Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Dubbelt stafettuppdrag för OK Botnia

ORIENTERING OK Botnia axlar ett dubbelt stafettuppdrag på Kristi himmelsfärdsdag den 30 maj. Föreningen är samtidigt värd för både KPO- och ÖIDM-stafetten.

Nyhetsbild

Bra fart på lagbygget i IK Kronan – Åsvik är tillbaka

ISHOCKEY IK Kronan har fått fart på sitt lagbygge inför den säsong som väntar i hockeytvåan 2019-2020. Det är flera intressanta namn som återvänder till Cronehov i höst.

Nyhetsbild

Anne Söderlund bronsmedaljör i EM

ARMBRYTNING Anne Söderlund, som representerar Armsport Esse, bröt hem en bronsmedalj när Europamästerskapen i armbrytning avgjordes i Loutraki i Grekland.

Nyhetsbild

Christoffer Envall håller på traditionen och sviker inte

FRIIDROTT Duggregn och en termometer som inte orkar pressa sig till tio grader. Christoffer Envall sviker ändå inte utan står på startlinjen på 100 meter. Är det premiär så är det premiär.

Nyhetsbild

Nu väntar Spa 24h – juli blir en hektisk månad för Rory Penttinen

MOTORSPORT Den anses vara världens vackraste bana och i juli slås dess dörrar upp på vid gavel för Rory Penttinen. Nykarlebyföraren räknar med att tillbringa ett par veckor på Spa Francorchamps.

Simmare från JS-PU tävlade i Umeå

SIMNING JS-PU:arna Viktor Thodin och Ivar Eklund tävlade i bassängen i Umeå och hade såväl medaljer som personliga rekord med sig hem i bagaget.

Nyhetsbild

IF Drott nådde målet i ärevarvet – över 30 000 euro

ÄREVARVET IF Drott spräckte drömgränsen på 30 000 euro samtidigt som Jan-Erik "Kak" Nyman bidrog med drygt 6 000 euro i onsdagens ärevarv på Centralplan.

Nyhetsbild

Sursiks hejarklack diskades – nu vill rektorn ha bort djungelns lag

STAFETTKARNEVALEN Sursiks hejarklack fick ingen belöning för sitt slit i Stafettkarnevalen. I stället blev klacken diskad, en diskvalificering som gjorde att elverna grät ännu på den nya veckans första skoldag.

Nyhetsbild

Terjärvs ankare Andrei Ciornei nöjd med sjundeplatsen

Stafettkarnevalen Terjärv skolas pojkar tog sig till final på 5x80 meter. Någon medalj blev det inte, men ankaret Andrei Ciornei är mer än nöjd med lagets insats.

Nyhetsbild

Kyrkobys silverlag hoppas det vankas glass i skolan

STAFETTKARNEVALEN En premiär kan ge handsvett, men Kyrkobyeleverna höll hårt i pinnen och skakade av sig nervositeten. Det – och en massa spring i benen – räckte för att föra upp laget på prispallen i Alberga.

Nyhetsbild

Succé med trippel i brons för Jakobstads gymnasium

Stafettkarnevalen Lördagen blev en jubeldag för Jakobstads gymnasium i Alberga. Det blev två bronsmedaljer inom en dryg timme och sedan ytterligare en tredje på kvällskvisten.

Nyhetsbild

Kompisarna och stämningen smäller högt i Stafettkarnevalen

Stafettkarnevalen De tusentals barnen från Svenskfinland skapar en karnevalsstämning som alla borde få uppleva minst en gång i livet. Vi gjorde en gallup med några elever för att få veta hur de lever och upplever sin stafetthelg i Alberga.

Nyhetsbild

Stark insats av Socklot skola i gatustafetten

STAFETTKARNEVALEN Eleverna från Socklot skola stod för en rasande grann insats i gatustafetten för små grundskolor. Den mixade sextetten från Socklot slutade femma på fredagen.

Nyhetsbild

Stafettkarnevalen är också köernas och bussarnas karneval

STAFETTKARNEVALEN Stafettkarnevalen är inte bara löpning – och solsken. Den är också köernas och bussarnas karneval. Lakritsen är grej som många köar för intill stadion i Alberga.

Kokkola Ultra Run avgörs i helgen

FRIIDROTT Det är skillnad på långdistans och långdistans. Den som löper riktigt långt får alla gånger sitt lystmäte i Kokkola Ultra Run i helgen.

Nyhetsbild

Nu blir det ligapremiär på riktigt – i Nedervetil

FOTBOLL IK Myrans har hittills tvingats nöja sig med surrogat på hemmaplan, men på lördag blir det hemmapremiär med stort H – det vill säga på gräsplanen i Nedervetil.

Nyhetsbild

Trampa PP-runt på ped

MOTION Det är dags att torka bort det vintriga snoret, olja kedjan, kolla styret, damma av cykelhjälmen och ställa sitsen på bekväm åkhöjd. På lördag arrangeras PP-runt på ped.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey fortsätter spela i hockeytvåan

ISHOCKEY Mycket av den ovisshet som präglat Jeppis Hockey framtid skingrades på onsdagen. Klubbens representationslag kommer att spela i division två också nästa säsong.

Nyhetsbild

Tommi Nyvall gasglad i svenska Legends Cup

MOTORSPORT Tommi Nyvall trivs på bortaplan och säsongspremiären i svenska Legends Cup blev snudd på succé. Han gasade upp på podiet i båda starterna i helgen.

Nyhetsbild

Nico Joki hittade nytt hem i Mestis – flyttar till Joensuu

ISHOCKEY Nico Joki har en ny klubbadress. Och det är en adress som sitter som hand i handske för den 23-årige backen. Joki ska nämligen lira i Jokipojat.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet