Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Pälsexpert: "Päls har aldrig varit mera rätt i tiden"

Sett till det enorma mediala genomslag som raden av modehus fått då de tagit avstånd från äkta päls ser det ut som om naturpäls är på väg ur både modet och tiden.

Nyhetsbild

Nykarleby håller skatterna och andan för att prognoserna håller

NYKARLEBY Någon diskussion kring storleken på skattesatserna i Nykarleby fördes inte på fullmäktigemötet - men nog storleken på nästa års beräknade skatteinkomster.

Nyhetsbild

Export av avelsrävar skakar farmkår – certifikat dras in

EKONOMI En omfattande export av avelsrävar till Kina skakar som bäst hela farmnäringen i Österbotten. Certifikaten för tre farmare har dragits in av pälsdjursförbundet och ytterligare fem farmare utreds.

Nyhetsbild

Nykarleby håller skatterna – räknar med ett plus

NYKARLEBY För första gången på många år fastställde styrelsen skattesatserna utan några omröstningar. Det eniga förslaget är att Nykarleby håller sina skattesatser oförändrade.

Nyhetsbild

Renoveringen av Ahlbeckshuset skjuts fram – dubbelt så dyrt som väntat

NYKARLEBY Att rusta upp Ahlbeckshuset kostar 2,6 miljoner euro, eller dubbelt så dyrt som det anslag på 1,3 miljoner euro som stadsdirektör Mats Brandt hade i sitt ursprungliga budgetförslag men som han ändrade inför måndagens budgetmöte.

Nyhetsbild

Halvfärdig Sandvik cyklar ut som hyllad kyrkoherde

Lars-Johan Sandvik styr ut som pensionär efter drygt 30 år som präst och kyrkoherde i Nykarleby. Nu ska han döstäda för brinnkära livet, röja och ordna upp det som blev på hälft. Själv känner han sig också halvfärdig.

Nyhetsbild

Folkhögskolan breddar och ökar kursutbud i Nykarleby

Det är mycket på gång vid Kristliga folkhögskolan i Nykarleby, både när det gäller yrkesutbildning, men också utbildning som förbereder nyanlända för ett fullödigt liv i sitt nya land.

Nyhetsbild

Willman ökade med 25 000 euro på ett år

NYKARLEBY Pensionerade stadsdirektören i Nykarleby, Gösta Willman, ökade på ett år sin förvärvsinkomst med nästan 25 000 euro. Han placerar sig därmed som topp-tvåa bland kommundirektörerna längs den svenskösterbottniska kusten.

Nyhetsbild

Buss-vd:n: "Chauffören gjorde det enda rätta"

Skoleleverna som bor i Markby blev utan skolskjuts i det glashala väglaget på onsdagsmorgonen. – Chauffören gjorde det enda rätta, stannade bussen och meddelade att vägen är ofarbar, säger Kennet Svanbäck, vd för Ingves&Svanbäck, som sköter skoltransporterna.

Nyhetsbild

Markbyvägen oframkomlig i dag på morgonen

NYKARLEBY Skolbussen stod stilla i dag på morgonen i Markby. Den glashala vägen gjorde att chauffören inte riskerade att köra skolbarnen i tid till sina skolor.

Nyhetsbild

Jeppo och Munsala får nya diakoniarbetare

NYKARLEBY Nykarleby församling har valt två nya diakoner till tjänsterna som varit lediga i både Jeppo och Munsala kapellförsamlingar.

Nyhetsbild

Barbara fann sin biologiska far efter 51 år

NYKARLEBY Barbara Holm har alltid vetat om att hon är adopterad men aldrig varit besatt av tanken att hitta sitt biologiska ursprung. Ändå är hon så lycklig för att ha förenats med sina biologiska föräldrar – med sin far så sent som för en vecka sedan.

Nyhetsbild

Nämnderna lydde sparorder från styrelse

NYKARLEBY Samtliga tre nämnder, vars budgetförslag låg över budgetramen, tog ett stålbad i veckan. Vips så lyckades alla också banta budgetförslagen så att de hålls inom givna ramar.

Nyhetsbild

Sju vindkraftverk fick nytt bygglov på Kröpuln

NYKARLEBY Nu är allt klappat och klart för att förverkliga den länge planerade vindparken Kröpuln i västra Munsala. Faller alla bitar på plats kan byggstarten ske redan nästa höst.

Nyhetsbild

Fysioterapeuten blev egenföretagare efter 25 år i yrket

NYKARLEBY En ledig mottagning i Nykarleby och en före detta kollega i samma stad fick fysioterapeuten Tommy Nyfelt att förverkliga en länge närd dröm – att starta Tommys Fysio.

Nyhetsbild

Bra drag i ny drive för aktiebolaget Monäsboden

Det pågår en ny aktieteckning i Monäsboden. Engagemanget och kampen för den enda och sista av bybutikerna i Nykarleby är enligt Stefan Sjöberg överraskande goda, inte bara bland byborna utan också bland stugfolket.

Nyhetsbild

Seniorer vill mota ensamhet med fler kafferum i Nykarleby

NYKARLEBY Mitt i småstadsidyllen finns det många äldre som lever isolerat och i en ofrivillig ensamhet. Dess bättre finns det i småstaden många som är redo att mota ensamheten.

Nyhetsbild

Storstilad Domarbacka visas i litet format

Nu finns Domarbacka i all sin prakt att beskåda i en miniatyr som byaforskarna i Vexala med gemensamma krafter jobbat fram de två senaste åren.

Nyhetsbild

Toivonen jobbar för högtryck med farminspektioner

Hösten är högsäsong för farminspektioner. Nykarlebys nya miljöinspektör Janne Toivonen besöker i snitt en pälsdjursfarm per dag.

Nyhetsbild

Jazzen drog blåsaren Ingemar i Hep Stars tillbaka till Nykarleby

NYKARLEBY Året var 1969 och Hep Stars gör sin första och sista turné i Finland, där bandet inför en hysteriskt hänförd publik spelar i Nykarleby, Korsnäs, Esse och Smedsby.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet