Heidi Kojonen

heidi.kojonen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

LISTA: Tre gigantiska hus till salu i Vasatrakten – med de största prislapparna

BOSTADSKOLLEN Börjar det bli trångt hemma och dags att söka något större? Här är tre stora hus med tillhörande saftiga prislappar som är till salu just nu.

Nyhetsbild

Flygplanskraschen i Umeå – det här har hänt

Har du inte hängt med i rapporteringen? Här är en sammanfattning av söndagens tragiska olycka.

Nyhetsbild

Bensinstation i Petalax började brinna – stängt tills vidare

UPPDATERAD 10.54 Petalaxbarin eldhärjades tidigt på måndagsmorgonen. Nu måste stället hålla stängt på obestämd tid, och medan elen är avstängd fungerar inte bensinpumparna heller.

Nyhetsbild

Ida är inte rädd för intolerans – "Jag tar fajten och käftar emot"

Ida Rebers i Vasa lever tillsammans med en annan kvinna men har aldrig upplevt diskrimering i sitt privatliv. – Jag har haft tur i min liberala bubbla, säger hon.

Nyhetsbild

Sexualrådgivare: Ta med kondomer för säkerhets skull

Skolavslutning betyder fest och kanske också alkohol. Det är bra att ta med kondomer, fast du inte tänkt ha sex. Det säger ungdomsinformatören Teresa Backas.

Nyhetsbild

Krögare: Österbottniska ungdomar är trevliga och glada kunder

Både Daniel Lytz på Oliver's Inn och Johan Sten på Fagerö folkpark står med öppna armar när unga firar skolavslutning. "De är aldrig otrevliga", säger Lytz.

Nyhetsbild

Tuggummi, sura godisar och kokos – här är glasskioskernas nya smaker

Det finns rekordmånga nya glassmaker i år, säger en glasskioskägare i Vasa. Kanske hittar du en ny favorit! Kolla in smaknyheterna här:

Nyhetsbild

Vasa får Finlands första OCR-träningssal – "Som en lekpark för vuxna"

Andreas Närvä håller i trådarna för den unika träningshallen som ska öppna i september. Och den riktar sig också till barn, som kan gå i ninja-skola.

Nyhetsbild

Byggmax slopar skyltar på svenska – "Det är en kostnadsfråga"

Trävaruhuset Byggmax har förnyat sina skyltar i butiken och har slopat svenskan. Orsakerna är två enligt företaget: texten blir oläslig och är en kostnadsfråga.

Nyhetsbild

VIDEO: Markku Harju sköter om två älgkalvar – uppmanar andra att inte själva ta hand om skadade vilddjur

KORSHOLM Älgkalvar klarar inte av att äta själva ännu. Men för att ge hjälp måste man veta vad man gör, säger Markku Harju på Nordic Wildlife Care. Han har två älgkalvar nu, och är rädd att den ena inte klarar sig.

Nyhetsbild

I vilken hästskit växer pumpan bäst? Två stall tävlar mot varandra

ÖSTERBOTTEN ODLAR Vad passar väl bättre än att odla pumpan nära en hästhage med fri tillgång till hästgödsel? Familjen Ekblad-Westerberg i Malax har stallet Fallerall och är med i pumpatävlingen.

Nyhetsbild

VIDEO: Så fixar du pudelfrillan till sommarens rockkonsert

Här får du en guide till en pudelfrilla som till och med Nikki Sixx skulle bli avundsjuk på. En perfekt aktivitet på förfesten inför någon av sommarens rockkonserter, exempelvis Whitesnake i Jakobstad!

Nyhetsbild

Emilia från Vasa stigande stjärna på modedesign-himlen

Emilia Kuurila ville utforska sensualism i herrmodet och gjorde en herrkollektion. Den blev utvald till en ansedd tävling i modedesign. "Jag fick Swarowski-kristaller för 1500 euro".

Nyhetsbild

Wasa Marina firas med dopfest – "Ett alldeles fantastiskt läge"

Jämna alla byggnader med marken. Eller: Spara byggnader för unik charm. Åsikterna går isär när Wasa Marina, alltså gamla Rahkola-området, har öppet hus.

Nyhetsbild

Amanda från Jakobstad fotar för Therese Lindgrens Instagram

Amanda Parkkinen jobbar som fotograf i Stockholm och när svenska Youtube-stjärnan Therese Lindgren såg Amandas bilder hörde hon av sig.

Nyhetsbild

Sara och Pamela visade sig aldrig i bikini – nu visar de sina kroppar för omvärlden

Om magen dallrar, benen är strösslade med celluliter och ryggen draperad med valkar – då har man inget att göra på stranden. Så tänkte de. Men nu tänker Sara Westerlund och Pamela Hansson precis tvärtom och visar sina kroppar – men i början var de så rädda att de nästan sket på sig.

Nyhetsbild

Här är Korsholms mest populära bilmärke – 21-åriga Céline: "Jag har det i blodet"

Vasaborna väljer helst Toyota, och det gör medelösterbottningen också – men inte korsholmaren, och i synnerhet inte Céline Grönholm i Kvevlax. Se listan över de mest populära bilmärkena här!

Nyhetsbild

Nu fick Matias Norrgrann sitt pris – "Det känns fantastiskt"

Kulturfonden firade vårfest i Vasa och samtidigt fick teaterkraften och lektorn Matias Norrgrann motta sitt pris på 15.000 euro.

Nyhetsbild

Förslag i Korsholm: Ingen lättmjölk till skoleleverna

Som ett test har man serverat lättmjölk som alternativ till fettfri mjölk på skolor i Korsholm. Det visade sig att eleverna inte var så intresserade av den fetare mjölken.

Nyhetsbild

Rusning när biljetterna till KAJ:s jubileumsshow släpptes

Österbottens professionella pjasalappar ställer till med tioårskalas i november och publikplatserna närmast scenen hade rykande åtgång.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet