Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kim Myllymäki har trimmat sin backhand

BORDTENNIS Kim Myllymäki stod för de mest positiva (in)slagen, då BTK Halex belägrade borden i Ylivieskas nationella. Halexspelaren tog sig två gånger till final.

Nyhetsbild

Fagerudd toppar backarnas poängbörs i Allsvenskan

ISHOCKEY Marcus Fagerudd gjorde mål i sin comeback, då hans Södertälje SK gästade Karlskrona i Allsvenskan. Målet tröstade ändå föga. Motståndarna vann med 7–3.

Nyhetsbild

Komarov & Co sänkte Rangers

ISHOCKEY Kungen av New York, Rangersmålvakten Henrik Lundqvist, blev utbytt då Leo Komarov & Co spöade lokalkonkurrenten i natt. Ny Islanders vann det målrika derbyt med 7–5.

Nyhetsbild

Tungtuggad afton för Kronan

ISHOCKEY IK Kronans spelare återvände tomhänta från Vasa på torsdagskvällen. Värdarna i KoMu var inte det minsta gästfria utan behöll poängen efter en stark andra period.

Nyhetsbild

Jimmy Finnholms comeback dröjer – ny operation väntar

FRIIDROTT Jimmy Finnholm blev opererad såväl 2016 som 2017. Därför känns måndag som tredje gången gillt. Då ska han nämligen upp på operationsbordet igen.

Nyhetsbild

Niklas Sundfors sänkte Muik Hockey i Kalajoki

ISHOCKEY Niklas Sundfors var en påle i köttet på Muik Hockey när Nykarlebygänget gästade JHT på onsdag. Sundfors hade sin klubba med i fyra av de fem målen som gav Kalajokilaget full utdelning.

Nyhetsbild

Leo Komarov passade till ovanlig fullträff

ISHOCKEY Leo Komarov var inblandad i ett osannolikt mål, då New York Islanders kvitterade till 1–1 mot Vancouver Canucks. Komarov & Co vann till sist också matchen med 5–2.

Nyhetsbild

Framgångar för IF Drott i ÖIDM

GYMNASTIK IF Drott och Fitness idrottsförening kom hem med åtskilliga medaljer i bagaget från gymnasternas ÖID-mästerskap i Närpes. Drottarna lade beslag på inte mindre än 44 medaljer.

Nyhetsbild

Helander och Kuivisto årets friidrottare i SFI

FRIIDROTT SFI har premierat friidrottarna och tränarna för säsongen 2018. Sara Kuivisto utsågs till årets kvinnliga friidrottare och Oliver Helander till årets manliga friidrottare. Monica Grankulla, IF Drott, utsågs till årets friidrottsledare.

Nyhetsbild

Hermes skatteskulder betalda

ISHOCKEY Hermes hamnade tidigare i höst på protestlistan för skatteskulder. Hannu Myllymäki, som är ordförande för Karlebylagets representationsverksamhet, säger att det är gamla uppgifter och skulderna är betalda.

Nyhetsbild

Johan Svahn har hittat tillbaka till sina rötter

MOTORSPORT Många kommer ihåg Johan Svahn som killen som körde Formula Ford på 1990-talet. Nu är det karting som gäller för den 42-årige Jakobstadsbon. Det var också där som allting började.

Nyhetsbild

Sandlin och Porthin "dubblade" hem guldet

BORDTENNIS Halexduon Robin Sandlin/Tomas Porthin spelade hem guldet i C-klassens dubbel, då FM för B- och C-klassen avgjordes i Koskis förra helgen.

Nyhetsbild

Portin leder utvecklingslandslaget och FM-satsar med Piffen

ORIENTERING Fredric Portins rollbyte från orienterare på internationell elitnivå till tränare framskrider med raska kliv.

Nyhetsbild

Trettio år av isglädje i Kristallen

ISHOCKEY/KONSTÅKNING Kristallen har fyllt trettio år. Det blir ingen stor jubileumsfest, men på söndag i samband med allmänhetens skridskotimmar bjuder ishallen på grillkorv för att fira de tre decennier som gått sedan Jakobstad gick in i en ny istid.

Nyhetsbild

IF Brahe utsatt för stöld och skadegörelse – igen

JAKOBSTAD Håkan Holmqvist kan bara skaka på huvudet då han betraktar förödelsen. Ligisterna som brutit sig in i tidtagartornet i Vestersundsby har inte nöjt sig med att stjäla elektroniken. Samtidigt som de verkar ha använt stället som högkvarter har de kastat papper och annat lösöre längs golvet.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Fotbollskartan har ritats om

Säsongen 2018 ritade med besked om den lokala fotbollskartan. Två lag som målmedvetet siktat mot en plats på den högsta serienivån klarade utmaningen.

Nyhetsbild

Byskata: Det har gått lugnt till men visst har vi haft roligt

FOTBOLL Hjältarna i KPV återvände till Karleby med den nyvunna ligastatusen i bagaget vid halv två-tiden natten till söndag. Den sena timmen till trots väntade supportrarna på torget.

Nyhetsbild

Natalia Nylund byter klubb

FRIIDROTT Natalia Nylund lämnar IF Drott. Nästa säsong representerar den 21-åriga långdistansaren Lahtisklubben Ahkera.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Just nu saknar landslaget inte Roman Eremenko

Roman Eremenko har tackat nej till landslagsspel i höst. Det förvånar knappast. Dopningsavstängningen kan inte ha gått spårlöst förbi. Det tar sin tid att komma tillbaka, också för en rutinerad spelare av hans kaliber.

Nyhetsbild

Muik Hockey vann efter förlängning

ISHOCKEY Muik Hockey förlorade med uddamålet i lördags. På söndagen var det precis tvärtom. Då knäckte Nykarlebylaget Riemu på bortaplan tack vare Sergei Tagantjikovs mål i förlängningen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet