Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Arrendetaxa tuggades på nytt – Nykarlebystyrelsen står fast

NYKARLEBY Arrendetaxan och taxamodellen för stadens 160 fritidstomter som styrelsen tidigare godkänt tuggades om som ett extra ärende i förra veckan.

Nyhetsbild

Gunilla Kvist sätter punkt efter 44 år i förvaltningens tjänst

NYKARLEBY Hon var bara 19 år då hon sökte och fick tjänsten som temporärt kanslibiträde på Nykarleby stad. Nu, 44 år senare, går byråsekreterare Gunilla Kvist i pension.

Nyhetsbild

Nordkorea provar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bevittnat en testskjutning av en ny form av fjärrstyrt vapen, uppger statliga KCNA.

Fritt fram att byta bransch efter ett års jobb i Finland

Från och med juni är det fritt fram för utomeuropeiska arbetsinvandrare i Österbotten att byta bransch. På villkor att de redan jobbat ett år i Finland.

Nyhetsbild

Bästa nyheten säger ukrainare då behovsprövning slopas

Att behovsprövningen slopas för dem som bott och arbetat i Finland i ett år applåderas av de ukrainare vi träffar i Jeppo. Men lätt är det inte att byta bransch - på grund av språket.

Nyhetsbild

Hagalund får ny kylanläggning för inomhusluften – minskar energikostnaderna

NYKARLEBY Hagalund pensionärscenter ska rustas med ett nytt system för att kyla inomhusluften. Den lösning man valt kräver dock ett tilläggsanslag på drygt 200 000 euro i investeringsbudgeten.

Nyhetsbild

Styrelse svalde riktlinjer för ekonomisk uppföljning – dystert minusbokslut

Stadsstyrelsen i Nykarleby spikade i torsdags riktlinjerna för den ekonomiska uppföljningen i Nykarleby. Om de mynnar ut i ett sparprogram avgörs först i början av juni.

Pensionärshem i Munsala får anstånd med amortering

NYKARLEBY Föreningen Munsala Pensionärshem slipper betala en amortering på knappt 12 000 euro till staden detta år. Det anser i alla fall stadsstyrelsen.

Nyhetsbild

Kommunalt lån föreslås för Jeppo Biogas reaktorbygge: "Ett undantagsfall"

Jeppo Biogas Ab har vänt sig till Nykarleby stad med en anhållan om lån på en halv miljon euro för utbyggnaden av en fjärde reaktor i Jeppo.

Nyhetsbild

Tre män slogs för bortrövad Munsalabo i Socklot – misstänks för misshandel

NYKARLEBY Två dagar efter att en 39-åring misshandlades och rövades bort från sitt hem i Munsala skedde en ny misshandel i Socklot med koppling till räden i Munsala.

Nyhetsbild

Välfärdscentralen öppnar för framtidens vård i Nykarleby

På onsdag invigs den nyrenoverade hälsovårdscentralen i Nykarleby som i sin helt nya skepnad även fått ett nytt namn.

Nyhetsbild

Tommi Aho gör polissak av förstörda valaffischer

NYKARLEBY – Så här får det inte gå till, säger en förargad Tommi Aho, som byter ut förstörda valaffischer på torget i Nykarleby. På fredag gjorde Aho en polisanmälan.

Nyhetsbild

Rivning av Herlers stoppas i väntan på beslut av domstol

NYKARLEBY Det blir ingen rivning av Herlers hus. Åtminstone inte förrän Vasa förvaltningsdomstol gjort ett beslut i de besvär som lämnats in av Nykarleby museiförening.

Nyhetsbild

HD satte punkt för femårig process mot Nykarlebyrektor

NYKARLEBY Hovrättens friande dom mot en rektor i Nykarleby står fast. Det beslutet har tagits av Högsta domstolen som inte beviljat åklagaren besvärstillsånd.

Nyhetsbild

Nykarlebystyrelsen gav grönt för högre arrende på fritidstomter

En enhällig styrelse säger ja till en ny tomtpristaxa för stadens fritidstomter. I runda slängar handlar det om ett dubbelt högre arrende än i dag.

Nyhetsbild

Servicehus får byggas intill ishallen – byggstart i sommar

NYKARLEBY Nu är det klart. Stadsstyrelsen har beviljat ishallsbolaget undantag för ett nytt servicehus intill Komarov Arenan.

Nyhetsbild

Styrelse vill ha sparprogram – svångrem väntar i Nykarleby

NYKARLEBY Det blev ett långt möte då det dystra bokslutet och minusresultatet på 2,4 miljoner euro behandlades i styrelsen. Nu måste svångremmen dras åt.

Nyhetsbild

Våren har kommit till Ytterjeppo – Mika och glassbilen är på plats

NYKARLEBY Ett säkert vårtecken på rastplatsen intill Riksåttan i Ytterjeppo är Mika Toivola, som parkerat sin mobila glasskiosk för ännu en säsong intill den trafikerade korsningen.

Nyhetsbild

Efter flera år utomlands – nu satsar kocken Joel på Tullmagasinet

NYKARLEBY Kocken Joel Lindvall tar sig an Tullmagasinet nere vid Andra sjön i sommar. Efter flera år av kockjobb utomlands ser han fram emot att jobba på hemmaplan.

Nyhetsbild

Sämsta bokslutet i modern tid – minus 2,4 miljoner euro för Nykarleby

Nykarleby För femte året på raken visar Nykarleby ett negativt bokslut – det absolut sämsta bokslutet på 2000-talet med ett minus på 2,4 miljoner euro.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet