Fredrik Westblom

fredrik.westblom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sex studerande skrev det digitala studentprovet i kemi: "Ingen skillnad mot vanliga prov"

VASA Digitaliseringen av studentproven har omskrivits i negativa ordalag den senaste tiden. Många har nämnt matteprovet, som skrivs på våren, som ett skräckexempel. Men redan i höst skriver många studerande kemiprovet digitalt, och i Vasa gick skrivningen galant.

Nyhetsbild

Österöborna vill ha bättre väg – "Skärgårdens livsnerv är en leråker"

MAXMO Österöbornas budskap är enkelt: "Ge oss en bättre väg". Då Vörå kommun kallade till diskussion om skärgårdens framtid dök många intresserade upp. Diskussionen gick om och om igen tillbaka till vägens usla skick.

Nyhetsbild

Korsholm satsar på idrotten i Smedsby skolcentrum

KORSHOLM Det ser ut att bli en konstgräsplan i Smedsby skolcentrum. Med lite budgettrolleri får man nämligen tillräckligt mycket pengar för att börja anlägga den. Samtidigt vill kultur- och fritidsnämnden även göra andra satsningar på idrotten.

Nyhetsbild

Korsholms musikinstitut höjer avgifterna

KORSHOLM Vill du studera musik i Korsholm får du vara beredd att punga ut med lite mera pengar. Fritids- och kulturnämnden i Korsholm föreslår nämligen att musikinstitutet ska höja några avgifter.

Nyhetsbild

Helinä Saarela ny dekan vid Vasa universitet

VASA Helinä Saarela har utnämts till ny dekan för fakulteten för redovisning och finans vid Vasa universitet. Hon tillträder sin tjänst den 1 november.

Nyhetsbild

På fredagen firar vi Alzheimerdagen – "Att vårda en minnessjuk är som att lägga pussel med personens liv"

KORSHOLM Hur ser kriterierna för en god vård av minnessjuka ut i dagens läge? Det diskuterades på tisdagen i Korsholms vuxeninstitut då vårdare, experter och minnesföreningar deltog i firandet av minnesveckan. Det viktiga, anser alla, är att den sjuke ska kunna påverka sitt eget liv.

Nyhetsbild

Här öppnar Vasas nya rymningsspel – Tar fasta på stadens historia

VASA Vad har Gamla Vasa brand och tidigare puben Potero för gemensam nämnare? Ja, det får du veta kring lilla jul då Vasas nya rymningsspel Pakopeli Findout öppnar i Rewell center. Spelet är speciellt bra för arbetsplatser som vill satsa på grupputvecklande verksamheter, säger företagare Anu Kuivaniemi.

Nyhetsbild

Tyfonen Mangkhut har piskat Hongkong – Utbytesstudenten Ludvig: "Alla i min närhet klarade sig bra"

Vädret har äntligen lugnat ner sig i Hongkong. Det säger utbytesstudenten Ludvig Fagerström, som befinner sig i området Kowloon. Tyfonen Mangkhut har däremot ställt till omfattande skador, säger han.

Nyhetsbild

Peter Jofs vandrade 800 kilometer längs Pyrenéerna – "Utmaningen och vyerna lockade"

KORSHOLM Efter 34 dagar bland bergen har Korsholmsbon Peter Jofs nu vandrat klart, för den här gången. För fyra dagar sedan kom han hem till Finland efter att ha gått 800 kilometer längs bergskedjan Pyrenéerna. – Många inser inte hur krävande det kan vara att vandra i bergen, säger han.

Nyhetsbild

IL: Misstänkt bomb i Tallinn – Visade sig vara falskt alarm

Under söndagskvällen utbröt en massiv polisoperation i Tallinn, skriver Iltalehti. Orsaken var en övergiven väska som tros innehålla en bomb.

Nyhetsbild

Korsholmare körde rattfull i Lillkyro

KORSHOLM Vid tretiden på söndagsmorgonen fick polisen en anmälan om en misstänkt rattfyllerist i Lillkyro. Det visade sig vara en 35-årig man från Korsholm.

Nyhetsbild

Bilist körde på vägmärke – Polisen efterlyser tips

KARLEBY Vem körde på vägmärket? Det undrar polisen i Karleby. Någon gång mellan klockan nio och halv tio körde en bilist på ett vägmärke i Karleby.

Nyhetsbild

Grov stöld på Neptunvägen – Någon stal dator

VASA Under natten mellan fredag och lördag bröt sig någon in i ett egnahemshus på Neptunvägen i Vasa. Polisen klassificerar inbrottet som grov stöld.

Nyhetsbild

Gallup: Ska vi sluta vrida klockan fram och tillbaka?

Vad tycker ni diskussionen att slopa sommartiden? Borde vi i sådana fall välja vinter- eller sommartid? Och finns det något med själva tidsbytet ni absolut inte kommer sakna? De frågorna ställde vi sex personer på gatan i Vasa, och deras svar var rörande eniga.

Nyhetsbild

Ivriga bastubadare märkte hur det brann på fel ställe – Ringde brandkåren

KARLEBY Lördagsbastun gick i stöpet för en grupp Karlebybor då de märkte att bastubyggnaden börjat brinna.

Nyhetsbild

57-årig Närpesbo misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

NÄRPES På fredagskvällen stoppade polisen en 57-årig manlig Närpesbo som körde i grov överhastighet genom ett tättbebyggt område.

Nyhetsbild

32-årig Vasabo körde drogpåverkad

VASA En Vasabo misstänks för rattfylleri och olovlig användning av droger. Polisen stoppade honom i Gerby på fredagen.

Nyhetsbild

Omklädningsrum började brinna

VÖRÅ Ett omklädningsrum började av oklara orsaker brinna på en simstrand i Maxmo på fredagskvällen.

Nyhetsbild

Åttaårige Roope är redo för ligapremiären – Hejar på sitt favoritlag Sport

ISHOCKEY Det är en särskild stämning i luften då årets säsong på Kopparön sparkar i gång. 45 minuter innan matchstart är gårdsplanen framför ishallen full av människor, och alla har sitt på det klara: – I år ska det gå bra för Sport.

Nyhetsbild

Finlandssvenska familjen Nielsen i orkanens mitt: "Vi tog chansen att stanna hemma"

Orkanen Florence rasar för tillfället i North Carolina. Österbottningarna Peter och Marina Nielsen valde att stanna hemma i sitt stormsäkrade hus. Nu försöker de ransonera el och hålla barnen lugna. Se bilder från Wilmington!

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet