Marcus Jansson

marcus.jansson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Riksåttan blev till istvättbräda – Kramsnön pressades till is som inte ens plogarna bet på

PEDERSÖRE Riksåttan klassades i sin helhet upp till superväg. Men ännu mer än ett dygn efter måndagens snöfall var det långt från superföre på vägen.

Nyhetsbild

Jakobstadsföretaget med skruv – propellertillverkare satsar även på slipverksamhet

JAKOBSTAD Steelcraft propellers tillverkar skräddarsydda propellrar i stål. Nu satsar de även på slipen och service för stora arbetsbåtar i Jakobstad.

Nyhetsbild

Elementära stöd – Företaget Stedox har sökt patent för sin metod

JAKOBSTAD Företaget Stedox tillverkar stöd för elementmontering. För betongelement har man sökt patent för sin metod som förenklar och spar tid i husbygget.

Nyhetsbild

"Fisk är effektivare än nöt" – Fiskerichef slog ett slag för fiskodling

JAKOBSTAD Fiskodling ligger miljömässigt bättre till än nötproduktion, säger fiskerichef Kari Ranta-aho.  Den inhemska fiskodlingen ska upp.

Nyhetsbild

Byggstart i vinter? – Andra delen av Skatagarden inleds

JAKOBSTAD Projektet med att förvandla Snellmans gamla korvfabrik i Skata till bostadskvarter går in i det andra skedet. Gammalt jugendhus ska nu tas fram.

Nyhetsbild

Dåliga ledare sänker firman – Ahonens siffror visar att måendet betyder massor

JAKOBSTAD Satsa på personalen. Guy Ahonen visar med siffror, mått som företagsledare begriper sig på, att en personal som mår bra också är bra business.

Nyhetsbild

Fiskodling delar fiskarförbund – Kräver mera fakta om odling

LARSMO Fiskodling oroar även fiskeorganisation. För många frågetecken ännu och man vill ha mera utredningar innan man ger grönt ljus.

Nyhetsbild

Vindkraftsboom i Finland – men vad betyder det ekonomiskt för kommunen?

PEDRSÖRE Vad betyder en vindkraftsetablering ekonomiskt för kommunen? Det är knepigt att uppskatta alla summor men en del klirr i kassan ger det ändå.

Nyhetsbild

Tjugo år sen bomben i Jakobstad – vissa frågor är fortfarande obesvarade

JAKOBSTAD Bombexplosionen i Jakobstad den 22 november 1999 skakade om småstaden. I dag är det tjugo år sedan det hände och fortfarande finns öppna frågor.

Nyhetsbild

Eniga anställda står på post – Viker inte för kraven

JAKOBSTAD De anställda vid posten i Jakobstad tycker att kraven är mer än rimliga. Det handlar inte om högre lön utan om att få behålla den nuvarande villkor.

Nyhetsbild

Marcus Jansson: Sverige drar hem storprojekt – vi fruktar hål i marken

JAKOBSTAD Vad gör svenskarna rätt som vi här inte lyckas med? Northvolt startade som ett svenskt projekt men lyckades dra med sig internationellt storkapital.

Nyhetsbild

Etanolfabriken dröjer – St1 vill utveckla hela konceptet

JAKOBSTAD Företaget St1 har inte övergett planen på etanolfabrik till Jakobstad. Men hela konceptet behöver enligt företaget utvecklas ytterligare.

Nyhetsbild

Så kan batterifabriken i Karleby se ut

KARLEBY Vasa gick bet på Teslas batterifabrik men i Karleby tror man hårt på en egen gigafactory. Plats att bygga på finns reserverad på Kronobyåsen.

Nyhetsbild

Finland är laddat för framtiden – men den globala konkurrensen är stenhård

KARLEBY Finland har en del trumfar på hand då det gäller energismartare teknik. Hållbarhet är ett av nyckelorden för framgång tror experter.

Nyhetsbild

Mässa för regionens unga – ger möjlighet att träffa företag och utbildare

JAKOBSTAD Opticareer day, ska hjälpa unga optimera sitt karriärsval. Eventet med föreläsningar ska fungera som träff mellan unga, utbildare och näringslivet.

Nyhetsbild

Dataproblem ställer till det för myndighet – Ekofish kungörelse syns inte

JAKOBSTAD Datakrångel vid Regionförvaltningsverket gör att kungörelser inte syns korrekt. Det kan bli aktuellt med förlängning av tid för utlåtanden.

Nyhetsbild

Här är företagen som toppar i Jakobstadsregionen – KWH klart i topp

JAKOBSTAD KWH-koncernen toppade med marginal inkomsttoppen bland företagen i Jakobstadsregionen. Beskattningsbara inkomsterna låg på drygt 37,8 miljoner euro.

Nyhetsbild

Verkstaden i Ytteresse fortsätter växa – en av de större inom sitt område

PEDERSÖRE Sextio år som familjeföretag. Erikssons i Ytteresse kör vidare med tredje generationen vid rodret eller rättare sagt ratten.

Nyhetsbild

Rauanheimo lastar i Koverhar - Investerat cirka 10 miljoner i ny utrustning till hamnen

KARLEBY Österbottnisk hamnoperatör utvidgar verksamheten till ny hamn. Företaget börjar nu lasta och lossa i Koverhar som hör till Hangö hamn.

Nyhetsbild

Fiskodling ute på ny runda – förändrad ansökan är orsak

JAKOBSTAD Fiskodlingen som Ekofish Ab vill anlägga utanför Jakobstad kommer nu ut på nytt utlåtande. Eventuella anmärkningar ska in inom en dryg månad.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet