Marcus Jansson

marcus.jansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Loppis öppnar i Jakobstad – koncept rakt av från Vasa

JAKOBSTAD Konceptet för Megaloppiset i Jakobstad bygger på exakt samma som för Combo i Vasa. Det ska enligt ägaren vara mer varuhus än loppmarknad.

Nyhetsbild

Nollge är JNT:s nya grej – Kopplar upp saker till nätet

JAKOBSTAD Systemet som marknadsförs under namnet Nollge ska säljas i hela landet. JNT är första operatören i Finland som kör med det här.

Nyhetsbild

Samarbetsförhandlingarna avslutade – Walki säger upp 28 personer

JAKOBSTAD Nu är det klart att 28 blir utan jobb vid Walki i Jakobstad. Då samarbetsförhandlingarna inleddes handlade det om 45 jobb som var hotade.

Nyhetsbild

"Finländska företag borde överväga Malaysia"

KARLEBY Malaysia ligger bra till och finländska företag som är intresserade av Asien borde överväga att använda landet som bas, tycker ambassadören.

Nyhetsbild

Jakobstadsföretagets specialprodukt: Levererar kompletta slöjdsalar

JAKOBSTAD Jakobstadsföretaget Bäck & Co har specialiserat sig på att leverera hela slöjdsalar. En speciell nisch som fört dem ända bort till Vietnam.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Förbud är inte alltid det effektivaste sättet att lösa kriser på

JAKOBSTAD Förbuden ligger i luften nu men det är knappast rätt sätt att lösa problemen på. Bättre teknik ersätter gammalt utan behov av att förbjuda.

Nyhetsbild

Företagandet intresserar trots goda tider och gott om jobb

JAKOBSTAD Trots låg arbetslöshet så intresserar företagandet ändå de unga. Jakobstadsregionen ligger i topp då det gäller att starta eget.

Nyhetsbild

Ett klipp då Nautor tog i bruk världens modernaste varv

JAKOBSTAD Ett flera år långt projekt är nu klart. Nautor tog officiellt i bruk det nya förstorade BTC. En satsning som ska ta företaget till framtiden.

Nyhetsbild

Framtiden är snart här – Future 19 hålls om två veckor

JAKOBSTAD Nyckelordet för framtidskonferensen Future som hålls i Jakobstad är kvalitet. Arrangörerna hoppas fler företag tar chansen att synas.

Nyhetsbild

Bra betyg för Österbotten – starkaste kommunerna i söder

JAKOBSTAD Österbotten fick bra betyg för näringspolitiken men endast Korsholm fanns med på lista över de kommuner med bäst tillväxtpotential i landet.

Nyhetsbild

Starkt Boliden – Bättre kurs gav toppresultat

KARLEBY Högre metallpriser och fördelaktigare dollarkurs gav toppresultat åt Bolidens första kvartal. I Karleby producerades mer och utan störningar.

Nyhetsbild

Camilla Gunell vill inte lägga ekonomin före miljön

JAKOBSTAD EU:s roll bland annat som föregångare i miljöfrågor är allt viktigare. Europa borde hålla ihop, tycker Camilla Gunell som är uppställd i EU-valet.

Nyhetsbild

Norfa förstorade butiken – Säljer arbetskläder till alla

PEDERSÖRE Företaget Norfa som säljer arbetskläder i Edsevö förstorade butiken. Vill få bort imagen av att det är enbart för företag man säljer.

Nyhetsbild

Marcus Jansson om pressfrihet: "Gör inte misstaget och tro att det är en självklarhet"

JAKOBSTAD Inför pressfrihetens dag den 3 maj svarar fem ÖT-journalister på några frågor om sitt jobb. Så här svarade Marcus Jansson.

Nyhetsbild

Förening slår ett slag för aktier – kurs ordnas för intresserade

JAKOBSTAD Den 7 maj hålls kurs i Jakobstad där du lär dig att investera i aktier. Kursen är en del i en landsomfattande utbildningsturné.

Nyhetsbild

Snellman vill exportera till Japan - koncernchefen ser möjligheter att sälja

JAKOBSTAD Snellman sneglar på Japan som nytt möjligt exportland. Tuff konkurrens, men frihandelsavtal förenklar affärerna, konstaterar koncernchefen.

Nyhetsbild

Chefsekonomen som lyfter upp befolkningen på bordet: "Stor utmaning lösa demografiska trenden"

JAKOBSTAD Negativ befolkningsutveckling och sysselsättningen är två ödesfrågor för Finland. Chefsekonom Penna Urrila vill lyfta upp de här frågorna.

Nyhetsbild

Fullt med jobb – brist på folk måste lösas med folk utifrån

JAKOBSTAD Nästan alla som kan jobba har i praktiken jobb i regionen, visar färska siffror på.  Arbetskraftsbristen måste skötas med  extern rekrytering.

Nyhetsbild

Rekordresultat för energikoncernen Katternö – överföringspriserna höjdes

JAKOBSTAD Högre elpriser gav rekordresultat åt Katternökoncernen. Dividenden uppgår till nästan 3 miljoner, varav Jakobstads andel är 1,2 miljoner euro.

Nyhetsbild

Trä för höghus kommer – Men ännu dominerar betongen

KRONOBY Världens högsta trävåningshus finns i Norge. Trä som byggmaterial är högintressant i världen men Finland ligger inte i toppen med träbyggande.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet