Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Utvisningarna stod Muik dyrt

ISHOCKEY Muik Hockey blev utan poäng i hemmahallen i helgen. Spelarna höll nästan jämna steg med D-Kiekko i två perioder, men i slutändan stod utvisningarna laget dyrt. Nykarlebylaget förlorade med 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Nyhetsbild

Jeppis Hockey rymde i första perioden

ISHOCKEY En stark första period avgjorde tvåans seriepremiär i Jeppis Hockeys favör. Virkiäs Aapo Sario släppte fyra puckar inom den första kvarten och det knäckte motståndarnas ryggrad. Matchen slutade 6–2 (4–0, 1–1, 1–1).

IFK Lepplax förlorade med uddamålet

ISHOCKEY IFK Lepplax gick på en tung förlust i seriepremiären på bortaplan. Kurikan Ryhti vann division två-mötet med uddamålet, 7–6 (1–4, 2–1, 4–1).

Nyhetsbild

Blue Fox inledde med hemmaseger

INNEBANDY Blue Fox fick jobba för poängen, men hade ändå inga större problem att bärga segern i tvåans seriepremiär i Stjärnhallen. Toholammin Urheilijat fick stryk med 7–4 (1–0, 2–0, 4–4).

Nyhetsbild

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

BTK Halex vann en av tre matcher

BORDTENNIS BTK Halex har inlett säsongen i division två. Laget vann en av tre matcher i premiäromgången i Kuopio.

Nyhetsbild

Fredrik "Diddi" Enlund kör IRRC i Tyskland

ROADRACING I sommar räckte det inte med IRRC i Imatra. Fredrik "Diddi" Enlund styrde i tisdags kosan mot Tyskland för att avrunda säsongen med den sista deltävlingen i den internationella roadracingcirkusen.

Nyhetsbild

Veteranerna kom hem med VM-medaljer

FRIIDROTT Drottarna Sten Haglund och Pär Granbacka höll den blåvita fanan högt i veteranernas VM i Spanien. Granbacka tog en medalj och Haglund två. Åsarnas Sebastian Widjeskog kom också hem med en medalj.

Nyhetsbild

Defensiven IFK:s utmaning

ISHOCKEY IFK Lepplax har tappat mycket rutin på backsidan sedan i fjol. Filip Lund och David Lindgren kommer helt säkert att saknas i den trupp som tränas av André Smulter – 39-åringen som givetvis fortsätter slita i rinken.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey favorit i hockeytvåan

ISHOCKEY I fjol brottades Jeppis Hockey med en tunn och skadebenägen spelartrupp. Nu kommer klubben till nedsläpp i tvåan med ett lag som andas både bredd och spetskompetens. Det gör att laget får bära favoritskapet.

Nyhetsbild

Nio lag i hockeytvåan

ISHOCKEY Division två i Keskimaa består av nio lag som spelar en serie på 24 matcher per lag.

Nyhetsbild

Kampen mot cancern blev Christian Grönhages viktigaste match

JAKOBSTAD Det började med en armbågsskada, men när hans kropp blev gul några dagar senare förvandlades idrottsskadan till en oväsentlig parents. Christian Grönhage hade drabbats av svår cancer i gallgångarna, men det skulle dröja veckor innan han insåg att han balanserade på tröskeln till dödens väntrum.

Nyhetsbild

Pensalabo bäst i rapasprutet

MOTORSPORT "Rapan" flög över Måtarsberget på lördagen. Rasmus Häggblom behärskade det besvärliga föret bäst och kan nu titulera sig Rapakung modell 2018. Det var hans första seger i den allmänna klassen i Jeppo.

Nyhetsbild

Manfall i Falken – föreningen avstår SFI-finalen

FRIIDROTT SFI-seriens final avgörs i Mariehamn på lördag. En av de stora i detta sammanhang, IK Falken, saknas på startlinjen. Pedersöreföreningen vann både 2016 och 2017.

Nyhetsbild

Bennäskillen Emil Anderssén framgångsrik i karting

MOTORSPORT Hos Andersséns i Bennäs frodas intresset för bilsport. Unge Emil Anderssén, som fyller nio i november, har varit framgångsrik inom karting i sommar. Om en vecka ska han köra i regionmästarnas final.

Nyhetsbild

Tommi Nyvall trea i Legends Cup

MOTORSPORT Svenska Legends Cup har gått i mål. Nykarlebyföraren Tommi Nyvall fick inte bestiga den högsta pallen, men det blev ändå en plats på podiet. Nyvall slutade trea.

Nyhetsbild

Varmans förenar tre generationer Sundqvist

MOTORSPORT De fyra varmansbilarna som står i en prydlig rad på gårdsplanen berättar egentligen allt. Hos Sundqvists i Munsala gillar man motorsport. Och intresset går i arv, från generation till generation. Kevin Sundqvist, 6, missar sällan en tävling när pappa Anders och farfar Christer kör.

Nyhetsbild

Gold Coast Ski Marathon är Finlands största tävling på rullskidor

RULLSKIDOR Den tredje upplagan av Finlands största tävling på rullskidor – Gold Coast Ski Marathon – arrangeras på söndag med start- och målgång i Bennäs. Dagen innan gör veteranerna upp om FM-medaljerna på rullskidor.

KPV med i tätstriden i division ett

FOTBOLL KPV repade snabbt mod efter derbynederlaget i Jakobstad. Karlebylaget tog tre viktiga pinnar genom att sänka AC Kajaani hemma på söndagen. Matchen slutade 3–0 (1–0).

Nyhetsbild

Björn Sandler och Natalia Nylund vann Fäboda Outdoor

LÖPNING Söndagens traillöpning i Fäbodaskogarna bjöd inte på några stora överraskningar. Maratonlöparna var i sitt esse. Björn Sandler var överlägsen i herrklassen och bland damerna var Natalia Nylund vassast.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet