Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Valtteri Kotanen betonar idrottens sociala betydelse – förlängde med Tegs SK

ISHOCKEY Hockey har han spelat sedan han var en tvärhand hög och nyligen förlängde han sitt kontrakt med Tegs SK. Det är mycket ishockey alltså, men för Valtteri Kotanen är sporten mer än bara det påtagliga och svettiga slitet i rinken.

Nyhetsbild

Föreningen Björnstark vill satsa på välmående och hälsa hos barn och unga

MOTION Idrotten ska skapa glädje och samhörighet och alla barn bör erbjudas möjlighet att delta på likvärdiga grunder. Det är målet för föreningen Björnstark som tror stenhårt på fysisk aktivitet som en källa till ökat välmående.

KPV plockar in ungt löfte från Elfenbenskusten

FOTBOLL KPV förstärker truppen med ett intressant namn från Elfenbenskusten. Den 20-åriga yttern har bland annat spelat i U23-landslaget.

Nyhetsbild

Eirin Losvik kombinerar studier i kriminologi med hästfostran i Sverige

RIDSPORT Nu blandar Eirin Losvik nytt och gammalt i stallet. Alfie är unghästen som ska fostras och läras medan Daffodil's Flamenco matchas i högre klasser när tävlingscirkusen kommer igång igen.

Nyhetsbild

Kronan och Lepplax anmälda till tvåan – Jeppis spelar i trean

ISHOCKEY Såväl IK Kronan som IFK Lepplax anmälde lagen till spel i division två före deadline den 15 maj. Jeppis Hockey kan ännu vila på hanen. I division tre går tåget först den 15 augusti.

Nyhetsbild

Jonas Granlund avslutar sin elitsatsning – motivationen räcker inte till

LÄNGDSKIDOR Långloppsåkaren Jonas Granlund lägger laggarna på hyllan. Motivationen räcker inte längre till för en helhjärtad satsning på längdåkningen. Nu prioriterar han hellre juridikstudierna i Umeå.

Nyhetsbild

Andrea Julin: Jag skulle inte ha tagit ut mig själv heller

LÄNGDSKIDOR Minkens Andrea Julin lät sig inte chockas av hon inte finns med i landslagstruppen nästa säsong. Det var någonting som hon var inställd på i förväg.

Nyhetsbild

Uttertrail stryks ur kalendern

FRIIDROTT Det blir ingen traditionell vandring, eller löpning, mellan Vilobacka i Purmo och Lappfors den 27 juni. Uttertrail tvingas stryka på foten.

Nyhetsbild

Ärevarvet stryks men Falken räknar med att arrangera FM

FRIIDROTT Junior-FM i augusti eller inte? Det definitiva beskedet låter vänta på sig, men IK Falken räknar med att få arrangera mästerskapen den 7–9 augusti.

Anfallare skrev på för Hermes – klubbens åttonde kontrakt

ISHOCKEY Hermes har rott det åttonde kontraktet i hamn. Nu förstärks anfallsgardet med Ville Heikkala från Kärpät i Uleåborg.

Nyhetsbild

Skärmjakten börjar onsdagen den 15 april i Fäboda

ORIENTERING Orienterarna gör sitt bästa för att anpassa sig till ett liv i coronavirusets skugga. Skärmjakten inleds på onsdag. För att undvika trängsel sprids en deltävling ut över flera dagar.

Nyhetsbild

Det galnaste han gjort – pedat från Jakobstad till Alta på tre dar

LÄNGDSKIDOR Hans Mäenpää är extrem i sin idrottsutövning. Han får ingen kick av att skida 15 kilometer. Utmaningen måste vara av en helt annan kilometerkaliber, men då lurar också galenskapen runt hörnet.

Nyhetsbild

Idrotten räddade världsrekordhållaren Hans Mäenpää ur drogträsket

LÄNGDSKIDOR De två åren i Oslo präglades av stenhårt arbete och ett liv i rus och dus. Hans Mäenpää tackade inte nej, varken till alkohol eller kokain. När han vände det gamla livet ryggen var det idrotten och inte religionen som ledde honom in på den smala vägen.

Nyhetsbild

Ovissheten stor för Tony Sund som avfärdar säsongen som en flopp

ISHOCKEY Säsongen med TPS slutade i besvikelse. Efter det flög Tony Sund till Kalifornien, men någon debut i AHL blev det aldrig. Coronaviruset snuvade honom på den godbiten.

Nyhetsbild

Jori Isomäki: Går inte att ersätta Didrik Lillas

INNEBANDY Didrik Lillas flytt till ligan ger upphov till ett stort hål i Blue Fox. Ett riktigt stort. Killen stod för sextio poäng, varav trettionio mål, under säsongen som gick.

Nyhetsbild

Blue Fox tappar sin målkung till ligan

INNEBANDY Efter fem säsonger i representationslaget tackar Didrik Lillas för sig. Och när han lämnar Blue Fox gör han det genom att ta ett rejält kliv – från division två till ligan.

Nyhetsbild

Skärmjakten kan bli en singeljakt i vår

ORIENTERING Det blir ingen start i Skärmjakten den 15 april i Gamla hamn. Den populära motionsorienteringen, som brukar samla hundratals deltagare, riskerar att bli singeljakten en tid framöver.

Nyhetsbild

Kronans ordförande beklagar dåligt ordval om coronaviruset

GYMNASTIK Ibland måste man vakta sina ord. Kronans ordförande Linda Karlström anser att hon inte borde ha använt ord som hysteri och skräckpropaganda om coronakrisen i ett mejl till sina adepter.

Nyhetsbild

Lärkan plötsligt ett säkrare vårtecken än Bastucupen

MOTION/LÄNGDSKIDOR Lika säkert vårtecken som lärkans drill i skyn eller som spovens ankomst till Fäboda? Glöm det. Det blir ingen Bastcup i vår. Det verkliga vårtecknet i Jakobstad är nämligen inställt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet