Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Varning för gräsbrand snart också i Mellersta Österbotten

Det blir inga påskbrasor det här året. Alla tecken tyder på att det kommer att råda risk för gräsbrand och det är liktydigt med förbud, det slår brandmästare Topi Puronhaara fast.

Gräsbrand i Kronoby – svan i farten igen

KRONOBY På torsdagseftermiddagen var det gräsbrand på Jouxholmsvägen i Kronoby.

Nyhetsbild

Svan orsakade markbrand i Markby

NYKARLEBY En svan gick ett tragiskt öde till mötes på tisdagskvällen. Fågeln flög in i en högspänningsledning, omkom och orsakade samtidigt en mindre brand.

Nyhetsbild

Händer i dag: Intensiv valdebatt väntar i Campus Allegro

JAKOBSTAD I dag på eftermiddagen är det dags för ÖT:s valdebatt. Representanter för åtta partier är på plats i Campus Allegro för att diskutera flera heta ämnen.

Nyhetsbild

Rusning till valbåset i Jakobstad

JAKOBSTAD I Jakobstad var det var många som ville lämna in sin röst så fort som möjligt. När dörrarna till biblioteket öppnade klockan tio hade det redan bildats en mindre folkmassa ute på gatan.

Nyhetsbild

Nu blir Musikinstitutet Wava-institutet – "Hon var tveksam"

JAKOBSTAD Efter flera år av diskussioner och en lång process har det nu blivit dags. Jakobstads Musikinstitut byter namn till Wava-institutet. Det är förstås kulturprofilen Wava Stürmer som får namnge institutet.

Nyhetsbild

Sunds succésäsong fortsätter – uttagen till landslaget

ISHOCKEY Förberedelserna inför ishockey-VM i Slovakien kör i gång på allvar. I den första lejontruppen återfinns bland andra Sportbacken Tony Sund.

Nyhetsbild

Svensk supertrio till Klacken – "Det här är stort för Lillby"

PEDERSÖRE Molly Sandén, Jill Johnson och Robert Wells. Det är ingen svag svensk uppställning som intar Klacken i Purmo den 26 juli.

Nyhetsbild

K-Rauta i Jakobstad förstorar – ny lagerplan står klar i vår

JAKOBSTAD K-Rauta Biskop i Jakobstad har växt undan för undan. Som bäst håller man på att angöra en ny lagerplan som ska råda bot på den trångboddhet affären har brottats med.

Nyhetsbild

Bara seger duger för Muik – flera spelare tillbaka

ISHOCKEY Hur det än går spelar Muik säsongens sista match hemma mot Karjalan Kopla på lördag. Det måste bli seger och dessutom måste den andra lördagsmatchen gå Muiks väg.

Nyhetsbild

Hängbron i Ytterjeppo stängs i väntan på rivning – ny bro klar nästa år

NYKARLEBY Hängbron i Ytterjeppo är i dåligt skick. Nu är den stängd i väntan på att rivningen ska börja. Den nya bron ska stå klar i maj nästa år.

Nyhetsbild

Michael Östman ny ordförande för FF Jaro Junior

FOTBOLL Michael Östman har valts till ny ordförande för FF jaro Junior i samband med föreningens kompletterande årsmöte.

Nyhetsbild

Stöld och snatteri ett gissel för butikerna – nästan 50 000 anmälningar i fjol

Stölder och snatterier ställer till det för handelsbranschen. Det ekonomiska svinnet uppskattas till 5,5 miljoner euro år 2018.

Nyhetsbild

Man misstänkt för grovt narkotikabrott – har haft stor roll i Tor-nätverket

I februari anhöll polisen en 45-årig man från Kurikka. Anhållandet gjordes efter en husrannsakan som gav en hel del resultat.

Nyhetsbild

Berras upphör som postombud – "Det ger inga inkomster"

NYKARLEBY Sedan första februari är Berras i Munsala inte längre ombud för Posten i Finland. Däremot fortsätter man som ombud för Matkahuoltos pakettjänster.

Nyhetsbild

Skrabb fortfarande skadad – missar IFK:s genrep

FOTBOLL På söndag inleder IFK Norrköping den allsvenska säsongen med bortamatch mot Helsingborg. Men om Simon Skrabb är redo för spel då återstår att se.

Nyhetsbild

Assist för Komarov – Islanders nollade Arizona

ISHOCKEY New York Islanders fortsätter att utmana Washington om segern i metropoldivisionen. Sent på söndagskvällen finländsk tid blev det seger hemma mot Arizona med 2–0.

Nyhetsbild

Sargat Muik i tufft kval – "Det är en rå serie"

ISHOCKEY På lördag inleder Muik det andra kvalskedet. Det är Virkiä som väntar på hemmaplan och med stor sannolikhet är det bara vinst som räknas.

Nyhetsbild

Ida Kuoppala prisbelönad och lovordad

ISHOCKEY Det har gått fort för Ida Kuoppala i vår. För bara några veckor sedan blev hon klar för Blues. På torsdagen vann hon FM-guld, fick pris som slutspelets mest värdefulla spelare och lovordades av lagkaptenen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet