Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Stilrent spel av Halex på hemmaplan – Fredrik Forsbacka svårslagen

BORDTENNIS BTK Halex gjorde comeback med stil som tävlingsarrangör. Klubben förlorade inte en enda match i lördagens turnering och är därmed klar för övre slutserien i division två.

Nyhetsbild

Joni Rajala grejade dussinet fullt för ju-jutsun i Jakobstad

KAMPSPORT Långsiktigt arbete ger resultat. Det kunde Joni Rajala konstatera när han fick svart bälte i ju-jutsu i fredags. Det var samtidigt det tolfte svarta bältet för Pietarsaaren Ju-jutsu.

Nyhetsbild

Halexspelarna rensade prisbordet i Ylivieska

BORDTENNIS Jakobstadsspelarna formligen rensade prisbordet i M-2000 i Ylivieska i helgen. Det var Halex på samtliga pallar på podiet i den klassen.

Nyhetsbild

Historiska tävlingar i BTK Halex regi på lördag

BORDTENNIS Smått historiskt är det onekligen när BTK Halex arrangerar sin turnering i division 2 på lördag. Det lär inte ha hänt tidigare under 2000-talet.

Nyhetsbild

Kronans och Drotts gymnaster vassa i Mariehamn

GYMNASTIK IK Kronan plockade medaljer på löpande band i klass B i FSG-mästerskapen. Drotts gymnaster var i sin tur vassa i klass F.

Nyhetsbild

Hugo Forsman medaljvärsting i FSG-mästerskapen

GYMNASTIK De österbottniska gymnasterna figurerade flitigt på prispallen när FSG-M avgjordes på Åland. Hugo Forsman, FIF, var mästerskapens "värsting" med sex guld.

Nyhetsbild

Karin Storbacka klättrar i statistiken – nu under 2.50

FRIIDROTT Karin Storbacka putsade sitt rekord på maraton med åtskilliga minuter i italienska Ravenna i söndags. I hennes andra lopp på distansen stannade klockan på 2.49.55.

Nyhetsbild

Blue Fox kämpade, men kunde inte rubba Classic

INNEBANDY Classic kom till Nykarleby och visade att det är skillnad på ligan och division två. Men Blue Fox-damerna kan vara tillfreds med insatsen i cupens kvartsfinal. Det blev inga fula siffror.

Nyhetsbild

Superb start i supersprinten för Jennie Lindvall – hoppas på fler starter: "Värt att fortsätta satsa"

LÄNGDSKIDOR Jennie Lindvall gjorde säsongspremiär i lördags – och det var debut med mersmak. Hon var femma i den internationella tävlingen i supersprint i Östersund.

Nyhetsbild

Blue Fox vände tungt underläge mot SB Paapat

INNEBANDY Blue Fox knäade i början av den andra perioden, men kom tillbaka och satte SB Paapat på pottan i den sista. Didrik Lillas levererade 3+1 och Elliot Wingren 2+1.

Nyhetsbild

Lika många tekniksegrar för Jaro och KPV i Tellushallen

FOTBOLL FF Jaro och KPV kammade hem fyra segrar vardera när DM i teknik för knattar avgjordes i Tellushallen i lördags.

Nyhetsbild

Snökanonerna har mullrat i Larsmo – många inledde skidsäsongen på lördagen

LÄNGDSKIDOR Snö är kanon och i Larsmo finns det kanonsnö. Det var många som tog chansen att premiäråka, när konstsnöspåret öppnade i Holm på lördagen.

Nyhetsbild

Mattsson Hockey League – de dolda talangernas liga

ISHOCKEY Benjamin Ahlvik hittar den perfekta luckan och skär genom motståndarförsvaret som en varm kniv genom mjukt smör. Björn Sundström är nästan lika distinkt när han anfaller. Killarna hör till kategorin dolda hockeytalanger i Jakobstadstrakten.

Nyhetsbild

Kusinerna Ahlvik målar och spikar igen i MHL

ISHOCKEY När inte Benjamin Ahlvik gjorde mål var det Paul Ahlvik som satte pucken. Och i rinkens andra ända, i Klemets bur, spikade Jacob Ahlvik allt som oftast igen. Det är MHL när MHL är som mest Ahlvik.

Nyhetsbild

Blue Fox möter Classic i cupens kvartsfinal

INNEBANDY Om Blue Fox-damerna vill avancera i Finlands Cup gäller det att sänka ett högkvalitativt motstånd. Ligalaget Classic står för motståndet i Stjärnhallen på söndag.

Nyhetsbild

Sandra Eriksson söker sponsorer med OS i siktet: "Studiestödet räcker till halva vardagen"

FRIIDROTT En fotskada förstörde sommaren. Nu tränar Sandra Eriksson igen med full fokus på att löpa hinder i Tokyo-OS 2020. Samtidigt söker hon sponsorer för att få ekonomisk uppbackning.

Nyhetsbild

Jimmy Wargh tränar JBK – storebror betalar lönen

FOTBOLL JBK har med Jaros hjälp löst tränarfrågan. Division 2-laget tränas säsongen 2020 av Jimmy Wargh. Det nya är att Jaro kommer att stå för tränarens lön.

Nyhetsbild

Mattsson höll länge Muik med i matchen mot Hunters

ISHOCKEY Marcel Mattsson stoppade 42 puckar, men det räddade inte Muiks kväll. Laget blev nollat i Borgå i söndags.

Nyhetsbild

Några tunga minuter fällde IK Kronan i Kauhava

ISHOCKEY En bra start slutade med ett tungt ras för IK Kronan i Kauhava, då det under några minuter i slutperioden var Hela-Kiekko för hela slanten.

Nyhetsbild

Hälsobekymren är historia – Julia Häger förväntansfull inför säsongspremiären

LÄNGDSKIDOR Startskottet för Finlands Cup går i helgen i Vuokatti. En förväntansfull Julia Häger hör till dem som ställer sig på startlinjen i lördagens sprint.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet