Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Nykarleby planerar inte för vindkraftspark i Munsala

NYKARLEBY Frågar man stadsdirektör Mats Brandt kommer Nykarleby inte att inleda någon planering av en vindkraftspark i Munsala kyrkby.

Nyhetsbild

Nykarleby duktigt på att sysselsätta långtidsarbetslösa

NYKARLEBY Redan i ett par års tid har Nykarleby med hjälp sysselsättningskoordinator Anders Fors framgångsrikt aktiverat långtidsarbetslösa.

Nyhetsbild

Anhållan om dygnet runt-jour på Malmska förnyas

JAKOBSTAD Det specialtillstånd på dynget runt jour som finns på primärvårdsnivå på Malmska måste förnyas. Det är också vad social- och hälsovårdsnämnden tänker göra.

Nyhetsbild

Jeppo och Munsala stänger – allt flyttas till hvc i Nykarleby

NYKARLEBY Från och med sommaren koncentreras all rådgivningsverksamhet i Nykarleby till den nyrenoverade hälsovårdscentralen i centrum.

Nyhetsbild

Bygger betongelement i nybyggd industrihall i Jeppo

NYKARLEBY – Allt föddes ur elände eller ur en svinhusbrand som drabbade vår familj för mer än 30 år sedan, beskriver Mats Lindborg sin väg till elementtillverkare.

Nyhetsbild

VIDEO: Se snöborsten i arbete - En till nästa år, säger företagare

Sedan två år röjer PS Lyfttjänst snön på de stora taken i landskapet med hjälp av en roterande sopborste på en av företagets kranbilar.

Nyhetsbild

Takproffs jobbar för högtryck på hög höjd – ingen fara för vanliga hustak

Sporthallar, ladugårdar och industrihallar med stora takytor köar nu för att få taken snöröjda av takproffs. Folk som bor i småhus kan ta det lugnt.

Nyhetsbild

Mehran Mirzayi öppnar ny pizzeria – hittade lokal efter fyraårigt sök i Nykarleby

NYKARLEBY Om några veckor öppnar Mehran Mirzayi en ny pizzeria i Nykarleby. Den kommer han att driva parallellt med den pizzeria han driver i Kaustby.

Nyhetsbild

Stenkorgar öppnar upp ny marknad för burtillverkare

Stenkorgar, eller gabioner, är en helt ny produkt för Granlunds i Munsala. Med stenkorgarna hoppas burtillverkaren få ett nytt ben att stå på.

Nyhetsbild

Entreprenör klar för Kyrkbron – stängs för trafik kring sportlov

NYKARLEBY Av fem inlämnade anbud för renoveringen Kyrkbron i Nykarleby valde styrelse Destia, som hade lämnat det förmånligaste anbudet.

Nyhetsbild

Förslag: Profilera Nykarleby som klimatsmarta staden

NYKARLEBY Sören Lawast, SFP, yrkar i en motion till fullmäktige att staden ska lyfta fram sina potentialer i klimatpåverkan på ett mera synligt sätt.

Nyhetsbild

Vårdplan väckte diskussioner i Nykarlebyfullmäktige

NYKARLEBY Den plan som utarbetats för den äldre befolkningens välbefinnande för åren 2018-2021 väckte den längsta diskussionen i Nykarlebyfullmäktige.

Nyhetsbild

Biogasen värmer allt fler i Jeppo – gasledning byggs ut

NYKARLEBY Sedan ett år är det biogas från Jeppo Biogas som värmer skolområdet, gamla kommungården, brandstationen och bostadsområdet i centrum av Jeppo.

Nyhetsbild

VIDEO: Fräcka däcktjuvar i Nykarleby – tredje stölden på samma ställe

NYKARLEBY För tredje gången drabbades Sigges Däck i Nykarleby av en fräck däckstöld. Sannolikt är det samma långtradare som tidigare lastats med däck.

Nyhetsbild

Kinesisk frånvaro satte stopp för minkhandel i Köpenhamn

Om öppningen av auktionen i Köpenhamn var nattsvart blev fortsättningen ännu mörkare. Av 3,2 miljoner minkskinn såldes endast 26 procent.

Nyhetsbild

Thomas Björk lämnar banken – blir ny vd för Työplus

NYKARLEBY Thomas Björk blir ny verkställande direktör på Työplus, det kommunägda bolaget som säljer företagshälsovård på området Nykarleby-Kannus.

Nyhetsbild

Svart dag för vit mink i Köpenhamn – skinn dras in

Det blev en svart dag för vita minkskinn, som inledde säsongens första minkauktion i Köpenhamn där en stor del av utbudet drogs tillbaka.

Nyhetsbild

Väntat förlustår för auktionsbolaget Saga Furs

Kraftigt sjunkande skinnpriser och färre förmedlade skinn gör att Saga Furs bokslut för fjolåret visar en förlust på 4,5 miljoner euro.

Nyhetsbild

Styrelse oenig om torgkamera i Nykarleby

NYKARLEBY En kamera på torget delade styrelsen i måndags då den skulle ge sitt svar på Bo Kronqvists motion om kameraövervakning på torget.

Nyhetsbild

Nykarleby söker kommunikationssekreterare

NYKARLEBY Nu inleder även Nykarleby jakten på en kommunikationssekreterare - i likhet med sina grannar som också gått in för kommunala kommunikatörer.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet