Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Inte ett dugg överraskad

Iivo Niskanen var Finlands bästa idrottare 2018. Jag är inte ett dugg överraskad. Den här gången saknade Iivo konkurrens i bataljen om vem som är bäst.

Nyhetsbild

Hans Mäenpää premierad som Årets idrottare på glamourös Medaljgala

MEDALJGALAN Prestationen var unik och ett nästan omänskligt kraftprov. Världsrekordet på 24 timmar skidåkning gjorde att Hans Mäenpää premierades som Årets idrottare 2018 på Medaljgalan.

Nyhetsbild

Ny generation på snöskotern hos Herténs

SNÖSKOTERCROSS Viktor, Mathias och Fredrik Hertén har lagt av. Men nu är en ny generation Hertén i farten på snöskotern. 12-åriga Emil Hertén har kört vinterns första tävling.

Nyhetsbild

IK Myran fick sin ligalicens

FOTBOLL IK Myran har beviljats ligalicens för 2019, då damlaget debuterar på den högsta serienivån. Licenskommittén gjorde däremot tummen ner för ett av de andra lagen.

Nyhetsbild

Först världscupen sedan VM för Minkens Juuso Haarala

LÄNGDSKIDOR På lördag tävlar Juuso Haarala i världscupen i Otepää. På måndag väntar en ny start i sprint för Karlebykillen. Då handlar det om U23 och VM i Lahtis.

Nyhetsbild

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

ISHOCKEY André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.

Nyhetsbild

IF Åsarna trettonde i cupen

LÄNGDSKIDOR Det var tunnsått med FSS-lag på startlinjen när stafetterna i Finlands Cup avgjordes i Vanda på onsdagskvällen. IF Åsarna försvarade förbundets färger i herrstafetten.

Nyhetsbild

Nu öppnar backen i Bergö – "de sista föreberedelserna pågår som bäst"

Ett vintertecken lika säkert som något annat är att backen i Bergö öppnas officiellt i helgen.

Kronan II fick storstryk

ISHOCKEY IK Kronans andra lag åkte på en rejäl risbastu på söndagskvällen. Kiekko-Veljet sopade isen med värdarna, vilket gav siffrorna 3–12 (2–5, 1–5, 0–2) på tavlan i Cronehov.

Nyhetsbild

Muik Hockey kunde inte rubba giganterna

ISHOCKEY Seriejumbon HC Giants stod på sig och bringade Muik Hockey på fall i Finlandsserien. Söndagskvällens match i Hollola slutade 5–2 (0–0, 2–2, 3–0)

Nyhetsbild

Blue Fox B-juniorer tog snabb revansch

INNEBANDY I lördags inhöstade Blue Fox B-flickor en knapp förlust mot Steelers i FM-serien. Revanschen kom snabbt. På söndag besegrade blårävarna Classic med 8–2.

Nyhetsbild

Finlands U18 tog brons i hockey-VM

ISHOCKEY Finlands U18 kom snabbt igen efter brakförlusten mot USA i VM-semifinalen. I söndagens tidiga bronsmatch nollade unglejonen Ryssland. Julia Ahlskog hade en passningspoäng.

Nyhetsbild

Knapp förlust för Muik Hockey i Finlandsserien

ISHOCKEY Muik Hockey spärrade emot bra i lördagens bortamatch. Men det räckte ändå inte till poäng. Pyry tog en knapp seger med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) i Finlandsserien.

Johan Ström och Pyry Joutsen gisslade Muik II

ISHOCKEY Pyry Joutsen och Johan Ström gjorde livet surt för Muik II i lördagens derby. De stod för tre fullträffar vardera när Los Bombers plockade hem poängen.

Nyhetsbild

IFK Lepplax kunde inte rubba Malax IF

ISHOCKEY Tränarbytet i IFK Lepplax gav ingen omedelbar effekt. Laget sov i början av perioderna, slarvade onödigt mycket i egen zon och hade inte tillräckligt distinkta avslut i mötet med Malax IF.

Nyhetsbild

Ari Luusua bäst i Ski Team Mäenpää

LÄNGDSKIDOR Norrmännen dominerade i stor stil lördagens deltävling i Visma Ski Classics i ett snötyngt Österrike. Ari Luusua gick bäst av skidåkarna i Ski Team Mäenpää.

Nyhetsbild

Blue Fox vann toppmöte mot SB Paapat – målvakten hade lyckad kväll

INNEBANDY Anton Kronqvist storspelade mellan stolparna, då Blue Fox triumferade i fredagskvällens toppmöte i Vasa. Serieledande SB Paapat föll med 6–8 (2–5, 4–2, 0–1).

Nyhetsbild

BTK Halex startar pingisskola för juniorer: "Bordtennis är en billig idrott"

BORDTENNIS Nu börjar BTK Halex motarbeta förgubbningen. Klubben startar snart en pingisskola avsedd för pojkar och flickor från årskurs tre och uppåt.

Nyhetsbild

Skada tvingar Nico Joki vila – "Jag blir borta en månad, eller något i den stilen"

ISHOCKEY Hermes har flera spelare på skadelistan för tillfället. Backen Nico Joki tvingas med säkerhet tillbringa flera veckor i sjukstugan.

Nyhetsbild

Snökaos bromsar Ski Team Mäenpää – på motorvägen

LÄNGDSKIDOR De är ena hejare på längdåkning, men det var till föga hjälp när Ski Team Mäenpää skulle ta sig från München till Seefeld på torsdag. Då handlade det nämligen om att åka bil i snökaos.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet