Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Stark andra period av Los Bombers säkrade bronset

ISHOCKEY Los Bombers var i brygga efter den första perioden, men var desto starkare i den andra och grejade också bronsplatsen i sin zon i hockeytrean. Söndagens match slutade 8–5 (0–3, 6–0, 2–2).

Nyhetsbild

Erci Storvall vann Helenan Hiihto

LÄNGDSKIDOR AZ Grit Teams Eric Storvall vann det 45 kilometer långa fristilsloppet Helenan Hiihto i Pyhäjärvi i lördags.

Nyhetsbild

Blue Fox kvalar mot lag från Villmanstrand

INNEBANDY Blue Fox möter Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo) i den första kvalomgången till ettan. Motståndarna hör hemma i den sydöstra zonen och vann den serien i suverän stil.

Nyhetsbild

Andra raka för Blue Fox damer

INNEBANDY Blue Fox damer fick slita, men bärgade andra raka segern i ligakvalet på söndag. SB Vantaa föll på sin hemmaplan efter förlängning, 4–5 (3–1, 1–1, 0–2, 0–1)

Jaros B-pojkar klara för FM-serien

FOTBOLL Jaros B-pojkar kan börjar blicka fram mot en spännande sommar 2019. Laget är klart för spel i FM-serien, efter söndagens seger borta mot Ilves i Tammerfors.

Nyhetsbild

Matchhjälten Didrik Lillas: Det känns helt fantastiskt

INNEBANDY Blue Fox och SB Paapat bjöd på en storligen underhållande innebandy i den tredje och avgörande seriefinalen. Blårävarna drog det längre strået i den målrika matchen och är nu klara för kval till ettan.

Nyhetsbild

Brons för Hanna Ray, Linnea Henriksson och Juuso Haarala

LÄNGDSKIDOR Falkens Hanna Ray var en värsting i "bronsserien" i juniorernas skid-FM. Söndagens bronsmedalj i Haapajärvi var hennes tredje på lika många dagar.

Nyhetsbild

Alexander Ståhlberg på guldpallen igen

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg var aldrig hotad i skidspåret på söndagen. FM-guldet på 20 kilometer fritt var hans andra under junior-FM i Haapajärvi.

Nyhetsbild

Blue Fox tog revansch mot SB Paapat – tredje finalmatch väntar

INNEBANDY Blue Fox tog revansch i finalserien mot SB Paapat på lördagen. Nu står det 1–1 i segrar. Det innebär att den tredje och avgörande seriefinalen spelas i Stjärnhallen på söndag.

Nyhetsbild

Hanna Ray bara sekunden från silverpallen

LÄNGDSKIDOR Brons verkar vara Hanna Rays färg i skid-FM. Det blev nämligen en ny bronspeng på lördagen, men silvret var hisnande nära.

Nyhetsbild

Braskén: Vi hade inte lika djupa dippar som Virkiä

ISHOCKEY Muik Hockey fick precis den start som laget behövde på kvalet till Finlandsserien. Division 2-laget Virkiä krigade bra, men tvingades vika ner sig i Komarov Arena.

Nyhetsbild

Lördagen är en bra dag för Nykarlebylagen

ISHOCKEY/INNEBANDY Nykarlebylagen hade bra utdelning under lördagen. Muik Hockey vann den första kvalmatchen i jakten på en plats i Finlandsserien samtidigt som Blue Fox herrar sänkte SB Paapat på bortaplan.

Nyhetsbild

Emil Hertén sexa inför finalen i Finlands Cup

SNÖSKOTERCROSS Unge Emil Hertén har haft både motgångar och framgångar i de senaste deltävlingarna och återfinns på en sjätteplats inför finalen i Finlands Cup i snöskotercross.

Nyhetsbild

Minken tog silver och Falken brons – Hanna Ray värmde upp med Charlie Chaplin

LÄNGDSKIDOR ÖID-lagen var starka när juniorernas skid-FM inleddes med stafetterna i Haapajärvi på fredagskvällen. Det kom inte mindre än tre medaljer till distriktet och FSS.

Nyhetsbild

Blue Fox damer inleder kvalet på hemmaplan

INNEBANDY Kvalspelet rullar igång för Blue Fox i Stjärnhallen på lördag. I det första skedet handlar det om att sänka SB Vantaa och på sikt om att bärga en plats i damernas B-liga nästa säsong.

Nyhetsbild

Iivo Niskanen förstärker Ski Team Mäenpää

LÄNGDSKIDOR Ski Team Mäenpää plockar in två tunga förstärkningar i laget i samband med långloppet Ylläs-Levi. Det är landslagsåkarna Iivo Niskanen och Anne Kyllönen som kör för teamet.

Nyhetsbild

Hanna Ray skriver modersmålet i Nivala och tävlar om FM-medaljerna i Haapajärvi

LÄNGDSKIDOR Först studentskrivningarna och sedan FM-stafetten i Haapajärvi. Allt på en och samma dag. Hanna Ray måste vara stenhårt fokuserad på fredag, i praktiken från morgon till kväll.

Nyhetsbild

Jakobstad tvåa, Kronoby trea i skolornas landskapsstafett

LÄNGDSKIDOR Tvåa i fjol, tvåa i år. Jakobstadeleverna står för stabila insatser i skolornas landskapsstafett. Kalajoki knep segern för andra året i följd när stafetten avgjordes i Nivala på torsdagen.

Los Bombers spelar bronsmatch på söndag

ISHOCKEY Los Bombers avslutar hockeysäsongen på hemmaplan på söndag. En seger mot Järviseudun Pallokerho skulle innebära att Jakobstadslaget slutar på bronsplats i division tre.

Nyhetsbild

Bitter uddamålsförlust för Blue Fox

INNEBANDY Det är fördel SB Paapat i finalserien i division två. Blue Fox gick på en bitter uddamålsförlust i hemmahallen på onsdagskvällen. Matchen slutade 5–6 (2–1, 3–3, 0–2)

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet