Sport Igår 17:55

Eric Storvall: Som att åka skidor på sandpapper

LÄNGDSKIDOR Eric Storvalls debut i Visma Ski Classics gav en 45:e plats La Diagonela på lördagen. Han kände också av kölden, men tycker att den var värre för glidet än för kroppen.

Sport Igår 17:00

Viktor Mäenpää om premiären: Mera överlevnad än tävling på slutet

LÄNGDSKIDOR – Jag har inte varit med om någonting liknande. Det säger Viktor Mäenpää efter säsongspremiären i Visma. Det schweiziska långloppet La Diagonela bjöd på temperaturer ner mot 25 minusgrader.

Sport Igår 7:30

ÖIDM i Vörå blir av: "Vi fick klartecken den här veckan"

LÄNGDSKIDOR Coronapandemin har stoppat många idrottsevenemang. Vörå IF går mot strömmen och ska med hjälp av en restriktiv covidplan genomföra ÖID-mästerskapen om två veckor.

Sport 15.1.2021

Klemets vann grundserien i MHL med Ahlviks som hårda poängplockare

ISHOCKEY Grundserien i Mattsson Hockey League är slutspelad. B. I. Klemets vann den tio ronder långa bataljen med en poäng tillgodo på Mostly Old Players (MOP).

Sport 15.1.2021

Lavinfara då Mäenpää och Storvall tävlar i Schweiz

LÄNGDSKIDOR Det har snöat mycket nere på kontinenten, vilket gör att lavinfaran har ökat. Det har i sin tur medfört att arrangörerna i Visma Ski Classics tvingats korta sträckan i premiären.

Sport 15.1.2021

Ingen Komarov på isen då Islanders spöade grannen

ISHOCKEY Leo Komarov fanns inte med i säsongspremiären i New York, men det gick ändå bra för NY Islanders. NY Rangers fick rejält med spö i NHL-matchen.

Sport 15.1.2021

Flygplatsstrul för Storvalls team – coronaintyget dissades vid gaten

LÄNGDSKIDOR Team ES Endurance är en ny fågel på långloppsarenan. Eric Storvall och Heikki Isoranta representerar teamet i säsongspremiären på lördag. Uppladdningen har varit lite strulig.

Sport 14.1.2021

Två nya kontrakt för Jaro

FOTBOLL FF Jaro har skrivit kontrakt med två av de testspelare som var i Jakobstad och visade upp sig förra veckan. Det innebär att klubben nu har avtal med sjutton spelare för säsongen 2021.

Sport 14.1.2021

Leo Komarov alltjämt kvar i NY Islanders trupp

ISHOCKEY I tisdags hittade vi namnet Leo Komarov på waivers. Ett drygt dygn senare, då New York Islanders presenterade laget, var den 33-årige anfallaren ändå med i den trupp som ska lira NHL-hockey.

Sport 14.1.2021

Viktor Mäenpää ska bädda för Morten Eide Pedersen i Visma

LÄNGDSKIDOR Visma Ski Classic börjar på lördag. Viktor Mäenpää laddar sedan en vecka tillbaka i Livigno i Italien. Uppladdningen på höghöjd passar perfekt med tanke på att premiärloppet La Diagonela rör sig på liknande altituder.

Sport 13.1.2021

Komarov på waivers 2021 – Norrena i samma sits 2008

ISHOCKEY Leo Komarov placerades på waivers i tisdags. Före detta NHL-proffset Fredrik Norrena vet hur det känns. Han hamnade som målvakt i Columbus Blue Jackets i en liknande sits i december 2008.

Sport 12.1.2021

Coronan stoppade helgens junior-FM i Vuokatti

LÄNGDSKIDOR Coronapandemin fortsätter sätta käppar i hjulet för idrottarna. Det blir inga FM-tävlingar på skidor i Vuokatti i helgen.

Sport 12.1.2021

Hockeytvåan startar om en vecka

ISHOCKEY Det blir ingen nystart i hockeytvåan ännu den här veckan. I nuläget ser det i stället ut att bli nedsläpp den 20 januari.

Sport 9.1.2021

Landskapsstafetten eller FSSM? Ingendera, säger Eric Storvall

LÄNGDSKIDOR Den 7 mars blir en supersöndag i skidspåret. Den dagen konkurrerar inte bara FSSM och landskapsstafetten om längdåkarna utan Vasaloppet är också med i leken – något som kommer att försvaga mer än ett svenskösterbottniskt lag i Sievi.

Sport 8.1.2021

Muik fortsätter på sin svenska linje – Ringberg förlängde

ISHOCKEY Muik Hockey gillar Michael Ringberg. Och kärleken verkar vara besvarad. Den svenske tränaren har nämligen förlängt kontraktet med Nykarlebyklubben.

Sport 8.1.2021

Handen duger inte för skidåkning – Hans Mäenpääs karriär i vågskålen

LÄNGDSKIDOR Hans Mäenpääs säsong är över innan den ens hann börja. Den skada han ådrog sig i höstas har rubbat blodcirkulationen illa i höger hand. I värsta fall kan karriären som långloppsåkare vara över.

Sport 8.1.2021

Nytt kontrakt i division 3 för IK Myran

FOTBOLL IK Myran har fogat ytterligare en byggkloss till sitt lagbygge i division 3. Det innebär att klubben nu säkrat tolv kontrakt.

Sport 8.1.2021

Tävlingskrock då FSSM och MÖ:s landskapsstafett går på samma datum

LÄNGDSKIDOR Då junior-FM flyttades måste FSSM maka på sig i tävlingskalendern. Det orsakar en ny kollision som är allt annat än obetydlig. Nu krockar nämligen förbundsmästerskapen och landskapsstafetten den 7 mars.

Sport 7.1.2021

Nytt bud i Finlandsserien – speluppehållet förlängs

ISHOCKEY Enligt det spelschema som gällde ännu för ett par dagar sedan skulle spelarna i Finlandsserien vara tillbaka på isen om en knapp vecka. Så blir det dock inte.

Sport 7.1.2021

Hockeymatcher flyttas igen – division 2 siktar på start nästa vecka

ISHOCKEY Ishockeyns matchprogram är statt i ständig förändring. Mestis kör i gång först i början av februari. Finlandsserien och division 2 ser däremot ut att starta nästa vecka.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet