Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Hoijar bygger nya parhus – egnahemsbyggen slår bottenrekord i Nykarleby

NYKARLEBY Korsholmsföretaget Byggnads Ab Hoijar har precis inlett sitt sjunde byggprojekt i Nykarleby. Det är tre parhus, som ligger ett stenkast från de tre parhus som blev inflyttningsklara i april.

Nyhetsbild

Inte heller rävarna drog i Köpenhamn

Rävskinnen mötte i stort samma dystra öde som minkskinnen i Köpenhamn - kännbara förlustpriser.

Grönt för båthusbyggen ute på Laxön i Vexala

Vexala samfälligheter har beviljats ansökt undantag för att på Hamngrundet ute på Laxön i Vexala bygga nio båthus med en sammanlagd våningsyta på 488 kvadratmeter.

Nyhetsbild

Dött lopp i debatt om pälsnäringen i Nykarleby

NYKARLEBY Djurrättsaktivister är djurrättsaktivister och pälsdjursuppfödare är pälsdjursuppfödare och aldrig mötas de två. Det visades ännu en gång då Svenska Yle hade bjudit in till en direktsänd debatt i Nykarleby på tisdagen.

Nyhetsbild

Bara roligt för barn och personal på kielistigen

– Det är bra för att det är så roligt, svarar Liné på frågan vad hon tycker om att det i hennes dagis talas finska då och då under dagen.

Nyhetsbild

Stopp för strandpromenad till Kuddnäs

NYKARLEBY Planerna på att bygga en älvnära strandpromenad som binder samman ljusparken med Kuddnäs har stoppats i Nykarleby.

Nyhetsbild

M-market bjöd på avskedskaffe – butikslokalen blir Sale vid nyår

NYKARLEBY På fredag bjöd köpkvinnan Yvonne Lönnqvist på tack och hej kaffe i sin butik som stänger för gott på onsdag. Vid årsskiftet öppnas en Sale-butik i fastigheten som KPO köpte i våras.

Nyhetsbild

Heidi Kronqvist blir ny arbisrektor i Nykarleby

NYKARLEBY Heidi Kronqvist heter Nykarlebys nyvalda arbisrektor. Hon valdes enhälligt av välfärdsnämnden på torsdag kväll.

Nyhetsbild

Kris inom pälsnäringen – Kaj Wik: "Minst 150 farmare slutar"

Med facit från den pälsauktion som pågår i Köpenhamn räknar flera inom branschen att minst 20 procent av de österbottniska pälsfarmarna slutar då årets skinnskörd är bärgad.

Nyhetsbild

Dyster säsongavslutning för pälsfarmare i Köpenhamn – "Alla i branschen blöder"

Läget för pälsdjursuppfödarna ser allt mörkare ut. Säsongens sista pälsauktion i Köpenhamn visar inte något ljus i tunneln - tvärtom. Redan nu räknar branschfolk att farmarkåren reduceras med 20 procent nästa år.

Nyhetsbild

De bjuder in till åktur i rullstol

På fredag är det inte bara marknad i Nykarleby. Alla de som besöker marknaden får därtill testa sina gränser, eller hur det känns att ta sig fram i rullstol eller göra en stadspromenad utan att se.

Nyhetsbild

Mia Anderssén-Löf har forskning som sticksöm

Mia Anderssén-Löf tvekade inte att söka kyrkoherdetjänsten, då hon fick reda på att den var ledig. Därtill blev hon uppringd av Nykarlebybor som uppmanade henne att söka tjänsten.

Nyhetsbild

Församlingsborna avgör valet av kyrkoherde

Det första kyrkoherdevalet i Nykarleby församling sker om en månad. Och det är församlingsborna som avgör om det är Ulf Sundstén eller Mia Anderssén-Löf som blir ny kyrkoherde efter Lars-Johan Sandvik.

Nyhetsbild

Ulf Sundstén ser outnyttjad potential i Nykarleby församling

NYKARLEBY Men drygt två år kvar till pensionen vill Ulf Sundstén se om han som kyrkoherde lyckas förverkliga den potential han ser att finns i Nykarleby församling som helhet.

Nyhetsbild

Flén gav över klubban till Kronqvist

NYKARLEBY Det rådde stor enighet när det gäller bytet av ordförande för fullmäktige i Nykarleby, där Elli Flén på torsdag lämnade över klubban till Bo Kronqvist. Men desto större var oenigheten kring budgetramen för nästa år, som både Jan-Erik Frostdahl och Stefan Grahn ville remittera tillbaka till styrelsen för ny beredning.

Nyhetsbild

Ny grupp kring vargen möts av skepsis i Nykarleby

Någon lokal samarbetsgrupp kring vargreviret i Nykarleby kunde inte bildas, åtminstone inte efter ett tre timmar långt möte som Finlands viltcentral hade kallat till i onsdags.

Nyhetsbild

Nu görs Vexalaboden om till bostäder och kiosk

VEXALA För ett par veckor sedan köpte Hj. Bertula & son den gamla butiksfastigheten i Vexala av konkursboet. Arbetet att bygga om fastigheten är redan i full gång.

Nyhetsbild

Minkutsläpp i Sverige oroar inte Ingman: Vi litar på polisen

NYKARLEBY För en knapp vecka sedan släpptes 5 000 minkar ut från en minkfarm nära Hjo, Sverige. Samtidigt befriade de radikala aktivisterna ett tiotal hästar ur sina hagar i närheten av minkfarmen.

Nyhetsbild

En miljon mindre i skatter svider i Nykarleby – investeringar ska synas

Den nyaste skatteprognosen pekar mot ett nytt svidande förlustår för Nykarleby, där skatteintäkterna väntas bli en miljon euro lägre än vad prognosen visade så sent som i maj.

Nyhetsbild

Frostdahl redo för ett tredje försök att nå riksdagen

Steven Frostdahl som kandiderat för de svenska socialdemokraterna i de två senaste riksdagsvalen har sagt ja till ett tredje försök. Därmed tar han upp kampen med FSD:s ordförande Viktor Kock som också har siktet inställt på att nå riksdagen från Vasa valkrets.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet