Jonny Smeds

jonny.smeds@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Debutförfattare: Det krävs stort mod att erkänna att man mår dåligt

VASA Vasabladet, Förlaget och Centret för livslångt lärande bjöd in till en författarkväll på Academill. Debutförfattarna Elin Willows och Heidi Hakala berättade om sina böcker och diskussion kom att handla om prestationsångest.

Nyhetsbild

Ulf Nylund på resa i Hongkong: "Kommer aldrig glömma hur hotellet svajade"

Det blåste hårt i Hongkong i dag på grund av supertyfonen Mangkhut. Så pass hårt att hotellet där Ulf Nylund och hans fru bor svajade.

Nyhetsbild

Häst fastnade i dike under simtur

KORSHOLM En häst tog en simtur i ett dike på Kalvholmsvägen i Korsholm, men fick sedan svårigheter att ta sig upp. Då ryckte räddningsverket ut och räddade den trötta hästen.

Nyhetsbild

Svensk resenär i Hongkong – "Vi var lite rädda när vi skulle byta hotell"

Invånarna i Hongkong uppmanas att hålla sig inomhus. Marita Rickman från Stockholm, vågade sig ut i all hast när hon bytte hotell för att vara på den säkra sidan.

Nyhetsbild

Postlådor vandaliserades på Tallstigen i Oravais

VÖRÅ I vintras blev postlådor på Tallstigen i Oravais vandaliserade. Nu har det hänt igen. En av postlådornas ägare misstänker att det rör sig om ett pojkstreck.

Nyhetsbild

Utbytesstudent i Hongkong: "Det har verkligen börjat att regna och blåsa kraftigt"

Ludvig Fagerström befinner sig i Kowloon i Hongkong. Han säger att man börjat känna av supertyfonen Mangkhut och dess framfart.

Nyhetsbild

Bra start på skärgårdsmarknad trots regn – "Tror inte jag missat en marknad på tjugo år"

Malax På skärgårdsmarknaden på Bergö kunde besökarna fynda olika lokalproducerade produkter, som rökt får, fisk och soppa, som Bergös präst beskriver som legendarisk.

Nyhetsbild

VIDEO: Piloten David Magnusson berättar om den svenska räddningshelikoptern

Svenska Sjöfartsverkets räddningshelikopter i Umeå besökte Vallgrunds sjöbevakningsstation på fredagen. Se videon från besöket.

Nyhetsbild

Svensk räddningshelikopter landade i Vallgrund – "samarbetet fungerar bra"

Sjöbevakningsstationen i Vallgrund fick besök av räddningshelikoptern AW139 och dess besättning. Meningen är att bägge länders manskap ska lära känna varandra bättre och utveckla samarbetet mellan länderna.

Nyhetsbild

Skördemarknad på Brage – "Full ruljans direkt från morgonen"

VASA Bakverk, hantverk och grönsaker i en färgglad blandning säljs på Bragegårdens årliga skördemarknad. Arrangör och försäljare är glada över hur dagen börjat.

Nyhetsbild

VIDEO: Gospelkörer från Österbotten samlades - "Att sjunga gospel är en livsstil"

VASA Gospelkörsångare från hela Österbotten samlades i Vasa för att delta i en workshop som den rikssvenska gospelverkstaden ordnade.

Nyhetsbild

Någon eldade papper på spis - brandkåren ryckte ut

BLÅLJUS Brandkåren fick rycka ut när någon eldade papper på en spis. Exakt vad som hänt är oklart.

Nyhetsbild

Dansbandet firar tio år - "Vi fortsätter så länge det är roligt"

Dansbandet Jonzons firar tio år i år. För att uppmärksamma jubileet ställer sig bandet på scen i Korsnäsgården på lördag. Det blir inga världsrekord eller rockstarfasoner, säger bandmedlemmarna skämtsamt.

Nyhetsbild

Tre par öppnar gym i Stenhaga – vill skapa en amerikansk känsla

VASA Ett nytt gym har slagit upp dörrarna i Vasa. Gymmet skiljer sig från mängden genom sin satsning på amerikansk känsla och redskap.

Nyhetsbild

VIDEO: En bit av Wasalandia lever kvar i Närpes skärgård – Jan byggde båt av vattenstock

NÄRPES När Jan Rönnskog märkte att en av Wasalandias gamla vattenstockar var till salu på ett loppis kunde han inte hålla sig. Nu ett år senare har vattenstocken fått ett nytt liv i Närpes skärgård.

Nyhetsbild

Ronja skrev full poäng i IB-examen – "Jag studerade smart i stället för hårt"

VASA På fredag håller IB-linjen vid Vasa övningsskola sin studentdimission. Ronja Borgmästars från Vasa är en av de nya studenterna. Hon blev förvånad när examensresultatet kom. Hon hade fått full poäng.

Nyhetsbild

Erfarna studerande tipsar: Gå med i en studentförening – "man får många nya vänner"

VASA Gå med i en studentförening, läs mejlen och tänk på balansen mellan studier och studieliv. De är tipsen som äldre studerande delar med sig av till de som inleder sitt första läsår på måndag.

Nyhetsbild

Fallskärmshoppare tävlade i Vasa – "Få hobbyer som är lika sociala"

VASA Människor med passion för att hoppa från hög höjd samlades i Vasa för höstens fallskärmstävling. Även om det var en tävling låg större fokus på att det skulle vara kul. Och det verkade deltagarna ha.

Nyhetsbild

Bra åtgång på raketer i år – "De ska skjuta högt och ha stor spridning"

VASA Raketförsäljningen inför villaavslutningen är inne på slutrakan. Hittills har det varit bra åtgång och försäljare misstänker att flera sorter kan ta slut redan under fredagen.

Nyhetsbild

Markus Krunegård till Vasa under årets Musik & Talang

VASA Den svenske musikern Markus Krunegård gästar Musik & Talang i år. Han kommer delta i en spot on-intervju och spela i Studion vid Academill.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet