken "Skansen" på plats i Gamla hamn

JAKOBSTAD En "grannväderskiosk" som kanske inte är öppen de dagar då regnet öser ner. Så beskriver Maj Boström sin glasskiosk på Kittholmen.

Nyhetsbild

Valfrihet kan höja kvaliteten på vårdtjänsterna

NYKARLEBY Efter cirka fem års forskning lägger Mats Brandt nu fram sin avhandling om valfrihet inom social- och hälsovården. Forskningen har han bedrivit vid sidan av det dagliga arbetet.

Nyhetsbild

Plattform gör det lätt att hitta stigar och leder

JAKOBSTAD Vi har mängder av intressanta stigar men alla hittar dem inte. Småningom ska Jakobstadsregionens leder finnas på samma plattform som en stor del av Europas friluftsområden.

Nyhetsbild

Stadsfullmäktiges junimöte: Långa diskussioner och överraskande val

JAKOBSTAD Integrationsplan, personalrapport, bokslut och budgetramar. Stadsfullmäktiges sista möte före sommaren innehöll många stora ärenden. Dessutom utnämndes stadens viktigaste beslutsfattare.

Nyhetsbild

Boström tackade för sig

JAKOBSTAD Efter närmare 14 år, fördelat på två omgångar lämnar Peter Boström stadsstyrelsen.

Nyhetsbild

Tillfällig lösning för stadsfullmäktige

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) fortsätter som fullmäktigeordförande. Men lösningen är tillfällig. Henriksson har för avsikt att anhålla om befrielse redan i sommar.

Nyhetsbild

En bit av Indien skapas i Jakobstad – migrationsmyndigheterna försenar öppningen

JAKOBSTAD Äkta är det ord som Sunny Sharma ofta använder när han pratar om sitt nya ställe Delhi House. Men jakten på det äkta vållar också problem.

Nyhetsbild

Femtiotvå kilometer vandring för femte gången

PEDERSÖRE Utterleden går genom nästan orörd natur, stigarna är välskötta och relativt lättvandrade. Den 29 juni får man dessutom både mat och dricka längs leden.

Ny plan för Radiovägens radhusområde

JAKOBSTAD På Radiovägen i Västermalm finns två radhuslängor som är byggda på 1960-talet. Då motsvarade husen behoven och byggnormerna, men nu finns behov av att förnya husen som ägs av fastighetsbolaget Ebba.

Nyhetsbild

Dyrare att parkera i centrum – avgiften höjs om ett par veckor

JAKOBSTAD Nämnden röstade men beslutet blev att parkeringsavgifterna i centrum höjs. Avsikten är att avgiften ska vara ungefär lika överallt.

Nyhetsbild

Nio vill dra pälsprojekt

Före midsommar är det tänkt att den person som ska skapa ett nätverk för pälsbranschen anställs. SÖP äger projektet som startar i augusti.

Nyhetsbild

Stram ram i Jakobstad – 3 miljoner ska sparas nästa år

JAKOBSTAD Alla enheter måste spara. Staden Jakobstads budgetramar innebär att svångremmen dras åt rejält redan 2020 då 3 miljoner ska bort.

Nyhetsbild

Peter Östman: Mycket positivt i regeringsprogrammet

Betydligt bättre än väntat, men med några frågetecken. Så säger Peter Östman (KD) som följt regeringsförhandlingarna med stort intresse.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet