Marcus Jansson

marcus.jansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

KOLUMN: Blev slitvargen ett lappverk?

JAKOBSTAD Problemet i ett nötskal med nya Boeing 737 Max-modellen är att man inte riktigt vet vad som är problemet.

Nyhetsbild

Osäkerheten kring brexit oroar också i Österbotten

JAKOBSTAD Långdansen med Storbritanniens utträde ur EU upplevs som jobbig av näringslivet. Österbottniska företag vill ha besked hur det blir.

Nyhetsbild

En utmaning för Finland att få pensionerna att räcka till

JAKOBSTAD Finlands pensionsförsäkringssystem är bra men på sikt har vi en utmaning med åldrande befolkning och låg nativitet, säger Veritaschef.

Nyhetsbild

Krävande år för livsmedelsföretag – sämre resultat för Snellman

JAKOBSTAD Snellmankoncernens rörelseresultat sjönk till 8,5 miljoner euro i fjol, en minskning med över tre miljoner euro. Också omsättningen sjönk. Enligt vd:n var fjolåret krävande.

Nyhetsbild

Häggblom i Karleby samarbetsförhandlar

KARLEBY Verkstadsföretaget Häggblom i Karleby samarbetsförhandlar. Förhandlingarna berör inte personal inom produktionen.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Man silar mygg men sväljer kameler i jakten på penningtvätt

JAKOBSTAD Privatpersoner som sätter in kontanter ska redovisa för några hundralappar medan miljoner från suspekta bolag kan passera utan frågor.

Nyhetsbild

Ryssland upplevs som svårt men Tetrix satsar österut

JAKOBSTAD Finländska företag upplever ofta Ryssland som svår marknad. Atria överväger att dra sig bort medan Tetrix gör tvärtom och ser potential.

Nyhetsbild

Företaget Arne Stara sålde verksamheten till börsbolag

JAKOBSTAD Företaget Arne Stara i Jakobstad som importerar och säljer komponenter för långtradarsläp har sålt verksamheten till börsbolaget SAF-Holland.

Nyhetsbild

Ett torvförbud är en utmaning för Alholmens Kraft

Politiskt finns det nu en stark vilja att förbjuda torv. Torven är ändå betydelsefull som bränsle och det kan bli svårt att hitta ersättare.

Nyhetsbild

Kolumn: Försvaret fimpar diabetiker

JAKOBSTAD I de flesta frågor tycker jag att världen trots allt går åt det bättre hållet.

Nyhetsbild

Ryssland skyfflar ut mera stenkol på världsmarknaden

KARLEBY Finland har blivit ett transitland för stenkol. Trots all uppmärksamhet på till exempel Kinas satsningar på förnyelsebart är Asien fortfarande storkonsument på stenkol. På den här fossila marknaden har Ryssland tänkt vara en betydande aktör även i framtiden.

Nyhetsbild

Fiskodling kan komma i gång i år – hoppas på miljötillstånd inom en månad

JAKOBSTAD Fiskodlingen utanför Kallan ser ut att kunna komma igång i år. Ekofish räknar med att att få sitt miljötillstånd klart under våren.

Nyhetsbild

UPM förlorade ärende i förvaltningsdomstol

JAKOBSTAD UPM i Jakobstad ville inte betala höjda ersättningar för skador på fiske. Bolaget överklagade men förlorade nu i rätten.

Nyhetsbild

VIDEO: På spåret – första tåget på nya triangelbanan

PEDERSÖRE Triangelbanan till Jakobstad togs officiellt i bruk. Godståg söderifrån kan nu växla direkt in till spåret till staden.

Nyhetsbild

Tillbaka till 90-talet – den här skylten är rena rama tidsmaskinen

JAKOBSTAD Tillbaka till dåtiden. Skylten som visar vilka företag  finns på Karvikens industriområde i Jakobstad är inte helt uppdaterad.

Nyhetsbild

Influerare är dagens digitala djungeltelegraf

JAKOBSTAD Det mobilt digitala har helt ändrat vår mediakonsumtion och hela vårt köpbeteende har ändrat på kort tid, konstaterar Johanna Tidström som under jubileumseventet talade om influerare som marknadsförare.

Nyhetsbild

Fusion gav mera muskler för ingenjörsbyrå

JAKOBSTAD Börsnoterade Swecos köp av regionala ingenjörsbyrån Avecon våren 2018 ger mera resurser att ta sig an projekt i Österbotten.

Nyhetsbild

Globetrotter samlar nu på företag i stället för länder

JAKOBSTAD Merja Mähkä började placera i aktier för att få något annat att tänka på under graviditeten. Tidsfördrivet växte till en passion för aktier.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Risken stor att vi ännu ångrar oss gruvligt

Trots att gruvlagen i Finland är ganska ny är andan i lagen från en svunnen tid. Det här kan vara en riktigt dålig affär för oss.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Här bor mässlingen

JAKOBSTAD Vi vill gärna se oss själva som en modern, tolerant och smart region. Nyheterna ger en helt annan bild, sorgligt ofta faktiskt på sistone.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet