Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Jeppis Hockey hamnar på efterkälken

Jeppis Hockeys årsmötesrumba har blivit en sorglustig historia. Dessvärre drabbas lagbygget, då klubben blir akterseglad på alla plan av konkurrenterna IK Kronan och IFK Lepplax.

Nyhetsbild

Purmorundan sommarens nyhet på löparkartan

LÖPNING Enligt arrangörerna har Purmo redan det mesta, men i sommar ska bygden bli än mer komplett. Purmo får nämligen ett eget motionslopp.

Tommy Roos dubbel medaljör i brandmanna-FM

FRIIDROTT Tommy Roos kastade hem två medaljer, när brandmanna-FM i friidrott avgjordes i Lojo.

Nyhetsbild

Maraton i bangolf i Jakobstad

BANGOLF De riktigt uthålliga bangolfentusiasterna tävlar i Jakobstad i helgen, då föreningen C-94 arrangerar sin traditionella maratontävling, som pågår i ett dygn.

Nyhetsbild

Sandler rusade hem segern i Larsmolänken – Caldén snabbast bland damerna

FRIIDROTT Kuperad terräng är inte riktigt i Björn Sandlers smak. Men det spelade ingen roll i Larsmolänken. Han rusade ifrån allt och alla redan under den inledande halvkilometern.

Nyhetsbild

Gruskungen koras på Måtarsberget – 130 förare på startlinjen

MOTORSPORT Om det är torrt dammar det i Jeppo på lördag. Ja, åtminstone på Måtarsberget där förarna för tjugosjunde gången gör upp om Gruskungstiteln.

Nyhetsbild

Inget nytt under solen i Jeppis Hockey

ISHOCKEY Styrelsearbetet i Jeppis Hockey fortsätter knaka i fogarna. Ja, hela föreningsskutan verkar ha svår slagsida.

Nyhetsbild

Jimmy Sigfrids och två Östman klara för IFK Lepplax

ISHOCKEY Lagbygget avancerar i IFK Lepplax. Den nästan pinfärska tränaren Björn Lindgren säger att det är närmare femton spelare som gett grönt ljus – däribland Jimmy Sigfrids som lämnat Muiks skuta.

Nyhetsbild

Mathias Hertén trea i sammandraget i Legends Cup

MOTORSPORT Mathias Hertén har inlett Legends Cup bäst av förarna i NNSB. Han ligger på en tredjeplats i kampen om FM-poängen efter deltävlingarna på Botniaring och Ahvenisto.

Nyhetsbild

Minken tappar Juuso Haarala – Sonja Katajamäki återvänder

LÄNGDSKIDOR Juuso Haarala lämnar IF Minken för att förstärka Pohti Skiteam i Pyhäjärvi. På plussidan kan Nykarlebyföreningen i stället räkna in bland andra Sonja Katajamäki.

Nyhetsbild

Traditionell traktorpulling i Forsby

PEDERSÖRE Forsby och traktorpulling är som ler- och långhalm. De har hört ihop sedan tidigt 1990-tal och på söndag står Forsby på toppen värd för evenemanget som förväntas locka ett tusental åskådare till byn.

Nyhetsbild

Mycket mera gas än broms när Josefin Snellman kör varmans

MOTORSPORT Vissa är hemmastadda på direkten. I sin debut i varmans i Alahärmä tog sig Josefin Snellman hela vägen till A-final. Men så är det också mera gas än broms i 26-åringen från Kållby.

Premiär på Bredvikens frisbeegolfbana i Karleby

FRISBEEGOLF På lördag spelas den första, officiella tävlingen på Bredvikens frisbeegolfbana i Karleby.

Nyhetsbild

Larsmolänken drar till skogs

FRIIDROTT Larsmolänken kommer med en nyhet i sommar. Länken lämnar asfalten och drar till skogs, det vill säga blir ett terränglopp.

Hedersuppdrag för TUS-juniorer under EM-kvalet

FOTBOLL Juniorer från Terjärv US har ett riktigt hedersuppdrag i samband med EM-kvalmatchen mellan Finland och Bosnien-Hercegovina på lördag. De unga Terjärvspelarna får eskortera in landslagen på arenan i Tammerfors.

Nyhetsbild

Ingen ny ordförande i Jeppis Hockey – nytt årsmöte nästa vecka

ISHOCKEY Det var meningen att Jeppis Hockey skulle få ny ordförande på onsdagskvällen. Men så blev det inte. I stället ajournerades årsmötet – för andra gången inom en dryg vecka.

Nyhetsbild

GIF:s Minna Hollanti klarade EM-gränsen

Minna Hollanti kastade långt vid tisdagens friidrottstävlingar i Karleby. GIF-löftet fick spjutet att flyga över kvalgränsen till juniorernas EM i Borås.

Nyhetsbild

Magnar Dalen föreläser i Jakobstad i kväll

LÄNGDSKIDOR Den tidigare landslagstränaren Magnar Dalen föreläser i Jakobstad i kväll. Såväl de unga comingnamnen som långloppsåkare lär få sitt lystmäte.

Nyhetsbild

Ju-jutsujuniorerna glada i medalj i FM

Ju-jutsu Juniorerna i Pietarsaaren Ju-jutsu kan hävda sig också på FM-nivå. De fyra deltagarna från föreningen plockade hem tre medaljer när mästerskapen gick i Helsingfors.

Nyhetsbild

IF Nykarlebynejden nådde inte målet i ärevarvet

ÄREVARVET Damerna brukar vara vassa i IF Nykarlebynejdens ärevarv och visst var det Lilian Libäck-Skrifvars som hade mest slantar på sina listor i måndagens rätt regniga historia på Skogsvallen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet