Marcus Jansson

marcus.jansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Globetrotter samlar nu på företag i stället för länder

JAKOBSTAD Merja Mähkä började placera i aktier för att få något annat att tänka på under graviditeten. Tidsfördrivet växte till en passion för aktier.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Risken stor att vi ännu ångrar oss gruvligt

Trots att gruvlagen i Finland är ganska ny är andan i lagen från en svunnen tid. Det här kan vara en riktigt dålig affär för oss.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Här bor mässlingen

JAKOBSTAD Vi vill gärna se oss själva som en modern, tolerant och smart region. Nyheterna ger en helt annan bild, sorgligt ofta faktiskt på sistone.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Övergången till elbilar hotar vidga samhällsklyftan

KRÖNIKA De som oroar sig över att samhällsklyftorna tenderar att öka, att de fattigare blir fler och de rika allt rikare har all anledning att vara en smula orolig nu då samhället ska bli klimatsmartare.

Nyhetsbild

Kvarken Marin Service satsar på större båtreparationer – behovet ökar, säger vd:n

JAKOBSTAD Båtserviceföretaget satsar på ny båtreparationsverkstad. Tanken är att kunna sköta även stora reparationer av båtar till exempel grundstötningar.

Nyhetsbild

Biblioteket i Jakobstad fick hjärtstartare

JAKOBSTAD Lokaltapiola i Österbotten donerade defibrillator till stadsbiblioteket i Jakobstad. Sammanlagt har man donerat tio stycken defibrillatorer i år.

Nyhetsbild

Ny godslinje från Jakobstads hamn till hjärtat av Europa

JAKOBSTAD Mera trafik från hamnen i Jakobstad. Svenskt rederi startar linjetrafik från Jakobstad till Tyskland en gång i veckan med roro-fartyg.

Nyhetsbild

Pub Niska i Jakobstad stänger

JAKOBSTAD Konkurrensen blev för tuff. Företagaren som driver Pub Niska stänger restaurangen under denna vecka.

Nyhetsbild

Diskussion om fiskodlingen drog fullt hus i Jakobstad

JAKOBSTAD Den stora fiskodling som planeras till Jakobstad engagerar.  Auditoriet blev helt fullsatt då fiskodlingen diskuterades och många är oroliga för miljön.

Nyhetsbild

Fastighetsskötselbolag blev valt till årets företag

JAKOBSTAD JS Fastighetsservice Ab i Jakobstad startade som en liten tvåmansfirma men har idag närmare femtio anställda.

Nyhetsbild

Nextjets konkurs kan kräva ännu mera pengar från regionen

JAKOBSTAD Nextjet-konkursen kan innebära mer utgifter. Det handlar om delar av ett lån som redan betalats tillbaka men som nu kan krävas åter av konkursförvaltaren.

Nyhetsbild

Bra läge för företagen – dipp i stämningen förbryllar

KARLEBY Konjunkturbarometerns siffror visar att det fortfarande går bra för de österbottniska företagen. Ändå finns en viss oro.

Nyhetsbild

Concordia kartlägger behovet av arbetskraft i regionen

JAKOBSTAD Målet med nya projektet "Attract!" är att kartlägga behovet av arbetskraft samt att få verktyg för att fokusera sökandet efter rätt folk.

Nyhetsbild

Bättre ytfinish är målet för Nautors nya satsning

JAKOBSTAD En målarbox modell större ska skapa bättre ytfinish på lyxbåtarna. Det handlar om en investering  som ska ta målandet in i framtiden.

Nyhetsbild

Företag generar mer pengar än bara samfundsskatt

KARLEBY Företagens betyder ekonomiskt mycket för samhället. Det är mer skatt än bara samfundsskatten som firmorna generar, säger Ann-Mari Kemell vid Centralhandelskammaren.

Nyhetsbild

Strukturella arbetslösheten hög i Finland – Ett problem tycker ekonom

KARLEBY Den strukturella arbetslösheten är högre i Finland än i övriga Norden. Enligt Centralhandelskammarens chefsekonom Mauri Kotamäki behöver Finland vidta åtgärder för att få ner den.

Nyhetsbild

Walki-sponsrad portal ska sätta snurr på ekonomin

JAKOBSTAD Walki tror att framtiden ligger i en cirkulär ekonomi. Koncernen Walki har sponsorerat ett omfattande webbmaterial om cirkulär ekonomi för elever i högstadie- och gymnasieålder att fritt använda i undervisningen.

Nyhetsbild

Flygbolaget vet exakt var du bor och varifrån du flyger

Varför blev Vasa utan Ikea? Varför minskar flygpassagerarna från Kronoby? Det är knappast en världsomspännande konspiration mot Österbotten som ligger bakom.

Nyhetsbild

Baltic Yachts fick stororder på ny superyacht för cruising

JAKOBSTAD Baltic Yachts fick beställning på ny superyacht. Båten som ska börja byggas i nästa år är den tredje största till volymen som någonsin byggts vid Baltic Yachts.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Landet som saknade visioner

JAKOBSTAD Det har varit mycket prat om vägar och flyg. Mest vägar faktiskt på sistone och det är väl förståeligt. Regionen är beroende av att logistiken funkar och riksväg 8 är allt annat än bra. Men om den sist och slutligen är så mycket sämre än de flesta andra vägar i landet är sedan en annan fråga. Reparationsskulden är stor då det gäller vägar i hela landet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet