Karin Sundström

karin.sundstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Test på fisk ska visa effekten av utsläppet av avloppsvatten i Metviken

VASA I augusti rann 20.000 kubikmeter avloppsvatten ut i Metviken när ett av Vasa Vattens rör brast. Nu ska man utreda följderna av föroreningarna.

Nyhetsbild

Långtradare körde i diket då däcket exploderade

En långtradare körde i diket på riksåttan i Hopsala nära infarten till Kronoby lite klockan 16.30 på fredagen. Orsaken var att höger framdäck exploderade.

Nyhetsbild

Nytt psykoterapicenter har bred palett av tjänster – öppnar i Vasa och Karleby

VASA Målet var att psykoterapicentret Vastaamo skulle finnas på 20 platser år 2020. Men expansionen har gått snabbt. Nu står Vasa och Karleby i tur.

Nyhetsbild

Fyrsällskap visar filmer i Kristinestad och Korsholm

Finlands Fyrsällskap visar filmer om fyrar i Finland och Estland. Den nya "Eldtornen" är gjort på både svenska, finska och estniska.

Nyhetsbild

Höstterminen börjar 12 augusti 2019 – två lördagar blir skoldagar

2019 börjar Vasaskolorna höstterminen den 12 augusti. Dessutom är lördagen den 14 december och lördagen den 23 maj 2020 skoldagar. Det slog nämnden för fostran och undervisning fast på onsdagskvällen.

Nyhetsbild

Nu är Mia Anderssén-Löf formellt kyrkoherde i Nykarleby

Borgå domkapitel har bekräftat församlingsmedlemmarnas val av kyrkoherde i Nykarleby församlingar. Det innebär att Mia Anderssén-Löf sköter tjänsten som ordinarie från den 1 december.

Nyhetsbild

SFP i Korsholm uppmanar Kim Eriksson att uppföra sig bättre

KORSHOLM SFP-gruppen anser att det inte är okej att banda ett kommunstyrelsemöte, vilket socialdemokraten Kim Eriksson gjort. – Vi väntar oss att alla respekterar reglerna, säger SFP:s gruppordförande Christoffer Ingo.

Nyhetsbild

Dans, musik och fyrverkerier på julöppningen i Vasa

De skotträdda husdjurens mardrömskväll närmar sig. Julöppningen den 25 november avslutas nämligen med fyrverkerier från Rewell centers tak.

Nyhetsbild

Birka Cruises kryssar från Stockholm via Höga kusten till Vasa

Det svenska kryssningsrederiet Birka Cruises ordnar en kryssning till Höga kusten i Sverige och vidare till Vasa i Finland sommaren 2019. Max Jansson på Visit Vasa är nöjd.

Nyhetsbild

Sällsynt sega alger i höst – har siktats både runt Replot och långt ute till havs

NTM-centralen har fått in algobservationer från bland annat Gerby-Västervik skärgård, Replotfjärden, Köklot och Vallgrund. Alger har också noterats långt ut till havs.

Nyhetsbild

Alla Korsholms bibliotek är stängda i en vecka

Biblioteken i Korsholm håller sina dörrar stängda från den 23 november till den 2 december på grund av att lånesystemet byts ut. Bokbussen kör inte heller under denna tid.

Kråkbacken utan vatten – ska snart vara fixat

Vattendistributionen är bruten på delar av Kråkbackenområdet, meddelar Malax kommun på sin hemsida. Reparationsarbeten pågår och beräknas vara avslutade vid 18-tiden.

Nyhetsbild

Verso Food ska göra färs av bondbönor i ny fabrik – skapar 20 nya jobb i Kauhava

Verso Food och Kauhava stad bygger en ny 4000 kvadratmeter stor fabrik för 10 miljoner euro. När den tas i bruk i början av 2019, får 20 personer jobb där.

Vilsen vit hamster hittad utanför simhallen

Vem saknar en vit hamster? En sådan har hittats utanför simhallen i Vasa.

Nyhetsbild

Olika lön för lika arbete kostar Vörå en kvarts miljon

Vörå kommuns inkomster går ner och verksamheten som helhet väntas gå 0,9 miljoner euro på minus för hela 2018. En bidragande orsak är att Vörå inte betalt lika lön för lika arbete.

Nyhetsbild

Skarvarnas fel att vattenledningarna började läcka

KORSNÄS Vattenledningen läckte i både Träskvik, Bjurbäck och Smedback. Enligt Roland Westerback, vattenskötare på Korsnäs kommun, var orsaken skarvar som inte höll tätt. – Anfrätning och materialtrötthet är orsaken, säger han.

Nyhetsbild

Vörå: "Förhandla med markägarna – låt bli tvångsinlösning"

MAXMO NTM-centralen vill inrätta fyra naturskyddsområden i skärgården utanför Österö och Västerö, utan markägarnas medgivande. Men så ska NTM-centralen inte bete sig, anser Vörå kommunstyrelse.

Nyhetsbild

Ingen skattehöjning i Vörå – "Det blir kanske en minusbudget"

Skattesatserna i Vörå ändras inte, om fullmäktige godkänner kommunstyrelsens förslag. Inkomstskatten hålls på 21 procent, medan fastighetsskatten för stadigvarande boende är 0,50 procent.

Konstsnöspåret i Vörå fixas till

Konstsnöspåret i Vörå skidcentrum är stängt tisdagen den 6 november mellan klockan 7 och 18 på grund av underhållsarbete.

Nyhetsbild

Juha Rantala fortsätter leda Sannfinländarna i Vasa

Juha Rantala omvaldes enhälligt till ordförande för Sannfinländarna i Vasa för 2019. Rantala är stadsfullmäktigemedlen i Vasa. Han är även kampanjchef och informatör för partiet i Södra Österbottens distrikt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet