Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Johan Svahn har hittat tillbaka till sina rötter

MOTORSPORT Många kommer ihåg Johan Svahn som killen som körde Formula Ford på 1990-talet. Nu är det karting som gäller för den 42-årige Jakobstadsbon. Det var också där som allting började.

Nyhetsbild

Sandlin och Porthin "dubblade" hem guldet

BORDTENNIS Halexduon Robin Sandlin/Tomas Porthin spelade hem guldet i C-klassens dubbel, då FM för B- och C-klassen avgjordes i Koskis förra helgen.

Nyhetsbild

Portin leder utvecklingslandslaget och FM-satsar med Piffen

ORIENTERING Fredric Portins rollbyte från orienterare på internationell elitnivå till tränare framskrider med raska kliv.

Nyhetsbild

Trettio år av isglädje i Kristallen

ISHOCKEY/KONSTÅKNING Kristallen har fyllt trettio år. Det blir ingen stor jubileumsfest, men på söndag i samband med allmänhetens skridskotimmar bjuder ishallen på grillkorv för att fira de tre decennier som gått sedan Jakobstad gick in i en ny istid.

Nyhetsbild

IF Brahe utsatt för stöld och skadegörelse – igen

JAKOBSTAD Håkan Holmqvist kan bara skaka på huvudet då han betraktar förödelsen. Ligisterna som brutit sig in i tidtagartornet i Vestersundsby har inte nöjt sig med att stjäla elektroniken. Samtidigt som de verkar ha använt stället som högkvarter har de kastat papper och annat lösöre längs golvet.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Fotbollskartan har ritats om

Säsongen 2018 ritade med besked om den lokala fotbollskartan. Två lag som målmedvetet siktat mot en plats på den högsta serienivån klarade utmaningen.

Nyhetsbild

Byskata: Det har gått lugnt till men visst har vi haft roligt

FOTBOLL Hjältarna i KPV återvände till Karleby med den nyvunna ligastatusen i bagaget vid halv två-tiden natten till söndag. Den sena timmen till trots väntade supportrarna på torget.

Nyhetsbild

Natalia Nylund byter klubb

FRIIDROTT Natalia Nylund lämnar IF Drott. Nästa säsong representerar den 21-åriga långdistansaren Lahtisklubben Ahkera.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Just nu saknar landslaget inte Roman Eremenko

Roman Eremenko har tackat nej till landslagsspel i höst. Det förvånar knappast. Dopningsavstängningen kan inte ha gått spårlöst förbi. Det tar sin tid att komma tillbaka, också för en rutinerad spelare av hans kaliber.

Nyhetsbild

Muik Hockey vann efter förlängning

ISHOCKEY Muik Hockey förlorade med uddamålet i lördags. På söndagen var det precis tvärtom. Då knäckte Nykarlebylaget Riemu på bortaplan tack vare Sergei Tagantjikovs mål i förlängningen.

Kronan II körde över Los Bombers

ISHOCKEY IK Kronan gjorde livet surt för Los Bombers i söndagens match i division 3. Bombers fick stryk med 2–7 (0–4, 2–1, 0–2) i Kristallen.

Nyhetsbild

Blue Fox nära snubbla mot jumbon

INNEBANDY I lördags besegrade Blue Fox-damerna serieledande O2-Jyväskylä. På söndag höll blårävarna på att snubbla mot jumbon, O2:s Akademilag. Hemmalaget vann, men först efter straffläggning.

Mindre rolig lördagskväll för Team IFK Lepplax

ISHOCKEY Team IFK Lepplax hade ingen rolig lördagskväll i hockeytrean. Den var desto roligare för Kiva som vann med 8–2 (3–0, 2–1, 3–1) i Karstula.

Elliot Wingren gjorde tre mål då Blue Fox vann

INNEBANDY Blue Fox herrar håller stilen i division 2. Men laget fick jobba för segern borta mot HiPa.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey vann tamt derby

ISHOCKEY Jeppis Hockey fortsätter dominera i hockeytvåan. Laget tog i lördags sin åttonde raka seger på grannen IK Kronans bekostnad. Det i allra högsta grad tama derbyt slutade 6–2 (2–0, 3–1, 1–1).

Simon Åkerman gjorde hattrick för Muik II

ISHOCKEY Muik Hockey II körde över gästande S-Kiekko Retrot i lördagens tidiga drabbning så att det sjöng om. Division tre-matchen slutade 7–0 (3–0, 2–0, 2–0).

Nyhetsbild

KPV startar med samma elva som i onsdags

FOTBOLL Tränaren Jarmo Korhonen litar på det manskap han matchade mot TPS i onsdagens kvalmatch i Karleby. KPV:s startelva är densamma.

Nyhetsbild

I dag spelar KPV om en plats i FM-ligan

FOTBOLL I dag avgörs det om KPV spelar i division ett eller i ligan säsongen 2019. Returmötet i ligakvalet spelas på TPS hemmaplan i Åbo.

Nyhetsbild

Derby och toppmöte i hockeytvåan

ISHOCKEY Fortsätter Jeppis Hockey segersvit eller kan IK Kronan sätta grus i serieledarnas lagmaskineri? Det får vi veta när lagen ställs mot varandra i lördagens toppmöte i Kristallen.

Nyhetsbild

Mannström: Femton gånger värre att se på från sidan

FOTBOLL Sebastian Mannström tvingas agera åskådare när KPV spelar säsongens viktigaste matcher. "Det är femton gånger värre att se på än att få vara med på planen och njuta", säger den skadade kapellmästaren.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet