Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Bröderna Björkgren är landets bästa häckklippare

FRIIDROTT Bröderna Björkgren har tävlat flitigt i sommar och på sin resa har de också gjort avtryck i statistiken. Båda är landsetta på korta häcken, Alexander i H19 och Adrian i H17.

Nyhetsbild

Stockgrillen får med talkokraft nytt tak över huvudet

FOTBOLL Korvgrillaren ska inte behöva grilla i regn. Därför har FF Jaros talkogubbar i veckan försett Stockgrillen på Centralplan med nytt tak.

Nyhetsbild

Christoffer Envall rasande snabb i Lappo – 21,41 på 200 meter

FRIIDROTT Christoffer Envall har inte varvat ner. Det är snarare tvärtom. Den 28-åriga kocken är snabbare än någonsin. På torsdagskvällen slaktade han det egna rekordet på 200 meter.

Nyhetsbild

Isak Vidjeskogs övergång bekräftad – pappa Niklas flyttar med

FOTBOLL Nu är Isak Vidjeskog officiellt klar för allsvenska Kalmar FF. Men han är inte den enda i familjen som börjar packa trunken. Pappa Niklas kommer att göra honom sällskap i Sverige.

Nyhetsbild

Största utmaningen på ett decennium – IK Falken arrangerar junior-FM

FRIIDROTT IK Falken står värd för junior-FM den andra helgen i augusti. Det är en stormönstring med cirka 600 deltagare och klubbens största utmaning som arrangör sedan stafett-FM.

Nyhetsbild

Los Bombers försvinner ur seriesystemet

ISHOCKEY Los Bombers dök upp på hockeyhimlen hösten 1992. Sedan dess har laget figurerat i seriesammanhang. I höst är laget dock inte med.

Nyhetsbild

Highsticks börjar spela seriehockey – värvar friskt från IFK Lepplax

ISHOCKEY Det puckglada gänget i Highsticks HT höjer profilen. Laget, som länge figurerat inom bolagshockeyn, tar nu steget fullt ut och börjar lira seriehockey. Division tre väntar nykomlingarna i höst.

Nyhetsbild

Isak Vidjeskog på glid till Kalmar FF

FOTBOLL Unge Isak Vidjeskog har länge varit ett hett namn på marknaden och han har fått chansen att visa upp sig i såväl Portugal, Sverige som Italien. Nu ser det ändå ut att bli Sverige.

Nyhetsbild

Christoffer Envall sprang årsbästa i "fel" heat

FRIIDROTT Christoffer Envall sprang i B-heatet i söndagens tävlingar i Alajärvi, men var ändå snabbast på 200 meter. Segertiden 21,86 var personligt årsbästa.

Tioårige Jere Murto överträffade Kimmo Kinnunens världsrekord

FRIIDROTT Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli. Tioårige Jere Murto är ett exempel så gott som något. I söndags kastade han spjutet längre än vad Kimmo Kinnunen gjorde i samma ålder.

Nyhetsbild

Nystart för Fredrik Norrenas tränarkarriär: "Vill jobba mig uppåt"

ISHOCKEY Målvakten Fredrik Norrena blev kanske föga överraskande målvaktstränare. Men nu, efter ett halvt dussin år som tränare för burväktarna i TPS, sadlar han om.

Nyhetsbild

Norrena-stipendiaten Janina Åkerlund föredrar att spela i pojklag

ISHOCKEY Från en målvakt till en annan. Janina Åkerlund fick på fredagen ta emot 500 euro ur Jakobstadsnejdens Hockeyfond. Grundaren Fredrik Norrena överräckte stipendiet.

Nyhetsbild

IF Drott håller på traditionerna – Jakob Marathon löps 23 juli

FRIIDROTT Många evenemang har tvingats stryka på foten för coronavirusets skull. Det ödet drabbar inte Jakob Marathon. IF Drott håller på traditionerna och genomför loppet även i sommar.

Filip Sten vinnare i Botniarundan

MOTORSPORT Botniarundan blev en succé för arrangörerna i Jakobstadsnejdens Veteranbilssällskap.

Nyhetsbild

Tävlingspremiär på rullskidor i Vörå – FSS-eliten på plats

LÄNGDSKIDOR Rullskidbanan i Vörå fyller tre år i höst, men trots det har det aldrig ordnats någon officiell tävling på rullskidor. Det är, med andra ord, hög tid och på lördag blir det äntligen av.

Nyhetsbild

Alexander Björkgren under 11 sekunder i Kankaanpää Games

FRIIDROTT Alexander Björkgren underskred för första gången 11 sekunder på 100 meter på tisdagskvällen. Han klockades för 10,98 i Kankaanpää Games.

Nyhetsbild

Jennie Lindvall byter klubb – i vinter tävlar hon för IF Minken

LÄNGDSKIDOR Finlands snabbaste sprinter byter färg på klubbdressen. Jennie Lindvall lämnar Åsarnas Ski Team och gör istället Andrea Julin och Julia Häger sällskap i IF Minken.

Nyhetsbild

Finlands Svenska Skidförbund trimmar i Vörå skidcentrum

LÄNGDSKIDOR Finlands Svenska Skidförbund tränar i Vörå den här veckan. Det är förbundets andra träningsläger i sommar. Det första ordnades under midsommarveckan.

Nyhetsbild

Vilmornas kamp i mångkamp – avgörandet föll i sista grenen

FRIIDROTT Det var lika mycket Vilmornas som viljornas kamp i 14-årsklassen i mångkamps-DM. Till slut, efter ett rasande vackert 800 meterslopp, vann Vilma Björkskog före Vilma Knutar.

Isak Löv tvåmålsskytt för Jaros B-juniorer mot KPV

FOTBOLL Jaros B-juniorer avslutade FM-seriekvalet med att besegra lokalkonkurrenten KPV. Isak Löv var dagens profil med två strutar bakom gästernas målvakt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet