Ekonomi 23.2.2021

Flaggskepp i Karleby fick pris – Finnmasters största modell vald till årets motorbåt

KARLEBY Grandezza 37 CA, paradmodellen från företaget Finnmaster i Karleby är vald till årets motorbåt i sin klass av brittiska Motorboat & Yachting.

Lokalt 21.2.2021

En flygande doktor – men inte en räddningshelikopter

Om ett år finns en läkarhelikopter stationerad i Seinäjoki igen. Däremot saknas en räddningshelikopter i regionen. Men vad är riktigt skillnaden?

Ekonomi 19.2.2021

En skugga för superyachten – den första motorbåten från Nautor klar i mars

JAKOBSTAD Som nyhet slog det ner som en bomb att segelbåtstillverkaren Nautor nu satsar på en motorbåt. Den första båten byggs i Italien och är klar till våren.

Ekonomi 19.2.2021

Tufft dyk i fjol för båtbranschen – klarade sig ändå rätt torrskodd vidare

JAKOBSTAD Pandemin gjorde att båtlivet i fjol blev populärare än på länge. Båtbranschen klarade sig också hyfsat bra igenom 2020.

Ekonomi 18.2.2021

Karlebyregionen i topp i Finland – företagen har klarat av pandemin bra

KARLEBY Företagen i Mellersta Österbotten har om man får tro barometern klarat sig bra i koronakrisen och resultatet är näst bäst i hela landet.

Ekonomi 17.2.2021

Inget flygstopp i Kronoby – målet är att Finnair flyger tills köptrafik inleds

KRONOBY Det borde inte bli något avbrott i flygtrafiken från Kronoby. Finnair förlänger sin trafik och den 19 april ska köptrafiken inledas.

Ekonomi 12.2.2021

Starkt fjolår för Boliden – bättrade mot slutet

KARLEBY Metallkoncernen Boliden redovisade ett starkt fjolårsresultat och speciellt det sista kvartalet var mycket bra för bolaget.

Ekonomi 12.2.2021

Fraktdrönare till Seinäjoki – slöt avtal med brittiskt bolag

JAKOBSTAD Det brittiskt-bulgariska företaget Dronamics har slutit avtal med Seinäjoki om att inleda fraktflyg med obemannade flygplan. Målet är start i nästa år.

Ekonomi 10.2.2021

Lägre vinst för OP Mellersta Österbotten – krävande fjolår

KARLEBY Svårt år även för bankerna ifjol. OP Mellersta Österbottens vinst minskade och de förväntade kreditförlusterna sköt i höjden från att ha varit låga.

Ekonomi 1.2.2021

Båtmässorna så viktiga för tillverkarna – men i år ställs mässorna in en efter en

KARLEBY Båtmässorna ställs in på löpande band i år. Nu senast meddelade Europas största mässa att den är inställd. För båttillverkarna är det viktiga träffar som uteblir.

Ekonomi 29.1.2021

Karleby också med i batterikampen – litiumfyndigheterna finns i närheten

KARLEBY Närheten till litiumfyndigheter och anläggningar med kunnande av specialmetaller är det som talar för Karleby då det gäller framtida batteriproduktion.

Ekonomi 28.1.2021

Vinst för UPM – fjolåret var svårt men slutet gott

JAKOBSTAD Efter ett svajigt år med nedstängningar landade UPM:s vinst för fjolåret på en dryg halv miljard euro. Skogsjätten utreder nu ny bioanläggning för flygplansbränsle.

Ekonomi 25.1.2021

Ny vd för Adolf Lahti – Laxåback blir affärsgruppchef

KARLEBY Företaget Adolf Lahti som hör till KWH-gruppen och sköter bland annat lastning och lossning i ett antal hamnar i Finland får ny vd i mars.

Ekonomi 28.11.2020

Tvist vid Höga Kusten – Process pågår om saneringen av stängda fiskodlingar

Efter en lång kamp mot fiskodlingarna vid Höga Kusten kom beslutet att de ska bort. Kassarna är borta men nu pågår striden om saneringen av botten.

Ekonomi 24.11.2020

Ahola Transport hoppar av börs – blir familjeägt igen

KARLEBY Transportföretaget Ahola drar sig bort från börsen Nasdaq First North i Helsingfors och blir igen ett renodlat familjeföretag.

Ekonomi 23.11.2020

Riska är årets företag i Jakobstad – trettio år i branschen och helt lokalt

JAKOBSTAD Ett lokalt företag som dessutom arbetat framgångsrikt inom sin bransch i trettio år, så motiveras valet av Riska till årets företag i Jakobstadsregionen.

Lokalt 22.11.2020

En skugga av forna vrak – Storsandsvraket väcker frågor

NYKARLEBY Vid lågvatten syns vraket tydligt. Spant sticker då upp ur sanden vid Storsand i Monäs. Men vad är det riktigt för fartyg som ligger här?

Ekonomi 19.11.2020

Cykellampor är det nya – rekordår för Herrmans i fjol

PEDERSÖRE Cykling ligger rätt i tiden nu och för Herrmans Bike Components innebar fjolåret en rejäl tillväxt. Också i år ser det riktigt bra ut, trots corona.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet