Marcus Jansson

marcus.jansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

En företagsmentor är både terapeut och coach – John Hagnäs hjälper firmor frivilligt

KARLEBY Företagsmentorer erbjuder gratis hjälp i ekonomiska och strategiska frågor åt företag. En gratistjänst som ligger helt rätt i tiden nu.

Nyhetsbild

Nytt läge för Kjellman – öppnar i Nautors före detta hall i Kållby

PEDERSÖRE Mera utrymme, högt till tak och möjlighet att skapa en modern butik med ett modernt lager var några av orsakerna till Tomas Kjellmans flytt.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Priset vi betalar för epidemin blir högt

JAKOBSTAD Ingen tvivlar på att coronaviruset kommer att kosta. Åtgärderna för att rädda människoliv kan ändå vara förgäves om man underskattar priset för att stänga ner.

Nyhetsbild

Klart för byggstart – betongelementbolag ska bygga nytt i Lepplax

PEDERSÖRE Byggtillståndet är klart för nya hallen i Lepplax. Nu hänger flytten från Larsmo för BCE Perustus på att företaget får sålt sin lokal i Larsmo.

Nyhetsbild

Fem före färdigt för tankning – Snart öppnar Snellman sin nya gasstation

JAKOBSTAD Snart kan man tanka biogas även i Jakobstad. Stationen är färdig och väntar bara på slutligt godkännande från myndighet.

Nyhetsbild

Restaurangerna satsar på hemleverans – men situationen är svår

JAKOBSTAD Restauranger och caféer drabbas av coronaviruset då folk stannar hemma. Samtidigt funderar många restauranger på bland annat hemkörning av mat.

Nyhetsbild

Största satsningen hittills för Beamex – en kalibrator som genererar och mäter temperatur

JAKOBSTAD I sju år har Beamex utvecklat sin nya kalibrator. En apparat som man tror är bäst i världen på vad den gör. En grej som ska hålla konkurrenterna på avstånd.

Nyhetsbild

Får kritikerna rätt till slut?

JAKOBSTAD Torgparkeringen kritiserades för att det är för dyrt och överdimensionerat för stadens behov. Inget bokslut har ännu överbevisat dem att de hade fel.

Nyhetsbild

Torgbolaget gick dåligt – omsättningen räckte inte ens till att betala räntan på lån

JAKOBSTAD Torgparkeringen i Jakobstad presenterade bokslutet för 2018. Det går inte alls bra. Bolaget omsatte mindre än vad som krävs för räntorna till lånen.

Nyhetsbild

Myndighet positiv till nytt namn på tågstationen – nu är det upp till kommunerna

PEDERSÖRE Bennäs station kan i  juni byta namn till Jakobstad-Bennäs. Enligt Markku Nummelin på Trafikledsverket hänger det på om kommunerna är ok med bytet.

Nyhetsbild

Vad händer efter konkursen?

JAKOBSTAD Det finns många frågor vad som kommer att hända nu. Det första som sker vid ett aktiebolags konkurs är att en boförvaltare utses.

Nyhetsbild

Tidigare miljöminister tycker Tyskland gör misstag som lägger ner sin kärnkraft

JAKOBSTAD Kärnkraften har tjänat Finland bra. Tysklands beslut att lägga ner den kallar Kaj Bärlund för ett panikbeslut. Förnyelsebart strider i sig inte mot kärnkraft.

Nyhetsbild

Abilita ger sig in bland tungviktarna – vill sälja datasystem till sjukvården

JAKOBSTAD ICT-företaget Abilita i Jakobstad vill på allvar tävla om offerterna kring nya patientdatasystem. Ett nytt samägt bolag med rysk-IT ska göra det möjligt.

Nyhetsbild

Snellmans resultat sjönk en aning – samtidigt steg omsättningen

JAKOBSTAD Livsmedelskoncernen Snellmans omsättning ökade med 17 miljoner euro i fjol. Men rörelseresultatet sjönk med 0,5 miljoner euro.

Nyhetsbild

Elprylarna håller inte alltid måttet – Tukes kuggade 141 apparater i fjol

JAKOBSTAD Nästan en av fyra elapparater höll inte kraven i test av Tukes. Trots det säger myndigheten att läget blivit bättre då det gäller elprylar.

Nyhetsbild

Bennäs i kläm då fjärrtåg kör förbi – avreglering kan öppna för ny tågoperatör

JAKOBSTAD Avregleringen av tågtrafiken skapar möjligheter. Snabbspårvagn som går på räls har utretts i Vasa. Ny operatör kunde mata fjärrtåg direkt från Jakobstad.

Nyhetsbild

Snart öppnar Pub Stallhagen – satsar stort på hantverksöl

JAKOBSTAD Pub Stallhagen vid Stadshotellet i Jakobstad står i startgroparna för att öppna. På fredag ska man redan sälja öl och den 6 mars kan man också äta där.

Nyhetsbild

Nytt namn för Valioravinto – strategiskt beslut som också sätter punkt för tvist

JAKOBSTAD Företaget Valioravinto i Jakobstad byter namn till bertil´s health. Namnbytet är mer internationellt gångbart och innebär slut på en tvist med Valio.

Nyhetsbild

Radhus i korslimmat trä reser sig i Jakobstad – "Ger så många möjligheter"

CLT-trä eller krysslimmat trä blir allt intressantare som byggmaterial. Nu monteras det första radhuset vid Solkulla i Jakobstad med helträ-element.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Vem tar över torgparkeringen vid ett worst case scenario?

JAKOBSTAD

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet