Sofie Sergelius

sofie.sergelius@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Vasabon Sarianna blev vardagsvegetarian: "Jag har ätit kött mindre än tio gånger sedan september"

MAT & DRYCK. Vasabon Sarianna Salo tog beslutet att försöka minska både sin och familjens köttkonsumtion. Genom att byta ut köttprodukter mot vegetariska substitut har småbarnsfamiljen huvudsakligen ätit vegetariskt sedan september 2019.

Nyhetsbild

Reflektioner från en småbarnsförälder

Hur gör jag som förälder livet lättare för mig själv? Jag prioriterar, skriver Sofie Sergelius.

Nyhetsbild

Blodapelsin – citrusfrukten som passar både i söta och salta maträtter

Blodapelsinen har ett kusligt namn men är inget annat än skrämmande god. Denna frukt har fått sitt namn från det röda fruktköttet som kommit till då apelsinen utsätts för stora temperaturskillnader.

Nyhetsbild

Spara pengar genom att veckohandla – här kommer de bästa tipsen

Genom att planera hela veckans måltider på förhand och handla en gång i veckan kan du minimera både tiden som går till handlandet samt tiden som tillbringas framför spisen.

Nyhetsbild

Kickstarta januari med smaker från det asiatiska köket

En mattrend för 2020 är att äta asiatiskt. Här kommer två recept att kickstarta januari med!

Nyhetsbild

Minska på matsvinnet – gör nya rätter av resterna

Har du kvar matrester som inte känns lockande att äta som de är? Utnyttja öppnade förpackningar och gör en pasta eller en låda!

Nyhetsbild

Mätta magen med en smakrik gryta

En mättande gryta med goda råvaror och smakrika kryddor mättar hela familjen.

Nyhetsbild

Avsluta året med en smakupplevelse

Nyhetsbild

Julens söta bakelser – satsa på säkra kort

Baka dina egna tilltugg till kaffe- och glöggserveringen! Smaker som pepparkaka, vitchoklad och polkagris är alltid ett säkert kort.

Nyhetsbild

Klassiska köttbullar med en tvist

Vem har sagt att det bara är de klassiska köttbullarna som hör hemma på julbordet? Med rätt ingredienser kan du göra dem både vegevänliga och mer spännande.

Nyhetsbild

Baka eget bröd till helgen

Finns det något bättre än varmt och gott hembakat bröd? Det kan du äta både till morgon, lunch och middag!

Nyhetsbild

Karelska piroger på brunchbordet

Få saker slår en plåt med hemgjorda karelska piroger. Det är lättare än du tror att göra dem själv från grunden.

Nyhetsbild

Får vi fresta med en frestelse?

Gratängen är en favorit hos många. Du kan dessutom göra den några veckor i förväg och frysa in för att grädda innan servering!

Nyhetsbild

Piffa upp dina vegetariska grytor med favoritkryddorna

Under kalla höstkvällar är smakrika grytor den perfekta middagen. Krydda med dina favoritkryddor och boosta kroppens immunförsvar!

Nyhetsbild

Bjud dina gäster på pumpapaj och monsterkex

Halloween står för dörren och det är dags att fundera på vilka läskiga bakverk du kan bjuda på. Med några enkla dekorationer blir dina bakverk lite hemskare.

Nyhetsbild

Mustiga soppor som värmer i höstmörkret

Saknar du middagsinspiration? En kryddrik soppa går snabbt att tillreda och passar utmärkt till både för- och huvudrätt!

Nyhetsbild

Rödbetan är höstens godaste rotfrukt

Med sin vackra färg tilltalar rödbetan både ögat och smaklökarna. Spiraliserad rödbeta är ett gott alternativ till den vanliga pastan.

Nyhetsbild

Smakrikt från skogen – nu är det högsäsong för svampen

Oavsett om du plockat själv eller fyndat i grönsaksdisken, kommer dessa svamprätter att förgylla dina höstkvällar.

Nyhetsbild

Smoothie i en skål ger energi – passar till frukost, lunch eller som mellanmål

Smoothie i en skål ser inte bara vackert ut – det smakar fantastiskt också. Variera enligt tycke och smak och toppa gärna med dina favoritbär.

Nyhetsbild

Nu är det högsäsong för äpplen

Desserter med äpplen går alltid hem! Paj eller våfflor? Du väljer det som passar dagens humör.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet