Sport 17.4.2021

I vår ringer han inte, Bo–Erik Isakas

FRIIDROTT Den här årstiden brukar Bo-Erik Isakas använda telefonen synnerligen flitigt. Men i vår ringer han inte. Eldsjälen har beslutat tacka för sig i Ärevarvet.

Sport 16.4.2021

Aaron Häggman: Det känns så jäkla bra

LÄNGDSKIDOR Vörå IF fick en medalj i 18-årsklassen under den första FM-dagen. Det var Aaron Häggman som fick kliva upp på bronspallen på 10 kilometer klassiskt.

Sport 16.4.2021

Ärevarvet förskjuts mot hösten – ÖID:s mål ligger betydligt över fjolårsresultatet

FRIIDROTT Ärevarvet utgör en grundbult i ÖID-föreningarnas ekonomi. I fjol gav jippot mindre än vanligt. Genom att senarelägga evenemanget försöker klubbarna gardera sig mot pandemins härjningar.

Sport 16.4.2021

Sylvass spurt Ståhlbergs segervapen i sekundstrid

LÄNGDSKIDOR Några hundra meter före mål var han "bara" silvermedaljör. Men en frän finish förde upp Alexander Ståhlberg på guldpallen i FM – med en marginal på 9 tiondelar.

Sport 16.4.2021

Nina Chydenius går för personligt rekord i landsvägs-FM: "Jag är supertaggad"

FRIIDROTT Landsvägs-FM inleder friidrottssäsongen på lördag. Nina Chydenius kan räknas till de heta namnen på halvmaran, men hon är inte ensam i den kategorin.

Sport 15.4.2021

Nya cykelrutten Årets idrottsgärning i Karleby

CYKEL Joonas Joki och Jari Karhula belönas med utmärkelsen Årets idrottsgärning 2020 för deras idé om en ny terrängcykelrutt och naturstig.

Sport 15.4.2021

Rory Penttinen debuterar i European Le Mans Series

MOTORSPORT Barcelona kallar. European Le Mans Series (ELMS) kallar. Rory Penttinen har varit på plats sedan början av veckan och på söndag avgörs den första deltävlingen.

Sport 14.4.2021

Lyckade virtuella tävlingar i gymnastik för FIF och Drott

GYMNASTIK Fitness idrottsförening och IF Drott kammade hem två segrar vardera i helgens virtuella tävlingar i artistisk gymnastik. Föreningarna tävlade i egna salar via Zoom.

Sport 13.4.2021

Skärmjakten och Torsdagsbommen startar utan tidtagning

ORIENTERING Snön ligger ställvis kvar, men det är ändå hög tid för motionsorienteraren att greppa kartan. Skärmjakten börjar på onsdag och Torsdagsbommen på torsdag.

Sport 12.4.2021

Finländsk målvakt agerade vägg mot Sunds HC Davos

ISHOCKEY Tony Sund och hans HC Davos missar playoff i den schweiziska ligan. SC Berns finländske målvakt höll nollan i det tredje mötet i pre-playoff.

Sport 12.4.2021

Emma Vähäkangas: Kul att kunna hjälpa laget

INNEBANDY Emma Vähäkangas serverade ett äkta hattrick när Blue Fox körde över LoSB i ligakvalet med 10–2 i söndags. Det är inte vardagsmat, precis.

Sport 12.4.2021

Norrman åkte längre än Hans Mäenpää – Jakobstadsbons rekord lär ändå stå sig

LÄNGDSKIDOR Eirik Asdöl åkte i helgen längre än vad Hans Mäenpää gjorde när han satte sitt världsrekord för tre år sedan. Mäenpää lär ändå få behålla sitt rekord i 24 timmar längdåkning.

Sport 11.4.2021

Blue Fox på väg mot B-ligan efter storseger i Stjärnhallen

INNEBANDY Blue Fox har mer än ena dojan i B-ligan. Det är klasskillnad i kvalspelet och efter söndagens tvåsiffriga triumf i Stjärnhallen är damlaget bara en seger från avancemang.

Sport 11.4.2021

Rena krossen i Nykarleby – Blue Fox leder stort

INNEBANDY LoSB manglas i krossen i Stjärnhallen. Blue Fox-damerna leder den andra kvalmatchen till B-ligan med 10–2 efter två perioder.

Sport 11.4.2021

IF Minken säkrade stafettbrons med några hundra meter kvar: "Det blir kanske kaffe och tårta"

LÄNGDSKIDOR Trion Hannes Sundberg, Sander Wikblom och Topias Vuorela såg till att det blev en bronsmedalj för IF Minken i 14-åringarnas stafett i Silvertrissan.

Sport 10.4.2021

Blue Fox-herrlag sumpade gyllene läge i kvalet till ettan

INNEBANDY Med en kvart kvar att spela ledde Blue Fox med fem mål. Vid fulltid stod det likväl 8–8 och sedan avgjorde SalBa i förlängningen. Snacka om att sumpa ett gyllene läge.

Sport 10.4.2021

Blue Fox-damerna öppnade målkranen i mittperioden

INNEBANDY Ligakvalet började aningen trögt, men i mittperioden fick Blue Fox-damerna fart på målproduktionen. Tre mål på mindre två minuter gjorde att LoSB hamnade på pottan.

Sport 10.4.2021

Tony Sunds HC Davos tog revansch i andra mötet

ISHOCKEY Tony Sund och hans HC Davos vann fredagens match i den schweiziska ligan. Bortasegern mot SC Bern innebär att det blir ett tredje möte på söndag.

Sport 10.4.2021

Guld för Minken i Silvertrissan – Topias Vuorela mästare

LÄNGDSKIDOR Topias Vuorela hörde till favoriterna och pallade också för trycket genom att knipa mästerskapet i Silvertrissans 14-årsklass. Minkenjuniorens segermarginal var tio sekunder.

Sport 10.4.2021

Ingen Bastucup i april – Brahe laddar för senare start

FRIIDROTT Flyttfåglarna slår Bastucupen med mer än en hästlängd i vår. Det blir nämligen ingen cupstart i april. Men IF Brahe har ändå inte avblåst löpcupen.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet