Sofie Sergelius

sofie.sergelius@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Prova på smakrika och enkla kycklingrätter

Kyckling är en favorit i flera hushåll eftersom den går att variera i det oändliga. Vare sig du tillreder hel kyckling, bröstfilé, klubbor eller lår finns det ett recept som säkert faller hela familjen i smaken. Stig utanför din bekvämlighetszon och prova på en smakrik men enkel ny kycklingrätt.

Nyhetsbild

Älskade äppelpaj

Vad ska man laga på alla härliga äpplen som nu fyller träden? Paj naturligtvis! Här hittar du nu tre härliga äppelpajer för mysiga höstkvällar.

Nyhetsbild

Svamprätt på tre sätt

Då svamparna dyker upp känns det som att hösten är här.

Nyhetsbild

Baka en kaka eller koka sylt – hallonet är ett riktigt superbär

RECEPT De läckra och saftiga bären är både goda och hälsosamma. Hallon lämpar sig väl i bakverk, som dekoration och att koka saft och sylt på.

Nyhetsbild

Tomater med italienska influenser

RECEPT Tomater hör till finländarnas favoritfrukter. För ja, tomaten är en frukt som härstammar från västra Sydamerika. Tomater används trots det ofta som en grönsak, i sallader och i diverse maträtter som utfyllnad. I följande maträtter är det tomaten som får skina. Välj gärna solmogna tomater i olika former och storlekar – för att du kan.

Nyhetsbild

Det mångsidiga blåbäret är fullproppat med vitaminer

RECEPT Skogens blåa guld, så kan man beskriva blåbär. Blåbär är inte enbart gott och ett mångsidigt bär i matlagningen, utan även en utmärkt källa för B-, C- och E-vitamin.

Nyhetsbild

Så filear du gädda – steg för steg

Fångar du mycket gädda men undrar hur du ska hantera fisken? Här visar Foodly.fi hur du steg för steg filear vår näst vanligaste fisk.

Nyhetsbild

Frossa i fisk under sommaren

Byt ut köttet mot fisk, såsom lax eller sik, till sommarens grillfester.

Nyhetsbild

Exotiska hamburgare med det lilla extra

Sugen på en hemgjord hamburgare med något lite extra? Prova på tre tuffa smakkombinationer med biffar gjorda på kyckling, fisk och gris.

Nyhetsbild

Estetiskt och ätbart – blommor intar tallriken

Ätbara blommor har intagit köken runtom i världen. Blommor är både vackra att dekorera med och ger en spännande smak till olika sallader, drycker och desserter.

Nyhetsbild

Hemgjord glass för var och en

Sommardagar och kvällar som dessa kräver glass, och ingenting slår hemgjord.

Nyhetsbild

En smörgås till förrätt

Det här är varken en crostini eller en bruschetta, utan en mellanvariant av båda. En snäppet lyxigare smörgås.

Nyhetsbild

Midsommar – sommarens bästa mathögtid

Under midsommar kan man med gott samvete frossa i goda fiskrätter, äta mängder av nypotatis och njuta av en bit ost till snapsen. Bjud nära och kära på ett läckert fiskbuffébord i år.

Nyhetsbild

Jordgubbsgott på tre sätt i sommar

Jordgubbar hör verkligen till varma sommardagar, men vad allt kan du hitta på att tillreda av dem? Hur låter det till exempel med en grillad jordgubbssmörgås, en Pavlova eller en torrkaka?

Nyhetsbild

Dags för somriga sallader

En somrig sallad passar som bra som huvudrätt under varma dagar eller som ett tillbehör till grillat. Prova även på att variera frukterna enligt säsong, eller byt ut osten mot just din favorit.

Nyhetsbild

Alkoholfria mocktails läskar under alla fester

Mocktails, det vill säga alkoholfria cocktails, är roliga smakrika drinkar du kan avnjuta ensam eller i sällskap. Bubbliga, söta, syrliga eller fräscha - en mocktail är verkligen perfekt för alla tillfällen.

Nyhetsbild

Tre superpulver och ett suveränt pulver

De flesta har hört ordet Superfoods - men hur är det med Superpulver?

Nyhetsbild

Fira mamma med frukost på säng eller en läcker middag

RECEPT Andra söndagen i maj firar vi våra mödrar. Gör mamma glad med att servera frukost i sängen, eller bjud på en läcker men lätt middag med sparris.

Nyhetsbild

Pizzabottnar för alla tillfällen

Vem uppskattar inte en smakrik pizza gjord med färska råvaror? Med Foodlys roliga recept lär du dig enkelt att tillreda fyra sorters pizzabottnar för alla tillfällen.

Nyhetsbild

Munkar ett måste till valborg

Jag vill ha munkar, munkar, munkar med hål i! Enkla, sockersöta munkar är perfekta att bjuda på till vappen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet