Tom Johanson

tom.johanson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sjukis-fastigheten bjöds ut till Karleby som avböjer

KARLEBY Sjukvårdsläroanstaltens fastighet på Hälsovägen 1 i Karleby ska säljas ut. Mellersta Österbottens utbildningskoncern koncentrerar sin verksamhet.

Nyhetsbild

Karlebynejdens institut lockar med nytt och gammalt

KARLEBY – Det krävs alltid mera jobb för att få elever till vårterminen, säger avdelningsrektor Sixten Sandström på Karlebynejdens institut

Nyhetsbild

Soite förbereder sparpaket – "Vi måste göra nedskärningar i servicestrukturen"

KARLEBY Stoite står inför betydande ingrepp i servicestrukturen. Styrelsen får om ett par veckor ett förslag till sparprogram.

Nyhetsbild

Bolidens vd: "Tillgången på viktiga metaller en utmaning"

KARLEBY Bolidens vd Mikael Staffas säger att förutsättningarna för gruvdrift borde förbättras. Europa har i dag ett stort försörjningsunderskott på många viktiga metaller.

Nyhetsbild

Folkmedicincentret får en fortsättning

KAUSTBY "Verksamheten vid Kaustby folkmedicincenter fortsätter", säger Rauno Jauhiainen som är vd på utvecklingsbolaget Kaustisen Kehitysyhtiö.

Nyhetsbild

Vattentäkt i Lochteå har utretts – ska trygga bruksvattnet i Karleby

KARLEBY Planerna på att bättre trygga vattenförsörjningen i Karleby avancerar. Miljökonsekvenserna för en ny vattentäkt i Lochteå har bedömts.

Nyhetsbild

LEDARE: Klockan klämtar för reformerna

Riksdagen har samlats för sin slutspurt. De stora reformerna borde fås i mål. Mjölksyran bränner i benen och allt fler börjar tvivla på att regeringen lyckas få sina reformförslag godkända av riksdagen.

Nyhetsbild

Storgymnasiet flyttar till Västra parken

KARLEBY Det sammanslagna finskspråkiga gymnasiet i Karleby ska finnas i Västra parkens skola hösten 2021. Det förutsätter att Storby skola byggs ut.

Nyhetsbild

Kronobyborna ska fira tillsammans

KRONOBY Föreningar och privatpersoner uppmuntras att på olika sätt bidra till Kronobys kommuns 50-årsfestprogram.

Nyhetsbild

LEDARE: Nya utmaningar för jordbruket

Ledare Trots att alla ska ha mat tycks livsmedelsproduktionen inte vara någon självklarhet. Vädret som har stor betydelse för livsmedelsproduktionen är alltid ett osäkerhetsmoment. Nästan lika oberäknelig tycks även jordbrukspolitiken vara.

Nyhetsbild

Karleby minskar antalet vallokaler – 21 blir 15

KARLEBY I april är det riksdagsval och sex veckor senare EU-val. I Karleby är det premiär med endast 15 vallokaler på valdagarna.

Nyhetsbild

Kundbeteendet förändras – Nordea satsar mera på digital service

Nordeas bankkontor i Jakobstad och Karleby betjänar kunder som kommer utan tidsreservering två dagar i veckan. Allt fler kunder betjänas digitalt.

Nyhetsbild

Ledare: Euron har levt i två decennier

Den 1 januari 1999 blev euron den officiella valutan i euroområdet. Den gemensam valutan har varit omstridd, men klarat sig också genom svåra kriser under de 20 år som gått.

Nyhetsbild

Ruostetsaari och Ala-Pöntiö ettor i nyårsloppet

KARLEBY GIF:s Pauli Ruostetsaari visade god form då han segrade klart i Karleby nyårslopp på måndag kväll. Damklassen vanns av Johanna Ala-Pöntiö, Kälviän Tarmo.

Nyhetsbild

LEDARE: Hårdare kamp om arbetskraften

LEDARE Ett ökat intresse för befolkningssiffrorna har synts i kommunerna under året som nu går mot sitt slut. Regionen kämpar med ett vikande befolkningsunderlag som på sikt är oroande.

Sandell utmanar GIF-gardet

Nyårsloppet GIF:s löpare utmanas av Falkens Kevin Sandell i Karleby nyårslopp.

Nyhetsbild

Kaiponens förordnande förlängdes – besvär orsaken

KARLEBY Valet av Jyrki Kaiponen till landskapsdirektör för Mellersta Österbottens förbund har inte vunnit laga kraft.

Nyhetsbild

LEDARE: Svårdefinierad jämlikhet

Frågan om jämlik behandling av invånarna är känslig för de kommunala beslutsfattarna. Principen om jämlikhet inför lagen är en av grundpelarna i vår förvaltning. Samtidigt ges plats för tolkning i konkreta fall.

Nyhetsbild

Traditionellt nyårsfyrverkeri i Karleby

KARLEBY Det blir traditionella fyrverkerier i Karleby under nyårskvällen, men fyrverkerierna avfyras inte längre från stadshuset tak.

Nyhetsbild

LEDARE: Ökad press på Sveriges partier

LEDARE Hotet om nyval lägger en allt större press på de svenska politiska partierna. Regeringsbildningen har i praktiken stått stilla.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet