Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Konstsnö gör att Bergöbacken kan öppna i helgen

UTFÖRSÅKNING Vintern har inte varit vänner av vintersport nådig, men nu hyser IF Pedersöre Pojkarna hopp om att kunna öppna backen i Bergö i helgen.

Nyhetsbild

Team Minken har två längdåkare i Vasaloppet

VASALOPPET Team Minken har inte gjort överdrivet stort väsen av sig i vinterns långlopp. Förkylningar begränsar också teamets startfält på söndag även om Jonas Granlund räknar med att kunna starta.

Nyhetsbild

Hannes, Hans eller Viktor? Ja, det är frågan när Mäenpääs åker Vasaloppet

VASALOPPET Hannes Mäenpää lyckades bäst av klanens längdåkare i fjolårets Vasalopp. Nu på söndag talar väderprognosen för Hans Mäenpää – ja, åtminstone om vi ska tro Viktor Mäenpää.

Nyhetsbild

Socklotbon Sten Haglund har 59 FM-guld i veteranklassen

FRIIDROTT Sten Haglund var sin vana trogen på bettet, då veteranerna tävlade i hall-FM förra helgen. Den uthållige Socklotbon kom hem med tre guld – och ett silver.

Nyhetsbild

Köldknäpp i rättan tid – konstsnön räddar FSSM

LÄNGDSKIDOR Välsignad vare kölden. Så tänker åtminstone arrangörerna för förbundsmästerskapen på skidor. Köldknäppen kom i rättan tid och nu finns det snart tillräckligt med konstsnö i Lappfors.

Nyhetsbild

Hanna Ray åker gärna alla distanser i junior-VM

LÄNGDSKIDOR I fjol när JVM gick på hemmaplan var hon debutant. Nu då mästerskapen avgörs i Oberwiesenthal kan Hanna Ray räkna med fler starter och mer ansvar än i Lahtis.

Nyhetsbild

Starka armar från bygden pressade klassiskt i FM

BÄNKPRESS FM i klassisk bänkpress avgjordes i helgen och bygdens föreningar hade medaljer av alla valörer med sig hem i bagaget från Salo.

Nyhetsbild

Ryhti ingen drömmotståndare för IK Kronan i playoff

ISHOCKEY IK Kronan avslutade hockeytvåans grundserie på halvfart med två förluster. I slutspelets första omgång väntar Kurikan Ryhti, som varit en oväntat svår nöt att knäcka i vinter.

Derby direkt i treans slutspel – Muik mot Bombers

ISHOCKEY I slutspelet i division tre får de lokala storheterna sannerligen inte vila på hanen. Det bjuds på ett lokalderby genast i kvartsfinalskedet.

Nyhetsbild

Historisk helg för Muik Hockey i Finlandsserien

ISHOCKEY Muik Hockey har hittat skärpan. Det blev en ny, glädjande seger på söndagskvällen mot Riemu i Jyväskylä.

Nyhetsbild

Svag avslutning på grundserien för IK Kronan

ISHOCKEY IK Kronan avslutade grundserien med förlust i hemmahallen i söndags. Det var andra förlusten på lika många dagar.

Nyhetsbild

Tvåsiffrigt pucknederlag när KoMu HT pucklade på IFKL

ISHOCKEY IFK  Lepplax återvände med svansen mellan benen från Vasa på söndagen. Den sista matchen i grundserien slutade i ett braknederlag för IFK:arna.

Nyhetsbild

Drotts Adrian Björkgren klippte häckarna bäst

FRIIDROTT Adrian Björkgren "värmde upp" med att hoppa upp på bronspallen i längd i lördags. På söndagen klippte 16-åringen hem FM-guldet på 60 meter häck.

Nyhetsbild

Dubbla guld för Blomqvist och dubbla silver för Kronqvist

FRIIDROTT Två FM-guld förra helgen – två FM-guld den här helgen. Nathalie Blomqvist har en komplett hallsäsong bakom sig och får till på köpet inleda vårvinterns träningsperiod frisk och hel.

Nyhetsbild

Uddamålsförlust för Jaros B-juniorer i Tellushallen

FOTBOLL Jaros B-juniorer tog ledningen på straff, men lyckades inte hålla undan för serieledande RoPS i Tellushallen.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey satsar på B-juniorerna – som kan trimma med replaget

ISHOCKEY Bättre kvalitet i träningarna och samtidigt flera träningspass. Det ska ge Jeppis Hockeys B-juniorer en solidare grund och kanske locka hem spelare från förskingringen.

Nyhetsbild

Falken laddade kanonen för FSSM – Häggman tror på tävlingar i mars

LÄNGDSKIDOR Köldknäppen natten till torsdag fick ett varmt välkomnande i Lappfors. Falkarna startade upp snökanonen för att trygga snötillgången under förbundsmästerskapen.

Nyhetsbild

Mera grönt än vitt kring Tössbacken – nu hoppas IF Åsarna på Lappfors

LÄNGDSKIDOR Stefan Storvall åkte skidor på Tössbacken i november. Det är inte läge för det nu. För lite snö i kombination med för mycket gräs tvingar IF Åsarna att flytta FSSM till Lappfors.

Nyhetsbild

Ingen tur med Onnis runda

LÄNGDSKIDOR Skidtävling efter skidtävling ställs in. Nu drabbas också det traditionella barnevenemanget Onnis runda i Nykarleby.

Nyhetsbild

Starten bromskloss för Emil Hertén i snösprutet

SNÖSKOTERCROSS En bra start är oftast ett trumfkort. Emil Hertén fick ingen kanonstart i Torneå och hade sedan svårt att avancera i fältet när snöskotrarna framför honom agerade snösprutor i ovädret.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet