Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Fredrik "Diddi" Enlund kör IRRC i Tyskland

ROADRACING I sommar räckte det inte med IRRC i Imatra. Fredrik "Diddi" Enlund styrde i tisdags kosan mot Tyskland för att avrunda säsongen med den sista deltävlingen i den internationella roadracingcirkusen.

Nyhetsbild

Veteranerna kom hem med VM-medaljer

FRIIDROTT Drottarna Sten Haglund och Pär Granbacka höll den blåvita fanan högt i veteranernas VM i Spanien. Granbacka tog en medalj och Haglund två. Åsarnas Sebastian Widjeskog kom också hem med en medalj.

Nyhetsbild

Defensiven IFK:s utmaning

ISHOCKEY IFK Lepplax har tappat mycket rutin på backsidan sedan i fjol. Filip Lund och David Lindgren kommer helt säkert att saknas i den trupp som tränas av André Smulter – 39-åringen som givetvis fortsätter slita i rinken.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey favorit i hockeytvåan

ISHOCKEY I fjol brottades Jeppis Hockey med en tunn och skadebenägen spelartrupp. Nu kommer klubben till nedsläpp i tvåan med ett lag som andas både bredd och spetskompetens. Det gör att laget får bära favoritskapet.

Nyhetsbild

Nio lag i hockeytvåan

ISHOCKEY Division två i Keskimaa består av nio lag som spelar en serie på 24 matcher per lag.

Nyhetsbild

Kampen mot cancern blev Christian Grönhages viktigaste match

JAKOBSTAD Det började med en armbågsskada, men när hans kropp blev gul några dagar senare förvandlades idrottsskadan till en oväsentlig parents. Christian Grönhage hade drabbats av svår cancer i gallgångarna, men det skulle dröja veckor innan han insåg att han balanserade på tröskeln till dödens väntrum.

Nyhetsbild

Pensalabo bäst i rapasprutet

MOTORSPORT "Rapan" flög över Måtarsberget på lördagen. Rasmus Häggblom behärskade det besvärliga föret bäst och kan nu titulera sig Rapakung modell 2018. Det var hans första seger i den allmänna klassen i Jeppo.

Nyhetsbild

Manfall i Falken – föreningen avstår SFI-finalen

FRIIDROTT SFI-seriens final avgörs i Mariehamn på lördag. En av de stora i detta sammanhang, IK Falken, saknas på startlinjen. Pedersöreföreningen vann både 2016 och 2017.

Nyhetsbild

Bennäskillen Emil Anderssén framgångsrik i karting

MOTORSPORT Hos Andersséns i Bennäs frodas intresset för bilsport. Unge Emil Anderssén, som fyller nio i november, har varit framgångsrik inom karting i sommar. Om en vecka ska han köra i regionmästarnas final.

Nyhetsbild

Tommi Nyvall trea i Legends Cup

MOTORSPORT Svenska Legends Cup har gått i mål. Nykarlebyföraren Tommi Nyvall fick inte bestiga den högsta pallen, men det blev ändå en plats på podiet. Nyvall slutade trea.

Nyhetsbild

Varmans förenar tre generationer Sundqvist

MOTORSPORT De fyra varmansbilarna som står i en prydlig rad på gårdsplanen berättar egentligen allt. Hos Sundqvists i Munsala gillar man motorsport. Och intresset går i arv, från generation till generation. Kevin Sundqvist, 6, missar sällan en tävling när pappa Anders och farfar Christer kör.

Nyhetsbild

Gold Coast Ski Marathon är Finlands största tävling på rullskidor

RULLSKIDOR Den tredje upplagan av Finlands största tävling på rullskidor – Gold Coast Ski Marathon – arrangeras på söndag med start- och målgång i Bennäs. Dagen innan gör veteranerna upp om FM-medaljerna på rullskidor.

KPV med i tätstriden i division ett

FOTBOLL KPV repade snabbt mod efter derbynederlaget i Jakobstad. Karlebylaget tog tre viktiga pinnar genom att sänka AC Kajaani hemma på söndagen. Matchen slutade 3–0 (1–0).

Nyhetsbild

Björn Sandler och Natalia Nylund vann Fäboda Outdoor

LÖPNING Söndagens traillöpning i Fäbodaskogarna bjöd inte på några stora överraskningar. Maratonlöparna var i sitt esse. Björn Sandler var överlägsen i herrklassen och bland damerna var Natalia Nylund vassast.

Nyhetsbild

Glasberg knep DM-guldet på medeldistans

ORIENTERING Annelie Glasberg överraskade genom att bärga mästerskapet på medeldistans när ÖID:arna gjorde upp om DM-medaljer vid Ådön på söndagen.

Nyhetsbild

Glasberg knep guldet i ÖIDM

ORIENTERING Annelie Glasberg överraskade genom att bärga mästerskapet på medeldistans när ÖID:arna gjorde upp om medaljerna vid Ådön på söndagen.

Korsnäs FF bärgade poängen i Esse

FOTBOLL Esse IK misslyckades med att utöka sin poängskörd i division tre på lördagen. Korsnäs FF for iväg med rubbet efter att ha vunnit i Ytteresse. Matchen slutade 1–4.

PeFF tog poäng av serieledarna

FOTBOLL PeFF knep en poäng av serieledande JyPK II på Västraplan i Jakobstad på lördag. Poängen var viktig för hemmalaget som kämpar för att förnya seriekontraktet i damtvåan.

Myran vann toppmötet i Nedervetil

FOTBOLL Annika Grundvall blev matchhjälte, då IK Myran tog hem toppmötet med PK-35 i Nedervetil på lördag. Grundvall gjorde segermålet fem minuter in på tilläggstiden. Matchen slutade 2–1 (1–0).

Nyhetsbild

FC Uniteds gamla garde vassare i jubileumsmatchen

FOTBOLL Gammal är äldst var ett uttryck som höll måttet i FC Uniteds jubileumsmatch på lördagen. Uniteds lag modell 1994 besegrade sina juniormotståndare med klara siffror. Tanterna vann med 3–1 (3–0).

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet