Jenny Björklund

jenny.bjorklund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kovjokiföräldrar sneglar på Pedersöreskolor: "Det är närmare"

NYKARLEBY När Kovjoki-Markby skola stängs far många elever till Pedersöreskolor, enligt föräldern Robin Heselius. Han har samlat in en namnlista som berör 30 barn i byarna.

Nyhetsbild

Sjukhemmet breddar med heldygnsomsorg – får utmärkelse

NYKARLEBY Nu är det klart. Från och med hösten kan Nykarleby sjukhem erbjuda heldygnsomsorg även för de klienter som beviljas servicesedlar från social- och hälsovårdsverket.

Nyhetsbild

Video: Folkdansare i alla åldrar bjöd på dans

JAKOBSTAD Kring 150 folkdansare från olika håll i Svenskfinland dansade på både gågata och torg på lördagen. Den yngsta dansaren var bra två år.

Nyhetsbild

Inbrott i Lundagårds butik: "Det är en intressant gåta"

JAKOBSTAD Några småmynt är antagligen det enda som saknas efter inbrottet i Lundagård. Mest sörjer butiksinnehavare Aja Lund en blommig fönsterplast.

Nyhetsbild

Berusad båtförare åkte fast i Maxmo – var ensam i båten

VÖRÅ Natten till lördag påträffade Vallgrunds sjöbevakningsstations båtpatrull en misstänkt roderfyllerist utanför Nabben i Maxmo.

Nyhetsbild

Älgkrock längs med riksåttan i Munsala – inga personskador

NYKARLEBY Strax efter klockan 01 på lördag kom larmet om en älgkrock längs med Riksväg 8 i Nykarleby.

Nyhetsbild

Släpkärra brann på Kråkholmsvägen – orsaken oklar

JAKOBSTAD En brand i en släpkärra upptäcktes strax före klockan 06 på lördagsmorgonen på Kråkholmsvägen i Jakobstad.

Nyhetsbild

Partigrupperna eniga: Staden får lov att samarbetsförhandla

NYKARLEBY Förutom skolstängningarna behandlades även en annan brännande fråga på torsdagens fullmäktige i Nykarleby, nämligen ekonomin.

Nyhetsbild

Frostdahl anklagar styrelsen för mutbrott – vill pröva beslut om hängbro

NYKARLEBY Jan-Erik Frostdahl (SFP) vill utreda om stadsstyrelsen gjort sig skyldig till mutbrott i fallet med hängbron i Ytterjeppo. Han vill även pröva förtroendet för beslutsfattarna i fråga.

Nyhetsbild

Nykarleby går in för skolstängningar

NYKARLEBY Efter en utdragen diskussion togs beslutet: staden har för avsikt att stänga Kovjoki-Markby skola från och med hösten 2020 och Hirvlax skola hösten 2022.

Nyhetsbild

Beslut om Storbötet sköts upp på grund av misstänkt jäv – igen

NYAKRLEBY Förvåningen var påtaglig när styrelseordförande Maria Palm föreslog att godkännandet av delgeneralplanen för Storbötet återigen skjuts upp. Orsaken: misstänkt jäv.

Nyhetsbild

I väntan på domstolsbeslut: Bygget av hängbron lagt på is

NYKARLEBY Det blev ingen förlikning med Urakointi M.Rautio gällande förnyandet av Ytterjeppo hängbro. I stället inväntas nu beslut från marknadsdomstolen.

Nyhetsbild

Tre skolor kan bli en – ny storskola utreds i Pedersöre

PEDERSÖRE UPPDATERAD. Två parallella skolprojekt är aktuella i Pedersöre, utbyggnaden av Kyrkoby skola och nybygget för Bennäs-Östensö skola. Nu utreds möjligheten till en gemensam skola för samtliga elever. 

Bygglov beviljat för Esperi Cares boende

KRONOBY Lehto tilat har beviljats bygglov för byggandet av Esperi Cares rehabiliteringsenhet nära Sandbacka vårdcenter i Kronoby. Enheten ska rymma 16 boende.

Nyhetsbild

Nämndledamöter överklagar Cronhjelmbeslut – "Finns många faktafel i domen"

LARSMO Vi har inte gjort oss skyldig till könsdiskriminering i rektorsvalet för Cronhjelmskolan, säger två nämndledamöter i Larsmo. Delvis därför vänder de sig nu till HFD.

Nyhetsbild

Mörk prognos för Nykarleby – "Alla sektorer måste spara"

NYKARLEBY Budgetprognosen visar 2,3 miljoner euro sämre än budgeterat i Nykarleby. Orsakerna är oväntat höga vårdkostnader och minskade skatteintäkter.

Nyhetsbild

Direktör blir chef – Tomas Knuts efterträdare söks

NYKARLEBY Det är spartider i Nykarleby, även i stadshuset. När avgående förvaltningsdirektör Tomas Knuts efterträdare söks är det som chef.

Nyhetsbild

Nytt förslag: Hirvlax skola stängs senare

NYKARLEBY De planerade skolstängningarna väckte diskussion på måndagens stadsstyrelsemöte i Nykarleby. Resultatet blev ett nytt förslag på tidtabell.

Nyhetsbild

Planerna för vindkraftspark går vidare – med två anmärkningar

NYKARLEBY En ny plan för det som kan bli Nykarlebys största vindkraftsområde är snart färdig. Grannar är oroliga över infraljud.

Nyhetsbild

Daghemmen i Pedersöre får digital ram – "Vi fotar, filmar och spelar in ljud"

PEDERSÖRE I daghemmet Dressinen i Bennäs finns QR-koder på väggarna och i en låda ligger Beebots redo att programmeras. Allt i enlighet med kommunens färska digitala strategi.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet