Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Isomäki besviken derbyvinnare: "Vi saknar ödmjukhet"

INNEBANDY Ny säsong och en nivå lägre. Men Blue Fox och SB Vaasa fortsätter att bjuda på spännande drabbningar. I en målrik och svängig fredagsföreställning lyckades Blue Fox till slut ta hem segern med 11–10.

Nyhetsbild

Raisoft vann stor upphandling i Schweiz – "En stor dag för oss"

KARLEBY Fredagen blev en fullträff för Raisoft. Karlebyföretaget fick veta att man vunnit en stor upphandling och kommer att börja leverera programvarutjänster till AVASAD, som ansvarar för hälsovårdstjänsterna i kantonen Vaud i Schweiz.

Nyhetsbild

Qvarkcon slog upp dörrarna – virtuella spelrum lockade

JAKOBSTAD Betala för att skjuta ner ankor och ta del av reklam för att få extra skott till zombievapnet. Det är några av de grepp Qvarken Game Industries använder sig av för att förklara något om hur spelvärlden ser ut idag.

Nyhetsbild

Dykarföreningens ordförande: Vi tror båten går att rädda

JAKOBSTAD Båten som sjönk vid på torsdagen tillhör sedan cirka fem år tillbaka dykarföreningen Diving 80:s i Jakobstad. Ordförande Elina Knuts har varit ute vid Alholmen och säger att man ska göra allt för att göra båten sjöduglig igen.

Nyhetsbild

Brandmästare: Vi har bra verktyg att samla in olja med

JAKOBSTAD Exakt hur mycket olja som läckt ut vid olycksplatsen är inte säkert. Men brandmästare Jussi Noponen uppskattar att det rör sig om hundratals liter.

Nyhetsbild

Skrabb med och fixade tung seger

FOTBOLL Simon Skrabb fick en kvart i onsdagens svåra hemmamatch mot formstarka Malmö FF.

Soppåse började brinna i Karleby

KARLEBY Brandkåren fick rycka ut till Företagarvägen två i Karleby på tisdagskvällen. En soppåse hade fattat eld och röken spred sig inne i byggnaden.

Nyhetsbild

Friends & Brgrs öppnar på nya orter nästa år

Under 2019 kommer hamburgerkedjan Friends & Brgrs att utöka antalet restauranger. Kedjan har offentliggjort var man kommer att öppna under nästa år.

Nyhetsbild

Kraftiga vindar orsakade strömavbrott i Larsmo

LARSMO Ett träd som blåste ner över en elledning orsakade ett strömavbrott i delar av Risöhäll i Larsmo på torsdagen. På Katternö-Herrfors är man på det klara med att höststormarna är på ingång och kan ställa till bekymmer.

Nyhetsbild

Sami Kortell mästare i karaoke - "Molly the murderer" vinnande låt

KARLEBY Sami Kortell nådde en ny framgång på den nationella karaokescenen i helgen. Öjabon deltog i tävlingen FM Karaoke Starat och knep segern i klassen för engelskspråkiga låtar.

Nyhetsbild

Torgrestaurang till salu i Jakobstad: "Ett bra läge för den som har idéer"

JAKOBSTAD Restaurangen Saigon Dinner i Jakobstad är till salu. Ägaren Thi Bich Lien Le anser inte att arbetsinsatsen motsvarar det hon kan ta ut i lön.

Nyhetsbild

Kandidatraggarna spurtade starkt - det blir val på de flesta håll

På flera håll såg det mörkt ut med kandidatjakten inför församlingsvalet. Flera församlingar säger att det har varit svårt att hitta kandidater, men efter en intensiv slutspurt blir det val i de flesta församlingar.

Nyhetsbild

Datum spikat för nytt biskopsval - Vikström lämnar sista augusti

Borgå stifts biskop Björn Vikström lämnar sin post 31 augusti nästa år. Vem som tar över blir klart i mitten av mars, eller allra senast tionde april

Nyhetsbild

Fartkameran vid Mysinge har orsakat felaktiga böteslappar

UPPDATERAD Under den senaste tiden har det varit strul med fartkameran vid Mysinge längs med riksväg åtta. Flera bilister meddelar att de har blivit fotade och fått böter trots att de kört under tillåten hastighet.

Nyhetsbild

Landskap på västkusten: Hela riksväg åtta måste bli del av stomnätet

Fem landskap på västkusten går nu samman och kräver att hela riksväg åtta blir en del av stomnätet.

Nyhetsbild

Norrköping sänkte serieledarna – Skrabb spelade fram till segermålet

FOTBOLL Simon Skrabb spelade 90 minuter och låg bakom IFK Norrköping segermål när AIK besegrades med 2–0 hemma på Östgötaporten. Ett resultat som innebär att "Peking" studsar tillbaka in i guldstriden.

Nyhetsbild

Vidjeskog från start när PS Kemi föll – RoPS stormar mot silvret

FOTBOLL De allra flesta har tippat att PS Kemi åker ur ligan, och visst ser det så ut med sex omgångar kvar. På fredagen blev det förlust med 0–2 i Lapplandsderbyt mot RoPS.

Nyhetsbild

Ryska köpare höjde försäljningsprocenten - men priserna fortfarande för låga

På fredagen inleddes Saga Furs skinnauktion i Vanda. Det mörka molnen har inte skingrats och Magnus Ljung räknar med några tuffa dagar i salen.

Nyhetsbild

Muik vann genrepet – två nya backar aktuella

ISHOCKEY Nästa helg inleds Finlandsserien för Muiks del. På torsdagskvällen spelade laget sin sista träningsmatch mot IFK Lepplax. Det blev seger med 7-4.

Nyhetsbild

Viktig seger för Eremenkos SJK

FOTBOLL SJK tog tre mycket viktiga poäng i kvalstriden i fotbollsligan på torsdag. Seinäjokiklubben besegrade TPS med 1-0 och skaffade där med lite andrum i botten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet