Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Jennie Lindvall tog sprintguldet i FSSM

LÄNGDSKIDOR Jennie Lindvall är tillbaka på tronen i sprint. Hon vann i Borgå för två år sedan och tog ett nytt guld i FSSM när kvällsmörkret hade belägrat Pargas på fredagen.

Nyhetsbild

Kraftigt övertag för Kraft i juniorsprinten

LÄNGDSKIDOR Närpesföreningen Kraft knep direkt två juniormästerskap då FSSM började i Pargas. Såväl Lukas Kuuttinen som Frida Häggkvist fick kliva upp på guldpallen i sprint.

Nyhetsbild

FSSM i Pargas har börjat

LÄNGDSKIDOR FSS-mästerskapen på skidor har börjat i Pargas. Under fredagens lopp tävlar de finlandssvenska längdåkarna om medaljerna i sprint.

Nyhetsbild

Ärkerivalerna Jeppis och IFK möts i tvåans derby

ISHOCKEY Ärkerivalerna är tillbaka på isen på lördag. Jeppis Hockey är storfavorit i mötet med IFK Lepplax. Jakobstadslaget har inte förlorat en enda derbymatch i vinter.

Nyhetsbild

Ingen snökris för FSSM – sprinten inleder i Pargas

LÄNGDSKIDOR Finlands Svenska Skidförbunds mästerskap avgörs programenligt i helgen. Trots hotande "värmebölja" är det ingen kris på snöfronten i Pargas.

Nyhetsbild

Bröderna Björkgren i rekordtagen

FRIIDROTT Alexander Björkgren tangerade SFI-rekordet på 60 meter häck i söndagens halltävlingar i Kuortane. Hans 7,95 är den tredje bästa genom tiderna i landet i 17-årsklassen

"Bröderna" bättre än Los Bombers

ISHOCKEY Los Bombers hade två bra perioder borta mot Kiekko-Veljet i söndagens sena match, men ibland räcker det inte att vara bra i två av tre akter.

Nyhetsbild

Axel Nyfors bromsade Jeppis Hockey i derbymötet

ISHOCKEY IK Kronan hade Jeppis Hockey på gaffeln i derbyt, men det räckte inte till poäng trots storspel av målvakten Axel Nyfors.

Nyhetsbild

Ski Team Mäenpää på prispallen i Jizerská

LÄNGDSKIDOR Ari Luusua knep tredjeplatsen efter en rasande jämn spurtuppgörelse i långloppet Jizerská 50. Viktor Mäenpää grejade samtidigt sin bästa placering någonsin.

Muik Hockey II jagade men förlorade

ISHOCKEY Muik Hockey II låg under med 3–0 när laget fick fart på rören borta mot Järviseudun Pallokerho. Gästerna hade ändå inte den bästa jaktlyckan utan föll med uddamålet.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey mosade Malax IF

ISHOCKEY Malax IF tvingades axla rollen som statist i hemmarinken på lördag. Jeppis Hockey kom, skrinnade och körde över hemmalaget så det sjöng om i sargen.

Lite snöpligt för IK Kronan II

ISHOCKEY IK Kronan II steg från 1–4 till 4–4 i hemmarinken mot S-Kiekko Retrot, men föll ändå med 4–5 (0–2, 2–2, 2–1) i lördagens division tre-match.

Nyhetsbild

Historisk FSOM-titel för Fredric Portin

SKIDORIENTERING När orienteraren Fredric Portin en dag skriver sina memoarer får han inte glömma den 9 februari 2019.  Det var då han – som 29-åring – tog sitt första seniorguld i FSOM.

Nyhetsbild

Julin redo för start i Lahtis – VM-chansen lever fortfarande

LÄNGDSKIDOR En begynnande förkylning tvingade Andrea Julin att kliva av FM-sprinten i Imatra. Men nu är hon tillbaka och redo för lördagens batalj i världscupen i Lahtis.

Nyhetsbild

Barnens Vasalopp har ett kvartssekel på nacken

LÄNGDSKIDOR Barnens Vasalopp åks i vinter för 25:e gången. Skidfesten, som är avsedd för de riktigt unga längdåkarna, arrangeras i Larsmo idrottspark den 16 februari.

Nyhetsbild

Vandringsleden kallar i Fäbodaloppet

LÄNGDSKIDOR Fäbodaloppet står snart för dörren. Den goda snösituationen gör att deltagarna får ge sig ut på Vandringsleden. IF Brahes långlopp avgörs den 17 februari.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Division två ett lyckokast för Blue Fox

Kampen om herraväldet i innebandyns division 2 kulminerar under vårvintern. Blue Fox och Nibacos hör till de lagen som aspirerar på en plats i en högre serie. Just nu är det fördel för blårävarna.

Nyhetsbild

Vasasimmaren Filip Jåfs i SFIM med guld i blicken

SIMNING Vasasimmaren Filip Jåfs kom till SFI-mästerskapen med guld i blicken. Han gör sex individuella starter i 15-årsklassen och efter segern på 100 meter rygg satte han ribban högt.

Nyhetsbild

Jean Aurén gjorde comeback i Kronans mål

ISHOCKEY Nu är målvakten Jean Aurén tillbaka. Han vaktade buren då IK Kronan besegrade tvåans seriejumbo Hela-Kiekko med minsta möjliga marginal i Cronehov.

Nyhetsbild

Christoffer Lindvall startar i Toblach

LÄNGDSKIDOR Visma Ski Classics fortsätter med Toblach på lördag. Då gör också Christoffer Lindvall comeback i långloppscupen. Det är hans första start i cupen i vinter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet