Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Jordbrukaren Henrik Holm vill att fler ska välja inhemskt producerad mat – "Mat från eget land bäst för klimatet"

Hirvlaxbon Henrik Holm ser inte bönderna som klimatbovar – tvärtom. Då helhetsbilden klarnar kommer diskussionen om klimatet att landa till de inhemska böndernas favör.

Nyhetsbild

Företagare delar lokal och utbyter idéer i gamla mejeriet i Nykarleby

NYKARLEBY Fyra personer som närt en och samma tanke – att jobba med likasinnade under samma tak – förde företagarna Monica och Mats Sandström, Malin Nyvall och Olya Tsikhanchuk samman.

Nyhetsbild

Båtolycka förbryllar i Larsmo – skedde i kommunens roddbåt

Den båtolycka som skedde på söndag kväll intill Köpmanholmen i Larsmo, där tre vuxna och en tvååring föll i vattnet, skedde i en av de roddbåtar som kommunen lånar ut till dem som ror till Köpmanholmen.

Nyhetsbild

Peter Vesterbacka gästar när innovationscenter kickstartar i Nykarleby

Det som ännu i april var något av en dröm för entreprenörerna som då lade grunden till NIC, Nykarleby Innovation Center, blir verklighet i slutet av augusti.

Nyhetsbild

Två besvärar sig mot nya stugarrendet i Nykarleby

Två arrendatorer har lämnat in besvär till förvaltningsdomstolen mot besluten om den nya tomtpristaxan för fritidsbostäder och grunderna för arrendeavtalen.

Nyhetsbild

Dussinet seglar ut från la dolce Optima i Nykarleby

På onsdagen var det högtidlig skolavslutning vid Yrkesträningsskolan Optima i Nykarleby, där 12 studerande fick sina slutbetyg.

Nyhetsbild

Rum för ny kraftverksbro med i ny detaljplan

NYKARLEBY Styrelsen godkände för sin del förslaget till ny detaljplan för Seminarieområdet - en plan som fullmäktige får på sitt bord i slutet av juni.

Nyhetsbild

Dyster prognos för Nykarleby – dyrare vård och mindre skatt

NYKARLEBY Det dystra bokslutet från fjolåret med 2,4 miljoner i underskott sätter inte punkt för den ekonomiska kräftgången i Nykarleby. Det ekonomiska läget är fortsatt kärvt.

Nyhetsbild

Bro i Ytterjeppo hänger löst – staden betalar bort besvär

NYKARLEBY Frågetecknen kring hängbron i Ytterjeppo hopar sig. Planen var att renoveringen redan hade varit i gång. Besvär i marknadsdomstolen äventyrar hela brobygget.

Daghemsskiss fick med beröm godkänt i Nykarleby

Stadsstyrelsen godkände i veckan skissritningarna för det nya daghemmet som planeras i centrum av Nykarleby.

Nyhetsbild

Nämnd håller fast vid rivningslov för Herlers hus

NYKARLEBY Miljö- och byggnadsnämnden backar inte när det gäller rivningslovet för Herlers hus i centrum av Nykarleby.

Nyhetsbild

Attendos boende i gång i Nykarleby – "Jag visste inte att det fanns ett så fint ställe"

NYKARLEBY Terttu Keto är en av fyra som flyttat in i Attendos splitternya omsorgsboende Haga i Nykarleby. Hon trivs och känner sig hemma redan efter två veckor.

Nyhetsbild

Allvaret sänkte sig över Nykarlebyfullmäktige

Fullmäktige inledde på torsdag sitt möte med en tyst minut för att hedra minnet av fullmäktigeordförande Bo Kronqvist, som avled den fjärde maj.

Nyhetsbild

Skolorna i Hirvlax och i Kovjoki ligger i vågskålen

NYKARLEBY Ännu finns inga förslag till skolstängningar. Men skolorna i Hirvlax och i Kovjoki ligger i vågskålen. I juni väntas bildningsnämnden ge sitt förslag till vilken eller vilka skolor som dras in.

Nyhetsbild

Nyrustad skolgård och Munsala Arena invigs i kväll

NYKARLEBY Det mesta blev klart redan på senhösten. Men finliret har fortsatt under våren och i kväll invigs den upprustade skolgården med egen arena i Munsala.

Nyhetsbild

Markägare vill att Brandt och styrelse ändrar sig – vill se vindkraftspark i Munsala

NYKARLEBY Sebastian Pott och Markus Nyholm uppvaktade på måndag stadsdirektör Mats Brandt i hopp om att han ska ändra sitt och styrelsens nej till en planläggning av en vindkraftspark nära kyrkbyn i Munsala.

Nyhetsbild

Stopp för plasten i gödseln på dyngplattan i Socklot

Den komposterade gödseln på plattan i Socklot är begärlig vara både för yrkesverksamma jordbrukare och för hobbyodlare, som gratis får hämta gödseln från plattan.

Nyhetsbild

Fusknärvårdare i Nykarleby undersöks av polisen

En kvinna som fått anställning som närvårdare på Attendos nya äldreboende i Nykarleby hann inte ens börja jobba innan hennes  anställning var till ända och polisen inlett en förundersökning mot henne.

Nyhetsbild

Nattligt inbrott på folkhögskolan – "Tar hela dagen att reda upp"

NYKARLEBY Natten till onsdag utsattes folkhögskolan i Nykarleby för ett inbrott av tjuvar. Bland annat datorer blev tjuvarnas byte.

Besvär mot marktäkt i Gunilack – "Ligger för nära bostäder"

NYKARLEBY/VÖRÅ Besvär har lämnats in mot det tillstånd som Sundström Ab beviljats för att bryta och krossa berg på ett tidigare marktäktsområde i Gunilack.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet