Lotta Lappinen

lotta.lappinen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Taxichauffören: "Vi måste kunna lita på infon vi får"

JAKOBSTAD Det fanns ingenting som antydde att den minnessjuke mannen inte visste vart han skulle eller borde ha förts någon annanstans. Taxichauffören berättar om vad som ledde fram till att åldringen lämnades på det som skulle visa sig vara fel adress.

Nyhetsbild

Minnessjuk åldring lämnades på trappan i kölden – utan ytterkläder

JAKOBSTAD/LARSMO En 84-årig man med minnessjukdom lämnades i tisdags kväll sittande på trappan till sitt hem av en taxichaufför. Ingen var hemma, familjen var på resa och mannen borde ha förts till Lilla Fridolf där han får intervallvård.

Nyhetsbild

Stadshotellet satsar på dansbandskvällar – Guns Rosor är först ut

JAKOBSTAD Dansbandsdanserna får ett uppsving i Jakobstad. Stadshotellet börjar hålla dansbandskvällar en gång i månaden. Guns Rosor spelar på fredag kväll.

Nyhetsbild

Porrutpressning cirkulerar i österbottnisk e-post

Avsändaren hotar att skicka pinsamma videor på mottagaren till dennas vänner och arbetskamrater, om denna inte betalar inom 48 timmar. Pinsamma videor filmade medan mottagaren porrsurfade.

Nyhetsbild

Sommarjobbare brände hand i plastsvets

RÄTTEN En ung sommarjobbare klämde handen och fick brännskador i en plastsvets på ett företag i Kronoby i juli 2016. Handen klämdes i tre sekunder i ett järn som var 250 grader varmt.

Nyhetsbild

I rätten: Sommarjobbare brände hand i plastsvets

En ung sommarjobbare klämde handen och fick brännskador i en plastsvets på ett företag i Kronoby i juli 2016. Fallet behandlas som arbetarskyddsbrott i tingsrätten i Jakobstad i dag tisdag.

Nyhetsbild

Dömdes till böter för lindrigt djurskyddsbrott – får behålla hunden

RÄTTEN Efter att en veterinär i Jakobstad fått flera anmälningar om en överviktig hund som inte kan gå ordentligt, tog veterinären kontakt med ägaren och krävde att få undersöka hunden. Hundens ägare dömdes till böter i tingsrätten på måndagen.

Nyhetsbild

Lotta Lappinen: Var det vädret som gick sönder i somras?

Sommaren 2018 var i särklass den varmaste sommaren många av oss upplevt. Det här var inte bara ett lokalt fenomen, samma statistik gäller också för de övriga nordiska länderna och Baltikum.

Nyhetsbild

UPM: s nästa stagnation grötar till trafiken i rondellen

JAKOBSTAD När det är dags för UPM:s nästa stagnation i andra delen av oktober finns det risk att rondellen blir en flaskhals för trafiken. Detta på grund av att Fårholmsbron då inte är öppen för trafik.

Nyhetsbild

Nu ägs Japrotek lokalt - slutligt avtal undertecknades på fredagen

JAKOBSTAD Den lokala ledningen för Japrotek undertecknade det slutliga avtalet för ägarbytet på fredagen. Moderkoncernen Uutechnic Group sålde 81 procent av aktierna till den operativa ledningen för Japrotek.

Nyhetsbild

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild

Nya EU-regler ställer till det för dagis – oklart om man får fotografera barnen

JAKOBSTAD Hundratals barn har fått egna fotoalbum från Barnabo daghem genom åren. Men GDPR, eller EU:s nya dataskyddsregler gör det besvärligt att hålla reda på exakt vad och vem man får fotografera på dagis.

Nyhetsbild

Peter Hauptmann flyttar hem till farfars fabrik i Luleå

JAKOBSTAD/LARSMO Han är en uppstartare och projektledare vars cv innehåller många, men få långa anställningar. Nu tar Peter Hauptmann familjen och flyttar hem till Luleå, där han renoverat farfars gamla fabrik till bostadshus.

Nyhetsbild

Elfel i garage orsakade brandutryckning i Larsmo

LARSMO Räddningsverket ryckte ut till ett egnahemshus på Risöhällvägen i Larsmo vid lunchtid på måndagen.

Nyhetsbild

Torgterrassen förlänger säsongen med konstnärer i glashusen

JAKOBSTAD Hösten går i konstens tecken i glashusen på torgterrassen. Både bildkonststuderande och Jakarte-medlemmar flyttar in och visar upp sig under september.

Nyhetsbild

Gravar vandaliserades på begravningsplatser i Jakobstad

JAKOBSTAD Ett tjugotal gravar på det utvidgade området på Jakobstads gravgård, och på Jakobstads nya gravgård har vandaliserats. Blommor har trampats ner och rivits sönder.

Nyhetsbild

Man spelade klädpoker med 13-åring - fick inget straff

I RÄTTEN En 25-årig man i Karleby dömdes i Mellersta Österbottens tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn, men rätten beviljade mannen straffeftergift.

Nyhetsbild

Concordia försöker locka återflyttare i Stockholm

JAKOBSTAD Brist på arbetskraft är det största hindret för tillväxt för företagen i Jakobstadsregionen. Därför fortsätter Concordia att försöka locka arbetskraft och hoppas hitta återflyttare till regionen i Stockholm.

Nyhetsbild

Staden vill låta bygga radhuskvarter i park

JAKOBSTAD Parken Hemstrand och närliggande områden i Korsgrundet planeras om så att det går att bygga ett nytt radhuskvarter och öka byggrätten för flervåningshus i området. En detaljplaneändring med den effekten behandlas i tekniska nämnden nästa vecka.

Nyhetsbild

Två fingrar kapades i köttfärsmaskin på Snellmans - fallet i tingsrätten i fredags

I RÄTTEN En man i 20-årsåldern fick vänstra handens ring- och lillfinger kapade vid första och andra fingerleden i en arbetsolycka på Snellmans Köttförädling Ab en tisdag förmiddag våren 2016.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet